داموندمگ

کاربردهای بیت کوین در دنیای واقعی

DAMOND
کاربردهای بیت کوین در دنیای واقعی

همانطور که در مقاله تاریخچه پول و دلایل ارزشمندی آن توضیح دادیم، پول تنها یک کاغذ ساده است. ارزش ذاتی پول بسیار کمتر از چیزهایی است که می‌توانیم با پول آن‌ها را بخریم. دلیلی که موجب ارزشمندی پول می‌شود، اعتمادی است که مردم به آن دارند. دولت‌ها از پول حمایت می‌کنند و تمام مردم به این موضوع اعتماد دارند که پول آن‌ها در نظر بقیه مردم هم ارزشمند است. درواقع افراد به باور دیگران در مورد پول ایمان دارند. کاربردهای بیت کوین در دنیای واقعی در این مقاله بررسی خواهیم کرد.

بیت کوین یک سیستم پولی غیرمتمرکز و الکترونیکی جدید است و بسیاری از افراد این سؤال را دارند که چرا یک کد کامپیوتری این‌قدر ارزشمند است و کاربردهای بیت کوین چیست؟ جالب است بدانید که حدود 90 درصد از پول‌های جهان نیز به صورت فیزیکی نیستند و به شکل اعداد و ارقام روی سرورهای کامپیوتری ذخیره شده‌اند، بنابراین از لحاظ ماهیت تفاوتی با بیت کوین ندارند. چند عامل مهم می‌تواند موجب ارزشمند شدن بیت کوین و یا هر چیز دیگر شود، که برای مطالعه آن‌ها می‌توانید مقاله چه عاملی ارزش بیت‌ کوین را تعیین می‌کند؟ را بخوانید.

در این مقاله قصد داریم به بررسی مقبولیت و پذیرش بیت کوین از طرف جامعه بپردازیم که یکی از مهم‌ترین دلایل ارزشمندی این ارز محسوب می‌شود. مسلماً هر چه مردم و کسب‌وکارهای بیشتری بیت کوین را به عنوان پول و روش پرداخت قبول داشته باشند، ارزش آن بالاتر خواهد رفت. چراکه اعتماد و باور مردم، بزرگ‌ترین دلیل ارزش بیت کـوین است.

هدف از این مطلب بررسی کاربردهای بیت کوین در دنیای واقعی است و این است که بدانیم کدام دولت‌ها و کسب‌وکارها بیت کوین را پذیرفته‌اند و با بیت کوین چه چیزهایی می‌توان خرید. در انتها نیز به بررسی آینده بیت کوین می‌پردازیم و پیش‌بینی خواهیم کرد که در آینده، میزان مقبولیت بزرگ‌ترین ارز دیجیتال بازار و سایر رمزارزها چگونه خواهد بود.

تاریخچه مختصر از بیت کوین به عنوان یک پول

کاربردهای بیت کوین در دنیای واقعی

ایده اصلی خالق بیت کوین، یعنی ساتوشی ناکاموتو این بود که بیت کوین به عنوان یک سیستم پول دیجیتال غیرمتمرکز فعالیت کند. یعنی مردم عادی بتوانند بدون نیاز به بانک‌ها و حساب باز کردن، پول انتقال دهند و با یکدیگر به معامله بپردازند. بیت کوین در چند سال اول شروع فعالیت خود کاملاً ناشناخته بود و فقط عده‌ای از علاقه‌مندان تکنولوژی آن را دنبال می‌کردند. اولین خریدوفروش واقعی که با این ارز انجام شد، خرید دو پیتزا به قیمت 10000 بیت کوین بود. این داستان واقع تعجب‌برانگیز است و هنوز هم با افزایش قیمت بیت کوین آن را می‌شنویم.

پس از مدتی از شروع فعالیت بیت کوین، جامعه‌ای برنامه نویسان به آن علاقه‌مند شدند و شروع به توسعه نرم‌افزارهایی برای ذخیره‌سازی، معامله و استفاده از بیت کوین کردند. این گروه از برنامه نویسان هسته توسعه بیت کوین را بنیان‌گذاری کردند که بعداً به Bitcoin Core معروف شد. با توسعه نرم‌افزارهای متفاوت برای بیت کوین، استفاده از آن برای مردم عادی و کسب‌وکارها راحت‌تر شد و هر چه مردم بیشتری از این نرم‌افزارها استقبال می‌کردند، توسعه نرم‌افزارها سرعت بیشتری می‌گرفت.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  11 روش موثر برای محافظت از توکن های NFT

