در سالهای اخیر بلاکچینهای مختلفی مشابه اتریوم ایجاد شدهاند که امکان توسعه اپلیکیشنهای غیر متمرکز و قراردادهای هوشمند را فراهم کردهاند. یکی از این بلاک چینها، الگوراند (Algorand) است که در این مقاله به آن میپردازیم.
چند سالی است که همه جا صحبت از ارزهای دیجیتال به گوش میرسد. رمزارزها در بدبینانهترین حالت شاید نوعی حقه باشند و در حالت خوشبینانه (که به واقعیت هم نزدیکتر است) نوعی سرمایهگذاری با ریسک بالا هستند. در هر صورت ارزهای دیجیتال بخاطر کاربردشان در دنیای واقعی و پذیرفته شدن توسط مردم، ارزشی واقعی دارند. بلاکچینها و ارزهای دیجیتال مقیاسپذیر، غیرمتمرکز و ایمن کاربردهای بیشتری دنیای واقعی دارند و میتوانند توجه تریدرها و سرمایهگذاران را جلب کنند.
از زمان معرفی بیت کوین در سال ۲۰۰۹، تعداد زیادی پروژه ارز دیجیتال راهاندازی شده است، اما فقط برخی از این پروژه عملکرد موفقیتآمیزی داشتهاند و توسط کاربران بازار ارزهای دیجیتال پذیرفته شدهاند. یکی از پروژههای موفق در دنیای ارزهای دیجیتال، بلاک چین Algorand است. توکن بومی این بلاک چین، یعنی ALGO در حال حاضر از نظر ارزش بازار با بیش از ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار، در میان تمامی رمزارزها رتبه ۲۹ را در اختیار دارد که رتبه نسبتا خوبی است.
در ادامه این مقاله، هر آنچه را که نیاز دارید در رابطه با پروژه الگوراند بدانید، برای شما توضیح خواهیم داد. با داموندمگ همراه باشید.
الگوراند چیست؟
Algorand یک پلتفرم بلاک چین متن-باز است که در سال ۲۰۱۹ توسط بنیاد الگوراند معرفی شد. هدف این پروژه، تغییر روش طراحی ارزهای دیجیتال بود. این پلتفرم برای رسیدن به اهداف برنامهریزی شده خود تراکنشها را با سرعت بیشتر و در زمان کمتر پردازش میکند و بدون قربانی کردن قابلیت تمرکززدایی بلاکچین، امنیت آن را تا حد زیادی افزایش میدهد
الگوراند نیز همانند اتریوم از الگوریتم اجماع اثبات سهام (Proof-of-Stake) یا PoS استفاده میکند و بلاک چینی با امنیت بالا دارد. با این حال، هیچ تنبیه یا تبعات منفی برای خرابکاران در این شبکه در نظر گرفته نشده است. جالب است بدانید که پروتکل PoS تفویض شده یا (لیکوئید PoS)، به تراکنشهای خرابکارانه و متقلبانه هم مانند تراکنشهای سالم و اصولی پاداش میدهد. هدف از این کار، بازداشتن اعضای شبکه از رفتارهای خرابکارانه و متقلبانه به جای تنبیه کردن آنها است.
در صورتی که دو- سوم از نودهای بلاکچین عملکرد درستی داشته باشند، کل پروتکل به درستی کار خواهد کرد. خوشبختانه تا اینجا نیز بیشتر اعضای شبکه، عملکرد درستی داشتهاند.
الگوراند با هدف بهبود امنیت و مقیاسپذیری و حفظ رویکرد غیر متمرکز طراحی شده است و میخواهد مشکل مثلث بلاک چین (Blockchain Trilemma) را حل کند تا سرمایهگذاران و تریدرهای خرد و شخصیتهای حقیقی که بخاطر مشکل مثلث، تاکنون فعالیتی در بازار ارزهای دیجیتال نداشتهاند را وارد بازی کند.
