از عبارت شبکه های انتقال ارز دیجیتال کاملاً مشخص است که در مورد چه موضوعی صحبت میکنیم. با پیشرفت تکنولوژی بلاکچین هرروز شاهد رفع اشکالات بیشتر آن و راهاندازی شبکهها و استانداردهای بیشتری هستیم. امروز در این مقاله میخواهیم 5 شبکه برتر انتقال ارز دیجیتال را معرفی کرده و با انجام یک مقایسه بین آنها انتخاب را سادهتر کنیم.
شبکه BEP2
نام شبکه انتقال ارز دیجیتال BEP2، مخفف Binance Chain Evolution Proposal 2 است، که به معنی پروپوزال بهبود بایننس چین است. این شبکه شامل مجموعهای از قوانین و ضوابط است، که به انتقال راحتتر اتریوم در بایننس چین کمک میکند.
این شبکه دو کاربرد اصلی دارد، که مربوط به ارائه اطلاعات مرتبط با توکن و ارز دیجیتال شبکه است. این اطلاعات عبارتند از:
- اطلاعاتی که در ارز دیجیتال روی بایننس چین وجود دارد.
- توکنی که روی بایننس چین است چگونه عمل میکند.
این کاربردها طیف گستردهای از فعالیتها را نظیر نقل و انتقال بایننس کوین، ساخت توکن جدید روی شبکه و ارسال و دریافت، سوزاندن و قفل کردن توکنها در بایننس چین دربرمیگیرد.
ویژگی های BEP2
چنانچه بخواهیم از استاندارد BEP2 استفاده کنیم، باید با ویژگیهای آن آشنا شویم. این ویژگیها عبارتند از:
- سورس آدرس یا آدرس منبع، که مشخص میکند صاحب توکنی که تولید شده است، چه کسی است.
- نماد توکن، که شناسه آن است و نشان میدهد که هر توکن با چه حروفی مشخص میشود، برای مثال توکن بایننس کوین با نماد BNB شناخته میشود.
- نام کوین شکل کامل نام است و برخلاف نماد است که تنها حروف اختصاری آن را نشان میدهد. در همان مثال بایننس کوین نام توکن، « Binance Coin» است.
- عرضه کل، یعنی کل موجودی توکن. این مقدار تعداد کل توکنهایی که تا به حال استخراج یا تولید شده است را نشان میدهد.
- قابلیت تولید یا مینت، نشان میدهد که میتوان به تعداد توکنها افزود و عرضه کل ان را در طول زمان با عمل مینت کردن افزایش داد.
- آدرس آن با حروف bnb آغاز میشود، مانند bnb136ns6lfw4zs5hg4n85vdthaad7hq5m4gtkgf23
- هر تراکنش در این شبکه به برچسبی نیاز دارد به نام ممو (MEMO) که نشان میدهد تراکنش به چه دلیل انجام شده است.
کیف پول های BEP2
داشتن توکن فایدهای ندارد، اگر نتوانیم آن را در جایی نگهداریم. بنابراین مهم است که کیف پولهایی که هر شبکه را میپذیرند را بشناسیم. کیف پولهای مناسب BEP2 عبارتند از:
- لجر نانو اس
- لجر نانو ایکس
- ترزور مدل تی
- کول والت اس
- تراست ولت
شبکه BEP20
کلمه BEP20 مخفف عبارت Binance Smart Chain Evolution Proposal 20 است. این استاندارد یکی از پروپوزالهای بهبود شبکه بایننس است. به این شبکه بایننس اسمارت چین هم گفته میشود، که وظیفه آن ایجاد سازگاری بیشتر با اتریوم است.
کاربردهای این شبکه بسیار مهم هستند، اول اینکه در آن بدون آنکه ازدحام و ترافیک افزایش بیابد، قراردادهای هوشمند اجرا میشوند و دوم اینکه به دلیل سازگاری با ماشین مجازی اتریوم، قابلیت بهرهبرداری از قرارداد هوشمند را دارد. این شبکه زمانی معرفی شد که ترافیک بالای تراکنشها در اتریوم موجب بالا رفتن هزینه کارمزدهای شبکه شد، که چالش بزرگی برای توسعهدهندگان و کاربران بود.
ویژگی های شبکه BEP20
چند ویژگی مهم در این شبکه وجود دارد که عبارتند از:
- بالا رفتن سرعت تراکنشها، که به دلیل استفاده بایننس اسمارت چین از الگوریتم اثبات سهام امکانپذیر شده است. زمان لازم برای ساخت بلاک در این شبکه 5 ثانیه است.
