داموندمگ

اندیکاتور تحلیل بازار کریپتو : معرفی 5 اندیکاتور برتر

DAMOND
اندیکاتور تحلیل بازار کریپتو

زمانی که نمودارهای کندل نمی‌توانند اطلاعات کافی در مورد تغییرات آینده قیمت ارائه دهند، اندیکاتورها برای کمک به ما وجود دارند. بسیاری از مبتدیان مسیر تریدینگ خود را با آزمودن اندیکاتورها و تعیین اینکه کدام‌یک به بهترین وجه با استراتژی آن‌ها مطابقت دارد، شروع می‌کنند. اما چگونه می‌توان از بین صدها گزینه موجود، شاخصی را انتخاب کرد و کدام‌یک برای تجارت ارز دیجیتال منطقی است؟ در این مقاله، 5 اندیکاتور تحلیل بازار کریپتو را به شما معرفی می‌کنیم و یک نمای کلی از نحوه عملکرد و نحوه استفاده از آن‌ها به شما ارائه می‌دهیم.

اندیکاتور چیست؟

اندیکاتورها بهترین دوست یک معامله‌گر هستند. اگرچه آن‌ها نمی‌توانند قیمت‌ها را با اطمینان صد درصد پیش‌بینی کنند، اما به تریدرها در تعیین ساختار بازار و جهت حرکت قیمت‌ها کمک می‌کنند. اما اندیکاتور یا شاخص دقیقاً چیست؟

همان‌طور که از نام آن پیداست، اندیکاتورها نشان می‌دهند که بازار به کدام سمت می‌رود. یک اندیکاتور ترکیبی از داده‌های مربوط به تاریخچه قیمت و مدل‌های پیچیده ریاضی است. آن‌ها داده‌های قیمت وارد می‌شوند، مدل داده‌ها را پردازش می‌کنند و یک خروجی تولید می‌کنند. سپس خروجی حاصل از فرمول اندیکاتور روی نمودار ترسیم می‌شود. تریدر این اطلاعات را همراه با سایر نقاط داده تفسیر می‌کند تا به نتیجه‌گیری در مورد رفتار آینده بازار برسد.

انواع شاخص های معاملاتی

دو نوع شاخص یا اندیکاتور در معاملات وجود دارد: پیرو و پیشرو.

اندیکاتور پیرو (lagging indicator)

یک اندیکاتور پیرو یا Lagging محیط و عواملی را نشان می‌دهد که  در نقطه خاصی در گذشته، بر قیمت تأثیر گذاشته‌اند. ما از این داده‌ها برای مقایسه با رویدادهای لحظه‌ای استفاده می‌کنیم، تا مشخص کنیم که آیا عوامل مشابه بازهم تکرار شده‌اند یا خیر. شاخص‌های روند که در زیرگروه پیرو قرار می‌گیرند، نشان می‌دهند که یک آیا دارایی رفتار نزولی داشته است یا صعودی.

اندیکاتور پیشرو (leading indicator)

یک اندیکاتور پیشرو سعی در پیش‌بینی عملکرد قیمت در آینده دارد. اندیکاتورهای مومنتوم در این دسته قرار می‌گیرند. آن‌ها سرعت تغییر قیمت‌ها را ارزیابی می‌کنند و تعیین می‌کنند که آیا جهتی که دارایی در آن  حرکت می‌کند هنوز ادامه‌دار است یا خیر.

این یک دسته‌بندی کلی بود، ما می‌توانیم شاخص‌ها را در پنج دسته زیر نیز بررسی کنیم:

  • شاخص‌های قدرت نسبی (پیشرو)
  • شاخص‌های مومنتوم (پیشرو)
  • شاخص‌های ترند یا روند (پیرو)
  • شاخص‌های بازگشت میانگین (پیرو)
  • شاخص‌های حجم (پیرو یا پیشرو)
مطلب پیشنهادی داموندمگ:  ترید ارز دیجیتال چیست؟ + بهترین روش ترید ارز دیجیتال

در بخش بعدی، شما را با 5 اندیکاتور تحلیل بازار کریپتو آشنا می‌کنیم.

5 اندیکاتور تحلیل بازار کریپتو

همانطور که گفتیم تعداد اندیکاتورهای موجود بسیار زیاد هستند؛ بعضی از آن‌ها برای تمام بازارهای مالی کاربرد دارند و برخی دیگر برای یک بازار مشخص کاربردی هستند. در ادامه به شاخص‌هایی که به تحلیل بازار ارزهای دیجیتال کمک می‌کنند، اشاره خواهیم کرد.

شاخص قدرت نسبی (RSI)

اندیکاتور تحلیل بازار کریپتو شاخص قدرت نسبی

شاخص قدرت نسبی اولین شاخصی است که مبتدیان کریپتو از آن استفاده می‌کنند. RSI قدرت یا ضعف یک دارایی را با تعیین اینکه آیا بیش از حد فروخته شده است یا بیش از حد خریداری شده نشان می‌دهد.