بنیاد Algorand چیست؟
بنیاد الگوراند، مجموعه توسعهدهنده این پلتفرم است که مسئولیتهایی مثل به توسعه این بلاکچین در آینده، افزایش پذیرش عمومی و پایدار فناوری بلاک چین با استفاده از پروتکل Algorand و نرمافزار متن-باز آن را بر عهده دارد. این بنیاد که برای توسعه بلاک چینهای عمومی باز و بدون نیاز به مجوز، راهاندازی شده است، قصد دارد یک اکوسیستم مالی بدون مرز و نامحدود ایجاد کند تا همه افراد در هر نقطهای از جهان بتوانند از آن استفاده کنند و از یک ساختار پولی منصفانه و مدرن بر پایه بلاک چین برخوردا باشند.
تمرکززدایی، قلب بنیاد Algorand است و این بنیاد با دنبال کردن یک طرح بلند-مدت میخواهد به یک ساختار حاکمیتی کاملا غیر متمرکز دست پیدا کند. این بنیاد به سمت رسالت بلاکچین که در سال ۲۰۰۹ توسط ساتوشی ناکاماتو مطرح شد، پیش میرود.
ارز دیجیتال ALGO چیست؟
ALGO توکن کاربردی شبکه Algorand است که میتوان آن را برای دریافت پاداش در این اکوسیستم، استیک کرد. تمامی پرداختها در جامعه Algorand با توکن ALGO انجام میشود.
مهم ترین ویژگی های الگوراند چیست؟
در قسمتهای قبلی درباره هدف توسعهدهندگان برای راهاندازی این پروژه، صحبت کردیم. در این بخش به ویژگیهایی که باعث میشود پروتکل Algorand به این اهداف برسد، اشاره خواهیم کرد. این پروتکل برای حل چالشهای موجود در سه حوزه مهم امنیت، مقیاسپذیری و غیر متمرکز بودن توسعه یافته است.
امنیت
پروتکل الگوراند در مقابل انواع حملات بدافزاری و اقدامات خرابکارانه توسط اعضای شبکه، مقاومت است. بنابراین، میتوان این پلتفرم را به عنوان بستری ایدهآل برای نگهداری حجم زیادی از داراییهای دیجیتال و ساخت اپلیکیشنهای سازمانی و تجاری، شناخت. بخشی از بار تأمین امنیت این پروتکل بر دوش شبکه و بخشی دیگر بر دوش پروتکل اجماع است.
مقیاس پذیری
پروتکل Algorand در یک ثانیه میتواند ۱۲۰۰ تراکنش را پردازش کند و تا حد زیادی مقیاسپذیرتر از بیت کوین و اتریوم است. توان پردازشی مورد نیاز برای حل مسائل رمزنگاری در پروتکل اجماع الگوراند خیلی کمتر از به بیت کوین است. این پروتکل فقط برای ایجاد و تأیید امضا و فرایندهای محاسباتی ساده به توان پردازشی نیاز دارد. تیم توسعه دهنده Algorand ادعا میکند که میلیونها کاربر میتوانند بدون کند شدن سرعت تراکنشها از این پلتفرم استفاده کنند.
غیر متمرکز بودن
پلتفرم Algorand کاملا غیر متمرکز است و هیچ نهاد مرکزی آن را کنترل نمیکند. تراکنشها با مشارکت گرهها در شبکه تأیید میشوند و هر گره، حقی برابر با دیگر گرهها در تصمیمگیریهای الگوراند دارد. چنین ویژگیهایی از Algorand یک پلتفرم کاملا غیر متمرکز ساخته است.
هر کسی در شبکه این شانس را دارد که عضو کمیته کاربرانی باشد که وظیفه تأیید بلاکها را بر عهده دارند. انتخاب اعضای این کمیته، کاملا تصادفی است و به صورت محرمانه انجام میشود. اعضای این کمیته ثابت نیستند و نودهای آن توسط افرادی در سرتاسر دنیا کنترل میشوند.
الگوراند چطور کار می کند؟
غیر متمرکز بودن، مقیاسپذیری و امنیت، سه ویژگی هستند که هر شبکه ارز دیجیتال به دنبال دستیابی به آنها است. حتی بنیانگذار اتریوم یعنی ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) نیز بر این باور است که توسعهدهندگان پروژههای بلاک چین در توسعه پروژههای خودشان نهایتا باید یکی از این سه ویژگی را فدا کنند.
