داموندمگ

آیا سرمایه گذاری در NFT خوب است؟

DAMOND
سرمایه گذاری روی NFT

سرمایه گذاری در NFT، مانند حوزه‌های دیگر کریپتو، محبوب اما پرچالش است. این بازار رو به رشد است و نشان می‌دهد که یعنی تقاضا برای آن وجود دارد، بنابراین پاسخ به سؤال خوب بودن این سرمایه‌گذاری، بستگی به هر فرد و شرایط و نیازهای او دارد. در این مقاله از داموندمگ خواهیم دید که در سرمایه گذاری NFTها چه مواردی را باید در نظر داشته باشیم و اینکه چگونه می‌توانیم چالش‌های آن را پشت سر بگذاریم.

NFT ها برای چه مواردی استفاده می شوند و چه چیزی آنها را خاص می کند؟ 

NFT ها برای چه مواردی استفاده می شوند

اگرچه توکن‌های غیرقابل تعویض از سال 2014 وجود داشته‌اند، اما در سال 2021 محبوبیت آن‌ها به اوج خود رسید و میلیون‌ها علاقه‌مند به سمت آن آمدند. تا جایی که 25 میلیون دلار فروش را تجربه کرد.

سلبریتی‌ها، اینفلوئنسرها و ورزشکاران مشهور جهان علاقه دارند تا از NFT استفاده کرده و از بازده قابل توجهی از سرمایه‌گذاری در مجموعه‌های کریپتوی خود برخوردار شوند. لئو مسی، مارک کوبان، اسنوپ داگ، ایلان ماسک و شاون مندز تنها برخی از افرادی هستند که با این موج حرکت می‌کنند.

اما چگونه NFT ها توانستند تا این حد رشد کنند؟

جدا از این که روندهای تبلیغاتی به معنای واقعی کلمه هر کسی را برای پیوستن به آن جذب می‌کنند، NFTها مزایای بسیاری دارند. در ادامه نگاهی دقیق‌تر به برخی از آن‌ها خواهیم داشت تا ببینیم چه چیزی NFT‌ها را بسیار ارزشمند و خاص می‌کند.

کاربرد NFTها زیاد است

  • با وجود تازگی، توکن‌های غیرقابل تعویض چند کاربرد مهم دارند. به عنوان مثال، NFT ها می‌توانند برای نشان دادن حق ثبت اختراع و دسترسی به رویدادهای مختلف استفاده شوند.
  • علاوه بر این، NFTها در زنجیره تأمین نیز کاربرد دارند. آن‌ها را می‌توان به کالاها یا سایر موارد منحصر به فرد اختصاص داد تا سفر آن‌ها به مصرف کننده نهایی قابل ردیابی باشد.

امکان مالکیت دارایی منحصر به فرد

بارزترین ویژگی توکن‌های غیرقابل تعویض این است که به دارندگان خود فرصتی می‌دهند تا تنها مالک کالای دیجیتال مورد نظر خود شوند. این کالا ممکن است یک تصویر دیجیتال، یک کلیپ صوتی، یک قطعه ویدیو یا یک میم باشد.

به لطف عملکرد خاص بلاک چین و قراردادهای هوشمند پیشرفته که زیربنایNFT ها هستند، این دارایی‌های دیجیتالی با سند مالکیت ارائه می‌شوند و از تکرار مصون هستند.

NFT ها به عنوان تسهیل کننده اقتصاد خالق عمل می کنند

کاربرد NFT

اگر در مورد اصطلاح «اقتصاد خالق» نشنیده‌اید، با ما همراه شوید. اقتصاد خالق به سازندگان محتوا مانند وبلاگ نویسان، اینفلوئنسرها، تیک تاکرها و غیره اجازه می‌دهد تا از تولیدات خود درآمد کسب کنند. در حال حاضر، حدود 50 میلیون محتواساز مستقل در سرتاسر جهان وجود دارد و تعداد آن‌ها با سرعت در حال افزایش است.

در مورد نقش NFT در اقتصاد خالق، مهم است که بر این نکته تأکید شود که توکن‌های غیرقابل تعویض به دموکراتیزه کردن محتوا کمک می‌کنند و همچنین این امکان را برای نوآوران دیجیتالی فراهم می‌کنند که از آثار خود با تبدیل آن‌ها به دارایی‌های دیجیتال سودآوری که قابل فروش هستند، درآمد کسب کنند.

