با نزدیک شدن به تاریخ ادغام اتریوم، شاهد کلاهبرداری های مرتبط با اتریوم 2 هستیم. اتریوم اولین شبکه بلاک چین مجهز به قرارداد هوشمند و میزبان برنامههای غیرمتمرکز است. مکانیزم اجماع بلاک چین اتریوم الگوریتم اثبات کار است که مشکلاتی مانند کندی سرعت، ازدحام شبکه و زیاد بودن گس فی را برای کاربران به همراه دارد. قرار است در سپتامبر 2022 شبکه بلاک چین اتریوم از الگوریتم اثبات کار به الگوریتم اثبات سهام منتقل شود که بدون شک از مهمترین اتفاقها برای پروتکل اتریوم و از مورد انتظارترین رویدادها در زمینه ارزهای دیجیتال در 2022 است.
هرچه به تاریخ ادغام نزدیک تر می شویم، کلاهبرداری های مرتبط با اتریوم 2 نیز بیشتر میشود و هکرها تلاش میکنند از این شرایط برای فریب سرمایهگذاران کریپتو استفاده کنند. در ادامه این مقاله از داموندمگ قصد داریم 5 کلاهبرداری رایج اتریوم 2 را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
کلاهبرداری های فیشینگ
کلاهبرداری های فیشینگ یکی از قدیمیترین ترفندهای حوزه وب و کریپتو است که با نزدیک شدن به رویدادی به عنوان The Merge (ادغام اتریوم)، میتوانید انتظار داشته باشید که این نوع کلاهبرداری ها بسیار زیاد شود. کلاهبرداریهای فیشینگ با ارائه اعلانهای جعلی و در عین حال فوقالعاده خوب که بسیار شبیه به نسخه اصلی هستند، سعی میکنند وجوهی را از کیف پولهای شما برداشت کنند. رایجترین مثال درباره کلاهبرداری فیشینگ، ارسال ایمیل به کاربران است که در آن در قالب یک پیام از افراد خواسته میشود تا روی یک لینک کلیک کنند تا به وبسایتهای خاصی هدایت شوند. برخی از آنها از شما میخواهند عبارت 12 یا 24 کلمهای کیف پولهای خود را وارد کنید یا مجوز ورود به کیف پول را امضا کنید. ارائه دادن این دسترسیها به هکر کاملا این اجازه را میدهد تا به سرمایه شما دسترسی داشته باشد و بتواند آن را به حساب دیگری منتقل کند.
برخی دیگر از هکرها ممکن است از شما بخواهند نرم افزار خاصی را نصب کنید که معمولا به این برنامهها بدافزار گفته میشود که باعث آلوده شدن رایانه شما به ویروس میشود و در نتیجه کلاهبرداران امکان دسترسی به فایلهای شما را خواهند داشت. در این نوع کلاهبرداری معمولا هکرها با ارسال پیامی از شما میخواهند دسترسی کیف پول یا مبلغ مشخصی کریپتو برای آنها ارسال کنید تا قفل فایلهای رایانه شما را باز کنند.
به طور کلی در مواجه با چنین مواردی به موارد زیر پایبند باشید:
- هرگز اطلاعات شخصی یا رمز عبور (عبارت بازیابی کیف پول) را در اختیار کسی قرار ندهید.
- فورا ایمیل های ارسال کنندگان ناشناس را حذف کنید.
- هرگز پیوست یا پیوندی را از آدرس ایمیلی که نمی شناسید باز نکنید.
- علاوه بر این، سعی کنید در نگهداری از داراییهای دیجیتال خود حداکثر امنیت را رعایت کنید.
کلاهبرداری های ایردراپ
یکی از کلاهبرداری های رایج اتریوم 2 مربوط به کلاهبرداری های ایردراپ است. با نزدیک شدن به تاریخ ادغام، کلاهبرداری های ایردراپ هم از مواردی است که در فضای کریپتو مشاهده میشود و باید مراقب آن بود. به همین دلیل باید بدانید:
هیچ ایردراپ رسمی توسط بنیاد اتریوم تایید نشده است.
