داموندمگ

آیا آوه برای سرمایه‌گذاری مناسب است؟

DAMOND
سرمایه‌گذاری در آوه

پروژه رمزنگاری آوه یک پروتکل غیرمتمرکز لندینگ است. اخیراً این پروتکل به دلیل انتشار یک راه‌حل دیفای مورد توجه بسیاری از کارشناسان و کاربران فضای کریپتوکارنسی قرار گرفته است. اما آیا آوه سرمایه‌گذاری مناسب است؟ آیا ارائه راه‌حل‌ قابل اجرا در فضای دیفای، ارز دیجیتال آوه را به یک کوین ارزشمند تبدیل می‌کند؟ پاسخ به این سؤالات تنها با بررسی ارزش ذاتی این پروژه و در نظر گرفتن تحلیل‌های تکنیکال امکان‌پذیر است.

فضای مالی غیرمتمرکز که به اختصار به عنوان DeFi شناخته می‌شود، از سال 2020 به محبوبیت بسیاری رسیده است. پروژه رمزنگاری Aave با ارزش قفل شده 5.59 میلیارد دلار، به دومین پروتکل بزرگ وام‌دهی در تمام فضای دیفای تبدیل شده است. این پروژه و عملیات‌ انجام شده در بستر آن، از طریق یک توکن حاکمیتی به نام ارز دیجیتال Aave هدایت می‌شود. با تمام اینها آیا آوه سرمایه‌گذاری مناسب است؟ در ادامه این مطلب به این پرسش مهم پاسخ خواهیم داد.

 

آوه چیست؟ آیا آوه سرمایه‌گذاری مناسب است؟

ارز دیجیتال آوه چیست؟

جهت پاسخ به پرسش ابتدایی آیا آوه سرمایه‌گذاری مناسب است، باید ابتدا این پروتکل را به طور دقیق بررسی کنیم. آوه یک پروتکل وام‌دهی (Lending) غیرمتمرکز در شبکه اتریوم است. این پروتکل به عنوان یک رابط میان وام‌دهندگان  و وام‌گیرندگان ارز دیجیتال، این دو گروه را به یکدیگر متصل می‌کند. همانطور که اشاره شد آوه یک پروتکل غیرمتمرکز است، در نتیجه در آوه بدون حضور یک نهاد شخص ثالث، از قراردادهای هوشمند جهت فعال کردن وام‌های بدون مجوز استفاده می‌شود. پروتکل Aave به سرمایه‌گذاران و وام‌دهندگان این امکان را می‌دهد تا بدون نیاز به گذراندن مراحل احراز هویت (KYC) یا تعامل با بانک‌های سنتی و مؤسسات مالی، در ازای وام دادن به کاربران دیگر، سود کسب کنند.

به این ترتیب، وام‌دهندگان فعال در پروتکل آوه، از طریق دارایی‌های خود به وام‌گیرندگان کمک کرده و در ازای آن از طریق ارز دیجیتال آوه و بر اساس یک نرخ بهره ثابت یا متغیر، سود کسب می‌کنند. در واقع یک وام‌دهنده در پروتکل آوه، متناسب با ارزش دلاری دارایی‌های سپرده‌گذاری خود، سود کسب می‌کند. در صورتی که مایل به استفاده از امکانات آوه هستید، می‌توانید از یک کیف پول Web3 بدون کاستدی مانند Metamask استفاده کنید.

معرفی ارز دیجیتال آوه برای سرمایه‌گذاری

بررسی نحوه کسب سود در پروتکل آوه

وام‌دهندگان فعال در پروتکل آوه می‌توانند از طریق انواع دارایی‌های رمزنگاری به وام‌گیرندگان، وام اعطا کنند. در آوه، هر یک از این دارایی‌ها دارای یک نرخ بهره منحصر به فرد است. نرخ بهره دارایی‌های دیجیتالی ارائه شده در آوه تحت عنوان APY یا APR شناخته می‌شود. APR یا نرخ درصد سالانه، به معنای درصد سود یا بهره‌ای است که سرمایه‌گذار در ازای سرمایه‌گذاری در طی یک سال دریافت می‌کند. APY یا همان بازده درصد سالانه، به معنای نرخ واقعی بازدهی از یک سرمایه‌گذاری بوده و با در نظر گرفتن بهره مرکب به دست می‌آید.یدولآ‍آید

