داموندمگ

بازار خرسی در ارز دیجیتال و ۶ کاری که باید انجام دهید

DAMOND
بازار خرسی در ارز دیجیتال

اولین چیزی که برای فعالیت در بازارهای مالی باید بدانید این است که این بازارها، بالا و پایین‌های زیادی دارند. بازار ارزهای دیجیتال نیز نه تنها از این قاعده مستثنی نیست، بلکه می‌توان آن را یکی از پرنوسان‌ترین بازارها دانست. مهم این است که شرایط بازار را درک کنید و اقدامات درست و به موقع انجام دهید تا اگر سود نکردید، حداقل متضرر نشوید. در این مقاله می‌خواهیم در رابطه با بازار خرسی یا نزولی در ارز دیجیتال صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

منظور از بازار خرسی در بازارهای مالی چیست؟

بازار خرسی

منظور از بازار خرسی (Bear Market) شرایطی است که ارزش کل بازار در بلند-مدت، روندی نزولی دارد. معمولا، زمانی می‌گوییم بازار خرسی است که ارزش کل بازار، چیزی حدود ۲۰ درصد نسبت به سقف قبلی ریزش داشته باشد. از نشانه‌های بازار خرسی می‌توان به احساسات منفی در بازار (Market Negative Sentiment) نیز اشاره کرد.

وقتی صحبت از بازار خرسی می‌کنیم، منظور ما کاهش ارزش یکی دو نوع دارایی (کالا، اوراق بهادار یا رمزارز، بسته به نوع بازار مورد صحبت) نیست، بلکه در رابطه با شرایط کلی بازار حرف می‌زنیم. در بازارهای خرسی ممکن است ارزش بعضی از دارایی‌ها روندی خلاف جهت بازار داشته باشد ولی در مجموع ارزش کل بازار در حال سقوط است.

در مقابل بازار خرسی، بازار گاوی (Bull Market) قرار دارد که در آن، ارزش کل بازار در یک بازه زمانی طولانی-مدت، در حال افزایش و بیش از ۲۰ درصد از کف قبلی فاصله گرفته است.

بازار خرسی در ارز دیجیتال چیست؟

بازار خرسی در ارز دیجیتال چیست

بازار خرسی در دنیای کریپتو هیچ تفاوتی با بازار خرسی در بازارهای مالی دیگر ندارد و زمانی می‌گوییم بازار ارز دیجیتال خرسی است که ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال در مقایسه با سقف قبلی، بیش از ۲۰ درصد ریزش داشته و روند بازار در طولانی‌-مدت، نزولی باشد. از نشانه‌های بازار خرسی در ارز دیجیتال می‌توان به احساسات منفی در بازار، یعنی بدبینی نسبت به ارزش آتی آن، اشاره کرد. در مقابل بازار خرسی، بازار گاوی در ارز دیجیتال وجود دارد.

با اینکه ریزش ۲۰ درصدی اولیه، یکی از مهم‌ترین و رایج‌ترین نشانه‌های روندهای خرسی در بازارهای مالی و بازار ارز دیجیتال است اما تشخیص شروع روند خرسی همیشه به این سادگی‌ها نیست. همانطور که پیش از این گفتیم، بازار ارزهای دیجیتال در مقایسه با دیگر بازارهای مالی، نوسانات بیشتری دارد و ممکن است یک سقوط ۲۰ درصدی تنها در چند روز در این بازار رخ دهد و سپس بازار به سرعت خودش را بازاریابی کند و به قیمت‌های بالاتر برسد. به چنین کاهش‌هایی در بازارهای مالی که بلافاصله متوقف می‌شوند و زمینه‌ساز رشد بیشتر قیمت هستند، اصلاح قیمت گفته می‌شود.

تشخیص اصلاح قیمت و بازار خرسی از هم دیگر، نه تنها در بازار ارزهای دیجیتال، بلکه در دیگر بازارهای مالی نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در صورتی که بازار خرسی را با اصلاح قیمت اشتباه بگیرید، ممکن است با نفروختن رمزارزهای خود در موقعیت مناسب، متحمل ضررهای سنگین شوید. در مقابل، اگر اصلاح بازار را با بازار خرسی اشتباه بگیرید، این احتمال وجود دارد که با ترس از ریزش بیشتر، دارایی‌هایتان را در قیمت پایین بفروشید و از روند صعودی که در پی اصلاح بازار می‌آید، جا بمانید.

