داموندمگ

تعامل پذیری بلاک چین چیست و چه اهمیتی دارد؟

DAMOND
Blockchain

یکی از مهم‌ترین چالش‌های وب ۳.۰ برای اینکه بتواند به شبکه‌ای جهانی و یکپارچه مانند وب ۲.۰ تبدیل شود، امکان انتقال داده‌ها بین بلاک چین‌های مختلف یا اصطلاحا، تعامل پذیری بلاک چین (Blockchain Interoperability) است. با اینکه در حال حاضر، بلاک چین‌های متعدد و متنوعی مثل بیت کوین، اتریوم، پولکادات، سولانا و … وجود دارد که هر کدام از آن‌ها را می‌توان پروتکلی کامل دانست، اما انتقال داده‌ها و انجام تراکنش‌ها بین این بلاک چین‌ها به منظور یکپارچه شدن دنیای امور مالی غیر متمرکز (Decentralized Finance) یا دیفای (DeFi)، هنوز هم چالشی پابرجا است.
در این مقاله برای شما کاربران گرامی داموندمگ توضح می‌دهیم که تعامل پذیری بلاک چین دقیقا چیست و چرا اهمیت دارد. همچین، بهترین راهکارهای ارائه شده برای حل این چالش را برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

منظور از تعامل پذیری بلاک چین چیست؟

تعامل پذیری بلاک چین چیست

اصطلاح تعامل پذیری بلاک چین از دو کلمه «تعامل پذیری» و «بلاک چین» تشکیل می‌شود. بنابراین، پیش از توضیح این اصطلاح، بهتر است که هر یک از یک کلمات را به صورت جداگانه توصیف کنیم.

مروری بر مفهوم بلاک چین

بلاک چین چیست

فناوری بلاک چین را می‌توان نوع جدیدی از پایگاه داده دانست اما پایگاه‌های داده بلاک چینی، برخلاف پایگاه‌های داده سنتی که وب ۲.۰ یا نسل کنونی اینترنت را می‌سازند، متمرکز (Centralized) نیستند. داده‌ها در پایگاه‌های داده بلاک چینی در چیزی به نام دفتر کل توزیع شده (Distributed Ledger) ذخیره می‌شوند.

این دفتر کل در تمامی گره‌ها (Nodes) که یک شبکه بلاک چینی را می‌سازند، ذخیره و با هر تراکنش جدیدی در شبکه، بروزرسانی می‌شوند. بنابراین، شبکه‌های بلاک چینی را می‌توان نوعی پایگاه داده غیر متمرکز (Decentralized Database) دانست.

بلاک چین‌ها را می‌توان به دو نوع عمومی و خصوصی تقسیم‌بندی کرد:

  • بلاک چین‌های عمومی (Public Blockchains): بلاک چین‌هایی هستند که هر کسی می‌تواند در آن‌ها عضو شود و نقش گره را بر عهده بگیرد. بلاک چین‌های ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین، اتریوم، پولکادات، لایت کوین، سولانا و … از این نوع هستند.
  • بلاک چین‌های خصوصی (Private Blockchains): بلاک چین‌هایی هستند که برای دسترسی و عضویت در آن‌ها نیاز به مجوز وجود دارد و هر کسی نمی‌تواند در آن‌ها عضو شود. این بلاک چین‌ها را می‌توان شبکه‌هایی درون-سازمانی دانست.

تراکنش‌ها در بلاک چین‌ها به صورت همتا به همتا (Peer-to-Peer) و بدون هیچ واسطه‌ای انجام می‌شوند. البته، تراکنش‌ها پیش از نهایی شدن باید به تأیید گره‌ها برسند. در بلاک چین‌های عمومی، گره‌ها به ازای تأیید تراکنش‌ها، بخشی از کارمزد تراکنش را به عنوان پاداش دریافت می‌کنند که به این کار، ماینینگ یا استخراج رمزارز گفته می‌شود.

همانطور که می‌بینید، بلاک چین‌های مختلف، شبکه‌هایی مجزا از هم دیگر هستند و معمولا امکان انجام تراکنش بین آن‌ها وجود ندارد زیرا هر بلاک چین، پروتکل مخصوص به خودش را دارد. در ابتدای مقاله گفتیم که به این مشکل، چالش تعامل پذیری بلاک چین گفته می‌شود.

