داموندمگ

سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال: ۱۷ رمزارز لایه یک که باید بخرید

DAMOND
بهترین پروژه های لایه اول برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال

ریزش بازار ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۲، فرصت‌های ورود خوبی برای سرمایه‌گذاران ایجاد کرده است. البته، پیش از ورود سرمایه خود به این بازار، باید تصمیم بگیرید که می‌خواهید روی پروژه‌های لایه-۱ سرمایه‌گذاری کنید یا پروژه‌های لایه-۲؟ آیا در بازار خرسی، سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های بلاک چینی لایه-۱ کار هوشمندانه‌ای است؟ کدام پروژه‌های لایه-۱ گزینه‌های بهتری برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال در شرایط کنونی هستند؟
در ان مقاله، می‌خواهیم بهترین پروژه‌های بلاک چینی لایه اول را برای سرمایه‌گذاری در بازار رمزارزها به شما مخاطبان گرامی داموندمگ معرفی کنیم. البته، بد نیست که پیش از شروع معرفی این پروژه‌ها، مروری بر مفهوم لایه اول بلاک چین و تفاوت آن با مفهوم لایه دوم داشته باشیم و نگاهی به شرایط کنونی در بازار ارزهای دیجیتال بیاندازیم. با ما همراه باشید.

منظور از لایه اول و لایه دوم در بازار کریپتو چیست؟

لایه اول و لایه دوم در کریپتو

خیلی اهمیت دارد که پیش از سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال، تفاوت لایه اول و لایه دوم را بدانید. نگران نباشید، ما در این بخش، این مفهوم را به طور کامل برای شما توضیح خواهیم داد.

لایه-۱ یا لایه اول (Layer-1) اصطلاحی است که از آن برای توصیف بلاک چین‌های اصلی استفاده می‌شود. در واقع، بلاک چین‌های لایه-۱ برای کار کردن به هیچ بلاک چین دیگری وابسته نیستند. به عنوان مثالی از بلاک چین‌های لایه اول می‌توان به بیت کوین، اتریوم، لایت کوین، کاردانو، آوالانچ و … اشاره کرد. تمامی این پروژه‌ها تراکنش‌ها را در بلاک چین خودشان پردازش و نهایی‌سازی می‌کنند و توکن بومی مخصوص به خودشان را دارند.

در مقابل، بلاک چین‌های لایه-۲، پلتفرم‌هایی هستند که بر بستر بلاک چین‌های لایه-۱ کار می‌کنند و برای انجام تراکنش‌ها به لایه اول وابسته هستند. هدف اصلی از طراحی چنین پلتفرم‌هایی، کمک کردن به حل مشکل مقیاس‌پذیری برای افزایش سرعت و کاهش کارمزد تراکنش‌ها است.

به عنوان دو مورد کلاسیک از پروژه‌های لایه دوم، می‌توان به شبکه لایتنینگ بیت کوین (Bitcoin Lightning Network) و پروژه پلاسما اتریوم (Ethereum Plasma) اشاره کرد.

آیا بلاک چین های لایه-۱ برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال مناسب هستند؟

بلاک چین های لایه اول برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال

یکی از مشهورترین معامله‌گران بازار کریپتو به نام اسکات ملکر (Scot Melker) در مصاحبه‌ای توضیح داده است که چرا تریدرها و سرمایه‌گذاران این بازار باید حتما پروژه‌های لایه اول را در پورتفولیو سرمایه‌گذاری خودشان داشته باشند. او بر این باور است که به جای انتخاب تنها یک پروژه لایه-۲ مثل یک بازی بلاک چینی یا یک پروژه NFT، حتما باید بخشی از سرمایه خود را روی یکی از پروژه‌های لایه-۱ قرار دهید.

ملکر می‌گوید: «هر کدام از این پروژه‌های کوچک (لایه-۲) می‌توانند رشد دیوانه‌واری داشته باشند اما هیچ کدام از این پروژه‌ها، پایداری زیادی ندارند و سرمایه‌گذاری روی آن‌ها بسیار ریسکی است. بنابراین، سرمایه‌گذاری روی بلاک چین‌های پایه‌ای که این لایه-۲ها بر بستر آن‌ها کار می‌کنند، ایده عاقلانه‌تری است».

ملکر ادامه می‌دهد: «اگر روی NFTهای کلکسیونی میمون کسل (Bored Ape) سرمایه‌گذاری کنید، تنها زمانی سود خواهید کرد که این پروژه موفق شود اما اگر روی اتریوم که بلاک چین لایه اول این پروژه است، سرمایه‌گذاری کنید، از موفقیت پروژه‌های لایه-۲ بر بستر آن، مثل پروژه میمون کسل نیز بهره‌مند خواهید شد».

ملکر در رابطه با پورتفولیو خودش توضیح می‌دهد که بیش از ۶۵ درصد از سرمایه‌هایش در بازار ارزهای دیجیتال قرار دارند. به غیر از بیت کوین که بخش عمده سرمایه‌گذاری‌های بلند-مدت او را تشکیل می‌دهد، اتریوم نیز جایگاه ویژه‌ای در پورتفولیو ملکر دارد.

او در رابطه با اتریوم می‌گوید: «هیچ چیزی نمی‌تواند اتریوم را نابود کند. من فکر می‌کنم که اتریوم حالا حالاها با ما است و دارایی بسیار مهمی محسوب می‌شود و همه فعالان بازار ارزهای دیجیتال باید آن را در پورتفولیو خودشان داشته باشند».

ملکر بر این باور است که تغییر پروتکل اتریوم از اثبات کار (Proof-of-Work) به اثبات سهام (Proof-of-Stake) سبب افزایش چشمگیر قیمت ETH خواهد شد.

برای سرمایه گذاری روی پروژه های لایه اول باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم؟

حالا که با اهمیت سرمایه گذاری روی پروژه‌های لایه اول آشنا شدید، باید بدانید که برای سرمایه‌گذاری روی این پروژه‌ها، توجه به چه مواردی ضروری است. تعداد پروژه‌های لایه-۱ کم نیست و اگر می‌خواهید بدانید که برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال، کدامیک از این پروژه‌ها برای شما مناسب‌تر است، به مواردی که در زیر برای شما توضیح داده‌ایم، توجه داشته باشید.

۱- مقیاس پذیری

مقیاس پذیری

اولین و مهم‌ترین عاملی که برای انتخاب از میان پروژه‌های لایه اول برای سرمایه‌گذاری باید آن را در نظر بگیرید، مقیاس‌پذیری (Scalability) است. هر چه مقیاس‌پذیری بلاک چین بالاتر باشد، گسترش شبکه و اضافه شدن گره‌های جدیدتر به آن، تأثیر کمتری روی سرعت و کارمزد تراکنش‌ها بر بستر آن بلاک چین خواهد داشت.