تفاوت بین بازار خرسی و اصلاح بازار ارز دیجیتال چیست؟

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های بین بازار خرسی و اصلاح بازار، میزان اولیه کاهش ارزش بازار است. همانطور که در بالا گفته شد، در بازارهای خرسی، ارزش بازار به میزان بیش از ۲۰ درصد در مقایسه با سقف قبلی سقوط می‌کند. در مقابل، در زمان اصلاح ارزش بازار بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش پیدا می‌کند ولی میزان این کاهش، به ۱۰ درصد نزدیک‌تر است.

یکی دیگر از نشانه‌های بازار خرسی در ارز دیجیتال در مقایسه با اصلاح این بازار، مدت زمان کاهش ارزش است. در بازارهای خرسی کاهش قیمت به بیش از ۲۰ درصد، با سرعتی آهسته و در دراز-مدت رخ می‌دهد اما در زمان اصلاح بازار، کاهش بین ۱۰ تا ۲۰ درصد خیلی سریع اتفاق می‌افتد. البته این مورد را نمی‌توان یک نشانه دقیق برای تشخیص این دو روند در بازار ارزهای دیجیتال به شمار آورد؛ زیرا گاهی اوقات بازار خرسی ارزهای دیجیتال به یکباره ظاهر می‌شود.

یکی دیگری از تفاوت‌های اصلاح بازار با بازار خرسی در این است که تعداد اصلاحات، خیلی بیشتر از تعداد ریزش‌های بازار است. گذشته از این، در بازار خرسی معمولا روندها اصلاح نمی‌شوند؛ اصلاح قیمت در چنین بازاری مخصوص دارایی‌هایی جداگانه (مثل سهام یک شرکت خاص یا نوعی ارز دیجیتال مشخص) است. البته زمانی که اصلاح تعدادی از دارایی‌های موجود در بازار، با همدیگر همزمان شود، می‌توان شاهد اصلاح قیمت بازار نیز بود.

به عنوان مثال، اگر اصلاح قیمت تعداد زیادی از ارزهای دیجیتال با همدیگر همزمان شود، قیمت بازار نیز اصلاح خواهد شد. گذشته از این، اصلاح قیمت باارزش‌ترین دارایی‌های بازار (دارایی‌های لیدر بازار) نیز می‌تواند منجر به اصلاح قیمت شود. در مورد بازار ارز دیجیتال، بیت کوین با اختلاف زیاد نسبت به دیگر رمزارزها، لیدر بازار است و هر اصلاحی در قیمت بیت کوین می‌تواند روی کل بازار اثرگذار باشد.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  بهترین نرم افزارهای استخراج بیت کوین

در صورتی که بازار خرسی در ارز دیجیتال برای مدت طولانی بازیابی نشود و قیمت پایین باقی بماند، از اصطلاح «زمستان کریپتو» برای توصیف شرایط استفاده می‌کنیم. دلیل این نامگذاری، بی‌تحرک بودن قیمت در محدوده بسیار کمی است و می‌توان گفت که قیمت، منجمد شده است. به عنوان مثال، در سال ۲۰۱۸ یک زمستان کریپتویی رخ داده بود.

چطور بازار خرسی در ارز دیجیتال را تشخیص دهیم؟

در بالا تفاوت‌های بین اصلاح قیمت و بازار خرسی را توضیح دادیم. در این بخش به صورت تخصصی در رابطه با نحوه تشخیص بازار خرسی در دنیای کریپتو، صحبت می‌کنیم. همچنان با مجله صرافی داموند همراه باشید.

از مهم‌ترین نشانه‌های بازار خرسی، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ترس و بدبینی شدید
  • حجم معاملاتی پایین
  • مطمئن نبودن سرمایه‌گذاران
  • شرایط نامطلوب اقتصاد کلان
  • سطوح لورج افراطی
  • صلیب مرگ

ترس و بدبینی شدید در بازار

ترس بازار خرسی در ارز دیجیتال

در بازارهای خرسی، ترس و بدبینی موج می‌زند. این نوع احساسات در بازارهای خرسی، طولانی مدت و بسیار واضح‌تر از دوره‌های اصلاح بازار هستند. برای اندازه‌گیری احساس بازار از شاخص ترس و طمع کریپتو استفاده می‌شود. این شاخص بین صفر تا ۱۰۰ نوسان می‌کند. هر چه عدد شاخص ترس و طمع پایین‌تر باشد، نشان‌دهنده ترس بیشتر در بازار است. در صورتی که این شاخص زیر ۴۹ باشد، می‌توان گفت که بدبینی نسبت به ارزش آتی بازار وجود دارد و اگر این شاخص بین ۵۰ تا ۱۰۰ باشد، می‌توان احساسات بازار را مثبت ارزیابی کرد.