خلافی که باعث شهرت بیت کوین شد

این توسعه‌ها تا جایی پیش رفت که سایتی به نام Silkroad ایجاد شد و بیت کوین را به عنوان روش پرداخت پول انتخاب کرد. البته فعالیت این سایت در زمینه‌های غیرقانونی همچون فروش مواد مخدر بود. Sillkroad به سرعت مشهور شد و پس از مدتی فعالیت، مالکین آن توسط FBI دستگیر شدند. با اینکه سایت Silkroad ضربه‌ای به شهرت بیت کوین بود و باعث شد عده‌ای از افراد فکر کنند که بیت کوین فقط برای کارهای غیرقانونی استفاده می‌شود، بیت کوین به واسطه خبرهای سایت Silkroad، بر سر زبان‌ها افتاد و بیش‌ازپیش در میان مردم شناخته شد.

اتریوم، رقیبی که بیت کوین را رشد داد

با توسعه بیشتر پلتفرم‌ها و نرم‌افزارها برای بیت کوین، عده‌ای از توسعه‌دهندگان اولیه به این فکر افتادند که چرا خودشان ارزهای دیجیتال دیگری با قابلیت‌ها و کارکردهای بهتر تولید نکنند؟ در پی همین تلاش‌ها بلاکچین اتریوم به وجود آمد که ایده‌های بسیار خلاقانه‌ای همچون قراردادهای هوشمند و دیفای را به اجرا در آورد. در صورت نیاز به توضیحات کامل درباره اتریوم، می‌توانید مقاله اتریوم چیست را بخوانید.

لایه اجماع Ethereum 2.0

بلاکچین اتریوم رقیب بسیار سرسختی برای بیت کوین بود و عده‌ای تصور می‌کردند که رشد اتریوم باعث نابودی بیت کوین خواهد شد، اما کاملاً خلاف این موضوع اتفاق افتاد. ویژگی‌های جالب اتریوم باعث استقبال بیشتر مردم و کسب‌وکارها از ارزهای دیجیتال شد. برگزاری عرضه‌های اولیه یا ICO ها شیوه جدیدی برای تامین مالی پروژه‌های رمزارز ایجاد کرد و هر چه پروژه‌های بیشتری در این زمینه ایجاد می‌شد، محبوبیت و مقبولیت بیت کوین نیز افزایش می‌یافت. این موضوع تا جایی پیش رفت که در سال 2017 تقریباً بسیاری از مردم بیت کوین را می‌شناختند و عده زیادی به آن باور داشتند.

افزایش ارزش بیت کوین و انحراف از هدف اصلی

با محبوبیت بیت کوین، ارزش آن روز به روز بالاتر رفت. درنتیجه افراد بیشتری وارد شبکه بیت کوین شدند و پای توسعه‌دهندگان بیشتری به دنیای بلاکچین‌ها و بیت کوین باز شد و به این ترتیب کسب‌وکارهای بیشتری نیز برای پذیرفتن بیت کوین اعلام آمادگی کردند. همه این‌ها به رشد بیشتر ارزش بیت کوین و شلوغ‌تر شدن شبکه آن منجر شد.

متأسفانه در پروتکل اولیه بیت کوین پیش‌بینی این میزان استقبال از شبکه نشده بود، بنابراین با افزایش بار تراکنش‌ها بر روی شبکه بیت کوین سرعت پردازش تراکنش‌ها بسیار پایین آمد و کارمزد آن‌ها بسیار بالا رفت. هر چه بیت کوین گران‌تر می‌شد، این مشکلات بزرگ‌تر می‌شد. بنابراین بیت کوین به عنوان یک راه‌حل پول الکترونیک کنار گذاشته شد و به عنوان کالایی برای سرمایه‌گذاری و سفته‌بازی در نظر گرفته شد. همین موضوع باعث شد که بیت کوین طلای دیجیتال لقب بگیرد و از هدف اصلی خود که ایجاد یک سیستم پولی غیرمتمرکز بود، فاصله بگیرد.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  بلاک چیست؟ آشنایی با آجرهای سازنده بلاکچین