یکی از مشکلاتی که توسعه بلاک چین‌ها را با مشکل مواجه کرده است، مشکل سه‌گانه مقیاس‌پذیری (Scalability Trilemma) است که به صورت زیر بیان می‌شود:

«هیچ بلاک چینی نمی‌تواند به طور همزمان، هر سه ویژگی مقیاس‌پذیری، امنیت و غیر متمرکز بودن را داشته باشد و باید یکی از این دو ویژگی به نفع دو ویژگی دیگر، نادیده گرفته شوند».

با اینکه سه‌گانه مقیاس‌پذیری یکی از اصول فناوری بلاک چین محسوب می‌شود اما در سال‌های اخیر، پروژه‌هایی توانسته‌اند با راهکارهای خلاقانه، این اصل را تا حدی نقض کنند و بلاک چین‌هایی کاملا امن و غیر متمرکز با مقیاس‌پذیری بالا و قابل مقایسه با پلتفرم‌های مالی متمرکز توسعه دهند.

مشکل مقیاس‌پذیری، بیشتر در مورد بلاک چین‌های لایه-۱ اولیه مثل بیت کوین، لایت کوین و اتریوم دیده می‌شود. سرعت انجام تراکنش‌ها در این بلاک چین‌ها که از الگوریتم اجماع اثبات کار استفاده می‌کنند، بسیار پایین و هزینه انجام تراکنش‌ها در آن‌ها بسیار بالا است. همین مقیاس‌پذیری پایین، دلیل اصلی توسعه بلاک چین‌های لایه-۲ بر بستر این بلاک چین‌های پایه‌ای شده است.

البته، اتریوم قصد دارد تا پایان ۲۰۲۲ از بلاک چین اتریوم ۲.۰ که با الگوریتم اجماع اثبات سهام کار می‌کند، رونمایی کند. بنابراین، همانطور که اسکات ملکر اشاره کرده است، می‌توان از اتریوم ۲.۰ به عنوان گزینه بسیار خوبی در میان بلاک چین‌های لایه اول، برای سرمایه‌گذاری اشاره کرد.

وقتی در رابطه با راه‌کارهای ارائه شده توسط پروژه‌های بلاک چینی برای حل مشکل مقیاس‌پذیری تحقیق می‌کنید، حتما باید به دنبال پروژه‌ای باشید که مشکل مقیاس‌پذیری را از پایه حل کند و نه فقط به دنبال افزایش سقف ظرفیت تراکنش‌ها باشد.

اگر پروژه‌ای صرفا روی سقف ظرفیت تراکنش‌ها بر هر ثانیه (Transactions Per Second) که به اختصار TPS نامیده می‌شود، کار کند و راهکاری برای رسیدن به مقیاس‌پذیری خطی (Linear Scalability) نداشته باشد، گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری بلند-مدت نیست.

منظور از مقیاس‌پذیری خطی این است که TPS بلاک چین با تعداد گره‌ها و اندازه شبکه، رابطه خطی داشته باشد و با رشد بلاک چین، TPS آن نیز به همان نسبت افزایش پیدا کند.

با این حال، اگر پروژه‌ای، بدون ارائه مقیاس‌پذیری خطی، ظرفیت تراکنش‌ها را تا حد بسیار زیادی در مقایسه به رقبا افزایش دهد، می‌توان روی آن برای سرمایه‌گذاری میان-مدت حساب باز کرد.

۲- ترکیب پذیری بلاک چین

 

منظور از ترکیب پذیری (Composability) در صنعت بلاک چین این است که توسعه‌دهندگان پلتفرم‌های لایه دوم و اپلیکیشن‌های غیر متمرکز (Decentralized Applications) که به اختصار، dApp نامیده می‌شوند، آزادانه از کدهای دیگر پلتفرم‌های لایه-۲ بر بستر همان بلاک چین در محصولات خودشان استفاده کنند. قابلیت متن-باز (Open-Source) بودن قراردادهای هوشمند (Smart Contracts) امکان ترکیب‌پذیری در بلاک چین را فراهم می‌آورد.

این قابلیت، اهمیت بسیار زیادی دارد و به توسعه‌دهندگان پلتفرم‌های لایه-۲ و اپلیکیشن‌های غیر متمرکز کمک می‌کند تا به سرعت و به راحتی، محصولات جدیدی را توسعه دهند. همچنین، ترکیب‌پذیری در بلاک چین، قابلیت تعامل‌پذیری (Interoperability) را افزایش می‌دهد. منظور از تعامل‌پذیری بلاک چین این است که بلاک چین‌های لایه دوم بتوانند بر بستر آن بلاک چین، به راحتی با همدیگر تعامل و تبعادل ارزش و دارایی داشته باشند. به عبارت ساده‌تر، تعامل‌پذیری بلاک چین، امکان انجام تراکنش‌ها بین dAppها و پلتفرم‌های مختلف بر بستر آن بلاک چین را فراهم می‌آورد.

در بلاک چین‌های دارای قابلیت ترکیب‌پذیری، اپلیکیشن‌های غیر متمرکز، صرافی‌های غیر متمرکز (Decentralized Exchanges) یا با اختصار، DEXها، و سازمان‌های مستقل غیر متمرکز (Decentralized Autonomous Organizations) یا همان DAOها می‌توانند با همدیگر ارتباط و تعامل داشته باشند. این قابلیت، اهمیت بسیار زیادی در تخصصی شدن خدمات بر بستر بلاک چین دارد زیرا با وجود تعامل‌پذیری، نیازی نیست که هر پلتفرم لایه دوم، همه خدمات بلاک چینی را به کاربران خودش ارائه دهد و می‌تواند فقط روی یک خدمت تمرکز کند.

بنابراین، برای انتخاب پروژه لایه اول مناسب برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال، بهتر است که قابلیت ترکیب‌پذیری و تعامل‌پذیری را در نظر بگیرید و روی پروژه‌هایی سرمایه‌گذاری کنید که ترکیب‌پذیری و تعامل‌پذیری بیشتر دارند زیرا این پروژه‌ها، آینده امور مالی غیر متمرکز (Decentralized Finance) یا همان دیفای (DeFi) را می‌سازند.

۳- اتمیسیتی یا ترکیب پذیری اتمی

اتمیسیتی بلاک چین

سومین عاملی که در انتخاب یک پروژه لایه اول برای سرمایه‌گذارای در حوزه کریپتو باید آن را مد نظر قرار دهید، قابلیتی به نام اتمیسیتی (Atomicity) یا ترکیب‌پذیری اتمی (Atomic Composability) است.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  ضرر ناپایدار چیست؟ معرفی 4 روش جلوگیری از ضرر ناپایدار

این قابلیت، به این معنی است که هر تراکنش در بلاک چین به صورت یک واحد مجزا از جا به جایی داده‌ها در نظر گرفته می‌شود که از طریق یک توالی از مراحل به نام action انجام می‌شود و می‌توان این توالی از مراحل انجام تراکنش را به صورت یک مرحله واحد در نظر گرفت. در واقع، اگر هر کدام از این مراحل انجام نشود، کل مراحل تراکنش انجام نمی‌شوند.