حالا که مفهوم بلاک چین را مرور کردیم، می‌توانیم به سراغ کلمه دوم این اصطلاح، یعنی تعامل پذیری برویم و آن را برای شما کاربران گرامی صرافی ارز دیجیتال داموند توضیح دهیم.

آشنایی با مفهوم تعامل پذیری

تعامل پذیری

تعامل پذیری اصطلاحی در حوزه فناوری اطلاعات و به معنی امکان تبادل دو طرفه داده‌‌ها بین دو سیستم یا شبکه مجزا است. بر این اساس می‌توان تعامل پذیری بلاک چین را امکان انجام ارتباط متقابل و انجام تراکنش بین دو بلاک چین مجزا دانست.

به عبارت دیگر، می‌توان Blockchain Interoperability را به عنوان امکان دیدن، دسترسی و به اشتراک‌گذاری اطلاعات بین چندین شبکه بلاک چینی مجزا از همدیگر تعریف کرد.

هر بلاک چین، پروتکل مخصوص خودش را دارد و تراکنش‌ها و انواع مختلف داده‌ها را ذخیره می‌کند. قابلیت تعامل پذیری، بلاک چین‌های مختلف را قادر می‌سازد تا این داده‌ها را با همدیگر به اشتراک بگذارند و به اصطلاح، با همدیگر تعامل داشته باشند.

تعامل پذیری بلاک چین چه اهمیتی دارد؟

اهمیت تعامل پذیری بلاک چین

امروزه خیلی از مردم از بلاک چین‌ها برای کسب و کار و درآمدزایی استفاده می‌کنند. اگر این بلاک چین‌ها با همدیگر ارتباط نداشته باشند، سرمایه‌های معامله‌گران و سرمایه‌گذاران در این بازار، بین بلاک چین‌های مختلف توزیع می‌شوند و پخش شدن لیکوئیدیتی بین بازارهای مختلفی که به همدیگر در ارتباط نیستند، بدترین اتفاقی است که می‌تواند برای بازار ارزهای دیجیتال رخ دهد.

در واقع، تنها زمانی می‌توانیم از پتانسیل بالای فناوری بلاک چین برای ایجاد تغییرات مثبت در زندگی خود آگاه شویم که بتوانیم بلاک چین‌های مختلف را به همدیگر متصل کنیم. تعامل پذیری بلاک چین دقیقا همان مزیت‌هایی را دارد که یکپارچه بودن اقتصادی در دنیای واقعی به ارمغان آورده است.

با توسعه مفهوم جهانی شدن، نیاز به تجارت بین‌المللی و گردش آزاد اطلاعات، بیش از پیش احساس می‌شود و هر سیستمی که بتواند مبادلات ارزی بین‌المللی را تسهیل کند، ارزش بسیار زیادی دارد.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  تفاوت وب ۳ و متاورس در چیست؟ + ۳ تفاوت اصلی

امروزه، تقریبا حدود ۲۰۰ کشور جهان در یک سیستم یکپارچه اقتصادی و ارزی با همدیگر ارتباط دارند و ما ایرانی‌ها، تبعات جدا ماندن از این سیستم یکپارچه بین‌المللی را که به دلیل تحریم بانکی جمهوری اسلامی پیش آمده است، به خوبی احساس می‌کنیم.

در حال حاضر تقریبا ۱۰۰ بلاک چین فعال و مهم وجود دارد که این بلاک چین‌ها همانند کشورهای مجزا، سیستم اقتصادی و توکنومیک مخصوص به خودشان را دارند ولی به شدت نیازمند ارتباط با همدیگر و امکان تراکنش‌های بین بلاک چینی هستند.

توسعه تعامل پذیری بلاک چین، تأثیر بسزایی روی جا به جایی دارایی‌ها بین بلاک چین‌ها دارد و به همین دلیل، کارایی دارایی‌های دیجیتالی و در نتیجه، ارزش آن‌ها بالا می‌رود.

یکی دیگر از مزیت‌های تعامل پذیری در دنیای بلاک چین، ایجاد پلتفرم‌های تخصصی است. در صورتی که بلاک چین‌ها بتوانند با همدیگر تعامل داشته باشند، نیازی نیست که هر بلاک چین، تمامی خدمات لازم را به کاربرانش ارائه دهد و می‌تواند روی یک خدمت خاص تمرکز کند و آن را با بهترین کیفیت به کاربران ارائه دهد.