کمک به تنوع پرتفولیو

اگر سرمایه‌گذار ارزهای دیجیتال هستید، باید بدانید که اگر در چندین کوین و توکن مختلف سرمایه‌گذاری کنید، شانس بیشتری برای کسب سود قابل توجه خواهید داشت. NFT ها به نوبه خود این توانایی را دارند که به تنوع سبد مالی شما کمک کنند. با این حال، اگر در فضای NFT مبتدی هستید، ابتدا باید چند کمپین NFT را آزمایش کنید تا به درستی قابلیت آن‌ها را ارزیابی کنید و بررسی کنید که در کدام دسته NFT سرمایه‌گذاری بیشتری کنید بهتر است.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  شاخص فلیپنینگ (Flippening): پیشرفت ETH نسبت به BTC

بالا بردن کارایی بازار

یکی دیگر از مزایای برجستهNFT ها این است که به سازندگان دیجیتال قدرت می‌دهند تا مستقیماً با مخاطبان هدف خود درگیر شوند. این بدان معنا است که هنرمندان دیگر نیازی به متوسل شدن به نمایندگان و گالری‌های فیزیکی برای کمک به آن‌ها در ارتباط با مشتریان نخواهند داشت. در درازمدت، این می‌تواند به سرعت بخشیدن به فرآیندها، کاهش هزینه‌ها و کمک به جریان ارتباط روان بین سازندگان و خریداران NFT کمک کند.

آیا سرمایه گذاری در NFT عاقلانه است؟

آیا سرمایه گذاری در NFT عاقلانه است

با وجود تمام ویژگی‌هایی که از NFTها معرفی کردیم، پاسخ مستقیم به این سؤال چالش برانگیز است. دلیل آن هم وجود دو دستگی بین افراد است. برخی باور دارند NFTها کاربردی هستند و برخی آن را کاربردی نمی‌دانند.

آنچه مسلم است، بازار NFTها در حال رشد است و در آینده نیز تقاضا برای آن بیشتر خواهد شد. حالا بیایید بررسی کنیم که چرا باید به سرمایه گذاری در NFT فکر کنیم.

فرصت های کسب درآمد فراوان

در حال حاضر روش های کسب درآمد از NFTها متنوع است، که یعنی فرصت یادی وجود دارد که از آن به سود برسیم. برای مثال شما می‌توانید با خرید NFT سرمایه‌گذاری را آغاز کنید، یا در تکنولوژی‌های متکی بر آن مثل متاورس وارد شوید. حتی اگر کارآفرین یا هنرمند هستید، می‌توانید NFTهای خود را مینت کرده و از فروش آن‌ها کسب درآمد کنید یا اینکه پلتفرمی مختص خودتان بسازید. به این ترتیب با حضور جهانی در این حوزه به درآمد خواهید رسید.

 دسترسی به بازار جهانی

یکی دیگر از نکات سرمایه گذاری در NFT، این است که افراد صرف نظر از وضعیت مالی و پیشینه سرمایه‌گذاری‌هایشان، می‌توانند به راحتی وارد بازار شوند. بیشتر NFTهای موجود در حدود 200 دلار ارزش دارند، بنابراین نمی‌توان گفت شروع سرمایه گذاری در NFT، آرزو است، چراکه دست یافتنی است. این دارایی‌ها به مرور زمان گران‌تر می‌شوند. اگر می‌بینید اثری در مجموعه میمون کسل هزاران دلار ارزش دارد، نباید تصور کنید از ابتدا همینطور بوده یا همه NFTها چنین قیمتی دارند.

نکات سرمایه گذاری در NFT: چگونه از معایب NFT دور بمانیم؟

نکات سرمایه گذاری در NFT

با وجود تمام مزایای NFTها، معایبی نیز در این حوزه وجود دارد، که در ادامه بررسی خواهیم کرد. همچنین نکاتی را معرفی خواهیم کرد که کمک می‌کند از این مشکلات عبور کنیم.

NFTها کاملاً امن نیستند

علاوه بر این حقیقت که ارزش توکن‌های غیرقابل تعویض به تقاضا، طول عمر دارایی و حتی شانس بستگی دارد، آن‌ها با چالش‌های امنیتی نیز روبرو هستند. برای مثال چالش‌های مرتبط با قرارداد هوشمند، ریسک‌های امنیتی بازار و کلاهبرداری‌های سایبری. ضمن اینکه آثار جعلی نیز در قالب NFT به فروش می‌رسند که عملاً هیچ ارزشی ندارند. به این دلایل بسیاری از ورود به بازار می‌ترسند.

