داموندمگ

تقاطع طلایی چیست؟ کاربرد Golden Cross در تحلیل تکنیکال

DAMOND
تقاطع طلایی

تحلیل تکنیکال بازار، یعنی نگاه به نمودارهای مختلف و بررسی آن‌ها تا رسیدن به نتیجه درست. نتیجه درست در اینجا یعنی رسیدن به یک پیش‌بینی عاقلانه، که به شما دیدی از شرایط آینده دارایی مورد نظر و بازار می‌دهد. یکی از الگوهایی که در نمودارهای بازار دیده می‌شود، تقاطع طلایی یا Golden Cross است. با استفاده از این الگو می‌توانیم در مورد صعودی بودن بازار تصمیم بگیریم، که منجر به خرید می‌شود.
در ادامه این مقاله از داموندمگ، ابتدا با مفاهیمی مانند تحلیل تکنیکال و شاخص میانگین متحرک آشنا خواهیم شد و سپس به سراغ بررسی مفهوم تقاطع طلایی می‌رویم.

تحلیل تکنیکال چیست؟

امکان ندارد بحث بازارهای مالی و سرمایه‌گذاری به میان بیاید و در مورد تحلیل تکنیکال صحبت نشود. تحلیل تکنیکال یا فنی، با استفاده از سوابق و تاریخچه قیمت‌ها و همچنین رفتار گذشته بازار، آمار و ارقامی را ارائه می‌دهد که سرمایه‌گذار بتواند به کمک آن در مورد قیمت‌های آینده تصمیم بگیرد.

حجم معاملات در تحلیل تکنیکال

اطلاعات در تحلیل تکنیکال معمولاً به صورت نمودار هستند و هر سرمایه‌گذار باید بتواند این نمودارها را به خوبی تحلیل کند. ابزاری که افراد در تحلیل تکنیکال دارند و باید از آن به نحو احسن استفاده کنند، اندیکاتورها یا شاخص‌ها هستند. مجموعه شاخص‌های مختلف، همان اطلاعاتی هستند که ما از نمودارها استخراج می‌کنیم و تمام این‌ها در کنار یکدیگر، پیش‌بینی ما از آینده قیمت یک سهام در بازار سرمایه، یک کالای بنیادین یا یک ارز دیجیتال در بازار کریپتو را می‌دهد.

البته تحلیل تکنیکال به تنهایی کافی نیست و تحلیل فاندمنتال نیز لازم است، چراکه برخی نوسان‌ها از آنچه در گذشته رخ داده است مشخص نمی‌شود و باید موارد دیگر مثل رویدادهای مهم جهان و اخبار مثبت و منفی را نیز در نظر بگیریم.

شاخص میانگین متحرک چیست؟

شاخص میانگین متحرک چیست

وقتی از میانگین‌گیری در ریاضیات و آمار صحبت می‌کنیم، یعنی قصد داریم چند عدد را باهم جمع کرده و سپس به تعداد آن‌ها تقسیم کنیم. البته این ساده‌ترین حالت است که وزن در آن وجود ندارد، اما به هر حال میانگین گرفتن همین مفهوم است، یعنی «یافتن حد وسط مجموعه‌ای از داده‌ها». این محاسبات اگرچه ساده به نظر می‌رسد، اما اطلاعات مفید زیادی در خود دارد و به عنوان یکی از داده‌ها و اطلاعات آماری قرار است در بحث تحلیل بازار نیز مفید باشد.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  تریدینگ ویو چیست؟ آشنایی با ترفندهای TradingView

در شاخص یا اندیکاتور میانگین متحرک، قیمت‌ها همان داده‌ها یا اعداد ما هستند. این شاخص بر اساس یک بازه زمانی مشخص، از قیمت‌های گذشته بازار میانگین می‌گیرد و عملاً یک بازه را با یک عدد نشان می‌دهد. به این ترتیب نوسان‌های بازار حذف شده و به سرمایه‌گذار تصویری واضح و ساده از روند قیمت می‌دهد. با استفاده از این شاخص، نمودار اصلی بازار که پر از فراز و نشیب و اعداد و ارقام زیاد بود، حالا به یک نمودار خطی تبدیل شده است.

برحسب بازه زمانی مورد نظر در محاسبه میانگین متحرک، این شاخص می‌تواند کوتاه مدت یا بلند مدت باشد. معمولاً اگر بازه زمانی 50 روز در نظر گرفته شود، میانگین متحرک کوتاه مدت است و اگر برای 200 روز محاسبه شود، میانگین متحرک، بلند مدت خواهد بود.