قابلیت ترکیب‌پذیری اتمی، امنیت بلاک چین را تا حد بسیار زیادی افزایش می‌دهد و درستی هر تراکنش را تضمین می‌کند.

در صنعت بلاک چین و دیفای، به دلیل تعداد و تنوع بالا در اپلیکیشن‌های لایه دوم، اتمیسیتی از اهمیت بسیار بلایی برخوردار است. در واقع، بدون قابلیت ترکیب‌پذیری اتمی، چیزی به اسم امور مالی غیر متمرکز وجود نخواهد داشت. متأسفانه بسیاری از پروژه‌هایی که می‌خواهند مقیاس‌پذیری را بالا ببرند، این کار را به قیمت فدا کردن اتمیسیتی انجام می‌دهند.

۴- تعامل پذیری

تعامل پذیری بلاک چین

پیش از این در رابطه با ترکیب‌پذیری و تعامل‌پذیری در بلاک چین‌های لایه اول صحبت کردیم. اما آیا امکان تعامل‌پذیری بین بلاک چین‌های لایه اول مجزا نیز وجود دارد؟ یکی از مهم‌ترین موانع پیش روی صنعت بلاک چین، ایزوله و بسته بودن بلاک چین‌های لایه-۱ است؛ به این معنی که امکان انجام تراکنش بین دو بلاک چین لایه-۱ مثل بیت کوین و اتریوم وجود ندارد. بنابراین، پلتفرم‌های متمرکزی به نام اوراکل برای حل این مشکل راه‌اندازی شده‌اند. با این حال، فعالان بازار ارزهای دیجیتال، نیازمند راهکارهایی غیر متمرکز برای حل مشکل تعامل‌پذیری بین بلاک چین هستند.

دلیل اصلی تعامل‌پذیر نبودن بلاک چین‌ها این است که اکثر بلاک چین‌ها، از الگوریتم‌های هش، پروتکل‌های اجماع و دیگر پروتکل‌ها و الگوریتم‌های مخصوص به خودشان استفاده می‌کنند.

در سال‌های اخیر، چندین پروژه لایه اول مثل پولکادات (Polkadot)، آرک (Ark) و آیون (Aion) با تمرکز بر مشکل تعامل‌پذیری توسعه پیدا کرده‌اند. یکی از پروژه‌های بسیار موفق در این زمینه، بلاک چین کازماس بوده است که می‌خواهد اکوسیستمی کاملا غیر متمرکز برای امکان‌پذیر ساختن تعامل‌پذیری بلاک چین‌های لایه-۱ با همدیگر فراهم آورد.

۵- مقبولیت عمومی

مقبولیت عمومی بلاک چین

آخرین عاملی که در هنگام انتخاب از میان پروژه‌های لایه اول به منظور سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال باید به آن توجه داشته باشید، مقبولیت عمومی آن بلاک چین است. پیش از اینکه روی هر پروژه‌ای در بازار رمزارزها سرمایه‌گذاری کنید، باید از خودتان بپرسید که آیا آن پروژه، مقبولیت و محبوبیت عمومی دارد یا خیر. در واقع، در مورد اکثر بلاک چین‌های لایه-۱، پذیرش عمومی یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت است و شاید حتی از فناوری مورد استفاده در معماری آن بلاک چین نیز مهم‌تر باشد.

آیا بازار خرسی ۲۰۲۲ زمان خوبی برای سرمابازار خرسی کریپتویه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال است؟

نیمه اول سال ۲۰۲۲، برای بازار ارزهای دیجیتال اصلا خوب نبود. از شروع امسال تا زمان نوشته شدن این مقاله در آگوست ۲۰۲۲، بیت کوین چیزی بیش از ۷۰ درصد ریزش را تجربه کرده است و وضعیت دیگر ارزهای دیجیتال نیز اگر بدتر نباشد، بهتر نیست. البته، ارزهای دیجیتال، بازارهای خرسی دیگری را نیز در گذشته تجربه کرده‌اند و تاکنون، چندین زمسان کریپتو پشت سر گذاشته شده است. در واقع، این چهارمین بار است که از زمان راه‌اندازی بیت کوین، این رمزارز چیزی بیش از ۷۰ درصد سقوط را تجربه می‌کند.

با این حال، بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال بعد از هر کدام از این بازارهای نزولی، با قدرت برگشته‌اند و رکوردهای قیمتی جدیدی را ثبت کرده‌اند. در واقع، خیلی از کارشناسان دنیای کریپتو و بسیاری از معامله‌گران و سرمایه‌گذاران حرفه‌ای بر این باورند که صنعت بلاک چین و ارزهای دیجیتال تازه در شروع راه است و با اطمینان از بازگشت قدرتمندانه بیت کوین و دیگر رمزارزها صحبت می‌کنند.

هرچند که این روزها شایعات متعددی مبنی بر پایان دوران درخشان رمزارزها به گوش می‌رسند ولی این شایعات و گمانه‌زنی‌های بی‌پایه و اساس، در هر بار ریزش کریپتو، بوده، هستند و خواهند بود.

با وجود تمامی این شایعات، داده‌های واقعی نشان می‌دهند که بنیاد شبکه بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال و البته، مقبولیت عمومی رمزارزها و دیفای، هرگز بهتر از این روزها نبوده است. بنابراین، متخصصان امور مالی، اقتصاد‌دانان تریدرها و سرمایه‌گذاران بزرگ با اطمینان از بازگشت بازار ارزهای دیجیتال به روند صعودی صحبت می‌کنند. بررسی سابقه بازار کریپتو نشان می‌دهد که چنین ریزش‌هایی، همواره جزئی از مسیر رو به رشد این بازار و صد البته، فرصت‌های سرمایه‌گذاری بی‌نظیری بوده‌اند که نباید آن‌ها را از دست داد.

به طور کلی می‌توان گفت که شاید بازار خرسی کنونی کمی بیشتر طول بکشد اما بعید است که ماندگار باشد و دیر یا زود، شاهد یک روند گاوی قدرتمند خواهیم بود. در نتیجه، می‌توان گفت که الان بهترین زمان برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال است و پروژه‌های لایه اول به دلیل بنیاد قدرتمندی که دارند، گزینه‌های بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاری بلند-مدت هستند.

در ادامه، بهترین بلاک چین‌های لایه-۱ را که احتمالا، کمترین ریسک سرمایه‌گذاری و بیشترین بازگشت سرمایه را در سال‌های آتی خواهند داشت، به شما مخاطبان گرامی مجله صرافی ارز دیجیتال داموند، معرفی می‌کنیم. همچنان با ما همراه باشید.