از سوی دیگر، رویای وب ۳.۰ به عنوان اکوسیستمی یکپارچه که بتوان خیلی از فعالیت‌های انسانی مثل امور مالی آن را در آن با حداکثر شفافیت و امنیت و بدون نیاز به واسطه‌ها انجام داد، تنها زمانی امکان‌پذیر است که بلاک چین‌های مختلف بتوانند با همدیگر تعامل داشته باشند.

تعامل پذیرترین بلاک چین ها کدامند؟

مشکل تعامل پذیری بلاک چین، عمدتا در بلاک چین‌های اولیه مثل بیت کوین، لایت کوین و اتریوم دیده می‌شود. بلاک چین‌های امروزی، به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بتوانند به راحتی با بلاک چین‌های دیگر ارتباط داشته باشند. در این میان، حتی بعضی از پروژه‌های بلاک چین، صرفا با هدف حل کردن مشکل تعامل پذیری توسعه یافته‌اند که مهم‌ترین آن‌ها، کازموس (Cosmos) نام دارد که لقب «اینترنت بلاک چین‌ها» (Internet of Blockchains) را به آن داده‌اند.

بعضی از تعامل پذیرترین پروژه‌های بلاک چینی عبارتند از:

در زیر، سه مورد از مهم‌ترین این بلاک چین‌ها را به طور خلاصه به شما معرفی می‌کنیم.

کازموس؛ اینترنت بلاک چین ها

بلاک چین کازموس

کازموس، پروژه‌ای بلاک چینی با توکن بومی ATOM است که بلاک چین‌های مختلف را قادر می‌سازد تا با همدیگر تعامل داشته باشند. این پروژه با ساخت یک SDK در سال ۲۰۱۴ برای تسهیل توسعه بلاک چین شروع شد.

توسعه‌دهندگان می‌توانند با استفاده از این SDK، بلاک چین‌های مختلف را بر بستر کازموس توسعه دهند. این بلاک چین‌ها، ناحیه‌ها (Zones) را در شبکه کازموس می‌سازند که از طریق کازموس هاب (Cosmos Hub) به همدیگر وصل می‌شوند و می‌توانند با همدیگر تعامل داشته باشند.

این هاب‌ها، در واقع گره‌هایی هستند که هم کار تأیید تراکنش‌ها و هم کار برقراری ارتباط بین بلاک چین‌های مختلف را انجام می‌دهند و توکن‌های ATOM را به عنوان پاداش دریافت می‌کنند.

این بلاک چین از الگوریتم اجماع اثبات سهام (Proof-of-Stake) استفاده می‌کند و مشارکت‌کنندگان در شبکه می‌توانند با استیکینگ توکن‌های ATOM، نقش تأییدکننده را داشته باشند. کاربران معمولی نیز می‌توانند توکن‌های خود را به تأییدکنندگان تفویض کنند تا در شبکه کازموس مشارکت داشته باشند.

این بلاک چین دارای سه جزء کلیدی به شرح زیر است:

  • سازوکار اجماع BFT هسته تندرمینت (Tendermint Core BFT Consensus): الگوریتم اجماع اثبات سهام مورد استفاده در شبکه کازموس، تندرمینت نام دارد. این الگوریتم به صورت متن-باز (Open-Source) طراحی شده است تا برنامه‌نویسان بتوانند بلاک چین‌های مختلف را بر بستر این شبکه توسعه دهند.
  • پروتکل ارتباطی بین بلاک چینی (Inter-Blockchain Communication Protocol یا IBC): پرتوکل IBC امکان تعامل پذیری بلاک چین بر بستر کازموس را فراهم می‌آورد. این پروتکل همانند یک پروتکل TCP/IP عمل می‌کند و امکان مخابره اطلاعات بین بلاک چین‌های مختلف را فراهم می‌آورد.
  • SDK کازموس: کیت توسعه نرم‌افزار یا همان SDK شبکه کازموس زیرساختی متن-باز است که آن را با هدف ساخت پلتفرم‌های بلاک چینی PoS با قابلیت پشتیبانی از چندین دارایی مثل هاب کازموس و نیز، پشتیبانی از بلاک چین‌های دارای الگوریتم اجماع اثبات اعتبار (Proof-of-Authority یا PoA) توسعه داده‌اند. در واقع، می‌توان SDK کازموس را فریم‌ورکی ماژولار برای ساخت بلاک چین‌های ویژه اپلیکیشن به جای اپلیکیشن‌های بر پایه ماشین مجازی دانست.