«مثلث بلاک چین» اصطلاحی است که برای این مشکل به کار میرود. معمولا، یک شبکه غیر متمرکز و بسیار امن، مقیاسپذیری بالایی ندارد. یا اغلب بلاک چینهای غیر متمرکز و مقیاسپذیر، در مقابل هک شدن و اقدامات مخرب کاربران، آسیبپذیر هستند و یا اگر شبکهای امنیت و مقیاسپذیری داشته باشد، معمولا در تمرکز زدایی با مشکل مواجه میشود.
در بلاک چین Algorand برای اینکه تراکنشی تأیید شود، فقط به تأیید دو-سوم از اعضای شبکه نیاز دارد. برای اینکه کسی بتواند در پلتفرم الگوراند اختلالی ایجاد کند، باید بیش از یک سوم ذخیره توکنهای این شبکه را در اختیار داشته باشد. از آنجایی که ارزش بازار این پلتفرم به بیش از ۶ میلیارد دلار میرسد، چنین چیزی خیلی بعید است.
مهم ترین قابلیت های پلتفرم Algorand
الگوراند قابلیتهای مختلفی دارد که برخی از آنها مشابه سایر بلاکچینهایی مثل بیت کوین و اتریوم است و برخی از آنها به صورت اختصاصی در این بلاکچین ارائه میشود. در ادامه به قابلیتهای منحصر به فرد این بلاکچین اشاره کردهایم و درباره آنها توضیح خواهیم داد.
قرعه کشی کریپتویی
الگوراند از فرآیند انتخاب تصادفی ویژهای به نام لاتاری برای تقسیم کردن بلاکها به سگمنتها یا بخشهای مختلف، استفاده میکند. سپس، این بخشها به گروههای کوچکتری به نام فاز بلاک پیشنهادی (Proposal Phase) و دور رأیگیری (Voting Round) تقسیم میشوند.
لاتاری با نام قرعهکشی رمزنگاری شده (Cryptographic Sortition) هم شناخته میشود و امکان تکمیل سریع تراکنشها و ثبت نهایی آنها را فراهم میکند. بدین ترتیب، برای تأیید یک تراکنش نیازی نیست که منتظر ۲۰ یا تعداد بیشتری تأییدیه باشید. قرعهکشی کریپتویی در این پروتکل ۳ فاز دارد که در ادامه آنها را توضیح میدهیم:
فاز بلاک پیشنهادی
یک تراکنش به صورت تصادفی انتخاب میشود تا در بلاک بعدی قرار گیرد. برای جلوگیری از دستکاری یا مداخله در این قرعهکشی، ترانش انتخاب شده در ابتدا از شبکه پنهان میشود و تنها زمانی اعضای شبکه میتوانند آن را ببینند که وارد فاز تکثیر شده باشد. شانس انتخاب هر تراکنش با شانس انتخاب ترانشهای دیگر در شبکه برابر است.
دور رأیگیری
پس از فاز بلاک پیشنهادی، مرحله رأیگیری انجام میشود. در این مرحله، کمیتهای متشکل از مشارکتکنندگان در شبکه که حداقل ۱۰۰۰ توکن دارند برای تأیید بلاک پیشنهاد انتخاب میشوند. در بسیاری از بلاکچینهایی که از مکانیزم اثبات سهام استفاده میکنند، اعضای کمیته تاییدکننده همیشه ثابت است، اما اعضای این کمیته در الگوراند کاملا به صورت تصادفی انتخاب میشوند و این ویژگی برای انتخاب اعضای کمیته، نقش پر رنگی در تأمین امنیت Algorand دارد.
بدون نیاز به مجوز
یکی دیگر از ویژگیهای بلاک چین الگوراند، نیاز نداشتن به مجوز برای مشارکت در این پروژه است. هر کسی که توکن ALGO و دسترسی به اینترنت داشته باشد، میتواند یکی از گرههایی تأییدکننده در این بلاک چین باشد. فرآیند عضویت در Algorand بسیار ساده است؛ تنها کاری که متقاضیان مشارکت در این بلاک چین باید انجام دهند، مراجعه به وبسایت AlgoExplorer و استیک کردن تعدادی توکن ALGO است.
در الگوراند دو نوع گره وجود دارد:
- گرههای رله (Relay Nodes): گرههای رله، به سختافزارهای قدرتمندی نیاز دارند و برای بهبود ارتباط بین گرههای مشارکتکننده فعالیت میکنند.