بهترین پروژه های لایه اول برای سرمایه گذاری در بازار خرسی ارزهای دیجیتال کدامند؟

در بالا برای شما توضیح دادیم که اگر بخواهید روی پروژه‌های لایه اول سرمایه‌گذاری کنید، باید به چه پارامترهایی توجه داشته باشید. در این بخش، بهترین گزینه‌های سرمایه‌گذاری در این بازار خرسی کریپتو را از میان بلاک چین‌های لایه-۱ به شما معرفی می‌کنیم.

۱- بیت کوین

بیت کوین

بیت کوین در حال حاضر محبوب‌ترین و شناخته‌شده‌ترین بلاک چین لایه اول در دنیا است. سرمایه‌گذاری روی BTC، یکی از مطمئن‌ترین سرمایه‌گذاری‌ها در دنیای بلاک چین محسوب می‌شود که می‌تواند بازگشت سرمایه قابل توجهی نیز به همراه باشده باشد. پروژه بیت کوین، اولین پروژه ارز دیجیتال است اما هنوز برای اینکه بگوییم قدیمی شده، خیلی زود است.

در حال حاضر، بیت کوین بیشترین میزان لیکوئیدیتی و ارزش بازار را در میان تمامی ارزهای دیجیتال دارد و خرید و فروش آن به راحتی انجام می‌شود. با اینکه بیت کوین در مقایسه با دارایی‌های دیگر در بازارهای دیگر، مثل دلار، نفت، گندم، طلا و … بیشترین نوسانات قیمتی را دارد ولی یکی از پایدارترین ارزهای دیجیتال محسوب می‌شود.

با اینکه بیت کوین هنوز از الگوریتم اجماع قدیمی اثبات کار استفاده می‌کند، ولی به دلیل پایداری بالا، مقبولیت گسترده و سابقه زیاد، هنوز هم محبوب‌ترین و مطمئن‌ترین ارز دیجیتال برای سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود.

۲- اتریوم

اتریوم

نزدیک‌ترین رقیب به اتریوم از نظر ارزش بازار در بازار ارزهای دیجیتال، اتریوم است که تاکنون، چندین بار به بیت کوین نزدیک شده اما هرگز نتوانسته است جای بیت کوین را به عنوان لیدر بازار کریپتو، به خودش اختصاص دهد.

اتریوم به عنوان اولین بلاک چینی که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کند، شناخه می‌شود و در حال حاضر، بخش عمده دیفای و اپلیکیشن‌های غیر متمرکز بر بستر این بلاک چین کار می‌کنند.

یکی از دلایل موفقیت اتریوم و رقابت نزدیک آن با بیت کوین، ماشین مجازی اتریوم (Ethereum Virtual Machine) است که به اختصار، EVM نامیده می‌شود. EVM را می‌توان نوعی کامپیوتر غیر متمرکز دانست که توسعه‌دهندگان از آن برای ایجاد قراردادهای هوشمند استفاده می‌کنند و بسیاری از پلتفرم‌های لایه-۱ اصلی با آن سازگار هستند.

به دلیل همین سازگاری EVM با دیگر بلاک چین‌های لایه اول، بسیاری از رمزارزهای دیگر براساس کدی توسعه یافته‌اند که اتریوم از آن استفاده می‌کند. بنابراین، توسعه‌دهندگان می‌توانند از پروژه‌های خود را در بسیاری از بلاک چین‌ها، پیاده‌سازی کنند.

با اینکه بیت کوین، همچنان رمزارز لیدر بازار و قوی‌ترین بلاک چین لایه اول در این فهرست محسوب می‌شود اما اتریوم نیز اکوسیستم بسیار قدرتمندی دارد و بسیاری آن را غیر متمرکزترین بلاک چین لایه-۱ می‌دانند. بنابراین، یکی از بهترین گزینه‌ها برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال در این شرایط نزولی، همین اتریوم است.

۳- سولانا

سولانا

بلاک چین جوان سولانا با توکن SOL، یکی از نویدبخش‌ترین پروژه‌هایی است که در سال ۲۰۲۱ راه‌اندازی شدند و به دلیل الگوریتم اجماع خلاقانه‌ای که دارد، انتظار می‌رود که به یکی از بهترین بلاک چین‌های لایه-۱ تبدیل شود.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سولانا این است که تراکنش‌ها در این بلاک چین، در هنگام قرار گرفتن در بلاک‌ها، برچسب زمانی می‌خورند. این بلاک چین لایه اول، به غیر از پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و انواع زیادی از اپلیکیشن‌های غیر متمرکز، یکی از سریع‌ترین و پرظرفیت‌ترین بلاک چین‌ها از نظر عملکردی محسوب می‌شود. هدف از توسعه سولانا، به حداکثر رساندن کارایی است که آن را به یکی از بهترین پلتفرم‌های قرارداد هوشمند تبدیل کرده است.

در حال حاضر، ظرفیت تراکنشی بلاک چین سولانا، چیزی حدود ۶۵ هزار TPS است و از این نظر می‌توان آن را یکی از سریع‌ترین بلاک چین‌های لایه اول دانست که با پلتفرم‌های مالی متمرکز مثل پی پال و ویزا رقابت می‌کند. این عامل در کنار دیگر عوامل سبب شد تا ارزش توکن SOL در سال ۲۰۲۱، رشد شگفت‌انگیز ۱۷۰۵۵ درصدی داشته باشد! با این حال، این توکن در سال ۲۰۲۲، همراه با روند نزولی بازار ارزهای دیجیتال، سقوط چشمگیری و در حال حاضر با قیمت پایینی که دارد، یکی از بهترین گزینه‌ها برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال محسوب می‌شود.

۴- آوالانچ

آوالانچ

آوالانچ با توکن AVAX یکی دیگر از بلاک چین‌های سازگار با EVM است که می‌خواهد مشکل مقیاس‌پذیری بلاک چین را حل کند. این پلتفرم از C-chainها به صورت زنجیره‌های جانبی شبکه و مشابه با EVM استفاده می‌کند. توسعه‌دهندگان می‌توانند با استفاده از C-chainها و با در نظر گرفتن اتریوم، قراردادهای هوشمند را توسعه دهند. همین ویژگی، آولانچ را در میان یکی از پرکاربردترین بلاک چین‌های لایه-۱ قرار داده است.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  خرید زمین در دیسنترالند با ارز مانا: نحوه خرید + قیمت

هر C-chain از دو بلاک چین معمولی زنجیره پلتفرم و زنجیره صرافی تشکیل می‌شود. از آن‌جایی که هر کدام از این بلاک چین‌ها، کارهای مخصوص به خودشان را برای پردازش و نهایی‌سازی هر تراکنش انجام می‌دهند، مقیاس‌پذیری و کارایی بلاک چین بسیار بیشتر می‌شود و به همین دلیل، می‌توان آوالانچ را یکی از بهترین بلاک چین‌های لایه اول برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال دانست.