الگوریتم اجماع BFT تندرمینت، پروتوکل IB و SDK کازموس، هر کدام برای ساده کردن کار برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان به منظور توسعه بلاک چین‌های جدید و تعامل پذیر به صورت بخشی از شبکه کازموس، توسعه یافته‌اند.

هاب کازموس به تنهایی، یک شبکه بلاک چین غیر متمرکز قدرتمند است که ساختار و حاکمیت آن به مشارکت کنندگان امکان مشارکت عادلانه در پروژه را می‌دهد. شبکه کازموس به حل بسیاری از مشکلات مرتبط با تعامل پذیری بلاک چین که در حال حاضر، صنعت بلاک چین و اکوسیستم دیفای با آن مواجه است، کمک می‌کند.

پولکادات و سهم آن در حل مشکل تعامل پذیری بلاک چین

پولکادات

پولکادات یک بلاک چین اثبات سهام نامزد شده (Nominated Proof-of-Stake یا nPoS) است که کاربران می‌توانند بر بستر آن، اپلیکیشن‌های لایه-۱ را راه‌اندازی کنند. این اپلیکیشن‌ها یا بلاک چین‌های موازی که اصطلاحا پاراچین (Parachain) نامیده می‌شوند، می‌توانند به طور کاملا ایمن از طریق یک لایه پایه به نام ریلی چین (Relay Chain) با همدیگر تعامل داشته باشند.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  تحلیل آنچین چیست؟ راهنمای مبتدی تا پیشرفته درباره اصول تحلیل آنچین

با اینکه هر کدام از پاراچین‌ها می‌توانند توکن بومی و سازوکار حاکمیتی مخصوص به خودشان را داشته باشند، اما نهایتا از طریق ریلی چین به همدیگر متصل هستند. ریلی چین می‌تواند به طور همزمان از ۱۰۰ تا ۲۵۰ پاراچین، پشتیبانی کند.

بلاک چین پولکادات دارای توکنی بومی به نام DOT است که ذخیره کل، متغیر و تحت تأثیر سه عامل زیر است:

  • استیکینگ DOT توسط تأییدکنندگان برای تأمین امنیت شبکه
  • استیکینگ DOT توسط نامزدشدگان برای تفویض کردن توکن‌های DOT خود به تأییدکنندگان مورد نظرشان
  • اجاره دادن فضا در شبکه به پاراچین‌ها

سازوکار اجماع اثبات سهام پولکادات به صورت زیر انجام می‌شود:

۱) تأییدکنندگان با مشارکت در تولید بلاک‌های شبکه به عنوان لایه فعال اصلی ایفای نقش می‌کنند

۲) نامزدها با تفویض کردن توکن‌های DOT به تأییدکنندگان، نقش لایه ثانویه منفعل را دارند و با استیکینگ این توکن‌ها پاداش می‌گیرند.

تعامل پذیری در ون چین

ون چین

ون چین که به عنوان اولین راه حل آنلاین برای حل مشکل مقیاس‌پذیری شناخته می‌شود، با هدف میزبانی از تمامی انواع دارایی‌های دیجیتالی در یک بلاک چین واحد، طراحی شده است. با اینکه چنین هدفی، خیلی بلند-پروازانه به نظر می‌رسد، اما ون چین واقعا پروژه‌ای است که می‌تواند انقلابی در  تعامل پذیری بلاک چین ایجاد کند.

سیستم رایانش چندگانه (Multi-party Computing System) ون چین، می‌تواند بلاک چین‌های مختلف را به همدیگر متصل کند و اکوسیستم مالی یکپارچه‌ای را بسازد.

مهندسین نرم‌افزار ون چین، از قدرت نظریه‌های رمزنگاری برای ایجاد فناوری میان-شبکه‌ای هیجان‌انگیزی استفاده کرده‌اند. همچنین، آن‌ها یک پروتکل مالکیتی را برای یکپارچه کردن بلاک چین‌های خصوصی و عمومی به کار بسته‌اند. این نوآوری‌ها در کنار همدیگر، ون چین را به ابزاری قدرتمند برای تغییر دنیای امور مالی غیر متمرکز تبدیل کرده‌اند.