- گرههای مشارکتکننده (Participant Nodes): در رأیگیری و دیگر فرایندهای تصمیمگیری در بلاک چین مشارکت میکنند.
الگوریتم اجماع اثبات سهام خالص الگوراند
الگوریتم اجماع اثبات سهام خالص (Pure PoS) تضمینکننده حفظ مشارکت کامل، سرعت بالا و مقیاسپذیری زیاد در شبکه Algorand است. به علاوه، این الگوریتم امکان تأیید فوری بلاکها را و نهاییسازی تراکنشها در کوتاهترین زمان ممکن را فراهم میکند. با وجود این مکانیزم اجماع، بلاک چین الگوراند هرگز فورک نمیشود و با مشکل بلاتکلیفی (Uncertainty) که اکثر بلاک چینهای شناخته شده با آن دست و پنجه نرم میکنند، روبرو نیست.
برای اینکه یک بلاک در این بلاک چین تأیید شود، در وهله اول به یک رأی نرم (Soft Vote) نیاز دارد. رأی نرم، بلاکهای پیشنهادی را فیلتر میکند تا تنها یک بلاک باقی بماند و سپس، کمیتهای مجزا، رأی نهایی را صادر خواهد کرد.
از اینجا به بعد، هر گره در شبکه، یک مجوز برای تأیید بلاک انتخاب شده، دریافت میکند و این مجوز در دفتر کل ثبت میشود. الگوراند با استفاده از قابلیت قرعهکشی رمزنگاری شده، کاربرانی که در هر دور بلاکها را پیشنهاد میکنند را انتخاب میکند. سپس، کمیته انتخاب شده باید اکثریت آراء مشارکتکنندگان را دریافت و مجوز بلاک را صادر کند.
گذشته از مواردی که در بالا برای شما گفتیم، پروتکل توافق بیزانسی Algorand به اندازه کافی قوی است تا بتواند هر تعداد از اقدامات خرابکارانه و تأییدهای نادرست در شبکه را تحمل کند و در عین حال تضمین کند که مشارکتکنندگان درستکار اکثریت توکنهای ALGO را در اختیار دارند و امنیت شبکه برقرار است.
مشارکتکنندگان خرابکار در شبکه نمیدانند که باید به کدام مشارکتکننده حمله کنند تا در شبکه اختلال ایجاد شود. زمانی که این نودها تشخیص میدهند که باید به کدام مشارکتکنندهها حمله کنند، دیگر خیلی دیر شده؛ زیرا بلاکهای هدف حملات خرابکارانه تأیید شدهاند و باید کمیته جدیدی به صورت تصادفی انتخاب شود. این سازوکار اجماع، یکی از خلاقانهترین انواع الگوریتم اجماع اثبات سهام است.
قراردادهای هوشمند ASC1 الگوراند
بسیاری از قراردادهای هوشمند ساخته شده بر بستر نسل اول بلاک چینها، به آهستگی توزیع میشوند. این موضوع، مانعی بر سر راه مقیاسپذیری اپلیکیشنهای بلاک چینی ایجاد کرده است و میتواند برای کاربر هزینهبر باشد. قراردادهای هوشمند ASC1 الگوراند، راهحلی پیشرفته، مقرون به صرفه و مقیاسپذیر هستند که میتوانند به اپلیکیشنهای پیچیده خدمات ارائه دهند.
گذشته از این، قراردادهای هوشمند ASC1 به صورتی کاملا امن و مقاوم در مقابل دستکاری، اجرا میشوند. از آنجایی که این قراردادهای هوشمند درون لایه اول بلاک چین Algorand قرار دارند، از همان ویژگیهای سرعت بالا، مقیاسپذیری عالی و امنیت بالای الگوراند برخوردارند. این قراردادهای هوشمند به صورت خودکار، اجرای قوانین و منطق سفارشیسازی را تضمین میکنند و کاربران با اجرای آنها میتوانند منطق و جریان قراردادهای هوشمند پیشرفته را تعریف کنند.
قراردادهای هوشمند ASC1، کاربردهای مالی مختلفی دارند. این قراردادهای هوشمند با استفاده از یک زبان برنامهنویسی جدید به نام زبان تأیید اجرای تراکنش (TEAL) و نیز با استفاده از PyTEAL نوشته میشوند که یک بایندینگ در زبان پایتون است.