گذشته از مواردی که در بالا برای شما گفتیم، اخیرا، شبکه‌هایی فرعی به بلاک چین آوالانچ اضافه شده‌اند و معماری این شبکه تا حدی زیادی به معماری شاردینگ اتریوم ۲.۰ شباهت پیدا کرده است.

۵- کازماس

کازماس

کازماس با توکن ATOM یکی دیگر از پلتفرم‌های سازگار با اتریوم است که نوعی بلاک چین لایه اول اپلیکیشن-آگنوستیک (Application Agnostic) محسوب می‌شود و بنابراین، تعامل‌پذیری کاملی با مین نت اتریوم و دیگر اکوسیستم‌های سازگار با EVM دارد.

تعامل‌پذیری کازماس آن را به یکی از بهترین بلاک چین‌های لایه-۱ برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال تبدیل کرده است. این پلتفرم، روی توسعه قابلیت‌هایی تمرکز دارد که در بلاک چین اتریوم موجود نیستند و از این جهت، کاملا منحصر به فرد محسوب می‌شود.

از آنجایی که توسعه‌دهندگان می‌توانند اپلیکیشن‌های اتریوم را بر بستر کازماس نیز اجرا کنند و نیازی به کدنویسی مجددد برای این کار نیست، این بلاک چین به یکی از محبوب‌ترین لایه-۱ها در میان توسعه‌دهندگان و البته سرمایه‌گذاران بزرگ بازار رمزارزها تبدیل شده است.

گذشته از این‌ها، بلاک چین کازماس از قابلیت امنیت میان-زنجیره‌ای (Interchain Security) بهره می‌برد که کاربردهای این بلاک چین را بیشتر نیز کرده است.

کازماس به عنوان یکی از پروژه‌های پرچمدار در حوزه دیفای شناخت می‌شود و از این نظر، در میان سایر بلاک چین‌های لایه-۱، بسیار خاص است. این پلتفرم به دلیل تعامل‌پذیری بالا، لقب اینترنت بلاک چین‌ها (Internet of Blockchains) را به خودش اختصاص داده است.

۶- پولکادات

پولکادات

پولکادات با توکن DOT یک پلتفرم متن-باز است که با استفاده از قابلیتی به نام پاراچین‌ها (Parachains) امکان تعامل‌پذیری بین بلاک چین‌های دیگر را فراهم می‌آورد. هر بلاک چینی که بر بستر پولکادات توسعه پیدا کند، با یک فریم‌ورک ماژولار ساخته می‌شود که برای توسعه‌دهندگان بسیار ایده‌آل است و می‌توان با بلاک چین‌های دیگر که بر بستر پولکادات ساخته شده‌اند، ارتباط داشته باشد.

این بلاک چین لایه-۱ روی شفافیت در حاکمیت، ارتقاءپذیری و مقیاس‌پذیری متمرکز است و بدون شک می‌توان آن را یکی از بهترین بلاک چین‌های لایه اول برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال دانست.

همانطور که گفتیم، پولکادات با توکن بومی DOT کار می‌کند که از آن برای انگیزه دادن به کاربران برای مشارکت در این بلاک چین استفاده می‌شود. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های پولکادات در مقایسه با بسیاری دیگر از بلاک چین‌های لایه-۱ این است که توسعه‌دهندگان می‌توانند در این بلاک چین از یک سیستم امنیتی مشترک استفاده کنند و نیازی نیست که برای تأمین امنیت اپلیکیشن‌های غیر متمرکز خود نیازی به تأییدکنندگان و ماینرها ندارند.

۷- کاردانو

کاردانو

حالا که داریم بهترین بلاک چین‌های لایه-۱ را برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال به شما کاربران گرامی مجله صرافی داموند معرفی می‌کنیم، بی‌انصافی است که از کاردانو نام نبریم.

بلاک چین کاردانو با توکن بومی ADA با تمرکز بر مقیاس‌پذیری و با این هدف که به رقیب اصلی اتریوم تبدیل شود، توسعه یافته و تا حدی به این هدف نزدیک شده است. معماری دو لایه‌ای کاردانو که شامل فناوری‌هایی برای انتقال ارزش و رهگیری ترازهای دفتر کل است، مقیاس‌پذیری بالای آن را امکان‌پذیر می‌سازد.

بلاک چین کاردانو به هاردفورک‌های متعدد معروف است و پس از هاردفورک آلونزو (Alonzo Hardfork)، می‌تواند از قراردادهای هوشمند برای ساخت اپلیکیشن‌های غیر متمرکز و توکن‌های غیر مثلی (Non-fungible Tokens) یا همان NFTها، پشتیبانی کند.

جدیدترین هاردفورک کاردانو که قرار است در تاریخ ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۲ رونمایی شود، هارد فورک واسیل (Vasil’s Hardfork) نام دارد که با هدف افزایش مقیاس‌پذیری و سرعت بلاک چین کاردانو انجام خواهد شد.

۸- اسمارت چین بایننس

اسمارت چین بایننس

صرافی بایننس، مهم‌ترین و بزرگ‌ترین صرافی متمرکز ارزهای دیجیتال است که در سال ۲۰۱۷ در هنگ کنگ راه‌اندازی شد. این صرافی تمرکز زیادی روی ترید کردن آلت کوین‌ها دارد. این صرافی، امکان معامله بیش از ۶۰۰ رمزارز را فراهم آورده است.

یکی از جدیدترین و مهم‌ترین پیشرفت‌های باینس، راه‌اندازی بلاک چین لایه اول اسمارت چین بایننس (Binance Smart Chain) با توکن بومی BNB بوده است. این بلاک چین، نوعی پلتفرم سازگار با EVM است که کارمزدهای بسیار پایین و تخفیفات بسیار خوبی برای ترید کردن در صرافی بایننس فراهم می‌آورد.

با اینکه پلتفرم بایننس اسمارت چین، تا حدی متمرکز محسوب می‌شود، اما توکن بومی آن با فراهم آوردن امکان تراکنش‌های سریع و ارزان، این بلاک چین را به یکی از امن‌ترین بلاک چین‌های لایه-۱ تبدیل ساخته است.

بلاک چین بایینس اسمارت چین، مقیاس‌پذیری بسیار بالایی دارد و از این نظر، در میان سریع‌ترین و بهترین بلاک چین‌های لایه-۱ قرار می‌گیرد. بعضی از تریدرها و سرمایه‌گذاران حرفه‌ای بر این باورند که بایننس اسمارت چین یا به اختصار، BSC، عملکرد بهتری نسبت به اتریوم دارد اما نباید فراموش کرد که این پلتفرم به کامیونیتی توسعه‌دهنده اتریوم وابسته است.