قراردادهای هوشمند موجود در پروتکل آوه، با نظارت بر  Collateraixation Ratios، نرخ‌ بهره APY و APR را تنظیم می‌کنند. دارایی‌های overcollaterilzed، نرخ‌های بهره پایین‌تری دارند، در حالی که دارایی‌های Undercollaterilazed نرخ‌های بهره بالاتری دارند. میزان عرضه و تقاضای کاربران، تعیین می‌کند که دارایی در کدام یک از دسته‌های مذکور قرار بگیرد.

انواع وام‌های ارائه شده در پروتکل آوه

در پروتکل وام‌دهی آوه، کاربران می‌توانند در کنار وام‌های معمول کریپتو، از ویژگی flash loan یا وام آنی نیز استفاده کنند. وام آنی نوع خاصی از انواع وام‌دهی رمزنگاری بوده و کاربر این امکان را می‌دهد تا هر مقدار وجه مورد نظر خود را بدون نیاز به ارائه وثیقه، تحت عنوان وام، دریافت کند. این نوع وام‌، با وارد کردن وام گیرنده به بازپرداخت وام در همان بلوک معاملاتی که وام صادر شده، امکان‌پذیر می‌شود.

در بلاک چین اتریوم، میانگین زمان بلاک 12 دقیقه است. این بدان معناست اگر کاربر در همان ابتدای شروع تراکنش‌های یک بلاک، وام بسیار سنگینی دریافت کرده باشد، تقریباً 12 دقیقه فرصت دارد تا میلیون‌ها دلار بازپرداخت کند. ابزار اصلی مورد نیاز در وام‌های آنی، تریدینگ آربیتراژ است. در واقع وام‌های آنی با اضافه کردن لوریج در فعالیت‌های آربیتراژ کاربر، به شما این امکان را می‌دهند تا با وجوه بیشتری به معامله و ترید بپردازید. به طور کلی وام‌های فلش را می‌توان برای اهداف زیر استفاده کرد:

  • آربیتراژ
  • وام‌های تأمین مالی مجدد
  • خود انحلالی
  • ایجاد سود معاملاتی
  • سواپ خودکار ارزهای دیجیتال
  • سواپ وثیقه‌ها
مطلب پیشنهادی داموندمگ:  پروژه کلاهبرداری وان کوین (OneCoin)

صرف نظر از هدف وام‌گیرنده از دریافت وجوه وام، مکانیسم بازپرداخت وام توسط کدهای رمزنگاری شده، محافظت می‌شود. این امر به امنیت کلی سیستم وام‌دهی آوه کمک کرده و به کاربران اجازه می‌دهد تا بدون اتکا به نهاد شخص ثالث، وام گرفته و یا وام بدهند.

کاربرد ارز دیجیتال آوه چیست؟

پس از بررسی پروتکل آوه، بهتر است جهت پاسخ به پرسش آیا آوه سرمایه‌گذاری مناسب است، با کاربرد ارز دیجیتال بومی این پروتکل یعنی Aave Token بیشتر آشنا شویم.

بررسی کاربردهای ارز دیجیتال AAVE

  • کاهش هزینه‌ها و کارمزدها

در صورتی که دارندگان و وام‌گیرندگان ارز دیجیتال آوه از این توکن به عنوان دارایی وثیقه‌گذاری شد استفاده کنند، از طرف پلتفرم آوه تخفیف دریافت می‌کنند.

  • استیک کردن

کاربران می‌توانند توکن‌های Aave خود را برای ارائه بیمه به سپرده‌گذاران، در پروتکل Safety Module استیک کنند. در ازای آن نیز استیک کنندگان آوه پاداش و کمیسیون دریافت خواهند کرد.

  • ارائه پیشنهادات در رابطه با پلتفرم

دارندگان توکن‌های آوه می‌توانند برای ایجاد تغییرات در پلتفرم آوه، پیشنهادات خود را ارسال کنند.