با اینکه در پیشرفتهترین اپلیکیشنهای بلاک چین میتوان از قراردادهای هوشمند ASC1، استفاده کرد اما این قراردادهای هوشمند، قالبهای سادهای دارند. بنابراین، کاربرانی که دانش فنی بالایی برای توسعه قراردادهای هوشمند ندارند هم میتوانند از آنها برای پروژههای مالیشان استفاده کنند. علاوه بر این، الگوراند دارای قالبهای قراردادهای هوشمند بدون قالب (Stateless) است که میتوان از آنها برای رأیگیری، مزایده، جمعآوری کمکهای مالی و … استفاده کرد.
دارایی های استاندارد Algorand
داراییهای استاندارد الگوراند (Algorand Standard Assets) یا ASAs، داراییهای دیجیتالی قابل سفارشیسازی هستند که کاربردهای متعددی دارند. ASAs، یک سازوکار واحد و استاندارد لایه یک فراهم میکند که میتواند به بسیاری از انواع داراییها در بلاک چین Algorand شامل توکنهای غیر قابل تعویض (NFTها)، استیبل کوینها و… نسبت داده شود.
ASAs بسیاری از مشکلات رایج داراییهای دیجیتالی را حل کرده است. بعضی از این چالشها عبارتند از:
- دسترسی به بازارهای جهانی
- انتقالپذیری همیشگی (۲۴ ساعت شبانه روز و هفت روز هفته)
- معاملات فوری
- کنترل قابل اجرا و راحت روی داراییها
یکی از ویژگیهای کلیدی ASAs، کنترل دارایی بر پایه نقش (Role-Based Asset Control) یا RBAC است. این قابلیت، امکان کنترل گزینشی و انعطافپذیری روی صادرکنندگان و مدیران در کسب و کار، انطباق و الزامات تنظیمگری را فراهم کرده است.
کاربران میتوانند با ASAs، حسابهای کاربری را برای بررسی قرنطینه کنند و در صورت نیاز، انتقال اجباری داراییها را به دلایل قانونی و تنظیمگری، انجام دهند. به علاوه، ASAs یک مدل رزرو دارایی انعطافپذیر برای نیازمندیهای سفارشی کسب و کارها، امکان مستندسازی دارایی برون-زنجیره، حفاظت اسپم دارایی و مدل لیست سفید برای تراکنشهای مجاز ارائه داده است.
ASAs بسیار سریع، ایمن و مقرون به صرفه است. ASAs تعاملپذیری زیادی دارد و قابلیتهای منحصر به فردی به کاربران ارائه میدهد. مثلا ASAs به کاربران امکان میدهد تا داراییهای متنوع و قابل سفارشیسازی برای کاربردهای مختلف را مینت کنند. از این داراییها میتوان به توکنهای قابل معاوضه و غیر قابل معاوضه، داراییهای درون بازی، استیبل کوینها، مجوزها، املاک و مستغلات متاورسی و ارزهای فیات اشاره کرد.
قابلیت یلدلی الگوراند
یلدلی (Yieldly) یک حوزه جدیدی در دنیای امور مالی غیر متمرکز یا همان دیفای است که است که ابزارهای مالی مختلفی دارد و بر بستر بلاک چین Algorand توسعه یافته است. این پروژه با مشارکت CMS Holdings و Longhash Capital به صورت یک عرضه اولیه صرافی یا IDO در تراست سواپ و در حد فاصل ۲۱ می تا ۲۶ می ۲۰۲۱، آغاز به کار کرد.
یلدلی به توسعهدهندگان الگوراند امکان میدهد که از سیستمهای استیکینگ و پاداش را درون اپلیکیشنهای غیر متمرکز یا dAppهایی که بر بستر بلاک چین Algorand ساخته میشوند، استفاده کنند.
یلدلی بر اساس چهار عنصر کلیدی کار میکند:
- توانمندسازی توکن هولدرهای ASA برای ایجاد محصولات مالی یکپارچه دارای قرارداهای هوشمند هدفمندی که بتوان از آنها برای توزیع NFTها و یلد فارمینگ استفاده کرد.
- ارائه قابلیت لاتاری بدون شکست (این ویژگی قبلا در پنکیک سواپ ارائه شده بود و یلدلی تنها اپلیکیشن دارای این قابلیت بر بستر بلاک چین الگوراند است).