RSI عددی بین 0 تا 100 است. راه‌های زیادی برای تفسیر آن وجود دارد، اما تحلیلگران فنی به طور کلی یک دارایی‌ها را به این صورت دسته‌بندی می‌کنند:

  • فروش بیش از حد، اگر زیر 30 باشد
  • خرید بیش از حد، اگر بالای 70 باشد
  • هرگاه RSI دارایی بین 30 تا 70 باشد، RSI خنثی در نظر گرفته می‌شود.

برای استفاده از این شاخص، باید زمانی که دارایی بیش از حد خرید شده است، بفروشید و اگر فروش بیش از حد داشته است، باید خرید کنید. تریدرهای کریپتو دوست دارند RSI را با واگرایی‌های مخفی ترکیب کنند. یک واگرایی صعودی مخفی زمانی است که RSI کاهش می‌یابد اما قیمت افزایش می‌یابد. اگر RSI افزایش یابد اما قیمت کاهش یابد، نشان‌دهنده یک واگرایی نزولی مخفی است.

میانگین متحرک (Moving Averages)

میانگین متحرک

میانگین متحرک یکی دیگر از 5 اندیکاتور تحلیل بازار کریپتو از نوع شاخص‌های پیرو است که تصویر بهتری از نحوه تغییرات قیمت در گذشته ارائه می‌دهند. معامله‌گران از آن‌ها برای موارد زیر استفاده می‌کنند:

ما می‌توانیم با استفاده از شیب خط میانگین متحرک روند را تعیین کنیم. اگر شیب افزایش یابد، دارایی صعودی است. اگر شیب کاهش یابد، دارایی نزولی است.

هنگامی که چندین میانگین متحرک باهم تماس پیدا می‌کنند، نتیجه یک تقاطع است. چنین تقاطعی نشانه‌ای از نوسانات عمده در آینده است. از تقاطع‌های مثبت به عنوان صلیب طلایی و تقاطع‌های منفی به عنوان صلیب مرگ یاد می‌کنیم.

برای مثال در تصویر فوق، صلیبی طلایی نشان داده شده است، که پس از عبور میانگین متحرک 200 روزه از 50 روزه رخ داده است. پس از این تقاطع بیت کوین از 30 هزار دلار به 52 هزار دلار در ماه افزایش یافته است.

به هر میانگین متحرک یک عدد اختصاص داده می‌شود. این عدد تعداد کندل‌های محاسبه شده با فرمول اندیکاتور را نشان می‌دهد. به عنوان مثال، میانگین متحرک 200 روزه دارای ورودی 200 شمع است. میانگین متحرک‌های بالاتر برای معاملات بلندمدت مناسب‌تر هستند، در حالی که میانگین متحرک‌های کوتاه‌تر برای معاملات کوتاه مدت و روزانه بهتر هستند و معمولاً بین 7 تا 25 انتخاب می‌شوند.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  نمودار عمق بازار چیست؟ + کاربرد Market Depth

ابر ایچیموکو

ابر ایچیموکو

ابر ایچیموکو اندیکاتوری است که نشان‌دهنده یک سبک معاملاتی پیچیده و سیستم نشانگر است که از ژاپن در اواخر دهه 60 سرچشمه می‌گیرد. این مجموعه از اندیکاتورها حرکت، جهت روند و سطح حمایت و مقاومت را نشان می‌دهد و به میانگین متحرک شباهت دارد.

هنگام استفاده از ایچیموکو باید چندین واقعیت مهم را در نظر داشته باشید:

  • قیمت‌های بالای ابر خوب هستند، در غیر این صورت بد هستند
  • ابرهای ضخیم‌تر نشان‌دهنده روند قوی‌تر است
  • ابرهای سبز مثبت هستند. ابرهای قرمز منفی هستند
  • شکستن قیمت‌ها در بالا یا زیر ابر نشان‌دهنده یک روند معکوس است
  • خطوط در مرز خارجی ابر بسته به جایی که قیمت در آن قرار می‌گیرد به عنوان حمایت یا مقاومت عمل می‌کنند

ابر ایچیموکو از پنج خط بزرگ بهنام‌های زیر تشکیل شده است:

  • کیجون سن (Kijun-sen) یا خط پایه
  • تنکان سن (Tenkan-sen) یا خط تبدیل
  • دهانه چیکو (Chikou span) یا دهانه پیرو
  • سنکو اسپان آ (Senkou Span A) یا طبقه پیشرو آ
  • سنکو اسپان ب (Senkou Span B) یا طبقه پیشرو ب

ابر ایچیموکو یک سبک معاملاتی محبوب است، زیرا اطلاعات کلیدی را در قالبی قابل فهم به تصویر می‌کشد. با این حال، به دلیل پیچیدگی زیاد، سخت‌ترین سبک نیز می‌باشد. بنابراین به معامله‌گران توصیه می‌شود که از ایچیموکو در ترکیب با سایر اندیکاتورها استفاده کنند.

