ارز دیجیتال ترونیکس با نماد TRX توکن بومی بلاکچین TRON است و اکثر کاربران آن را با نام بلاکچینش میشناسند و به آن ترون میگویند. بلاکچین ترون یکی از رقبای مهم اتریوم است؛ البته این پروژه در ابتدا کار خود را به عنوان یک توکن ERC-20 بر بستر اتریوم آغاز کرد، اما بعد از مدتی بلاکچین منحصر به خودش را توسعه داد و با ارائه قابلیتهای بهتر نسبت به اتریوم به یکی از رقبای آن تبدیل شد.
ارز دیجیتال ترون یا به عبارت صحیحتر ترونیکس متعلق به بلاکچین ترون است. این بلاکچین برای میزبانی از پروژههای دیفای، به اشتراکگذاری محتواهای تولید شده در بستر بلاک چین و میزبانی از Dappها توسعه پیدا کرده است. این بلاکچین نسبت به اتریوم مقیاسپذیرتر است و میتواند تا ۲ هزار تراکنش را در یک ثانیه پردازش کند.
ترون جزو ارزهای دیجیتالی است که از زمان راهاندازی جزو ارزهای دیجیتال ارزشمند بازار بوده است و اکنون در جایگاه ۲۶مین ارز دیجیتال ارزشمند جهان قرار دارد. پروژه ترون گامهای بزرگی مثل راهاندازی بلاکچین، شکستن انحصار انتشار محتوای پلتفرمهای بزرگ و ایجاد بستر محتوای بدون سانسور را برداشته است. عملکرد ترون مهمترین علت اعتبار آن در بازار ارزهای دیجیتال است.
پروژه ترون در سال ۲۰۱۸ راهاندازی شد و ایده آن را جاستین سان برای اولین بار مطرح کرد. این ایده توسط تیمی به نام بنیاد ترون توسعه داده شد. پروژه ترون در ابتدا بر بستر اتریوم راهاندازی شد و ارز دیجیتال آن نیز یک توکن ERC-20 بود. یک سال بعد بلاکچین انحصاری آن راهاندازی شد و فعالیتهای این پروژه گسترش پیدا کرد.
امنیت بلاکچین ترون با استفاده از الگوریتم اثبات سهام نمایندگی شده (DPOS) تأمین میشود. در روند این ارز دیجیتال فرایند استخراج وجود ندارد و نودهای فعال در مکانیزم اجماع پاداش استیکینگ دریافت میکنند. به طور کلی تعداد توکنهای عرضه شده در بلاکچین ترون به بیش از ۱۰۰ میلیارد میرسد.
ارز دیجیتال ترون به توکنهای دیگر شباهت دارد و وجه تمایز این پروژه بیشتر به بلاکچین آن برمیگردد. توسعهدهندگان ترون در تلاشند بستری برای تولیدکنندگان محتوا ایجاد کنند که به صورت آزادانه محتواهایشان را منتشر کنند، درآمد کسب کنند و نیازی به سانسور نداشته باشند.
در گذشته انتشار محتوا در اختیار پلتفرمهای بزرگی مثل فیس بوک، یوتیوب و… بود، این پلتفرمها بخش اعظمی از درآمد تولید محتوا را برمیداشتند و مقدار کمی از آن را به تولیدکنندگان میدادند. ترون این انحصار را شکست. زمانی که تولیدکنندگان محتواهایشان را در بستر ترون به اشتراک میگذارند، از طریق TRX پاداش میگیرند.
مقیاسپذیری و سرعت بالا از دیگر ویژگیهای بلاکچین ترون است و با استفاده از این روشها به سمت تبدیل شدن به یک رقیب جدی برای بلاکچینهای بزرگ تبدیل میشود.
فاکتورهای مختلفی روی قیمت یک ارز دیجیتال تأثیر دارد که در ادامه به مهمترین موارد آنها اشاره میکنیم.
علاوه بر موارد بالا، قیمت بیت کوین هم تا حدی روی قیمت ارزهای دیجیتال دیگر تأثیر دارد. با تحلیل قیمت و بررسی روند پروژه و شاخصهای تکنیکال و فاندامنتال میتوان بهترین فرصتها برای خرید این ارز دیجیتال را پیدا کرد و از آن سود به دست آورد.
ارز دیجیتال ترونیکس مدتی قبل از بلاکچین ترون فعالیت خود را آغاز کرد و ICO آن در سال ۲۰۱۷ راهاندازی شد. عرضه اولیه این توکن موفقیت آمیز بود و بیش از ۷۰ میلیون دلار سرمایه جذب کرد. این ارز دیجیتال با قیمت ۰.۰۰۲ دلار عرضه شد، اما بعد از آن کاهش پیدا کرد و به ۰.۰۰۱ رسید. با راهاندازی بلاکچین ترون، ارز دیجیتال بومی آن هم اوج قیمت ۰.۳ دلاری خود را تجربه کرد، اما این روند صعودی ادامه دار نبود و ترون بعد از مدت کوتاهی به قیمت ۰.۳ دلار بازگشت.
از ماه مه ۲۰۱۸ تا فوریه ۲۰۲۱ قیمت ارز دیجیتال ترون بین ۰.۰۱ تا ۰.۰۸ دلار نوسان داشت. در سال ۲۰۲۱ قیمت این ارز دیجیتال صعود بیشتری را تجربه کرد و قیمت آن به ۰.۱۱ دلار رسید. البته این روند صعودی هم ماندگار نبود و ترون دوباره وارد نوسانهای قیمت شد و قیمتهای متفاوتی را تجربه کرد. این ارز دیجیتال از زمان عرضه تاکنون حدود ۳۰۰۰ درصد رشد کرده است.