تعامل پذیری بلاک چین چطور ممکن است؟

از آن‌‌جایی که هر بلاک چین، پروتکل متفاوتی دارد باید از روش‌های مختلفی برای ایجاد تعامل پذیری استفاده شود. اما نیاز نداشتن به واسطه در بین همه روش‌های ایجاد تعامل پذیری در بلاک چین‌ها مشترک است. بنابراین، تعامل پذیری بلاک چین، ماهیت غیر متمرکز وب ۳.۰ را حفظ می‌کند.

یکی از روش‌های رایج برای انجام تراکنش‌ها بین بلاک چین‌های مختلف، سواپ اتمی (Atomic Swap) نام دارد که از روشی مشابه صرافی‌های همتا به همتای ارز دیجیتال، استفاده می‌کند. روش محبوب دیگر، وجود یک ریلی چین مشابه پولکادات است که پاراچین‌ها را به همدیگر متصل می‌کند و به قراردادهای هوشمند در هر پاراچین اجازه می‌دهد تا فعالیت‌های انجام شده در پاراچین دیگر را بررسی کنند.

با اینکه سواپ‌های اتمی و ریلی چین‌ها، استراتژی‌های اصلی ایجاد تعامل پذیری بین بلاک چین‌ها هستند اما تلاش برای توسعه روش‌های دیگر، متوقف نشده است.

با اینکه اکثر بلاک چین‌های امروزی دارای قابلیت‌هایی برای ایجاد تعامل پذیری هستند، اما همه بلاک چین‌ها، به ویژه بلاک چین‌های قدیمی‌تر، چنین امکانی را ندارند. به همین دلیل، پروژه‌هایی با هدف برقراری ارتباط بین بلاک چین‌ها، توسعه یافته‌اند که می‌توان آن‌ها را در سه دسته ساید چین‌ها (Sidechains)،  اوراکل‌ها (Oracles) و پل‌ها و سواپ‌ها (Bridges and Swaps) دسته‌بندی کرد.

ساید چین ها

ساید چین ها

ساید چین‌ها، شبکه‌هایی بلاک چینی هستند که با یک بلاک چین اصلی یا مین چین (Mainchain) تعامل پذیر هستند. این سازوکار شبکه‌ای، سازوکار بسیاری از بلاک چین‌های تعامل پذیر مثل پولکادات را می‌سازد.

در چنین شبکه‌ای، هر ساید چین، توکن بومی، توکنومیک و ساختار حاکمیتی مخصوص به خودش را دارد و با هدف ارائه خدمتی خاص، طراحی شده است. با این حال، همه این ساید چین‌ها به واسطه مین چین، به همدیگر متصل هستند و شبکه‌ای کامل با خدمات متنوع، ایجاد می‌کنند.

اوراکل ها و نقش آن ها در تعامل پذیری بلاک چین

اوراکل ها

اوراکل‌ها، پروژه‌هایی هستند که امکان استفاده بلاک چین‌ها از داده‌های خارج شبکه، مثل داده‌های دنیای واقعی و داده‌های قیمتی رمزارزهای دیگر را فراهم می‌آورند. معمولا، قراردادهای هوشمند بر بستر بلاک چین‌ها، نیازمند اطلاعات برون-شبکه هستند تا کار خودشان را به درستی انجام دهند. کار اورکل‌ها این است که چنین اطلاعاتی را در اختیار قراردادهای هوشمند قرار می‌دهند.

ایجاد تعامل پذیری با پل‌ها و سواپ‌ها

پل های میان شبکه

پل‌ها و سواپ‌ّها، روش‌هایی جذاب برای انتقال دارایی‌های دیجیتالی از یک بلاک چین به بلاک چین دیگر هستند. همانطور که نام پل‌های میان-شبکه‌ای (Cross-Chain Bridges) نشان می‌دهد، این پل‌ها، دو بلاک چین را طوری به همدیگر متصل می‌کنند که امکان انتقال دارایی‌ها بین آن‌ها ایجاد می‌شود.

این فناوری بر اساس قفل کردن دارایی‌ها در بلاک چین مبداء و مینت کردن (Minting) یا همان صادر کردن دارایی‌ها در بلاک چین مقصد عمل می‌کند. با اینکه دارایی واقعا از یک بلاک چین به بلاک چین دیگر منتقل نمی‌شود اما خریدار در بلاک چین مقصد، دارایی را دریافت می‌‌کند و دارایی از حساب فروشنده در بلاک چین مبداء کاسته می‌شود.
سواپ‌های اتمی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، امکان سواپ کردن دارایی‌ها بین بلاک چین‌ها را به شیوه‌ای غیر متمرکز فراهم می‌آورند. این سواپ‌ّها نیز همانند پل‌های میان-شبکه‌ای، درون ساختاری متشکل از قراردادهای هوشمند انجام می‌شوند و بنابراین، امنیت بالایی دارند.