- ارائه پل توکنی برای اتصال به بلاک چین اتریوم که موارد کاربرد توکنهای ASA را گسترش میدهد. با توسعه بیشتر پلتفرم یلدلی، پلهای توکنی دیگری نیز معرفی میشوند که این پلتفرم را به بلاک چینهای دیگر متصل میکنند. افزایش تعداد پلهای توکنی منجر به افزایش پذیرش عمومی یلدلی میشود و لیکوئیدیتی اکوسیستم Algorand نیز بیشتر خواهد شد.
- یلدلی میخواهد یک صرافی غیر متمرکز به شکل یک بازار ساز خودکار (AMM) راهاندازی کند که با اکوسیستم الگوراند یکپارچه میشود و لیکوئیدیتی زیادی وارد این اکوسیستم میکند.
توکنومیک Algorand
- نوع توکن: توکن کاربردی
- قیمت کنونی توکن ALGO: حدود ۱ دلار
- ذخیره حداکثری توکن: ۱۰ میلیارد عدد
- ذخیره مجموع توکن: ۶.۷ میلیارد
- تعداد توکنهای در گردش: ۶.۲۹ میلیارد عدد
- ارزش بازار: بیش از ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار
مزایا و معایب بلاک چین الگوراند
در ادامه به مهمترین مزایا و معایب این پروژه اشاره میکنیم.
مزایا
- یکی از پیشگامان دنیای کریپتو: اخیرا، موجی از معرفی ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (نسخههای دیجیتالی شده ارزهای فیات) راه افتاده و بسیاری از کشورها، پولهای رسمی خودشان را به صورت کریپتوکارنسی ارائه میدهند. جزایر مارشال در این کار پیشگام بود و بعد از آن، چین، اوکراین، کره جنوبی، نیجریه و دیگر کشورها نیز وارد این مسیر شدند و حتی امروز صحبت از رمزارز بانک مرکزی ایران هم شنیده میشود. الگوراند بلاکچینی است که امکان میزبانی از رمزارزهای بانک مرکزی را فراهم کرده است و این موضوع باعث افزایش کاربرد آن در میان مردم خواهد شد.
- کوتاه بودن زمان انجام تراکنشها در مقایسه با اتریوم: شاید الگوراند از چندین پلتفرم دیگر در دنیای کریپتو، کندتر باشد اما قطعا نسبت به اتریوم عملکرد سریعتری دارد. وقتی صحبت از دیفای و قراردادهای هوشمند میشود، اولین اسمی که به ذهن میرسد، اتریوم است. در حال حاضر، اپلیکیشنهای غیر متمرکز بسیار مهمی مثل یونی سواپ، آوه، دائو سازها و … بر بستر اتریوم کار میکنند. الگوراند میتواند جایگزین مناسبی برای اتریوم و میزبانی از امور دیفای باشد.
انتظار میرود که با شروع به کار اتریوم ۲.۰ در سال جاری و استفاده از الگوریتم اجماع PoS به جای PoW، سرعت انجام تراکنشها در اتریوم بهبود قابل توجهی داشته باشد، اما الگوراند نیز بیکار ننشسته است و میخواهد به هدف ۴۶ هزار TPS برسد.
- کاربردهای بسیار متنوع و متفاوت با اتریوم: بلاک چین اتریوم، بستر ساخت اپلیکیشنهای غیر متمرکز، بازیها و زنجیرههای تأمین برای فعالیت بیش از ۱۰۰ شرکت و پروژه بلاک چینی مختلف، شامل استارتآپها و فینتک بوده است. در مقابل، بلاک چین الگوراند میزبان اپلیکیشنهایی با کاربردهای دیگر مثل امنیت هویتی، بیمه، استیبل کوینها، داراییهای دیجیتالی و بخشهای دولتی است.
اپلیکیشنهای غیرمتمرکزی مثل اپولوس (امور مالی)، ویاگر (کارگزاری ارز دیجیتال)، بلیومی ( پروتکل پرداخت)، چاینالایزیس (پلتفرم تحلیل دادهههای بلاکچینی) روی Algorand ساخته شدهاند.