۹- الگوراند

الگوراند

الگوراند یک بلاک چین محبوب است که راه‌اندازی آن به سال ۲۰۱۷ باز می‌گردد اما توکن بومی ALGO در سال ۲۰۱۹ معرفی شد. این بلاک چین لایه-۱ از سازوکار اجماع اثبات سهام استفاده می‌کند و یکی از امن‌ترین پلتفرم‌های اثبات سهام محسوب می‌شود.

تأییدکنندگان در پلتفرم الگوراند، در هر زمان به صورت تصادفی انتخاب می‌شوند و بنابراین، امکان پیشبینی اینکه کدام تأییدکننده، بهترین عملکرد را دارند، تقریبا غیر ممکن است و به همین دلیل، می‌توان امنیت الگوراند را بسیار بالا دانست.

الگوراند با مزیت‌های متعددی مثل غیر متمرکز بودن کامل، تأیید سریع تراکنش‌ها، کارمزد گس پایین، تیم توسعه‌دهنده با تجربه و نیاز پایین به هارد فورک‌ها در آینده، یکی از بهترین پلتفرم‌های لایه-اول برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال محسوب می‌شود.

۱۰- پروتکل نیر

پروتکل نیر

پروتکل نیر (Near Protocol) با توکن بومی NEAR، نوعی بلاک چین متن-باز است که می‌توان اپلیکیشن‌های غیر متمرکز را بر بستر آن توسعه داد. این بلاک چین لایه اول، بسیار امن است و کارایی بالایی دارد.

نیر از فناوری شاردینگ برای ایجاد مقیاس‌پذیری بی‌نهایت استفاده می‌کند و یکی از معدود بلاک چین‌های لایه-۱ دارای قابلیت مقیاس‌پذیری خطی است که سرمایه‌گذاری بلند-مدت روی آن را به شدت توصیه می‌کنیم. یکی از مزیت‌های نیر در مقایسه با بلاک چین اتریوم، کارمزدهای گس بسیار پایین‌تر است. این بلاک چین، به صورت یک لایه ذخیره‌سازی عمل می‌کند و توسعه‌دهندگان می‌توانند با پرداخت کارمزد به این بلاک چین، اپلیکیشن‌‌های خود را بر بستر آن توسعه دهند.

از دیگر ویژگی‌های جالب پروتکل نیر می‌توان به یک راهکار مقیاس‌پذیری لایه-۲ و سازگار با اتریوم به نام آرورا (Aurora) اشاره کرد که از سرعت و مقیاس‌پذیری بالای بلاک چین نیر برای دسترسی به اتریوم استفاده می‌کند. توسعه‌دهندگان می‌توانند با استفاده از آرورا، اپلیکیشن‌های غیر متمرکز سازگار با اتریوم را با قیمت‌های پایین‌تر و بدون نیاز به تغییر کد پایه، توسعه دهند. همچنین، این قابلیت، مقیاس‌پذیری اپلیکشن‌ها را بدون نیاز به نگرانی در رابطه با هزینه‌های کارمزدها و دیگر معایب بلاک چین اتریوم، امکان‌پذیر می‌سازد.

به تمام دلایلی که در بالا توضیح دادیم، پروتکل نیز یکی از بهترین پروژه‌های لایه-۱ برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال محسوب می‌شود.

۱۱- فانتوم

فانتوم

بلاک چین لایه اول فانتوم با توکن بومی FTM، یکی از بهترین پروژه‌های لایه-۱ ارز دیجیتال محسوب می‌شود که می‌خواهد در شهرهای هوشمند آینده، نقش شبکه‌ای عصبی را داشته باشد. پروژه فانتوم به دنبال این است تا با استفاده از فناوری بلاک چین، امکان اتصال دستگاه‌ها و خدمات هوشمند را به همدیگر فراهم آورد.

این بلاک چی از فناوری گراف جهت‌دار غیر مدور (Directed Acyclic Graph) یا با اختصار، DAG استفاده می‌کند که مقیاس‌پذیری بالایی فراهم می‌آورد و انجام فوری تراکنش‌ها را امکان‌پذیر می‌سازد. ماشین مجازی قدرتمند فانتوم که FVM نام دارد، ساخت و استفاده از قراردادهای هوشمند را بسیار ساده می‌کند. این ماشین مجازی قرار است در سال ۲۰۲۳ راه‌اندازی شود و دارای سازگاری با سالیدیتی (Solidity) و بهره‌مندی از قابلیت پردازش موازی (Parallel Processing) است.

در حال حاضر می‌توان از توکن FTM برای مقاصد حاکمیتی، استیکینگ و پرداخت کارمزدها بر بستر این بلاک چین استفاده کرد.

۱۲- هارمونی

هارمونی

بلاک چین لایه-۱ هارمونی با توکن ONE، یکی از پلتفرم‌هایی است که تمرکز بالایی روی غیر متمرکز بودن و مقیاس‌پذیری دارد. هارمونی به دلایل متعددی مثل پشتیبانی از اپلیکیشن‌های غیر متمرکز و قابلیت‌های دیفای متعدد، یکی از بهترین پلتفرم‌های توسعه‌یافته در سال ۲۰۲۱ محسوب می‌شود.

امکان استخراج توکن بومی ONE وجود ندارد اما می‌توان این توکن را سپرده‌گذاری کرد و پاداش گرفت. برای این کار، باید افزاونه Harmony One را روی مرورگر خود نصب کنید تا بتوانید تراکنش‌های هارمونی را انجام دهید.

این بلاک چین با حل کردن یکی از مهم‌ترین مشکلات در صنعت بلاک چین، یکی از بهرین پروژه‌های لایه-۱ برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال محسوب می‌شود.

۱۳- مونرو

مونرو

مونرو (Monero) یک بلاک چین متن-باز با محوریت حریم خصوصی است که در سال ۲۰۱۴ راه‌اندزای شد. یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های مونرو با دیگر بلاک چین‌های اولیه، امکان انجام تراکنش‌ها با مخفی نگهداشتن داده‌های آن‌ها بود. بلاک چین‌ها دیگری مثل زد کش (Zcash)، نیز از چنین قابلیتی برخوردار هستند.

توکن بومی این پروژه که XRM نام دارد، کاملا قابل تعویض (Fungible) است. اگر با مونرو کار کرده و تراکنشی در آن انجام داده باشید، احتمالا متوجه این موضوع شده‌اید که امکان رهگیری تراکنش‌ها در این بلاک چین وجود ندارد.

بلاک چین مونرو، بر خلاف بیت کوین و خیلی از بلاک چین‌های لایه-۱ دیگر، دارای ظرفیت بلاک مشخص و محدود نیست و بنابراین، مقیاس‌پذیری داینامیک دارد که امتیاز مهمی محسوب می‌شود.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  تسهیل کمی (QE) چیست و چگونه عمل می کند؟

جالب است بدانید که با وجود قابلیت مخفی‌سازی اطلاعات تراکنش‌ها از دیدگاه عموم، کاربران می‌توانند تراکنش‌ها را به صورت قابل رهگیری انجام دهند تا امکان بازرسی تراکنش‌های آن‌ها وجود داشته باشد.