  • شرکت در رای‌گیری‌های پلتفرم

پلتفرم Aave به دارندگان توکن بومی پلتفرم، این امکان را می‌دهد تا در تصمیم‌گیری‌های مربوط به حقوق حاکمیتی همچون AIPها، ویژگی‌های جدید پلتفرم و به روزرسانی‌های پروتکل در آینده، شرکت کنند.

علاوه بر موارد مذکور، اگر دارندگان  Aave از این توکن برای پرداخت کمیسیون استفاده کنند، می‌توانند لیست وام‌های موجود را قبل از آنکه در دسترس عموم کاربران قرار بگیرد، مشاهده و بررسی کنند. همچنین اگر وام‌گیرندگان وام‌های خود را از طریق توکن آوه دریافت کنند، از پرداخت کارمزد معاف خواهند شد.

5 دلیل برای سرمایه‌گذاری در ارز دیجیتال آوه

همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، در میان تمام ارزهای دیجیتال موجود، Aave دومین پروتکل بزرگ در فضای دیفای است. پروتکل آوه با فراهم کردن بستری مناسب جهت وام دادن و وام گرفتن آسان، بخش عمده‌ای از اکوسیستم دیفای اتریوم را تأمین کرده است. در ادامه با ارائه 5 دلیل اصلی برای سرمایه‌گذاری در آوه، به پرسش آیا آوه سرمایه‌گذاری مناسب است، پاسخ خواهیم داد.

دلایلی که نشان می‌دهد چرا آوه سرمایه‌گذاری مناسب است

  • منبع باز (Open Source) بودن پروتکل آوه

آوه یک پروتکل منبع باز بوده و تمام افراد به کدهای آوه دسترسی دارند. این پروتکل موفق شده تا چندین ممیزی امنیتی مختلف را پشت سر بگذارد. کاربران این امکان را دارند تا جهت بررسی امنیت پروتکل، شخصاً خودشان قراردادهای هوشمند آوه را بررسی کنند. یکی از مزایای منبع باز بودن پروژه‌ها این است که افراد می‌توانند همیشه و در هر زمانی نحوه عملکرد پروژه را بررسی کنند. به این ترتیب افراد می‌توانند از اینکه چه اقدامی به چه نتیجه‌ای منجر می‌شود، درک درستی پیدا کنند.

این موضوع سبب می‌شود تا پروژه‌های این چنینی مانند آوه، شفافیت و امنیت بالایی پیدا کرده و دست‌کاری آنها دشوار شود. همچنین این ویژگی باعث می‌شود تا هرگونه ترس و نگرانی در خصوص پرداخت هزینه‌های پنهان یا سایر هزینه‌هایی که به صورت عمومی منتشر نمی‌شوند نیز از بین برود.

هدف اصلی اکوسیستم دیفای، تمرکززدایی از ابزارهای مالی است. منبع باز بودن پروژه یکی از مهم‌ترین جنبه‌ها در تمرکززدایی آن پروژه است. Aave یک پروژه عمومی در فضای دیفای بوده و به همه کاربران این امکان را می‌دهد تا شخصاً قراردادهای هوشمند پروتکل را بررسی کنند. همچنین از آنجایی که هزاران توسعه‌دهنده به دقت تغییرات اعمال شده در هر یک از پروتکل‌های موجود در فضای دیفای را بررسی می‌کنند، در صورت بروز سوءاستفاده احتمالی، افراد آگاه خواهند شد.

  • توکنومیک بسیار قوی ارز دیجیتال آوه

توکن بومی پروتکل Aave دارای توکنومی بسیار قوی است. در یک دوره تأمین مالی در سال 2017، تنها بخش کوچکی از عرضه توکن به VCها و سرمایه‌گذاران خصوصی فروخته شد. همچنین در یک مقطع زمانی، تیم توسعه‌دهنده آوه تصمیم گرفت تا 3 میلیون توکن را به ذخایر اکوسیستم آوه اختصاص دهد. ذخایر اکوسیستم آوه به صندوقی گفته می‌شود که از وجوه موجود در آن منحصراً باهدف توسعه و بهبود پروتکل آوه استفاده می‌شود. توزیع اولیه توکن Aave به پنج بخش تقسیم شده است.