حجم معاملاتی پایین

معمولا، دلیل اصلی حجم پایین معاملات و فعالیت محدود تریدرها، ترس شدید و بدبینی نسبت به شرایط آتی بازار است. بازار خرسی در ارز دیجیتال، با کاهش شدید حجم معاملات رو به رو می‌شویم زیرا سرمایه‌گذاران، اعتمادشان را نسبت به این بازار از دست می‌دهند. با این حال، ممکن است بعضی از معامله‌گران، رمزارزهای خودشان را بفروشند تا جلوی ضرر بیشتر را بگیرند و حجم معاملات خیلی افت نکند.

وقتی حجم معاملاتی پایین باقی بماند، نمودار قیمت همانند یک خط صاف با نوسانات بسیار جزئی می‌شود و می‌توان گفت که زمستان کریپتو شروع شده است. امروزه، بیشتر سرمایه‌گذاران بازار ارز دیجیتال به دلیل ترس از تجارت شستشو (Wash Trading) و تورم کاذب در بعضی از صرافی‌ها ، از صرافی‌های غیر متمرکز (Decentralized Exchanges) یا DEXها برای تحلیل بازار کمک می‌گیرند. ایجاد تورم کاذب در صرافی‌های غیر متمرکز بسیار دشوارتر از صرافی‌های متمرکز است.

مطمئن نبودن سرمایه گذاران

وقتی که سرمایه‌گذاران اعتمادشان را نسبت به بازار از دست بدهند، کمتر معامله می‌کنند. بازار خرسی در ارز دیجیتال با کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران به بسیاری از ارزهای دیجیتال همراه است. برای مثال، در ماه می ۲۰۲۲ و پس از سقوط آزاد ارزش ترا لونا و استیبل کوین ترا، سرمایه‌گذاران اعتمادشان را به بازار ارزهای دیجیتال از دست دادند.

استیبل کوین‌ها باید لیکوئیدیتی بالایی داشته باشند تا ارزش آن‌ها ثابت باقی بماند. با این حال، ترا ریزش بسیار بدی را تجربه کرد و منجر به ضرری ۵ میلیارد دلاری در تنها یک شب شد. بی‌ارزش شدن استیبل کوین لونا به سرمایه‌گذاران نشان داد که حتی استیبل کوین‌ها نیز در معرض ریسک‌های بازار ارز دیجیتال قرار دارند.

شرایط نامطلوب اقتصاد کلان

پایداری اقتصادی سبب ایجاد اطمینان نسبت به بازارهای مالی در سرمایه‌گذاران می‌شود و در نتیجه، حجم معاملات را بالاتر می‌برد. در مقابل، در شرایط ناپایدار اقتصادی و زمانی که اقتصاد جهانی با بحران مواجه شود، بازار ارزهای دیجیتال، یکی از اولین بازارهایی است که روند خرسی به خودش می‌گیرد.

معمولا، بازار خرسی در ارز دیجیتال، با ترکیبی از افزایش تورم، افزایش نرخ‌های بهره و منحنی بازدهی معکوس (inverted curve yield) همراه است. هر چه این شرایط نامطلوب اقتصادی برای مدت طولانی‌تری دوام بیاورند، احتمال کاهش ارزش ارزهای دیجیتال و ورود به زمستان کریپتو، بیشتر می‌شود.

شاید بتوان یکی از مهم‌ترین دلایل روند خرسی بازار ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۲ را حمله روسیه به اوکراین دانست. جنگ‌ها همیشه اثری منفی روی بازارهای مالی مثل فارکس و بورس‌های اوراق بهادار کشورها دارند و باعث شرایط نامطلوب اقتصادی می‌شوند که به نوبه خود، بازار ارزهای دیجیتال را با شدت بیشتری، متأثر می‌کند.