- هزینههای کارمزد و گس پایینتر است، که خبر بسیار خوبی است. در شبکه عادی اتریوم این مقدار 37 تا 46 واحد است اما در شبکه BEP20 تنها 5 واحد است.
- امکان نقل و انتقال بین زنجیرهای یکی از مهمترین ویژگیهای این شبکه است. با این امکان میتوانید از بایننس چین به بایننس اسمارت چین انتقال انجام دهید.
- لیست شدن توکن شبکه BEP20 در صرافیهای مختلف هم از دیگر ویژگیهای این شبکه است. دلیل آن استفاده از قراردادهای هوشمند و در نتیجه آن محبوبیت زیاد است.
- آدرسهای آن با 0x آغاز میشوند.
- کیف پولهای تراست ولت و متامسک از این شبکه پشتیبانی میکنند.
شبکه ERC20
نام شبکه انتقال ارز دیجیتال ERC20 مخفف عبارت Ethereum Request for Comments 20 است، که نوعی استاندارد برای شبکه اتریوم است. این شبکه به کاربران خود از جمله شرکتها، اجازه میدهد پروژههای خود را توکنیزه کرده و به کمک عرضه اولیه، سرمایه مورد نیاز خود را جذب کنند. در این شبکه از قراردادهای هوشمند برای پیشبرد اهداف کاربران استفاده میشود.
کاربردهای اصلی شبکه انتقال ارز دیجیتال ERC20 عبارتند از:
- مشخص کردن تعداد توکنهای مجاز برای نقل و انتقال بین آدرسها
- تعیین تعداد توکن مجاز برای خارج کردن از یک حساب
- ایجاد تعادل در اختیارات و فعالیتهای مجاز صاحبان توکنها
ویژگی های شبکه ERC20
ERC20 شامل چندین عملکرد و ویژگی است که یک توکن سازگار باید آنها را داشته باشد.
- عرضه کل، که اطلاعاتی درباره تعداد کل توکنهای موجود ارائه میکند.
- موجودی کل، که مقدار توکن یا همان موجودی حساب مالک را نشان میدهد.
- انتقال (Transfer)، عملیات جا به جایی تعداد مشخصی توکن را به آدرسی معین برعهده دارد.
- انتقال از مبدأ مشخص (TransferFrom)، که همانطور که از نام آن پیدا است، از آدرس به خصوصی توکن منتقل میکند.
- تأیید (Approve)، اجازه برداشت تعداد معینی توکن را از حساب مشخص به مصرف کننده میدهد.
- آدرسهای آن با 0x آغاز میشوند.
- تراکنشها در این شبکه سریع هستند و خطای بسیار کمی در آن رخ میدهد.
کیف پول های مناسب شبکه ERC20
- مای اتر ولت
- متامسک
- تراست ولت
- ترزور
- اتمیک
- اکسودوس
- لجر
شبکه TRC20
TRC-20 یک استاندارد فنی است که برای قراردادهای هوشمند در بلاک چین ترون برای پیادهسازی توکنها با ماشین مجازی ترون استفاده میشود و کاملاً با ERC-20 سازگار است. به منظور مبادله، انتقال، اشتراکگذاری توکن و پشتیبانی از کیف پولهای دیجیتال، تمام توکنهای TRC20 از یک سری مشخصات پیروی میکنند که شامل چند مورد ضروری و 3 مورد اختیاری است.
موارد ضروری عبارتند از:
- عرضه کل
- موجودی حساب
- انتقال
- انتقال از مبدأ مشخص
- تأیید برداشت از حساب
موارد اختیاری:
- نام توکن
- مخفف نام توکن یا همان نماد
- حداقل واحد قابل تقسیم توکن
ویژگی های شبکه انتقال ارز دیجیتال TRC20
به طور کلی هدف این شبکه کمک به توسعه بیشتر برنامههای غیرمتمرکز در بستر ترون است. این کار دو ویژگی مهم یعنی رایگان بودن تراکنشها و سعت بالای آنها را به دنبال دارد. آدرسهای این شبکه با حرف T آغاز میشوند، مانند TWsVAb9EWAgKdumTD7XoEdkvs7AoyvkgN7. کیف پولهای لجر نانو اس، ترزور، اتمیک و ترون لینک هم از آن پشتیبانی میکنند.
شبکه OMNI
شبکه اومی OMNI یک پروتکل بسیار مهم و مبنای هرچیزی است که ما امروز به عنوان نقل و انتقال در بلاکچین میشناسیم. این پروتکل به صورت یک لایه روی بلاکچین بیت کوین قرار دارد. مهمترین کاربرد این شبکه این است که به صورت یک رابط کاربری بین کاربران و بلاکچین بیت کوین فعالیت میکند و از قدرت هش شبکه بیت کوین برای انجام تراکنشها استفاده میکند.