  • توسعه هسته پروتکل: 30 درصد
  • توسعه تجربه کاربری: 20 درصد
  • بخش مدیریتی و حقوقی پروتکل: 20 درصد
  • بخش تبلیغات و بازاریابی پروتکل: 20 درصد
  • هزینه‌های متفرقه: 10 درصد
مطلب پیشنهادی داموندمگ:  ضرر ناپایدار چیست؟ معرفی 4 روش جلوگیری از ضرر ناپایدار

همانطور که مشخص است، بخش اصلی منابع توکن‌های آوه به بخش توسعه و بازاریابی پروژه اختصاص داده شده و تنها بخش کمی از منابع توکن به توسعه‌دهندگان پروتکل رسیده است. همچنین بخش خوبی از توکن‌های آوه نیز قفل شده و در دسترس نیستند.

توکن‌های آوه یا برای اهداف حاکمیتی پروژه یا برای استیک کردن در شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرند. دارندگان آوه باید به طور موقت توکن‌های خود را قفل کنند. تنها در این صورت است که دارندگان آوه می‌توانند در مورد پیشنهادات حاکمیتی شبکه رای داده یا شخصاً پیشنهادات جدیدی را ارائه دهند. همچنین دارندگان آوه می‌توانند به منظور ایمن‌سازی پروتکل، توکن‌های خود را در یک ماژول امنیتی قفل کنند. پروتکل آوه در صورت سقوط بازار، از توکن‌های قفل شده استفاده کرده و از این طریق از سرمایه‌گذاران محافظت می‌کند.

هر دو روش مذکور یعنی قفل کردن توکن‌ها با هدف شرکت در اقدامات حاکمیتی یا استیکینگ، به کاهش میزان عرضه در گردش توکن کمک می‌کنند. به این ترتیب بر اساس قانون عرضه و تقاضا، کاهش عرضه در گردش سبب افزایش ارزش یک توکن خواهد شد.

  • شهرت خوب پروژه آوه

در جامعه اتریوم، Stani Kulechov و تیمش از شهرت خوبی برخوردار هستند. از آنجاییکه سرمایه‌گذاران به استفاده از محبوب‌ترین پروتکل‌های دیفای تمایل دارند، این شهرت می‌تواند به پروژه آوه کمک کند. این موضوع سبب شده تا پروژه Aave در میان تمام ارزهای دیجیتال، دائماً در بین سه پروتکل برتر وام‌دهی دیفای قرار داشته باشد.

همیشه اعداد و ارقام بهترین سند هستند و بدون دخیل شدن احساسات دید درستی از وضعیت موجود را به ما ارائه می‌دهند. طبق اعداد و ارقام موجود، DeFi LIama نشان ‌می‌دهد که پروتکل دارای یک TVL 5.59 میلیارد دلاری است. این عدد نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران تا 5.59 میلیارد دلار وثیقه رمزنگاری را در پروتکل آوه قفل کرده‌اند. حجم بالای وثیقه موجود در پروتکل نشان‌دهنده اعتماد بالای کاربران به آوه است.

  • بدون کاستدی بودن پروتکل آوه

آوه یک پروتکل بدون کاستدی است. این بدان معناست که کاربران می‌توانند بدون واریز دارایی به پروتکل، ارزهای دیجیتال را قرض گرفته یا به کاربران دیگر وام دهند. در عوض، کاربران می‌توانند دارایی‌های خود را در یک کیف پول web3 ذخیره کرده و از این طریق با پروتکل آوه تعامل داشته باشند.

بدون کاستدی بودن پروتکل آوه به کاربران این اطمینان خاطر را می‌دهد که شخصاً کنترل دارایی‌های خود را بر عهده دارند. به این ترتیب لازم نیست کاربر نگران از دست رفتن دارایی‌های خود باشد، چراکه دارایی‌ها به جای انتقال به پروتکل آوه، همیشه در کیف پول شخصی کاربران نگهداری می‌شوند.