یکی از چالشهای پیش روی فعالان بازار ارزهای دیجیتال پیدا کردن توکنهای ارزشمند و معتبر است. ترون یکی از این ارزهای دیجیتا محسوب میشود و اعتبار خود در مدتی که فعالیت داشته، اثبات کرده است. تیم توسعهدهنده شناخته شده، وایت پیپر، مشخص بودن گامهای توسعه و نقشه راه پروژه و… از مواردی هستند که اعتبار یک پروژه را مشخص میکنند.
ارزهای دیجیتال یکی از ارزشمندترین داراییهای حال حاضر جهان هستند. هرکدام از آنها به روش خاصی ارزش افزوده ایجاد میکنند و به همین دلیل قیمت آنها کاهش یا افزایش پیدا میکند. مهمترین نکته درباره داراییهای دیجیتال این است که توسط مردم پذیرفته شدهاند و افراد مختلف از سراسر جهان در خرید و فروش آنها مشارکت دارند. تا زمانی که یک دارایی مورد پذیرش مردم باشد و عرضه و تقاضا داشته باشد، ارزشمند باقی میماند، حتی اگر بر بستر اینترنت باشد و نسخه فیزیکی نداشته باشد.
منطق سرمایهگذاری روی دو اصل متمرکز است؛ حفظ سرمایه و به دست آوردن سود. ارزهای دیجیتال داراییهایی هستند که در بلند مدت مطابق با منطق سرمایهگذاری رفتار میکنند. با وجود اینکه در نگاه اول به نظر میرسد ترون رشد زیادی نداشته و نمیتواند برای حفظ ارزش سرمایه مناسب باشد، اما زمانی که به صورت دقیق بررسی میکنیم، متوجه رشد سه هزار درصدی این ارز دیجیتال خواهیم شد.
خرید داراییهای دیجیتال معتبر که پروژه قدرتمندی از آنها پشتیبانی میکند، یکی از منطقیترین روشهای سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال است. البته هرکسی منطقی بودن یک پروژه را با فاکتورهای خاصی بررسی میکند و تصمیم برای خرید ترون به نتیجهای بستگی دارد که از تحلیل این ارز دیجیتال انجام میدهید.
بسیاری از افراد به اشتباه تصور میکنند معامله ارزهای دیجیتال در ایران غیرقانونی است و به همین دلیل برای فعالیت در صرافیهای خارجی باید از آیپیهای ثابت خارجی استفاده کنند. در ایران قانونی مبتنی بر ممنوعیت تجارت ارزهای دیجیتال و استفاده از آنها تصویب نشده است. علت نیاز به آیپی خارجی برای ترید ارزهای دیجیتال در صرافیهای خارجی این است که کاربران ایرانی در لیست تحریم این صرافیها قرار دارند.
تریدرهای ایرانی در صورتی که با هویت مشخص در صرافیهای معتبر فعالیت کنند و از داراییهای دیجیتال در جهت فعالیتهای خلاف قانون استفاده نکنند، با مشکلی مواجه نمیشوند.
با خرید آیپی خارجی امکان ترید در صرافیهای معتبر جهان وجود دارد، اما یک ریسک مهم داراییهای موجود در حساب صرافی را تهدید میکند؛ در صورتی که صرافی مورد نظر متوجه فیک بودن آیپی شود، حساب را با تمام داراییهای موجود در آن مسدود خواهد کرد. کار با صرافیهای خارجی چالشهای دیگری مثل نقد کردن پول و تبدیل داراییهای دیجیتال به ریال را هم دارد.
بهترین روش برای خرید ترون و فروش آن در ایران، استفاده از یک صرافی معتبر ایرانی است. با استفاده از چنین صرافی بدون نیاز به شکستن قوانین بینالملل میتوانید ترید کنید. همچنین صرافی با سیستم بانکی ایرانی سازگار است و برای نقد کردن داراییهایتان با مشکل مواجه نمیشوید. داموند پلتفرم خرید و فروش ارزهای دیجیتال را به صورت اختصاصی برای کاربران ایرانی طراحی کرده و خدمات مختلفی به آنها ارائه میدهد.
کیف پول ارز دیجیتال یکی از مهمترین نیازهای تریدرهای ارز دیجیتال است. پلتفرم معاملاتی داموند برای تسهیل کار تریدرهای فعال در این صرافی کیف پول اختصاصی خود را توسعه داده است. این کیف پول امنیت بالایی دارد و میتواند برای ذخیره ارزهای دیجیتالی که در لیست معاملاتی داموند وجود دارند، به کار رود.
ولتهای خارجی که از ارز دیجیتال ترون پشتیبانی میکنند را نیز در ادامه نام میبریم.
این ارز دیجیتال توسط بنیاد ترون پشتیبانی میشود و جزو پروژههای معتبر بازار ارزهای دیجیتال است که از ابتدای راهاندازی تاکنون در سبد سهام بسیاری از تریدرهای حرفهای بازار وجود داشته است.
این ارز دیجیتال برای پاداش دادن به تولیدکنندگان محتوایی که محتواهایشان را در بستر ترون به اشتراک میگذارند، به کار میرود. ترون برای تریدرهایی که به دنبال داراییهای دیجیتال ارزان و معتبر هستند انتخاب مناسبی است.
صرافی ایرانی داموند بدون نیاز به آیپی خارجی امکان خرید و فروش ارز دیجیتال ترون را برای کاربران داخل کشور فراهم کرده است. این صرافی فعالیتی مطابق با قوانین ایران دارد و از امنیت بالایی برخوردار است.