۱۴- الروند

الروند

بلاک چین الروند با توکن بومی EGLD، یکی از پروژه‌های لایه-۱ با تمرکز بر مقیاس‌پذیری بالا است که می‌تواند حجم بالایی از تراکنش‌ها را در مدت زمان کوتاهی پردازش و نهایی‌سازی کند. پلتفرم الروند، eGold نام دارد و از اپلیکیشن‌های غیر متمرکز و قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کند.

این بلاک چین در سال ۲۰۱۸ افتتاح شد و نام آن برگرفته از یکی از شخصیت‌های سه‌گانه سینمایی محبوب ارباب حلقه‌ها است. الروند از الگوریتم اجماع اثبات سهام امن (Secure Proof of Stake) کار می‌کند که به اختصار، SPoS نامیده می‌شود. در این الگوریتم، تراکنش‌ها‌ توسط تعداد زیادی از مشارکت‌کنندگان در شبکه که هر کدام از آن‌ها در هر لحظه بخشی از فرایند پردازش و تأیید تراکنش را انجام می‌دهند، به موازات همدیگر پردازش و نهایی‌سازی می‌شوند. در واقع، ویژگی اصلی الروند، پردازش سریع و کم هزینه تراکنش‌ها است.

این بلاک چین لایه اول با برخورداری از معماری شاردینگ تطبیقی (Adaptive Sharding) از مقیاس‌پذیری بسیار بالایی برخوردار است و یکی از بهترین پروژه‌ها برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال محسوب می‌شود. گفته می‌شود که مقیاس‌پذیری الروند، یک هزار برابر بیشتر از مقیاس‌پذیری اتریوم است.

از دیگر ویژگی‌های الروند که ‌آن را به یکی از بهترین گزینه‌ها برای سرمایه‌گذاری در شرایط کنونی بازار تبدیل کرده است می‌توان به امنیت بالا و اکوسیستم بسیار خوب برای توسعه و استفاده از اپلیکیشن‌های غیر متمرکز اشاره کرد.

۱۵- هدرا

هدرا

هدرا (Hedera) یکی از پروژه‌های بلاک چینی کربن منفی (Carbon-Negative) است که می‌توان از آن برای پرداخت هزینه‌های کالاها و خدمات و انتقال پول استفاده کرد. این پلتفرم لایه-۱ دارای قابلیت‌هایی مثل پرداخت‌های درون اپلیکیشن، ریزپرداخت‌ها (Micropayments) و حتی حفاظت شبکه اشاره کرد.

هدرا از فناوری گراف غیرمدور جهت دار یا همان DAG استفاده می‌کند و می‌توان در هر ثانیه، بیش از ۱۰ هزار تراکنش را پردازش کند. همچنین، کارمزد گس این بلاک چین، بسیار پایین و قابل اغماض است.

این بلاک چین لایه اول، مصرف انرژی بسیار پایین‌تری در مقایسه با بیت کوین دارد و انتظار می‌رود که با افزایش اهمیت مسائل زیست محیطی در صنعت بلاک چین، به یکی از رقبای اصلی بیت کوین تبدیل شود. همین حالا نیز شرایط زیست محیطی و اقلیمی در سرتاسر کره زمین بسیار ناپایدار است و با توجه به قیمت‌های پایین توکن بومی این پروژه، یعنی توکن HBAR، می‌توان گفت هدرا را به عنوان گزینه خوبی برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال معرفی کرد.

۱۶- ریپل

ریپل

ریپل (Ripple) با توکن بومی XRP، یکی از خاص‌ترین پروژه‌های لایه یک در صنعت بلاک چین است که با هدف تسیهل انتقال بین‌المللی پول، راه‌اندازی شده است. در حال حاضر، نقل و انتقالات ارزی بین‌المللی، پرهزینه، کند و پر دردسر هستند و پلتفرم‌هایی مثل ریپل می‌خواهند با حل کردن این مشکلات، با پلتفرم‌های متمرکزی مثل پی پال، ویزا، وب مانی، سوئیفت، پرفکت مانی و … رقابت کنند.

تراکنش‌های پایین ریپل و ارزش بازار بیش از ۳۵ میلیون دلاری، دو دلیل مهمی هستند که این پروژه لایه-۱ را به عنوان یکی از بهترین گزینه‌های سرمایه‌گذاری در بازار خرسی کنونی کریپتو، به شما مخاطبان گرامی مجله صرافی ارز دیجیتال داموند معرفی می‌کنیم.

ریپل به عنوان یک پلتفرم پرداخت بین‌المللی که می‌توان آن را یک صرافی ارزهای فیات نیز در نظر گرفت، از توکن XRP برای تسهیل تراکنش‌های ارزی و پرداخت‌ها استفاده کرد.

این پروژه که در سال ۲۰۱۲ راه‌اندازی شده، یکی از قدیمی‌ترین و البته، بلند-پروازانه‌ترین پروژه‌های کریپتو محسوب می‌شود و بر خلاف بسیاری از بلاک چین‌هایی که در اینجا به شما معرفی کردیم، فقط افراد مشخص و انتخاب شده‌ای می‌توانند به کار تأیید تراکنش‌ها در این بلاک چین مشغول شوند و به طور کلی، ۱۵۰ تأییدکننده تراکنش در شبکه ریپل فعال هستند. همچنین، صدور توکن XRP توسط یک نهد متمرکز انجام می‌شود. در واقع، ریپل یک بلاک چین متمرکز محسوب می‌شود که یک شرکت فینتک به همین نام، آن را کنترل می‌کند.

۱۷- آپتوس

آپتوس

آپتوس (Aptos)، بلاک چین جدیدی است که برای رقابت با بهترین و مقیاس‌پذیرترین پروژه‌های لایه-۱ توسعه یافته است. از دیگر قابلیت‌های آپتوس می‌توان به امنیت، کاربردهای متعدد و پایداری بالا اشاره کر. با اینکه این بلاک چین هنوز در مراحل اولیه توسعه قرار دارد، توجه متخصصان صنعت بلاک چین و تریدرها و سرمایه‌گذاران حرفه‌ای بازار رمزارزها را به خودش معطوف کرده است. در واقع، یکی از دلایلی که این پروژه را به عنوان گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال به شما معرفی می‌کنیم، حجم بالای سرمایه‌هایی است که شرکت‌های بزرگ و نام‌های معتبر صنعت بلاک چین به این پروژه سرازیر کرده‌اند.