راه حل

خوشبختانه روش‌های مختلفی برای غلبه بر این مشکلات وجود دارد، که یکی از آن‌ها CheckNFT است. این پلتفرم به طرفداران NFT کمک می‌کند تا از موقعیت‌های خطرناک دور شوند. CheckNFT با استفاده از هوش تجاری و تجسم داده‌ها، کاربران را از کلاهبرداری‌ها، پولشویی، دستکاری قیمت و NFTهای تکراری آگاه می‌کند.

ساخت NFT انرژی‌بر است

اکثر توکن‌های غیرقابل تعویض تولید شده تاکنون مبتنی بر بلاک چین اتریوم هستند که بر مکانیزم اجماع اثبات کار متکی است و در هر تراکنش حدود 238 کیلووات ساعت انرژی مصرف می‌کند.

راه حل

اگر جنبه زیست محیطی برای شما حیاتی است، اما همچنان مایل به سرمایه گذاری در NFT هستید، می‌توانید دارایی‌هایی را جستجو کنید که توسط بلاک چین‌های سبزتر، مانند الگورند (Algorand) و (WAX) یا جایگزین‌های دیگری که از اثبات سهام استفاده می‌کنند، استفاده کنید.

NFT ها به دانش و درک عمیق نیاز دارند

مشکل بزرگ دیگر این است که بسیاری از طرفداران NFT بی‌خبر، برای سرمایه‌گذاری روی توکن‌ها عجله می‌کنند، بدون اینکه حتی ابتدایی‌ترین دانش صنعت و بازار را کسب کنند. در درازمدت، آن‌ها از نتیجه کاملاً ناراضی خواهند بود و از سرمایه گذاری در NFTدست می‌کشند.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  سولانا چیست؟ ارز دیجیتال Solana با کوین SOL

راه حل

اگر مشتاق سرمایه گذاری NFT  هستید، اما می‌ترسید که این سرمایه‌گذاری سود مورد نظر را برای شما به ارمغان نیاورد، باید شروع به تخصیص تنها بخش کوچکی از سبد سرمایه‌گذاری خود به NFT کنید. موفقیت کمپین‌های NFT خود را ردیابی و تجزیه و تحلیل کنید و اگر به اندازه کافی راضی کننده بود، ادامه دهید و هزینه بیشتری صرف این کار کنید.

اگر ارزیابی درست NFT برای شما دشوار است، باید با یک تیم مشاوره حرفه‌ای تماس بگیرید. آن‌ها از تخصص خود در این حوزه استفاده می‌کنند و تحقیق می‌کنند تا مناسب‌ترین و بالقوه‌ترین کلکسیون‌هایی را که بیشترین شانس را برای افزایش سرسام‌آور در آینده دارند، توصیه کنند.

بهترین NFT برای سرمایه گذاری: مروری بر 5 کلکسیون محبوب

بهترین NFT برای سرمایه گذاری

اگر در این حوزه تازه‌کار هستید، لازم است بدانید که مجموعه‌های مختلف NFT چه ویژگی‌هایی دارند و کدام برای شما مناسب‌تر هستند. در حال حاضر، پرطرفدارترین مجموعه‌های NFT شامل هنر دیجیتال، موسیقی، آیتم‌های مد مجازی، میم‌ها، لحظات ورزشی، کلیپ‌ها و قطعات ویدیویی و مجموعه‌های درون بازی است.

شایان ذکر است که NFTهای خاصی وجود دارند که مدت‌ها است در بازار NFT در گردش هستند و توجه طیف وسیعی از علاقه‌مندان به NFT از افراد مشهور گرفته تا سرمایه‌گذاران تازه‌کار را به خود جلب کرده‌اند. از جمله: میمون‌های کسل (Bored Apes)، کریپتوپانکس (CryptoPunks) و اوری دیز (Everydays).

میمون های کسل (Bored Apes)

میمون های کسل

میمون کسل کلکسیونی از 10 هزار تصویر دیجیتالی از میمون‌ها است، که معمولاً در بازار اوپن سی فروخته می‌شوند. حجم فروش کل آن‌ها بیش از 1.5 میلیارد دلار است و گران‌ترین توکن این کلکسیون هم به قیمت 2.85 میلیون دلار فروخته شده است.