بیت کوین چیست + مزایا و معایب بیت کوین

با اینکه قابلیت تقسیم‌پذیری بیت کوین بالا است و به قسمت‌های بسیار کوچکی به نام ساتوشی تقسیم‌پذیر است، اما کارمزد بالای تراکنش‌ها و سرعت پایین بلاکچین بیت کوین در پردازش تراکنش، باعث می‌شود که مردم و کسب‌وکارها از آن به عنوان پول استفاده نکنند و نگاه بیشتر افراد به بیت کوین، یک ابزار سرمایه‌گذاری و کسب سود است. با این حال در طول تاریخ دولت‌ها و کسب‌وکارهای زیادی به استفاده از بیت کوین علاقه نشان داده‌اند، که در ادامه به معرفی و بررسی برخی از آن‌ها خواهیم پرداخت و توضیح خواهیم داد که آیا بیت کوین کاربردی در دنیای واقعی داشته است یا خیر.

بیت کوین در چه کشورهایی قانونی است؟ کاربردهای بیت کوین در این کشورها

با وجود اینکه مدت‌زمان زیادی از عمر بیت کوین نمی‌گذرد، اما تا به حال دو کشور به صورت رسمی بیت کوین را پذیرفته‌‌اند و آن را به عنوان روشی برای پرداخت‌ به رسمیت شناخته‌اند. در ادامه درباره این دو کشور بیشتر صحبت خواهیم کرد.

دولت السالوادور حامی جدید بیت کوین

السالوادور کشوری کوچک با جمعیت هفت میلیون و صد هزار نفر است که در آمریکای مرکزی و در جنوب کشور هندوراس قرار دارد. نایب بوکله، رئیس‌جمهور این کشور امسال اعلام کرد که کشورش به صورت رسمی بیت کوین را به عنوان یک روش پرداخت و پول می‌پذیرد. این کار باعث ایجاد خبرهای خوبی برای بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال شد.

دولت السالوادور اعلام کرد که از این به بعد بیت کوین را در تمام پرداخت‌های دولتی پذیرش خواهد کرد و هر یک از شهروندان این کشور که از کیف پول ملی السالوادور استفاده کنند، به میزان سی دلار آمریکا بیت کوین جایزه خواهند گرفت. اخیراً هم بوکله اعلام کرده که به دنبال توسعه طرح‌هایی در السالوادور است تا بتوانند استخراج بیت کوین به کمک انرژی گرمایی آتشفشان‌ها را عملی کند.

ماینینگ بیت کوین

ونزوئلا اولین کشوری بیت کوین را پذیرفت

از آنجا که السالوادور اخیراً بیت کوین را پذیرفته و خبرهای بسیاری زیادی درباره آن منتشر شده، برخی از افراد تصور می‌کنند که السالوادور اولین کشوری است که بیت کوین را به رسمیت شناخته و قرار است از آن استفاده کند؛ اما این‌طور نیست و اگر بخواهیم از لحاظ تاریخی بررسی کنیم، ونزوئلا اولین کشوری است که پرداخت بیت کوین به عنوان کارمزد خدمات دولتی را پذیرفته و از آن حمایت کرده است.

پس از آنکه ونزوئلا از سوی آمریکا تحت تحریم‌های شدید نفتی قرار گرفت، دچار ابرتورم‌های بزرگی شد که ارزش پول این کشور را تا حد بسیار زیادی کاهش داد. نیکولاس مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا برای خنثی کردن اثرات تحریم، از بیت کوین استقبال کرد و تسهیلاتی را برای مردم به وجود آورد که بتوانند قبض‌ها و پرداخت‌های دولتی خود را با بیت کوین انجام دهند.

نیکولاس مادورو به این میزان هم بسنده نکرد و یک ارز دیجیتال به نام پترو ایجاد کرد که رمزارزی با پشتوانه نفت ونزوئلا بود. مادورو سعی کرد که با فروش رمزارز پترو اقتصاد ونزوئلا را نجات دهد، اما از آنجا که ماهیت دولتی و مرکزگرای رمزارز پترو بسیار مبهم بود، موفقیتی در این زمینه ایجاد نشد. با اینکه پروژه رمزارز پترو شکست خورد، اما بیت کوین هنوز هم در ونزوئلا از محبوبیت بالایی برخوردار است و به مردم کمک می‌کند تا سرمایه خود را از شر تورم‌های بالا نجات دهند.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  هش ریت چیست؟ کاربرد Hash Rate در بلاکچین

چه کسب‌وکارهایی بیت کوین را قبول دارند؟

واقعیت این است که در طول عمر بیت کوین، کسب‌وکارهای بسیار زیادی بوده‌اند که به کاربردهای بیت کوین واقف شده و این ارز دیجیتال را به عنوان روش پرداخت پذیرفته‌اند و پس از افت ارزش بیت کوین آن را کنار گذاشته‌اند. به طور مثال شرکت‌ بزرگی همچون مایکروسافت مدتی بیت کوین را به‌عنوان روش پرداخت پذیرفت و سپس آن را کنار گذاشت.