سطوح لورج افراطی

اهرم بازار خرسی در ارز دیجیتال

یکی دیگر از نشانه‌های بازار خرسی در ارز دیجیتال، سطوح لورج افراطی است. منظور از لورج کردن (Leveraging)، استفاده از دارایی‌های قرضی برای سرمایه‌گذاری است. برای بیان میزان لورج از یک نسبت استفاده می‌شود که نشان‌دهنده میزانی است که هر کاربر می‌تواند با توجه به تراز حسابش، قرض بگیرد.

تریدرها از لورج کردن برای تقویت سودهای احتمالی و افزایش اندازه سفارش‌های خود و نیز برای بهبود لیکوئیدیتی سرمایه استفاده می‌کنند.

در شروع بازار خرسی در ارز دیجیتال، سطوح لورج کردن به طور افراطی زیاد می‌شود و با افزایش لیکوئیدیتی بازار، احتمال ضررهای قابل توجه، بالا می‌رود.

صلیب مرگ

صلیب مرگ بازار خرسی در ارز دیجیتال

صلیب مرگ نوعی نشانه تکنیکال از بازار خرسی است که روی نمودار قیمت قابل تشخیص است و پایان یک روند صعودی و شروع روند نزولی را نشان می‌دهد. صلیب مرگ زمانی ایجاد می‌شود که میانگین متحرک ۵۰ روزه، میانگین متحرک ۲۰۰ روزه را قطع کند. زمانی که این اتفاق بیا‌فتد، به احتمال بسیار زیاد باید منتظر فروش گسترده در بازار باشیم.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  NFT تقسیم شده یا F-NFT با مالکیت اشتراکی چیست؟

کارایی این اندیکاتور تکنیکال در بازار کریپتو و دیگر بازارهای مالی به اثبات رسیده است. برای مثال، در سال‌های ۱۹۲۹، ۱۹۳۸ و ۱۹۷۴، ایجاد صلیب مرگ در بازارهای مختلف سبب روندهای خرسی وحشتناکی شده است.

بازار خرسی در ارز دیجیتال چه مدت طول می کشد؟

مدت بازار خرسی در ارز دیجیتال

همانطور که پیش از این گفتیم، یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های بازار خرسی با اصلاح بازار، طول مدت بسیار بیشتر روندهای خرسی است. اما بازارهای خرسی کریپتو چقدر دوام می‌آورند؟ دقت داشته باشید که بازار ارزهای دیجیتال، در مقایسه با سایر بازارهای جهانی بسیار جدیدتر است و بنابراین، داده‌های تاریخی کافی از این بازار وجود ندارد. با این حال، در اینجا می‌خواهیم بر اساس داده‌های موجود برای شما بگوییم که روندهای خرسی در این بازار نوسانی، چقدر طول می‌کشند.

یکی از اولین روندهای خرسی ارز دیجیتال در ژانویه ۲۰۱۲ آغاز شد و تا جولای همان سال طول کشید. پس از یک دوره بازیابی یک ماه، روند خرسی دیگری شروع شد و تا دسامبر ۲۰۱۲ ادامه پیدا کرد. سه دلیل اصلی این روندهای خرسی عبارت بودند از:

  • هک شدن صرافی Gox و سرقت مقدار زیادی بیت کوین به ارزش میلیون‌ها دلار
  • شکایت‌های حقوقی پس از این هک
  • پروژه Ponzi scheme که صدها هزار بیت کوین را به سرقت برد

مجموع رویدادهای بالا سبب سقوط ۹۳ درصدی بازار کریپتو شد. با این حال، با افزایش محبوبیت بیت کوین و سرمایه‌گذاری بیشتر روی این ارز دیجیتال بازار توانست به روند رو به رشد خودش بازگردد.

دیگر بازارهای خرسی ارز دیجیتال

پس از ورشکسته شدن صرافی Mt.Gox و تعطیل شدن بازار Silk Road به وسیله دولت ایالات متحده آمریکا، یک روند خرسی در ارز دیجیتال به مدت ۴۱۵ روز در بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۱۰۵ آغاز شد. این دوره را می‌توان اولین زمستان کریپتو دانست و ارزش بیت کوین ۸۵ درصد سقوط کرد.