ویژگیهای شبکه OMNI
- امنیت بالای شبکه و داشتن ثبات
- از پلتفرمهای امنیت مالی پشتیبانی میکند.
- آدرسهای آن با اعداد 1، 3 و bc1 آغاز میشوند.
تفاوت BEP2 و BEP20
اگر بخواهیم به شکل عمیقی تفاوت BEP2 و BEP20 را درک کنیم باید بدانیم که تفاوت اصلی در دو بلاکچین Binance Chain و BSC است. بایننس در آوریل 2020 اعلام کرد قصد دارد بلاکچین هوشمند خودش را راهاندازی کند و آن را در سپتامبر 2020 راه اندازی کرد. بلاکچین هوشمند بایننس بعد از محبوبیت گسترده اتریوم و اکوسیستم dApps مرتبط با آن پدید آمد. بایننس با این کار میخواست که راهی برای ایجاد اپلیکیشنهای غیرمتمرکز روی بلاکچین خودش ایجاد کند.
علاوه بر این، ظهور و محبوبیت مفاهیمی مانند NFT و بازیهای کریپتویی، یکی از دلایل برجسته بایننس برای ارائه BSC بودهاند. بایننس برای پشتیبانی از این فعالیتها به یک شبکه بلاک چینی نیاز داشت که بتواند از قراردادهای هوشمند پشتیبانی کند. اگرچه BSC پیشنهاد مطلوبی به نظر میرسید، اما قادر به پشتیبانی از قراردادهای هوشمند یا زبان برنامه نویسی پیچیده اتریوم نبود. در نتیجه، بلاکچین هوشمند بایننس برای حل این محدودیتها تکامل پیدا کرد و توانست با ماشین مجازی اتریوم سازگار شود.
بایننس اسمارت چین اکنون به جای گواه اثبات کار، از الگوریتم PoSA استفاده میکند. این الگوریتم جدید یک نقطه برجسته برای این بلاکچین و تبدیل توکنها محسوب میشود. الگوریتم جدید اجماع Proof of Stake Authority به ایمن سازی بلاکچین کمک میکند و در عین حال قابلیتهایی را برای کار کردن با dApps در اختیار کاربران قرار میدهد. یکی از نمونههای قابل توجه برنامههای کاربردی روی بلاکچین بایننس، صرافی غیرمتمرکز محبوب پنکیک سواپ است که حجم معاملات بسیار بالایی دارد.
در تصویر زیر یک مرور کلی از تفاوت بین BEP2 و BEP20 وجود دارد که می تواند به شما در درک مفاهیم کمک کند:
مقایسه TRC20، ERC20 و BEP20
تفاوت اصلی بین این سه شبکه انتقال ارز دیجیتال در شبکه اصلی آنها است. در حالی که توکنهای ERC20 بر اساس بلاک چین اتریوم هستند، توکنهای BEP20 بر اساس بایننس اسمارت چین و توکنهای TRC20 بر اساس بلاک چین TRON ساخته شدهاند.
هر سه شبکه از زبان solidity یکسانی استفاده میکنند، به این معنی که آنها عمدتاً با یکدیگر سازگار هستند و میتوانند به جای یکدیگر مورد استفاده قرار گیرند. همچنین، روند ایجاد و استقرار توکنها به جز هزینهها و سهولت استفاده، تقریباً در هر سه شبکه مشابه است. از نظر کارایی، شبکه بایننس اسمارت چین، برای توسعه توکن بهترین است و کمترین هزینه را ارائه میدهد.
ترون مشابه اتریوم است، اما با افزایش کارایی و کاهش هزینه. از آنجایی که استخراج در شبکه اتریوم به دلیل هزینههای بسیار بالا غیر عملی است، جایگزینهایی مانند ترون و بایننس اسمارت چین ظاهر شدند که راه حلهای کارآمدتر و مقرون به صرفهتر را همراه با تمام ویژگیهای بلاک چین اتریوم ارائه میدهند.
از نظر محبوبیت، BEP-20 دومین مورد بعد از ERC-20 است و به لطف محبوبیت جهانی صرافی بایننس، بسیار سریع در حال رشد است. تمام توکنهای BEP-20 بهطور خودکار در صرافی بایننس فهرست میشوند و با انواع توکنهای مختلف از جمله بیتکوین، اتریوم، لایتکوین و موارد دیگر سازگار هستند.