  • مدل حاکمیتی پروتکل آوه

همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، مدل حکومتی به کار گرفته شده در پروتکل آوه به جامعه آوه این امکان را می‌دهد تا پیشنهادات حکومتی جدیدی را منتشر کرده و یا به پیشنهادات موجود رای دهند. کاربران می‌توانند با نگهداری مقداری توکن Aave و تفویض توکن‌های خود به شخص دیگر یا حتی خودتان، در تصمیم‌گیری‌های حاکمیتی شرکت کنید. در واقع پروژه آوه با فراهم کردن امکان شرکت در تصمیم‌گیری‌های حاکمیتی برای کاربران، لایه حدیدی را به سیستم تمرکززدایی آوه اضافه کرده است. از آنجاییکه دارندگان آوه با هدف افزایش ارزش دارایی‌های خود انگیزه‌ای برای افزایش ارزش پروژه نیز دارند، هر دو طرف (کاربران و توسعه‌دهندگان پروتکل) با یک موقعیت برد-برد روبه‌رو هستند. دارندگان آوه می‌توانند سرنوشت پروتکل آوه را با رای دادن، ارسال پیشنهادات جدید و بحث درباره ایده‌ها ارائه شده توسط سایر اعضای جامعه، پرتال حاکمیتی Aave را کنترل کنند.

 

معایب سرمایه‌گذاری در ارز دیجیتال آوه

احتمالاً تعدادی از شما با بررسی مزایای اصلی پروتکل آوه، در ذهن خود به پرسش آیا آوه سرمایه‌گذاری مناسب است، پاسخ داده باشید. اما بهتر است قبل از نتیجه‌گیری نهایی در خصوص معایب این پروژه و پیش بینی وضعیت آینده آن نیز بررسی‌های بیشتری انجام دهیم. به طور کلی نمی‌توان پروژه‌ای را در فضای کریپتوکارنسی پیدا کرد که بدون ریسک و محدودیت باشد، پروتکل آوه نیز از این قاعده مستثنی نیست. به همین دلیل کارشناسان توصیه می‌کنند تا همزمان چند کوین مختلف را در سبد سرمایه‌گذاری خود لحاظ کنید. اما معایب سرمایه‌گذاری در ارز دیجیتال آوه چیست؟

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  خطرات امنیتی بازارهای NFT که باید بشناسیم

ریسک سرمایه‌گذاری در آوه چیست؟

از آغاز سال 2022، ارزش TVL ارز دیجیتال AAVE به طور قابل توجهی کاهش پیدا کرده است. در واقع طبق آمار و ارقام، TVL این پروژه از 19.28 میلیارد دلار در اکتبر سال 2021 به 5.47 میلیارد دلار در اکتبر 2022 کاهش پیدا کرده است.

به طور واضح ارزش ارز دیجیتال آوه در یک روند نزولی قرار دارد. اگرچه در حال حاضر بازار کریپتو به طور کل در یک روند نزولی است، اما از همچنان از وضعیت کنونی می‌توان این طور نتیجه گرفت که سرمایه‌گذاران تمایلی به سرمایه‌گذاری در پروتکل‌های وام‌دهی ندارند. علاوه بر این، آوه به عنوان نوعی پروتکل دیفای، توسط MakerDAO حذف شده است. در حالی پروژه مشابه دیگر، در این بخش خاص، نسبت به آوه، دارای TVL بزرگتری است.

یکی دیگر از معایب پروژه آوه، سایز آن است. بسیاری از دارایی‌های در گروه دارایی‌های overcollateralized قرار می‌‌گیرند، چراکه این پروتکل دارای نقدینگی بسیار خوبی است. از طرفی اگرچه نقدینگی بالا، سبب افزایش امنیت پروتکل آوه می‌شود، اما بازدهی و سود ناشی از وام دادن از طریق ارزهای دیجیتال را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. به این ترتیب کاربران یا باید بازدهی کمتر را بپذیرند و یا از طریق کوین‌هایی که دچار نوسانات بیشتری هستند، وارد سیستم وام‌دهی شوند.

آیا آوه سرمایه‌گذاری مناسب است؟

اگر فرض کنیم اکوسیستم دیفای آینده صنعت ارزهای دیجیتال است، پروتکل آوه پتانسیل زیادی برای سرمایه‌گذاری در فضای کریپتو خواهد داشت. چراکه روند رو به رشد فضای دیفای سبب شده تا افراد بیشتری از پروتکل‌های موجود در آن از جمله پروتکل وام‌دهی استفاده کنند. این موضوع نیز منجر به افزایش ارزش توکن‌های بومی پروتکل‌های موجود در فضای دیفای می‌شود.