از آن‌جایی که سرمایه‌گذاران بر اساس تجربه قبلی می‌دانستند که بیت کوین باز می‌گردد و دوباره رشد می‌کند، روی این ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری کردند و بیت کوین با قدرت، رشد دوباره خودش را شروع کرد. در این دوره زمستان کریپتو، فناوری جدیدی در حوزه بلاک چین توسعه پیدا کردن و در سال ۲۰۱۶، پروژه اتریوم معرفی و سرمایه بیشتری به بازار رمزارزها تزریق شد. در سال ۲۰۱۷ بیت کوین از قیمت هزار دلار به ۱۹ هزار دلار رسید و سود بی‌نظیری نصیب هولدرهای بیت کوین شد.

بازار خرسی بعدی در سال ۲۰۱۸ رخ داد. دلیل اصلی روند نزولی ارزش بازار ارزهای دیجیتال در آن سال، شایعاتی پیرامون جلسه کمیته بورس و اوراق بهادار ایالات متحده آمریکا (SEC) با بنیانگذارن عرضه‌های اولیه سکه (Initial Coin Offerings) یا ICOها بود. در آن زمان، اکثر مردم فقط با ارز فیات (پول‌های رایج مثل دلار و یورو) بیت کوین می‌خریدند. سپس، بیت کوین خود را با اتریوم معامله می‌کرند و با اتریوم، در عرضه‌های اولیه سکه مشارکت می‌کردند.

در نتیجه، قیمت تمامی ارزهای دیجیتال کاهش پیدا کرد و تقاضا برای مشارکت در ICOها بالا رفت. سپس، وقتی که تعداد ICOها کاهش پیدا کرد، روند خرسی در بازار ارز دیجیتال و زمستان دیگری شرع شد. امروزه، پروژه‌ها با آمادگی بیشتری ICO یا IEO (خلاصه شده عبارت Initial Exchange Offering و به معنی عرضه اولی صرافی) برگزار می‌کنند. همچنین، تعداد پروژه‌های جدید نیز بسیار زیاد شده است.

در سال ۲۰۲۰، با اعلام همه‌گیری بیماری کرونا توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) و به دلیل ایجاد انتظارات تورمی در بازار، قیمت بیت کوین رشد بسیار زیادی داشت. فناوری‌های جدیدی که کاربردهای ارزهای دیجیتال را توسعه‌دادند نیز به ادامه این روند گاوی تا اواخر سال ۲۰۲۱ کمک کردند.

از پایان سال ۲۰۲۱ و سپس با شروع سال ۲۰۲۲، به دلایل مختلفی مثل افزایش نرخ بهره و عم اطمینان در بازارهای جهانی به دلیل حمله روسیه به اوکراین، بازار کریپتو نتوانست رشد خودش را ادامه دهد و وارد یک روند خرسی جدید شد. انتظار می‌رود که این روند خرسی، شروع زمستان دیگری در دنیای ارزهای دیجیتال باشد.

در دوره های بازار خرسی ارز دیجیتال باید چکار کنیم؟

در بازار خرسی در ارز دیجیتال چکار کنیم

روندهای خرسی در همه بازارها وجود دارند و فقط مخصوص بازار کریپتو نیستند. آغاز یک روند خرسی به این معنی نیست که تمامی سرمایه‌گذاران در بازار کریپتو الزما متحمل ضرر می‌شوند. حتی در این شرایط بازار نیز می‌توان با مدیریت ریسک و پورتفولیو، سود کرد یا حداقل اینکه جلوی ضرر زیاد را گرفت. در این بخش برای شما توضیح می‌دهیم که در شرایط خرسی بازار باید چکار کنید.

۱- از استراتژی متوسط هزینه دلاری در پروژه های دارای بنیاد قوی استفاده کنید

در استراتژی متوسط هزینه دلاری (Dollar-Cost Averaging) یا DCA، سرمایه‌گذاران با روندی تدریجی، مقدار نوعی دارایی را در پورتفولیو خود افزایش می‌دهند. به این کار در بازار خرسی، «میانگین کم کردن» گفته می‌شود.