باندهای بولینگر (Bollinger Bands)

باندهای بولینگر

جان بولینگر در دهه 1980 باندهای بولینگر را اختراع کرد. تحلیلگران فنی از این شاخص برای کشف شرایط بازار، که آیا خرید بیش از حد صورت گرفته یا فروش بیش از حد و همچنین تعیین سطح نوسانات بازار استفاده می‌کنند.

از نظر ساختاری، این باندها از یک نوار بالا، نوار پایین و یک خط میانگین متحرک در وسط تشکیل شده است. وقتی نوسانات زیاد است سطح نوار منبسط می‌شود، که یعنی نوارها از هم فاصله می‌گیرند و وقتی نوسانات کم است به میانگین متحرک نزدیک‌تر می‌شود.

ساختار قیمت یک دارایی باید مطابق با باندهای بولینگر باشد. معامله‌گران انتظار دارند اگر قیمت از باند بالا یا پایین منحرف شود، روند معکوس شود. همچنین می‌توان از دو باند برای تعیین سطوح حمایت و مقاومت استفاده کرد. باندهای بولینگر به طور پیش‌فرض از میانگین متحرک ساده (SMA) استفاده می‌کنند و 20 شمع را به عنوان استاندارد محاسبه می‌کنند.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  حمله ساندویچی در دیفای (Sandwich Attack) چیست؟

مکدی (MACD)

مکدی

MACD مخفف عبارت Moving Average Convergence Divergence، یک شاخص روند و حرکت است که از دو میانگین متحرک برای تعیین وضعیت دارایی استفاده می‌کند. این شاخص برای پیش‌بینی حرکت یک روند و پایداری آن به میانگین متحرک‌های نمایی (EMA) متکی است.

مکدی دارای سه جزء کلیدی است:

  • مکدی: شامل دو میانگین متحرک نمایی 12 و 26 دوره‌ای
  • خط سیگنال: یک میانگین متحرک نمایی 9 دوره‌ای
  • هیستوگراممکدی: خط سیگنال مکدی

مکدی با کم کردن میانگین متحرک 26 دوره‌ای از 12 دوره‌ای محاسبه می‌شود. مکدی مثبت نشان‌دهنده روند صعودی است، در حالی که مکدی منفی نشان‌دهنده روند نزولی است. معامله‌گران می‌توانند از شیب مکدی برای تعیین مومنتوم استفاده کنند.

تریدرها همچنین می‌توانند تقاطع‌های صعودی و نزولی را در مکدی پیدا کنند. وقتی مکدی از خط سیگنال عبور می‌کند، می‌توانیم آن را به عنوان یک نتیجه مثبت ببینیم که به معنای فرصت خوبی برای خرید است. اگر مکدی به زیر خط سیگنال برسد، برعکس است.

نحوه استفاده از اندیکاتورها

برای آنکه بتوانیم وضعیت بازار را تعیین کنیم، لازم است از چند اندیکاتور به طور همزمان استفاده کنیم. با توجه به اینکه هر اندیکاتور کاربرد مشخصی دارد، برای گرفتن تصمیمی با حداقل خطا، استفاده همزمان از چند مورد عاقلانه است. البته به یاد داشته باشید که نباید وسواس زیدی به خرج دهید و بخواهید تعداد زیادی اندیکاتور را باهم استفاده کنید، چراکه در این صورت دچار سردرگمی و خطا خواهید شد. بنابراین حد اعتدال را نگه دارید.

اگر تازه‌کار هستید، بهتر است برای تمرین، نمودارهای پیشین بازار را با رویدادهای زمان خودشان تطبیق دهید و سعی کنید بر اساس آن‌ها ببینید که آیا می‌توانید درست تشخیص دهید یا خیر. سپس کافی است با بودجه کم وارد بازار شوید و آهسته شروع به کسب تجربه کنید.

سخن پایانی

با وجودی که بازار کریپتو به قدمت بازار اوراق بهادار نیست، اما می‌توانیم با استفاده از نمودارها و اندیکاتورهای مختلف، تاریخچه رفتار بازار را بررسی کنیم و به یک پیش‌بینی از آینده بازار برسیم. در این بین باید حتماً توجه داشته باشیم که عوامل فاندمنتال مثل اخبارهای مثبت و منفی روی بازار کریپتو تأثیر بیشتری نسبت به بازارهای مالی دیگر دارند، به همین جهت باید همیشه هوشیار باشیم.

5 اندیکاتور بازار کریپتو که در این مقاله از داموندمگ معرفی کردیم، نقشی کلیدی در تعیین آینده بازار دارند و لازم است استفاده از آن‌ها را به خوبی بیاموزیم.

دسته بندی مطالب
مطالب مرتبط
مطالب مرجع

ارز دیجیتال چیست؟

بلاک چین چیست؟

متاورس چیست؟

NFT چیست؟

دیفای (DeFi) چیست؟

صرافی غیرمتمرکز چیست؟

کیف پول چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

ایردراپ چیست؟

استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

بیت کوین چیست؟

اتریوم چیست؟

تتر چیست؟

خرید و فروش ارز های دیجیتال
ما را دنبال کنید
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.