روش کار این کلاهبرداری ها به این صورت است که کلاهبرداران تعدادی توکن به کیف پول شما ارسال میکنند. در ادامه فرایند، برخی از کیف پولها احتمالاً ارزش توکن های ارسالی را نشان میدهند و شما با دیدن هزاران توکنی که پیش از این در کیف پولتان نبوده، تعجب میکنید. اینجاست که کلاهبرداری شروع میشود زیرا احتمالاً از شما خواسته میشود تا با کیف پول اتریوم خود وارد شوید و برای درخواست ایردراپ خود، تراکنش را تایید کنید. در این روش از کلاهبرداری کلاهبرداران کنترل کلیدهای شما را در اختیار میگیرند. در روشی دیگر نیز از شما خواسته میشود تراکنشی را امضا کنید که در نهایت باعث انتقال داراییهای دیجیتال شما به حساب کلاهبرداران میشود.
کلاهبرداری توکن ETH 2
یکی دیگر از رایج ترین کلاهبرداری های مرتبط با اتریوم 2، کلاهبرداری ETH 2 است. همانطور که هیچ ایردراپ رسمی توسط بنیاد اتریوم تایید نشده است، هیچ توکن ETH 2 نیز وجود ندارد. همچنین هیچ توکن دیگری برای ادغام اتریوم معرفی نشده است. بنابراین توجه داشته باشید هر کسی که شما را وادار به تجارت، سرمایه گذاری، سهام، یا هر چیز مشابهی میکند، سعی دارد از شما کلاهبرداری کند. همچنین توجه داشته باشید که کاربران هیچ نیازی به تعویض توکن های ETH خود برای رویداد ادغام اتریوم ندارند. تنها توکن مشابه به ETH که در حال حاضر وجود دارد stETH است که به خاطر استیک در پلتفرم Lido به این اسم نامگذاری شده و همینطور در بایننس و کوین بیس هم زمانی که استیک انجام میدهید نامهای جایگزینی برای این توکن مشاهده میکنید. استیک اتریوم در لیدو بدون نیاز به تعامل با برنامههای DeFi است.
کلاهبرداری با عنوان پشتیبانی
کلاهبرداریهای به شیوه پشتیبانی نیز میتواند یکی از کلاهبرداری های رایج اتریوم 2 باشد. این نوع کلاهبرداری در صنعت ارزهای دیجیتال بسیار رایج هستند و مانند اکثر کلاهبرداریها، افرادی را هدف قرار میدهند که بومی نیستند و دانش کافی از این صنعت ندارند. به عنوان مثال، قبلاً مواردی گزارش شده که با افراد از طریق حسابهای توییتر به نام «پشتیبانی اتریوم» تماس گرفته شده و از آنها درباره برخی جزئیات سوال پرسیده شده است. این جزئیات شامل کلیدهای خصوصی، عبارات اولیه یا رمزهای عبور است. این کلاهبرداران همچنین گاهی اوقات از کاربر میخواهند که به آنها دسترسی از راه دور به رایانه خود بدهد. هدف از این کلاهبرداری ها کاملاً واضح است. بنابراین باید توجه داشته باشید موارد زیر را همواره رعایت کنید:
- رمز عبور یا عبارات بازیابی خود را با کسی به اشتراک نگذارید.
- به کسی اجازه دسترسی از راه دور به رایانه خود را ندهید.
- با کسی خارج از کانال های تعیین شده ارتباط برقرار نکنید.
به عنوان یک قاعده کلی، هیچ تیم پشتیبانی جزئیات خصوصی، بهویژه عبارات اولیه یا گذرواژهها را نمیپرسند.