مواردی که در اینجا برای شما آوردیم، تنها مثال‌ّهایی از راه حل‌های خلاقانه برای ایجاد تعامل پذیری بلاک چین هستند.

تعامل پذیری بین بلاک چین‌ها چه چالش‌ هایی ایجاد می کند؟

با اینکه تعامل پذیری بلاک چین مزایای بسیار زیادی مثل امکان توسعه سرویس‌های جدید وب ۳.۰، همکاری بین پروژه‌ها و صنایع بلاک چینی مختلف، کاهش وابستگی به سازمان‌ّهای متمرکز برای برقراری ارتباط بین بلاک چین‌ها، جریان نامحدود دارایی‌ها و داده‌ها و افزایش مقیاس‌پذیری دارد، اما با چالش‌هایی نیز همراه است که در زیر، دو مورد از مهم‌ترین این چالش‌ها را برای شما توضیح می‌دهیم.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  اوراکل در بلاک چین چیست؟ + بهترین پروژه و ارزهای اوراکل

ایجاد پل بین سطوح متفاوت امنیت در بلاک چین‌ های مجزا

هر بلاک چین سطح مختلفی از امنیت دارد. برای مثال، بعضی از بلاک چین‌ها برای ایجاد امنیت به هزاران گره وابسته هستند ولی امنیت بعضی دیگر فقط به چندین گره بستگی دارد. این در حالی است که وقتی سرمایه‌گذاری روی یک بلاک چین سرمایه‌گذاری می‌کند، انتظار دارد که سطح امنیت مشخصی را دریافت کند. با این حال، زمانی که دو بلاک چین با همدیگر تراکنش انجام می‌دهند، سطح امنیت بلاک چینی که از امنیت بالاتری برخوردار است، به سطح امنیت بلاک چین دارای امنیت پایین‌تر، نزول می‌کند.

محدودیت های تراکنشی

محدودیت تعامل پذیری بلاک چین

هر بلاک چین، ظرفیت مشخصی برای انجام تراکنش‌ها دارد؛ در حالی که ظرفیت انجام تراکنش‌ها در بعضی از بلاک چین‌ها به چندین هزار تراکنش بر ثانیه می‌رسد، بعضی دیگر فقط می‌توانند چندین تراکنش را بر ثانیه انجام دهند.

بنابراین، وقتی که دو بلاک چین با همدیگر تعامل دارند، سرعت انجام تراکنش‌ها بین آن‌ها، همیشه محدود به سرعت انجام تراکنش در بلاک چین کندتر است و نمی‌تواند از آن فراتر رود. این محدودیت، می‌تواند سبب اختلال در ترافیک کل بلاک چین سریع‌تر شود و آن را بسیار کندتر کند.

آینده تعامل پذیری بلاک چین چگونه است؟

شکی نیست که تعامل پذیری بین بلاک چین‌ها، یکی از موضوعات اصلی تحقیق و توسعه بلاک چین در سال‌های پیش رو خواهد بود. ارزهای دیجیتال و NFTها در حال حاضر یکی از جذاب‌ترین بازارهای مالی را می‌سازند و به احتمال زیاد در سال‌های آتی با افزایش کاربردهای دارایی‌ّهای دیجیتالی، این بازار رونق بیشتری به خود خواهد گرفت و نیاز به تعامل پذیری بلاک چین، بیش از پیش خواهد شد.

حل مشکل تعامل پذیری، یک شبه انجام نمی‌شود. شاید چالش‌های گفته شده، غیرقابل حل شدن نباشند اما حل کردن آن‌َّها قطعا کار ساده‌ای نیست. توسعه‌دهندگان به تازگی تلاش برای حل کردن این چالش‌ها را شروع کرده‌اند و برای امکان‌پذیر شدن ایجاد بلاک چین‌های گسترده و یکپارچه، راهکارهای خلاقانه زیادی لازم است.

در چنین شرایطی، پروژه‌هایی مثل کازموس و پولکادات که با تمرکز روی حل مشکل تعامل پذیری توسعه یافته‌اند و پروژه‌های مشابهی که در آینده توسعه پیدا خواهند کرد، در مرکز توجه قرار خواهند گرفت و گزینه‌های بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاری بلند-مدت به نظر می‌رسند.