در درجه نخست، آوه یک پروژه معتبر بوده و توسط یک TVL بزرگ پشتیبانی می‌شود. همچنین هویت و کارنامه کاری تیم توسعه‌دهنده آوه مشخص بوده و قابل پیگیری است. بعلاوه، این تیم در طی بازه‌های زمانی مختلف همواره در حال به روزرسانی پروتکل، ایجاد نوآوری‌های منحصر به فرد و معرفی ویژگی‌های جدید بوده است. در نهایت نیز در مواجه با بازار نزولی سال 2022، پروژه آوه در مقایسه با سایر پروتکل‌های DeFi در شبکه اتریوم، عملکرد بسیار خوبی داشته است. مورد دیگری که سبب می‌شود تا پروتکل آوه به یک پروژه محبوب و آینده‌دار تبدیل شود، وجود یک جامعه قوی است که فعالانه در تصمیمات حاکمیتی پروژه شرکت می‌کنند.

آیا ارز دیجیتال آوه آینده دارد؟

سخن پایانی

در این مطلب از داموندمگ مروری بر پروژه خاص آوه داشتیم. اکنون که به پرسش آیا آوه سرمایه‌گذاری مناسب است، پاسخ داده شد، می‌توان گفت در حال حاضر آینده آوه بسیار روشن به نظر می‌رسد. در واقع همزمان با افزایش سطح پذیرش صنعت کریپتوکارنسی در میان کاربران بازار، محبوبیت پروتکل‌ها و امکانات ارائه شده در این فضا از جمله پروتکل‌های وام‌دهی نیز روز به روز در حال افزایش است. در نهایت، از آنجاییکه پروتکل وام‌دهی آوه دومین پروتکل بزرگ وام‌دهی در تمام فضای دیفای است، این پروتکل به یکی از انتخاب‌های نخست کاربران تبدیل شده است.

سؤالات متداول

  • آیا آوه برای سرمایه‌گذاری مناسب است؟

آوه یکی از بزرگترین پروتکل‌های موجود در فضای دیفای است. بر اساس سایت معتبر Coinmarketcap در تاریخ 5 سپتامبر 2022، ارز دیجیتال آوه در لیست برترین کوین‌های دیفای، در رتبه هفت قرار داشته است.

  • آیا آینده ارز دیجیتال AAVE روشن است؟

بر اساس پیش بینی‌های انجام شده توسط کارشناسان بر اساس آمار و ارقام موجود، احتمالاً توکن بومی پروژه آوه رشد ثابتی داشته باشد. به طور کلی تمام کوین‌های بازار کریپتو، متأثر از روند نزولی سال 2022 دچار افت شدیدی شده‌اند، اما خوشبختانه به دلیل ارزش ذاتی این پروژه، روزرسانی‌های متعدد، ارائه امکانات و ویژگی‌های منحصر به فرد؛ همچنان می‌توان به آینده آوه امیدوار بود.

  • پروتکل آوه چیست؟

AAVE، یک پروتکل وام‌دهی در فضای مالی غیرمتمرکز یا همان دیفای است. این پروتکل به کاربران این امکان را می‌دهد تا بدون دخالت یک نهاد شخص ثالث و با حفظ حریم شخصی خود، از طریق ارزهای دیجیتال وام بگیرند. همچنین گروهی دیگر نیز می‌توانند از طریق این پروتکل دارایی‌های خود را جهت قرض دادن به کاربران دیگر ارائه داده و در ازای آن سود کسب کنند.

 

 

 

دسته بندی مطالب
مطالب مرتبط
مطالب مرجع

ارز دیجیتال چیست؟

بلاک چین چیست؟

متاورس چیست؟

NFT چیست؟

دیفای (DeFi) چیست؟

صرافی غیرمتمرکز چیست؟

کیف پول چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

ایردراپ چیست؟

استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

بیت کوین چیست؟

اتریوم چیست؟

تتر چیست؟

خرید و فروش ارز های دیجیتال
ما را دنبال کنید
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.