کلاهبرداری با استفاده از استخرهای ماینینگ
در حال حاضر الگوریتم اجماع اتریوم مانند بیت کوین، اثبات کار است و با استفاده از دستگاه های ماینینگ انجام میشود. این احتمال وجود دارد که کلاهبرداران سعی کنند با استفاده از استخرهای ماینینگ از افراد ناآگاه سواستفاده کنند و سرمایه آنها را به خطر بیندازند. به عنوان مثال، کلاهبرداران ممکن است ادعا کنند که برای ادغام اتریوم، ماینرها باید به استخرهای ماینینگ بپیوندند و به شیوه الگوریتم اثبات سهام ماینینگ انجام دهند. در این روش ممکن است بتوانند افراد را متقاعد کنند که به آنها بپیوندند و از آنها درخواست کمی پول کنند که حتی در مرحله اول ممکن است مقداری سود هم برای جلب اعتماد افراد انجام دهند.
این ایجاد سود باعث میشود که قربانی به درخواستهای بیشتر کلاهبرداران هم جواب مثبت دهد. در مراحل بعد کلاهبرداران از افراد میخواهند تا به آدرسهای ناشناخته اتریوم ارسال کنند و پس از آن خبری از کلاهبرداران نخواهد بود. باید توجه داشته باشید که اخبار مهم مرتبط با ادغام اتریوم 2 را از وبسایت اصلی و از سایتهای معتبر دیگر دنبال کنید. چرا که اگر خبری در ارتباط با شیوه های جدید استیک در اتریوم باشد، در مراجع رسمی اعلام خواهد شد. همچنین توجه داشته باشید قبل از سرمایهگذاری وجوه خود، درباره استخرهای نقدینگی، سهامداری و استخراج تحقیق کنید. در مورد هر کسی که با شما در مورد کسب درآمد از ارز دیجیتال با شما صحبت میکند،محتاطانه برخورد کنید.
نتیجه گیری
باید توجه داشته باشیم که رویدادهای بزرگی مانند ادغام اتریوم در فضای کریپتو معمولا باعث کلاهبرداری های زیادی میشود. این موارد معمولا باعث میشود کلاهبرداران تلاش بیشتری برای استفاده از شرایط موجود کنند و دارایی افراد را به خطر بیندازند. در این مقاله رایج ترین کلاهبرداری های مرتبط با اتریوم 2 را با شما به اشتراک گذاشتیم، بنابراین به هیچ عنوان نباید کلاهبرداران را در این مواقع دست کم گرفت. علاوه بر موارد فوق، بسیار توصیه میشود که به طور کلی از مدیریت امنیتی دقیقی برای داراییهای دیجیتال خود استفاده کنید. یک جمله معروف در این صنعت وجود دارد که اهمیت مراقبت از داراییهای دیجیتال را نشان میدهد، ما هم این مقاله از داموندمگ را با این جمله به پایان میبریم:
“از دارایی رمز ارز خود طوری محافظت کنید که انگار 100 میلیون دلار ارزش دارد، زیرا یک روز ممکن است چنین شود”
سوال های متداول
1- رایج ترین کلاهبرداری های مرتبط با ادغام اتریوم کدام اند؟
3 تا از کلاهبرداری های رایج اتریوم 2 مربوط به کلاهبرداری های ایردراپ، فیشینگ و استخرهای ماینینگ است که در این مقاله به طور کامل این موارد و چند مورد دیگر را بررسی کردیم.
2- آیا اتریوم روش جدیدی برای ماینینگ معرفی کرده است؟
با این که به ادغام اتریوم نزدیک می شویم، هنوز بنیاد اتریوم شیوه جدید ماینینگ اتریوم در شیوه الگوریتم اثبات سهام را معرفی نکرده است و شما باید مراقب اطلاعات مرتبط با این مورد باشید.
3- چطور کلاهبرداری های ارز دیجیتال را از خبرهای واقعی تشخیص دهیم؟
شما باید اطلاعات مرتبط با هر رمز ارز از جمله اتریوم را از سایت های اصلی و سایت های مرجع پیگیری کنید.
4- چطور از کلاهبرداری های مرتبط با اتریوم در امان باشیم؟
به هیچ عنوان اطلاعات مرتبط با کیف پولهایتان را در اختیار کسی قرار ندهید، هیچ تراکنشی را از سمت افراد ناشناس تایید نکنید و از اطلاعات مرتبط با داراییهای خود به درستی مراقبت کنید.