در حقیقت نوسانات شدید قیمت بیت کوین، کندی شبکه بیت کوین و کارمزدهای بالا از جمله عواملی است که باعث می‌شود کسب‌وکارها در پذیرفتن بیت کوین تردید کنند و سعی کنند امور را به همان شیوه سنتی رایج انجام دهند. تعداد کسب‌وکارهایی که روزی بیت کوین را به‌عنوان روش پرداخت پذیرفته‌اند و پس از مدتی کنار گذاشته‌اند همانند نوسان قیمت بیت کوین بالاست و امکان دارد که لیست‌هایی که امروز درباره کسب‌وکارهای پذیرنده بیت کوین ارائه می‌شود، در آینده بسیار نزدیک دچار تغییر شود.

کاربردهای بیت کوین: با بیت کوین چه چیزهایی می‌توان خرید؟

با بیت کوین چه چیزهایی می‌توان خرید؟

در این قسمت به معرفی شرکت‌های مشهوری می‌پردازیم که بیت کوین را به عنوان یک روش پرداخت قبول دارند و خدمات و کالاهای خود را با بیت کوین به فروش می‌رسانند :

  • Tesla
  • Newegg
  • Bitpay
  • Rakuten
  • Cheapair
  • Badoo
  • BigFishGames
  • Bloomberg
  • Etsy
  • Paypal
  • Subway
  • Wikipedia
  • Xbox store
  • Overstock
  • Namecheap
  • Starbucks
  • Twitch

سخن پایانی

بیت کوین در ابتدا به عنوان یک سیستم پول الکترونیک غیرمتمرکز به جهان معرفی شد و با اینکه در ابتدا برای مردم ناشناخته بود و استقبالی از آن نمی‌شد، اما توانست در مدت کوتاهی به شهرت و مقبولیت بسیار زیادی برسد و ارزش آن افزایش چشم‌گیری پیدا کند. ارزش زیاد بیت کوین باعث شد تا این ارز دیجیتال ماهیت خود را به عنوان یک سیستم پولی از دست دهد و تبدیل به ابزاری برای سرمایه‌گذاری و کسب سود شود.

بیت کوین هنگامی می‌تواند جایگاه خود به‌عنوان یک پول غیرمتمرکز و روش پرداخت در کسب‌وکارها را مستحکم کند که نوسان قیمتی متعادلی داشته باشد و مشکلات مربوط به شبکه آن حل شود. شاید بیت کوین نتواند این موانع را از مقابل خود بردارد، اما مسلماً در آینده رمزارزهایی وجود خواهند داشت که مشکلات بیت کوین را ندارند و به‌راحتی می‌توانند به عنوان روشی برای پرداخت هزینه‌های روزانه مورداستفاده قرار گیرند.

با این حال هنوز هم کسب‌وکارهایی وجود دارند که به کاربردهای بیت کوین پی برده و آنرا به عنوان روش پرداخت قبول می‌کنند و استقبال کشورهای کوچک از پادشاه ارزهای دیجیتال این امید را زنده نگه می‌دارد که به زودی سایر دولت‌ها و کشورها نیز به سمت استفاده از ارزهای دیجیتال و پذیرش بیت کوین حرکت کنند. سؤال اصلی این است که آیا بیت کوین در آینده نیز جایگاه خود را حفظ خواهد کرد یا با پیشرفت سایر ارزهای دیجیتال برای همیشه از یاد خواهد رفت؟ همه‌چیز فقط به زمان بستگی دارد و باید دید که در آینده چه چیزی پیش خواهد آمد.

دسته بندی مطالب
مطالب مرتبط
مطالب مرجع

ارز دیجیتال چیست؟

بلاک چین چیست؟

متاورس چیست؟

NFT چیست؟

دیفای (DeFi) چیست؟

صرافی غیرمتمرکز چیست؟

کیف پول چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

ایردراپ چیست؟

استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

بیت کوین چیست؟

اتریوم چیست؟

تتر چیست؟

خرید و فروش ارز های دیجیتال
ما را دنبال کنید
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.