دارندگان این توکن‌ها امکان بهره‌مندی از مزایا باشگاه Yacht را دارند. افراد این باشگاه می‌توانند به سرور دیسکورد خصوصی مجموعه وارد شوند. ضمن اینکه به کارآفرینان اجازه تعامل بایکدیگر را می‌دهد. میمون کسل توجه بسیاری رابه خود جلب کرده است، برای مثال جاستین بیبر دو توکن از این مجموعه به قیمت 2 میلیون دلار خریده است.

میمون جهش یافته (Mutant Ape)

میمون جهش یافته کلکسیونی است زاده فکر خلاق مجموعه میمون کسل، که در آن 20 هزار توکن غیرقابل تعویض وجود دارد. این مجموعه مقرون به صرفه‌تر است و ارزش کل فروش آن بیش از 730 میلیون دلار تخمین زده شده است. هر توکن از این مجموعه با قیمت کف 40 هزار دلار معامله می‌شود.  از دارندگان معروف میمون‌های جهش یافته می‌توان به شکیل اونیل و همچنین تیلور جرینگ بنیانگذار اتریوم اشاره کرد.

کریپتوپانکس (CryptoPunks)

کریپتوپانکس از NFTهایی است که بسیار مورد توجه قرار گرفته است و ارزش بازاری بالغ بر 1.88 میلیارد دلار کسب کرده است. این کلکسیون شامل 10 هزار تصویر پیکسلی است، که هریک ویژگی‌های مختص خود را دارند. افراد مشهور زیادی از جمله جی زی، اسنوپ داگ و سرنا ویلیامز روی کریپتوپانکس سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

اوری دیز (Everydays: the First 5000 Days)

اوری دیز، مجموعه‌ای شامل 5 هزار تصویر دیجیتالی است که توسط هنرمندی به نام مایک وینکلمن با نام مستعار بیپل ساخته شده است. در مارس 2021، این NFT خارق‌العاده در کریستیز به قیمت 69.3 میلیون دلار فروخته شد، که همچنان در رده دوم قیمتی است، که تا به حال توسط یک هنرمند دیجیتالی به دست آمده است.

مرج (Merge)

در حال حاضر، مرج که توسط هنرمندی ناشناس به نام پاک (Pak) ساخته شده است، به عنوان گران‌ترین NFT در نظر گرفته می‌شود. مرج در دسامبر 2021 به قیمت 91.8 میلیون دلار در نیفتی گیت وی (Nifty Gateway) فروخته شد. این مجموعه 28 هزار کلکسیونر را گرد هم آورده است، که مجموعاً 300 هزار توکن یعنی کل آثار هنری پاک را خریده‌اند.

چگونه NFT خود را بفروشیم؟

چگونه NFT خود را بفروشیم

حالا که تصمیم گرفتیم سرمایه‌گذاری در NFT را آغاز کنیم، لازم است در مورد فروش آن نیز اطلاعاتی کسب کنیم. نکته مهمی که وجود دارد این است که در این خصوص شناخت بازارها لازم است. به طور کلی پلتفرم‌های موجود  را می‌توانیم به دو دسته ساده و تکامل یافته تقسیم کنیم. برای مثال بسیاری تجربه فروش NFT در اوپن سی را دارند، که یک بازار ساده است. راریبل نیز در این دسته قرار می‌گیرد. این بازارها خدمات محدود را برای طیف گسترده‌ای از کلکسیون‌ها ارائه می‌کنند.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  پایان استخراج بیت کوین: با استخراج آخرین واحد بیت کوین چه اتفاقی می افتد؟

بازارهای تکامل یافته مثل دیسنترالند، برعکس هستند. آن‌ها خدمات بسیار زیاد و پیشرفته‌ای را تنها برای تعداد محدودی از کلکسیون‌ها ارائه می‌دهند.  بنابراین کافی است براساس توانایی‌ها، نیازها و سطح دانش خود، بازار مورد نظر را انتخاب کنیم و بیاموزیم که هریک به چه صورتی کار می‌کنند. در پاسخ به سؤال چگونه NFT بخریم هم، همین توضیحات باید در نظر گرفته شوند.