در صورت شروع بازار خرسی در ارز دیجیتال می‌توان با میانگین کم کردن در رمزارزهای دارای بنیاد قوی مثل بیت کوین و اتریوم، مقدار زیادی از این رمزارزها را به پورتفولیو خود اضافه کرد. از آن‌جایی که این رمزارزها، بنیاد قدرتمندی دارند، احتمال بازگشت قیمت آن‌ها با پایان روند خرسی، بسیار بالا است.

۲- در معامله کردن، منظم تر باشید

بسیاری از فعالان بازار کریپتو، تریدرهای کوتاه-مدت هستند. بالا بردن حدضرر می‌تواند به حفظ بیشتر سود کمک کند و ریسک را کاهش دهد. در چنین شرایطی حد سود خود را نیز پایین بیاورید و به دنبال سودهای آنچنانی نباشید. «حفظ سود کردن» (خارج کردن سود از بازار و وارد معامله نشدن با آن) در بازار خرسی بسیار اهمیت دارد.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  بگ هولدر Bag Holder کیست؟

۳- نوسان گیری را بیاموزید

نوسان گیری بازار خرسی در ارز دیجیتال

منظور از نوسان‌گیری در بازارهای مالی، فروش نوعی دارایی در قیمت بالا و خرید همان دارایی در قیمت پایین است. با این کار می‌توانید دارایی خود را رفته رفته بیشتر کنید. در بازار خرسی در ارز دیجیتال نیز نوساناتی وجود دارد و قله‌ها و کف‌های کوچکی تشکیل می‌شود. در صورتی که بتوانید این کف‌ها و قله‌ها را با ابزارهای تحلیل تکنیکال یا پرایس اکشن شناسایی کنید، می‌توانید با نوسان‌گیری در بازار نزولی نیز سود کنید.

۴- تنوع سبد سرمایه گذاری خود را بالا ببرید

یکی از مهم‌ترین اصول سرمایه‌گذاری، تنوع در سبد سرمایه‌گذاری برای کاهش ریسک ضرر است. تمامی متخصصان بازارهای مالی پیشنهاد می‌کنند که در شروع بازار خرسی در ارز دیجیتال، بخشی از رمزارزهای خود را به دارایی‌های دیگر مثل دلار، طلا، اوراق بهادار و … تبدیل کنید تا احتمال ریسک سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کند.

همچنین، در چنین شرایطی باید تنوع سبد رمزارزهای خود را نیز بالا ببرید. حتی در خرسی‌ترین بازارها نیز بعضی از دارایی‌ها، می‌توانند روندی صعودی داشته باشند. به طور پیوسته اخبار دنیای کریپتو را دنبال کنید و از پروژه‌های جدید با خبر باشید. شما می‌توانید با تقسیم دارایی‌های خود بین چندین پروژه، احتمال ضررهای سنگین در بازار خرسی را به حداقل برسانید زیرا همواره این احتمال وجود دارد که بعضی از پروژه‌ها، خلاف جهت بازار حرکت کنند.

۵- احساسات خود را تحت کنترل داشته باشید

کنترل احساسات در بازار خرسی در ارز دیجیتال

کنترل احساسات نیز یکی از اصول بسیار مهم سرمایه‌گذارای در بازارهای مالی و به خصوص، بازار بسیار نوسانی ارزهای دیجیتال است. بازار خرسی در ارز دیجیتال می‌تواند احساساتی مثل ترس و طمع شدید در هر معامله‌گری با هر سطحی از تجربه و دانش ایجاد کند. بنابراین، باید راهکارهای کنترل احساسات را بیاموزید و از تصمیمات احساسی دوری کنید.

۶- از استراتژی های سرمایه گذاری دارای ریسک پایین مثل استیکینگ استفاده کنید

یکی از ساده‌ترین و کم‌‌ریسک‌ترین استراتژی‌هایی که می‌توانید در بازار خرسی ارز دیجیتال از آن استفاده کنید تا دارایی‌های خود را افزایش دهید، استیکینگ است. با اتخاذ این استراتژی، نیازی به نگاه همیشگی به بازار ندارید و نه تنها از میزان استرس شما کاسته می‌شود، بلکه تقریبا هیچ زمانی برای کسب این نوع درآمد منفعل اختصاص نمی‌دهید.