سوالات پر تکرار در رابطه با تعامل پذیری بین بلاک چین‌ ها

۱- تعامل پذیری بلاک چین چیست؟

منظور از تعامل پذیری بین بلاک چین‌ها، امکان تبادل داده و انجام تراکنش بین بلاک چین‌های مجزا است.

۲- چرا تعامل پذیری بین بلاک چین ها مهم است؟

همانطور که وجود یک سیستم مالی یکپارچه بین المللی به تجارت بین کشورها و رشد اقتصاد جهانی کمک می‌کند، تعامل پذیری بلاک چین نیز با ایجاد شبکه‌ای یکپارچه از بلاک چین‌ها، به توسعه صنعت بلاک چین و بهبود بازار دارایی‌های دیجیتالی می‌انجامد و مزایای دیگری مثل توسعه سرویس‌های دیفای جدید، همکاری بین پروژه‌ها و صنایع بلاک چینی مختلف، کاهش وابستگی به سازمان‌ّهای متمرکز برای برقراری ارتباط بین بلاک چین‌ها، جریان نامحدود دارایی‌ها و داده‌ها و افزایش مقیاس‌پذیری دارد.

۳- کدام پروژه ‌های بلاک چینی روی تعامل پذیری کار می کنند؟

از مهم‌ترین پروژه‌هایی که روی تعامل پذیری بلاک چین کار می‌کنند می‌توان به کازموس، پولکادات و ون چین اشاره کرد.

جمع بندی

صنعت بلاک چین و بازار ارزهای دیجیتال در سال‌های اخیر، رشد بسیار زیادی داشته اما همواره با مشکلی به نام تعامل پذیری مواجه بوده که جلوی رشد بیشتر آن را گرفته است. بلاک چین‌های اولیه، همانند دنیاهایی کاملا ایزوله و مجزا از هم بودند اما امروزه بلاک چین‌های جدیدی مثل پولکادات، کازموس و ون چین توسعه یافته‌اند که بستری برای تعامل بلاک چین‌های مختلف با همدیگر هستند.

با توسعه ابزارهایی مثل ساید چین‌ها، اوراکل‌ها و پل‌ها و سواپ‌ها و نیز، پروژه‌هایی که منحصرا با هدف ایجاد تعامل پذیری توسعه یافته‌اند، این روزها بیش از هر زمان دیگری به تحقق روی وب ۳.۰ و اکوسیستم مالی غیر متمرکز، یکپارچه و جهان‌شمول نزدیک شده‌ایم.

برقراری ارتباط و انجام تراکنش بین بلاک چین‌های مجزا، امکان توسعه خدمات دیفای جدید و متنوع، تخصصی شدن هر چه بیشتر فعالیت پروژه‌های بلاک چینی، مقیاس‌پذیری هر چه بیشتر بلاک چین‌ها، یکپارچگی لیکوئیدیتی موجود در بازار دارایی‌های دیجیتالی و کاهش وابستگی به سازمان‌های متمرکز برای ایجاد ارتباط بین بلاک چین‌ها را فراهم می‌آورد.

تعامل پذیری بلاک چین با وجود همه مزایایی که دارد، اما چالش‌هایی نیز ایجاد می‌کند و اگر قرار باشد که در آینده، شاهد یکپارچگی بلاک چین‌ها باشیم، باید پیش از هر چیزی، چالش‌هایی مثل مشکلات امنیتی و ایجاد محدودیت در سرعت تراکنش‌ها برطرف شوند. با این حال، پروژه‌های بلاک چینی تعامل پذیر تازه در شروع راه هستند به و نظر می‌رسد که در آینده‌ای نزدیک، بیشترین توجهات را در بازار ارزهای دیجیتال و صنعت بلاک چین به خودشان جلب خواهند کرد.

دسته بندی مطالب
مطالب مرتبط
مطالب مرجع

ارز دیجیتال چیست؟

بلاک چین چیست؟

متاورس چیست؟

NFT چیست؟

دیفای (DeFi) چیست؟

صرافی غیرمتمرکز چیست؟

کیف پول چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

ایردراپ چیست؟

استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

بیت کوین چیست؟

اتریوم چیست؟

تتر چیست؟

خرید و فروش ارز های دیجیتال
ما را دنبال کنید
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.