این سؤالات را پیش از سرمایه گذاری NFT از خود بپرسید

هنگامی که در نهایت تصمیم خود را برای سرمایه‌گذاری در یک NFT خاص گرفتید، مطمئن شوید که می‌توانید به این سوالات پاسخ دهید:

  • NFT منتخب شما چقدر پتانسیل دارد: آیا در طول زمان همچنان ارزش خواهد داشت یا خیر؟
  • عملکرد قبلی NFT خود را چگونه برآورد می‌کنید؟ قیمتش بالا رفته یا پایین؟
  • سازنده NFT چقدر قابل اعتماد است؟ آیا دارندگان NFT قبلی از ارتباط و همکاری با هنرمند دیجیتال راضی هستند؟
  • آیا بازاری که قصد خرید NFT خود را دارید امن و شفاف است؟
  • بازار NFT برای هر تراکنش چقدر کارمزد دریافت می‌کند؟

نحوه سرمایه گذاری در NFT: مراحل و استراتژی های اصلی

نحوه سرمایه گذاری در NFT

تا اینجا بیشتر موارد اصلی سرمایه گذاری در NFTها را بررسی کردیم. حالا نوبت معرفی بهترین استراتژی سرمایه‌گذاری و مراحل مختلف آن است.

مرحله اول: یک NFT را انتخاب کنید

اول از همه، شما باید یک NFT را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنید. تصمیم بگیرید که کدام یک با ترجیحات شما مطابقت دارد و سعی کنید بررسی کنید که آیا ارزش آن پتانسیل افزایش در طول زمان را دارد یا خیر. یعنی اگر تصمیم به معامله بگیرید آیا به شما کمک می‌کند درآمد کسب کنید یا خیر.

مرحله دوم: بازارهای NFT را بررسی کنید

پس از تعیین دسته NFT خود، پلتفرم‌های NFT موجود را بررسی کنید و همچنین بررسی کنید که آیا می‌توان آن را در بازارهای تخصصی NFT به دست آورد یا خیر.

مرحله سوم: کیف پول ارز دیجیتال ایجاد کنید

حالا باید کیف پولی برای خود بسازید، تا بتوانید دارایی‌هایتان را در آن ذخیره کرده و در هنگام خرید و فروش بتوانید از آدرس ان برای تکمیل تراکنش استفاده کنید.

مرحله چهارم: تغیرات بازار NFT را رصد کنید

با گذشت زمان، ممکن است بخواهید دارایی دیجیتال خود را با قیمت بالاتری دوباره بفروشید. مراقب آخرین اخبار و روندهای رخ داده در فضای NFT باشید و بر اساس آن‌ها واکنش نشان دهید. اگر روی یک NFT با پتانسیل بالا سرمایه‌گذاری کرده‌اید که ارزش آن با سرعت افزایش می‌یابد، می‌توانید آن را دوباره بفروشید و سود قابل توجهی به دست آورید.

سخن پایانی: آینده سرمایه گذاری در NFT

هرچند فراز و فرودهای زیادی در حوزه NFT وجود دارد، بدون شک آن‌ها عمر طولانی خواهند داشت. عمر طولانی هم میسر نمی‌شود مگر اینکه کاربران مشتاق در این حوزه فعالیت کنند. بنابراین NFT بازاری نیست که نگران آینده آن باشیم. اگر بتوانیم با دانش کافی نسبت به بازار و خطرات آن فعالیت خود را مدیریت کنیم، مشکلات به حداقل خواهند رسید. بنابراین شاید سرمایه گذاری در NFT برای شما مناسب باشد.

سؤالات متداول

چرا سرمایه گذاری در NFT خوب است؟

  • امکان بهره‌مندی از مزایا و امکانات یک پروژه خاص
  • سودآوری کلان در آینده در صورت انتخاب NFT مناسب
  • فرصت حضور در بازار جهانی
  • تنوع بخشیدن به پرتفولیو

چرا سرمایه گذاری در NFT خوب نیست؟

  • NFTها با مشکلات امنیتی روبرو هستند.
  • به دلیل الگوریتم اثبات کار کارمزد زیادی لازم دارند
  • فعالیت در این بازار نیاز به دانش دارد

مهمترین فاکتور در درک مناسب بودن بازار NFT چیست؟

هرکس برای شروع فعالیت در اینحوزه باید دانشی اولیه به دست آورد و سپس باتوجه به نیازها و توانایی‌های خود تصمیم بگیرد. بنابراین دانش مهمترین فاکتور است.

دسته بندی مطالب
مطالب مرتبط
مطالب مرجع

ارز دیجیتال چیست؟

بلاک چین چیست؟

متاورس چیست؟

NFT چیست؟

دیفای (DeFi) چیست؟

صرافی غیرمتمرکز چیست؟

کیف پول چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

ایردراپ چیست؟

استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

بیت کوین چیست؟

اتریوم چیست؟

تتر چیست؟

خرید و فروش ارز های دیجیتال
ما را دنبال کنید
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.