معایب
- قوانین دولتی: در سراسر جهان، دولتها قوانینی علیه فراگیر شدن استفاده از ارزهای دیجیتال، تصویب کردهاند. برای مثال، چین، ژاپن، انگلستان و دیگر کشورها از جمله کشور خود ما، قوانین و مقرراتی محدودکننده برای مشارکت در پروژههای ارز دیجیتال دارند که روی الگوراند نیز اثرگذار هستند.
- رقابت اتریوم: هر چند که Algorand مزیتهای زیادی در مقایسه با اتریوم دارد اما هنوز نتوانسته از نظر محبوبیت و حتی ارزش بازار، به اتریوم نزدیک شود. وقتی کسی یا شرکتی میخواهد یک اپلیکیشن غیر متمرکز توسعه دهد، اولین اسمی که به ذهنش میرسد، اتریوم است. گذشته از این، با آغاز به کار اتریوم ۲.۰ در سال ۲۰۲۲ و حل مشکل مقایسپذیری این بلاک چین، انتظار میرود محبوبیت بیشتری به دست آورد.
- رقابت دیگر پروژههای بلاک چینی: عملکرد بلاکچینها و توکنهای دیگر هم میتواند جزو تهدیدهای موجود در مسیر الگوراند باشد. اخیرا چند بلاک چین لایه یک آغاز به کار کردهاند و تعداد کل ارزهای دیجیتال فعال را به بالای ۱۰ هزار عدد رساندهاند. در نتیجه، به تعداد رقبای Algorand اضافه شده و کار برای این بلاک چین، سختتر از گذشته شده است.
سوالات پر تکرار در رابطه با بلاک چین الگوراند
۱- پاداش استیکینگ ALGO در Algorand چقدر است؟
در صورتی که استیکینگ ۹۰ روزه الگوراند را انتخاب کنید، ۲۵ درصد پاداش دریافت خواهید کرد. در صورتی که استیکینگ یک ماهه را انتخاب کنید، پاداش ۱۰ درصدی دریافت میکنید.
۲- الگوراند چطور کار می کند؟
Algorand بر اساس الگوریتم اثبات سهام خالص و بر اساس اجماع بیزانسی کار میکند. نقش هر کاربر در پیشنهاد دادن یک بلاک جدید، به میزان توکنهای استیک شده او بستگی دارد. کاربران پیشنهاد دهنده بلاکها و نیز، کاربران رأیدهنده به بلاکها، به صورت تصادفی و پنهانی انتخاب میشوند.
۳- آیا می توان رمزارز ALGO را استخراج کرد؟
در حال حاضر امکان ماینینگ توکنهای ALGO وجود ندارد زیرا این بلاک چین از اجماع اثبات سهام استفاده میکند. اگر میخواهید از الگوراند درآمد منفعل داشته باشید، باید توکنهای ALGO را استیک کنید و پاداش بگیرید.
جمع بندی
در حال حاضر بلاک چین اتریوم محبوبترین بستر برای توسعه اپلیکیشنهای غیر متمرکز و بسیاری از پلتفرمهای بلاک چینی دیگر است. با این حال، اتریوم شدیدا با مشکل مقیاسپذیری دست و پنجه نرم میکند و سرعت تراکنشها در این شبکه بسیار پایین و کارمزد آنها بسیار بالا است. خبر خوب اینکه اتریوم تنها بلاک چینی نیست که میتوانید از آن برای ورود به دنیای دیفای استفاده کنید؛ چندین بلاک چین دیگر نیز در سالهای اخیر توسعه یافتهاند که مشکلات اتریوم را ندارند. یکی از این بلاک چینها، Algorand است.
این بلاک چین با هدف حل مشکل مثلث بلاک چین راهاندازی شده است. Algorand با استفاده از نوع خاصی الگوریتم اثبات سهام، توانسته است ضمن حل مشکل مقیاسپذیری، امنیت شبکه را نیز حفظ کند. بنابراین، کاربران میتوانند با خیال راحت در این بلاک چین فعالیت داشته باشند و از سرعت بالا و کارمزد پایین تراکنشها، لذت ببرند. اینها در حالی است که Algorand کاملا غیر متمرکز اداره میشود. این بلاک چین دارای توکن حاکمیتی و کاربردی ALGO است که کاربران میتوانند با استیک کردن آن، در رأیگیریهای حاکمیتی مشارکت داشته باشند.