اگر به دنبال سهولت توسعه هستید و میخواهید از دسترسی و محبوبیت اتریوم بهره مند شوید، توکن ERC20 برای شما بهترین است. با این حال، اگر بهترین و نوآورانهترین توکن را با کمترین هزینه و زمان پردازش میخواهید، توسعه توکن BEP-20 را انتخاب کنید.
از آنجایی که کارمزد تراکنش در اتریوم در حال حاضر بسیار زیاد است و با افزایش بار روی شبکه بیشتر میشود، توسعهدهندگان برای ساخت اپلیکیشنهای پیچیده با ویژگیهای پیشرفته مشکل دارند، زیرا این کار میتواند هزینه تراکنشها را در شبکه افزایش دهد. ترون با معرفی روشی برای ساخت قراردادها و برنامه های هوشمند پیشرفته بدون تأثیر زیاد بر هزینه های شبکه، بر این مشکل غلبه می کند.
با این حال، زنجیره هوشمند بایننس مطمئناً به عنوان برنده رقابت بین این سه شبکه محبوب بلاکچین برای توسعه توکن ظاهر میشود. چرا؟ زیرا بایننس اسمارت چین کارآمد، مقرون به صرفه و فوق العاده سریع است. برخلاف اتریوم، که در آن کارمزد تراکنش با گذشت زمان در حال افزایش است، بایننس به نوعی راهی برای پایین نگه داشتن کارمزد تراکنش با افزایش استفاده پیدا کرده است. باور کنید یا نه، متوسط کارمزد روزانه در شبکه اتریوم در مقایسه با میانگین کارمزد روزانه در شبکه هوشمند بایننس تقریباً 200 برابر است و این بهترین دلیل برای انتخاب زنجیره هوشمند بایننس است.
تفاوت ERC20 و TRC20
در تفاوت بین شبکههای تفاوت ERC20 و TRC20 میتوانیم عنوان کنیم که:
- شبکه ERC20 استاندارد نقل و انتقالات مالی در بلاک چین اتریوم و TRC20 استاندارد نقل و انتقالات مالی در بلاک چین ترون است.
- کارمزد معاملات در شبکه TRC20 کمتر از شبکه ERC-20 است.
- آدرس توکنهای شبکۀ ترون با حرف T و آدرس توکنهای شبکۀ اتریوم با 0X آغاز میشود.
با توجه به این تفاوتها، کاربران ترجیح میدهند برای انتقال استیبلکوینهایی چون تتر (USDT) که روی هر دو شبکۀ ترون و اتریوم قابل انتقال است، از شبکۀ ترون استفاده کنند. با این کار، کارمزد کمتری متوجه تراکنشها است.
شما نیز در صورت انتقال تتر از کیف پول یا صرافی به یک کیف پول یا صرافی دیگر، میتوانید از شبکه TRC20 استفاده نمایید (به جای تتر USDT-ERC20 از تتر USDT-TRC20 استفاده کنید).
مقایسه 5 شبکه انتقال ارز دیجیتال در یک نگاه
شبکه | آدرس | نمونه آدرس | شبکه اصلی |
BEP2 | شروع با bnb | bnb136ns6lfw4zs5hg4n85vdthaad7hq5m4gtkgf23 | زنجیره بایننس |
ERC20 | شروع با 0x | 0x0e806cea8e5beba6df97354ef7f22b66c5a2ce82 | اتریوم |
OMNI | شروع با 1، 3 و bc1 | 1JKhrVV9EsgSS5crXLBo9BRVXyuHjf2Tcp | بیت کوین |
TRC20 | شروع با T | TWsVAb9EWAgKdumTD7XoEdkvs7AoyvkgN7 | ترون |
BEP20 | شروع با 0x | 0x0e806cea8e5beba6df973fg57f22b66c5a2ce82 | زنجیره هوشمند بایننس |
سخن پایانی
انتخاب بین شبکه های انتقال ارز دیجیتال ساده نیست. اما میتوانیم با شناسایی نیازهای خود و محدود کردن گزینهها سریعتر به نتیجه برسیم. به این منظور سعی کردیم در این مقاله از داموندمگ محبوبترین شبکههایی که در حال حاضر بهترین استاندارد شبکه اصلی خود هستند را معرفی کنیم.
شما از کدام شبکه استفاده میکنید؟ به نظر شما کدام شبکه عملکرد بهتری دارد و از سایرین بیشتر قابل اتکا است؟
برای دیدن ویدیو وی پی ان خود را روشن کنید.