آشنایی با تقاطع طلایی Golden Cross

آشنایی با تقاطع طلایی

تقاطع طلایی یا همان Golden Cross، یک الگوی نموداری است، که در آن میانگین متحرک کوتاه مدت از میانگین متحرک بلند مدت عبور می‌کند. پیش‌تر گفتیم میانگین متحرک کوتاه مدت و بلند مدت، معمولاً به ترتیب 50 و 200 روزه هستند، اما در این مورد، محدودیتی از نظر انتخاب بازه وجود ندارد.

حال می‌خواهیم بدانیم، منظور از عبور کردن در نمودار چیست؟ برای این کار باید دو بازه زمانی یکی کوتاه و دیگری بلند را در نظر بگیرید و در یک صفحه هر دو نمودار را رسم کنید، تا بتوانید مشخص کنید که وضعیت آن‌ها نسبت به یکدیگر چگونه است. طبیعی است که منظور ما از رسم به صورت دستی نیست و باید از نرم‌افزارهای آماری مخصوص تحلیل بازار استفاده کنید. به هر حال پس از اینکه نمودارها آماده شدند، اگر یکی از سه حالت زیر رخ داد، یعنی تقاطع طلایی داریم:

  1. در طول یک روند نزولی، میانگین متحرک کوتاه مدت کمتر از میانگین متحرک بلند مدت است.
  2. روند معکوس می‌شود و میانگین متحرک کوتاه مدت از میانگین متحرک بلندمدت عبور می‌کند.
  3. یک روند صعودی از جایی شروع می‌شود که میانگین متحرک کوتاه مدت بالاتر از میانگین متحرک بلند مدت باقی می‌ماند.

الگوی تقاطع طلایی چه چیزی را نشان می دهد؟

حال که تمام این کارها را انجام دادیم و با توجه به شکل نمودار فهمیدیم که تقاطع طلایی است، چه برداشتی باید از آن داشته باشیم؟

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  طرح معاملاتی چیست؟ ۸ گام برای نوشتن Trading Plan

در بسیاری از موارد، الگوی تقاطع طلایی سیگنالی صعودی در نظر گرفته می‌شود. می‌دانیم که میانگین متحرک، میانگین قیمت یک دارایی را برای مدت زمانی که اندازه‌گیری می‌کند، ترسیم می‌کند. از این نظر، زمانی که یک میانگین متحرک کوتاه مدت، کمتر از یک میانگین متحرک بلند مدت باشد، به این معنی است که پرایس اکشن کوتاه مدت در مقایسه با پرایس اکشن بلند مدت نزولی است.

الگوی تقاطع طلایی چه چیزی را نشان می دهد؟

حال وقتی میانگین کوتاه مدت از میانگین بلندمدت بالاتر می‌رود، چه اتفاقی می‌افتد؟ متوسط ​​قیمت کوتاه مدت بالاتر از متوسط ​​قیمت بلند مدت است. این نشان دهنده یک تغییر بالقوه در جهت روند بازار است و به همین دلیل است که صلیب طلایی صعودی یا خرسی در نظر گرفته می‌شود.

در تفسیر مرسوم، تقاطع طلایی شامل عبور میانگین متحرک 50 روزه بالاتر از میانگین متحرک 200 روزه است. با این حال، ایده کلی پشت تقاطع طلایی این است که، میانگین متحرک کوتاه مدت از میانگین متحرک بلند مدت عبور می‌کند. از این نظر، همچنین می‌توانیم تقاطع‌های طلایی را در بازه‌های زمانی دیگر، مثلاً 15 دقیقه، 1 ساعت، 4 ساعت و غیره داشته باشیم. با این حال، سیگنال‌های بازه زمانی بالاتر نسبت به سیگنال‌های بازه زمانی پایین‌تر قابل اعتمادتر هستند.

میانگین متحرک نمایی و کراس اوورها (Crossovers)

آنچه تا اینجا در مورد آن صحبت کردیم، نقش میانگین نمایی ساده در تعیین الگوی تقاطع طلایی بود. باید بدانید که میانگین متحرک انواع دیگری هم دارد، که یکی از آن‌ها نمایی است. استفاده از این فرمول، تأکید بیشتری بر پرایس اکشن‌های اخیر دارد.

میانگین متحرک نمایی همچنین برای یافتن کراس اوورهای صعودی و نزولی از جمله تقاطع طلایی استفاده می‌شود. از آنجایی که این شاخص سریع‌تر به تغییرات قیمتی واکنش نشان می‌دهد، سیگنال‌های متقاطعی که ایجاد می‌کند کمتر قابل اعتماد هستند و ممکن است سیگنال‌های نادرستی نیز نشان بدهد. با این حال از میانگین متحرک نمایی نیز استفاده می‌شود و از روش‌های محبوب بین سرمایه‌گذاران است.