همانطور که گفتیم، بازار خرسی در ارز دیجیتال به شدت با احساسات معامله‌گران بازی می‌کند و می‌تواند آن‌ها را به سمت تصمیمات غیر منطقی سوق دهد. با سپرده‌گذاری توکن‌های خود در پروژه‌های ارز دیجیتال، از بازار فاصله می‌گیرید و دست به معامله نمی‌زنید؛ بنابراین، امکان گرفتن تصمیمات غیر منطقی عملا از بین می‌رود.

بسیاری از پروتکل‌های لایه ۱، امکان استیکینگ توکن‌های بومی در ازای دریافت پاداش را فراهم آورده‌اند. برای نتیجه‌گیری بهتر از این نوع سرمایه‌گذاری، پروژه‌هایی را انتخاب کنید که بنیاد قوی دارند، مشکل بزرگی را حل می‌کنند یا محصول نوآورانه‌ای ارائه می‌دهند.

سوالات پر تکرار در رابطه با بازار خرسی در ارز دیجیتال

۱- در بازار خرسی در ارز دیجیتال چه اتفاقی می‌ افتد؟

در بازار خرسی ارز دیجیتال، ارزش کل بازار به میزان بیش از ۲۰ درصد از قله قبلی، کاهش پیدا می‌کند و این کاهش روندی طولانی دارد و حتی می‌تواند منجر به زمستان کریپتو شود.

۲- در بازار خرسی در ارز دیجیتال چکار کنیم؟

برای سود کردن در بازارهای خرسی یا کاهش ضرر در این بازارها:

  • در پروژه‌های دارای بنیاد قوی، میانگین کم کنید.
  • سبد سرمایه‌گذاری خود را متنوع کنید.
  • در معامله کردن منظم‌تر باشید.
  • نوسان‌گیری یاد بگیرید.
  • احساسات خود را مدیریت کنید.
  • از استراتژی‌های سرمایه‌گذاری کم-ریسک استفاده کنید.

۳- تفاوت بازار خرسی با اصلاح بازار چیست؟

  • کاهش قیمت در بازار خرسی بیش از ۲۰ درصد و در اصلاح بازار، بین ۱۰ تا ۲۰ درصد است.
  • روند کاهش قیمت در را بازار خرسی طولانی‌تر از روند کاهش قیمت در اصلاح بازار است.
  • بازار خرسی سبب کاهش ارزش کل بازار به صورت همزمان می‌شود ولی اصلاح قیمت معمولا در کل بازار رخ نمی‌دهد و فقط یک یا چندین رمزارز دچار اصلاح می‌شوند.

جمع بندی

در این مقاله در رابطه با روند خرسی در بازار ارزهای دیجیتال صحبت کردیم و برای شما توضیح دادیم که اگر بازار کریپتو وارد روند نزولی شود، باید چه کارهایی انجام دهید. گفتیم که اگر میزان سقوط قیمت، بیش از ۲۰ درصد از سقف قبلی باشد، احتمالا بازار وارد روندی خرسی شده است اما باید مراقب باشید که بازار خرسی را با اصلاح قیمت اشتباه نگیرید.

بازار خرسی در ارز دیجیتال نشانه‌های دیگری نیز دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به سرعت پایین کاهش قیمت و طولانی بودن روند نزولی، ترس و بدبینی شدید، حجم معاملاتی پایین، وضعیت نامطلوب اقتصاد کلان، سطوح لورج افراطی، مطمئن نبودن سرمایه‌گذاران و مشاهده اندیکاتور صلیب مرگ، اشاره کرد.

در صورتی که با بازار خرسی در ارز دیجیتال مواجه شوید باید: در رمزارزهای دارای بنیاد قوی میانگین کم کنید، نوسان‌گیری کنید، احساسات خود را تحت کنترل داشته باشید، تنوع سبد سرمایه‌گذاری خود را بالا ببرید، نظم معاملاتی خود را افزایش دهید و سرمایه‌گذاری‌های کم‌ریسک‌تری مثل استیکینگ داشته باشید.

دسته بندی مطالب
مطالب مرتبط
مطالب مرجع

ارز دیجیتال چیست؟

بلاک چین چیست؟

متاورس چیست؟

NFT چیست؟

دیفای (DeFi) چیست؟

صرافی غیرمتمرکز چیست؟

کیف پول چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

ایردراپ چیست؟

استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

بیت کوین چیست؟

اتریوم چیست؟

تتر چیست؟

خرید و فروش ارز های دیجیتال
ما را دنبال کنید
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.