این پروژه راهکاری بسیار خلاقانه برای حل مشکل مقیاس‌پذیری ارائه کرده است و ادعا می‌کند که می‌تواند ۱۶۰ الی ۱۸۰ هزار تراکنش را بر هر ثانیه، پشتیبانی کند. در صورتی که این ادعا درست باشد، حتی سریع‌ترین و مقایس‌پذیرترین پلتفرم‌های مالی متمرکز نیز نمی‌توانند از نظر ظرفیت انجام تراکنش‌ها به گرد پای آپتوس برسند.

مین نت آپتوس و توکن APT در انتهای سال ۲۰۲۲ راه‌اندازی می‌شود و انتظار استقبال بالایی از این پروژه می‌رود. اگر بلاک چین لایه اول آپتوس با موفقیت همراه باشید، می‌تواند بازگشت سرمایه‌ای مشابه با ماه‌های اولیه راه‌اندازی سوالانا را از آن انتظار داشت. بنابراین، اگر می‌خواهید یک شبه پولدار شوید، حتما آپتوس را فراموش نکنید.

سوالات پر تکرار در رابطه با سرمایه گذاری در  بازار ارزهای دیجیتال

۱- آیا الان سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال خوب است؟

در سال ۲۰۲۲، بازار ارزهای دیجیتال ریزشی بیش از ۷۰ درصدی را تجربه کرد اما هم داده‌های صرافی‌ها و هم نظرات متخصصان حوزه بلاک چین با در نظر گرفتن سابقه بازار کریپتو نشان می‌‌دهد که احتمال بازگشت قدرتمندانه بیت کوین و دیگر رمزارزها در آینده نزدیک، بسیار زیاد است. با توجه به قیمت‌های مناسبی که در حال حاضر در بازار وجود دارد، می‌توان گفت که انتهای سال ۲۰۲۲، بهترین زمان برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال است.

۲- بهترین ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری ۲۰۲۲ کدام است؟

بلاک چین‌های لایه اول، بهترین گزینه‌ها برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۲ هستند و از این میان می‌توان به آپتوس که در فصل پایانی ۲۰۲۲ راه‌اندازی می‌شود، به عنوان جذاب‌ترین گزینه سرمایه‌گذاری نام برد که در صورت موفقیت می‌تواند شما را در مدت کوتاهی پولدار کند. همچنین می‌توان از اتریوم ۲.۰ نیز که قرار است در ادامه سال ۲۰۲۲ راه‌‌اندازی شود، به عنوان یکی از بهترین گزینه‌های سرمایه‌گذاری در بازار کریپتو اشاره کرد.

۳- بهترین ارز دیجیتال ارزان برای سرمایه گذاری ۲۰۲۲ کدام است؟

یکی از پروژه‌هایی که توکن آن در حال حاضر با قیمت بسیار پایینی معامله می‌شود ولی انتظار رشد بالایی برای آن می‌رود، پروژه سولانا و توکن SOL است. در زمان نوشتن این مقاله در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۴۰۱، هر توکن SOL با قیمت نزدیک به ۳۰ دلار معامله می‌شود که با توجه به پتانسیل بالای این پروژه، قیمت بسیار پایینی است.

۴- چطور بهترین پروژه های لایه اول برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال را شناسایی کنیم؟

برای شناسایی بهترین پروژه‌های لایه اول باید به ترندهای بازار توجه داشته باشید. در حال حاضر، پروژه‌هایی که روی مقیاس‌پذیری، الگوریتم‌ اجماع اثبات سهام و تعامل‌پذیری متمرکز هستند، از بالاترین شانس برای رشد برخوردارند. در کنار این عوامل باید به سابقه پروژه، تیم توسعه‌دهنده، سرمایه‌گذاران اصلی و مقبولیت پروژه نیز توجه داشته باشید و با در نظر گرفتن همه این عوامل، بهترین تصمیم را برای سرمایه‌گذاری در این بازار بگیرید.

۵- در شرایط نزولی بازار کریپتو روی کدام پروژه های لایه- ۱سرمایه گذاری کنم؟

بهترین پروژه‌های لایه-۱ برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال به شرح زیر هستند:

  • پروژه‌های با سابقه و معتبر مثل بیت کوین و اتریوم
  • پروژه‌های دارای مقیاس‌پذری بالا مثل سولانا، کاردانو، کازماس، پولکادات و آپتوس
  • سایر پروژه‌های دارای راهکارها و کاربردهای خلاقانه مثل آوالانچ، هارمونی، پروتکل نیر، بایننس اسمارت چین، الروند، مونرو، الگوراند، هدرا، ریپل و فانتوم

جمع بندی

با اینکه روند نزولی بازار کریپتو در سال ۲۰۲۲، خیلی از سرمایه‌گذاران بی‌تجربه را در این بازار دلسرد کرده است اما باتجربه‌های بازار بر این باورند که این روند نزولی، فرصت بسیار مناسبی برای خرید ارزشمندترین رمزارزها با کمترین قیمت‌ها فراهم آورده است.

اما سوالی که همواره ذهن سرمایه‌گذاران کم‌تجربه را به خودش مشغول می‌کند این است که از میان هزاران رمزارزهای که در بازار موجود هستند، کدام گزینه‌ها برای سرمایه‌گذاری مناسب‌ترند؟ به دلیل ماهیت غیر قابل پیشبینی بازارهای مالی، با قطعیت نمی‌توان به این سوال پاسخ داد اما اگر به دنبال گزینه‌ای مطمئن و کم ریسک برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال هستید، پروژه‌های لایه-۱ بهترین گزینه‌ها برای شما هستند.

البته، تعداد پروژه‌های لایه-۱ نیز کم نیست و برای انتخاب از میان آن‌ها بهتر است به سراغ پروژه‌هایی بروید که راهکارهایی خلاقانه برای حل کردن ترندهای کنونی بازار کریپتو مثل مقیاس‌پذیری و تعامل‌پذیری دارند اما باید به سابقه و اعتبار پروژه‌ها نیز توجه داشته باشید.

به طور کلی می‌‌توان گفت که در شرایط کنونی بازار کریپتو و با توجه به قیمت‌های بسیار مناسب رمزارزها و ترندهای روز در بازار کریپتو بهترین گزینه‌ها برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال از میان بلاک چین‌های لایه اول عبارتند از: بیت کوین، اتریوم، آپتوس، سولانا، آوالانچ، کاردانو، پولکادات، بایننس اسمارت چین، فانتوم، نیر، هارمونی، الروند، الگوراند، هدرا، ریپل و فانتوم و مونرو.

دسته بندی مطالب
مطالب مرتبط
مطالب مرجع

ارز دیجیتال چیست؟

بلاک چین چیست؟

متاورس چیست؟

NFT چیست؟

دیفای (DeFi) چیست؟

صرافی غیرمتمرکز چیست؟

کیف پول چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

ایردراپ چیست؟

استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

بیت کوین چیست؟

اتریوم چیست؟

تتر چیست؟

خرید و فروش ارز های دیجیتال
ما را دنبال کنید
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.