استفاده از Golden Cross در ترید

استفاده از تقاطع طلایی در ترید

دیدیم که تقاطع طلایی اغلب به معنی روند صعودی است. به این ترتیب وقتی بحث تصمیم‌گیری ترید رد میان است، باید در چنین زمانی خرید انجام شود. در مقابل تقاطع طلایی یک تقاطع مرگ هم وجود دارد، برعکس آن است و نشان می‌دهد که چه زمانی باید دارایی خود را بفروشیم. این شیوه تحلیل، با وجود داشتن سیگنال‌های اشتباه، در ترید بیت کوین موفق عمل کرده است.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  تفاوت اسپات، فیوچرز و آپشن : 5 تفاوت مهم

برای آنکه بفهمید آیا سیگنال درست است یا خیر، همیشه نگاهی هم به حجم معاملات داشته باشید، در هر سیگنالی که مشاهده می‌کنید، اگر حجم معاملات زیاد باشد، یعنی درست بوده است و می‌توانید به آن اعتماد کنید. به این ترتیب نباید با اعتماد به تنها یک شاخص وارد موقعیت شوید، بلکه باید از چند منظر و به کمک چند اندیکاتور بازار را بررسی کنید.

تفاوت بین تقاطع مرگ و تقاطع طلایی

برعکس تقاطع مرگ (Death Cross)، تقاطع طلایی (Golden Cross) یک الگوی نمودار در قیمت دارایی است که در آن میانگین متحرک کوتاه مدت از میانگین متحرک بلندمدت عبور می‌کند و بالاتر از میانگین متحرک بلندمدت است. در تقاطع طلایی، میانگین متحرک 200 روزه به طور کلی به عنوان میانگین متحرک بلند مدت و میانگین متحرک 50 روزه به عنوان میانگین متحرک کوتاه مدت استفاده می‌شود.

دو شاخصی که معمولاً به عنوان مرجع در تحلیل تکنیکال استفاده می‌شود، الگوهای متضاد هستند. اگر الگوی Death Cross سیگنال نزولی بدهد، الگوی تقاطع طلایی سیگنال صعودی را در بازار دارایی ارائه می‌دهد.

تفاوت بین تقاطع مرگ و تقاطع طلایی

اگرچه بین تقاطع مرگ و طلایی تفاوت وجود دارد، اما در برخی تحلیل‌های فنی، برخی از شاخص‌ها نیز می‌توانند این دو الگو را بررسی کنند، مانند واگرایی میانگین متحرک همگرایی (MACD) و شاخص قدرت نسبی (RSI). علاوه بر این، این دو الگو را می‌توان با وجود حجم معاملات بالا نیز شناسایی کرد.

الگوی متقاطع طلایی معمولاً پس از اتمام یک روند نزولی طولانی مدت ظاهر می‌شود. مانند تقاطع مرگ، سرمایه‌گذار باید پس از چند روز یا چند هفته حرکت قیمت در جهتی جدید، تغییر روند را تأیید کند.

سخن پایانی

شاخص‌ها و نمودارها، ابزار مهمی در تعیین وضعیت آینده بازار هستند، چراکه گذشته آن را نشان می‌دهند. این امر در بازارهای سرمایه و سهام بسیار دیده می‌شود، اما ممکن است در بازار ارزهای دیجیتال به دلیل نوسان‌های بسیار کمی چالش برانگیز باشد. به هر حال نباید از اهمیت شاخص‌ها الگوهای نموداری بازار غافل شویم.

در این مقاله دیدیم که چطور تقاطع طلایی که الگویی در نمودار میانگین متحرک قیمت‌ها در دو بازه زمانی کوتاه مدت و بلند مدت است، به ما در تعیین صعودی بودن بازار کمک می‌کند. به نظر شما این شیوه تشخیص، حتی با وجود استفاده از سایر شاخص‌ها قابل اتکا است؟ یا روش‌های بهتری هم وجود دارد که بتوانیم از آن‌ها در تحلیل خود از بازار استفاده کنیم؟

 

دسته بندی مطالب
مطالب مرتبط
مطالب مرجع

ارز دیجیتال چیست؟

بلاک چین چیست؟

متاورس چیست؟

NFT چیست؟

دیفای (DeFi) چیست؟

صرافی غیرمتمرکز چیست؟

کیف پول چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

ایردراپ چیست؟

استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

بیت کوین چیست؟

اتریوم چیست؟

تتر چیست؟

خرید و فروش ارز های دیجیتال
ما را دنبال کنید
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.