اگر اخبار بازار ارزهای دیجیتال را دنبال کرده باشید، حتما با سوال کاردانو چیست یا ارز دیجیتال آدا ADA چیست آشنا شدهاید که پدیده این روزها در بازار ارز دیجیتال است. آدا (کوین و نماد دیجیتالی شبکه کاردانو) در مدت زمان بسیار کوتاهی توانست ارزش بسیار زیادی پیدا کند و در حال حاضر پس از بیت کوین و اتریوم ارزشمندترین کوین در میان رمزارزها است و در بازار ارزهای دیجیتال رتبه سوم سرمایه بازار (مارکت کپ) را در اختیار خود دارد.
- 1) تاریخچه کاردانو
- 2) سازمان های توسعه دهنده کاردانو و وظایف آنها
- 3) کاردانو چیست؟
- 4) هدف از راهاندازی کاردانو چیست؟
- 5) نقشه راه توسعه کاردانو چیست؟
- 6) کاردانو چطور کار میکند؟
- 7) ویژگی های شبکه کاردانو و دلیل برتری آن بر اتریوم
- 8) کاربردهای کاردانو چیست؟
- 9) تفاوت کاردانو و اتریوم
- 10) استخراج کاردانو
- 11) بهترین کیف پول های کاردانو چیست؟
- 12) آینده کاردانو چیست؟
- 13) سخن پایانی
- 14) پاسخ به سوالات متداول در زمینه کاردانو
امیدها به آینده کاردانو بسیار زیاد است و برخی از کارشناسان آن را شگفتی ساز آینده ارزهای دیجیتال مینامند. بنابراین در این مقاله قصد داریم توضیحات جامع و کاملی در مورد این ارز دیجیتال محبوب ارائه خواهیم داد.
در این مطلب در ابتدا به صورت مختصر در مورد کاردانو چیست و دلیل ایجاد آن صحبت خواهیم کرد. سپس اطلاعات کاملی درباره شبکه کاردانو و نقشه راه توسعه کاردانو ، ویژگی های اصلی Cardano ، دلایل برتری کاردانو بر اتریوم و بیت کوین و قراردادهای هوشمند کاردانو ارائه خواهیم داد. در ادامه نیز کاربردهای مهم کاردانو و رمز ارز آدا را توضیح خواهیم داد.
تفاوت شبکه اتریوم و کاردانو ، نحوه استخراج Cardano ، بهترین کیف پول های کاردانو نیز از جمله موضوعاتی است که در این مقاله به آن پرداخته میشود. در انتهای مقاله نیز درباره آینده کاردانو و دلایل ارزشمندی کاردانو مطالبی را بیان خواهیم کرد. بنابراین اگر علاقهمند به دانستن اطلاعات کامل درباره این رمزارز هستید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
تاریخچه کاردانو
اگر مقاله اتریوم چیست؟ را در سایت ما خوانده باشید، متوجه شدهاید که شبکه اتریوم به دلیل از بین بردن ضعف های شبکه بیت کوین و توسعه دنیای رمزارزها و بلاک چینها ایجاد شد و در حالی که بیت کوین فقط بلاک چینی برای انتقال غیرمتمرکز و بدون واسطه پول بود، اتریوم توانست ویژگیهای بیشتری همچون قراردادهای هوشمند و برنامه های غیرمتمرکز را به دنیای بلاک چین اضافه کند. این حرکت انقلابی اتریوم موجب اضافه شدن پتانسیل های جدید به بلاک چین ها شد و باعث شد کاربرد ارزهای دیجیتال و غیرمتمرکز سازی، فقط به مسائل بانکی و پولی محدود نشود.
درست است که اتریوم توانست تحولات بسیار زیادی را در بلاک چین ها و پایگاه های داده غیرمتمرکز ایجاد کند و تعدادی از ضعف های مهم در بیت کوین را ارتقا بخشد، اما اتریوم هم مانند فرزند جوان بیت کوین است که تعدادی از مشکلات اصلی بیت کوین همچون کندی سرعت تراکنش ها در شبکه (مقیاس پذیری پایین) و هدر دادن انرژی زیاد برای استخراج در شبکه را از بیت کوین به ارث برده است.
بنیاد اتریوم برنامه های بسیار زیادی برای حل مشکلات شبکه اتریوم در نظر دارد که احتمالا در آینده باعث به وجود آمدن اتریوم 2 خواهد شد اما تا آن زمان کارهای زیادی باقی مانده است و اتریوم در این راه با مشکلات ساختاری و بنیادی زیادی مواجه است که ناشی از وابستگیهای قدیمی توسعه بلاک چیـن اتریوم بر اساس بلاک چین بیت کوین است.
در سال 2015 چند نفر از اعضای اصلی توسعه دهنده شبکه اتریوم به سرپرستی چارلز هاسکینسون از بنیاد اتریوم جدا شدند و شروع به برنامه ریزی برای خلق یک بلاک چین جدید به نام Cardano کردند. اعضای تیم این ارز دیجیتال از ابتدا درباره مشکلات شبکه اتریوم آگاه بودند و به دنبال یک پلتفرم جدید بودند که نوع جدید و بدون مشکلی از بلاک چین اتریوم را خلق کنند.
چارلز هاسکینسون که در عرصه صنعت بلاک چین و ارزهای دیجیتال فرد بسیار معروفی است، یکی از قدیمی ترین و نابغه ترین توسعهدهنده های اتریوم ، بلاک چین و پایگاه های داده غیرمتمرکز است که از همان ابتدا به دنبال ایجاد شبکه کاردانو بر اساس یک نقشه راه بسیار دقیق و علمی بود. نقشه راه این ارز دیجیتال نوشته شد و از همان ابتدا سه سازمان بنیاد Cardano، بنیاد IOHK و بنیاد Emurgo برای توسعه شبکه در نظر گرفته شدند که به موازات یکدیگر برای توسعه و پیشرفت شبکه این رمزارز کار میکنند.
برای تامین مالی سازمانهای توسعه دهنده کاردانو، تصمیم به خلق یک ارز دیجیتال به نام آدا (ADA) گرفته شد. آدا در ابتدا یک توکن ERC20 بود که بر بستر شبکه اتریوم ایجاد شد و توسعه دهندگان به وسیله خلق ارز دیجیتال ADA بر بستر شبکه اتریوم، توانستند یک ICO یا همان عرضه اولیه کوین راه اندازی کنند و به این وسیله پروژه خود را تامین مالی نمایند. ICO راه اندازی شده توسط کاردانو با استقبال خوبی و مواجه شد و مبلغ خوبی برای راه اندازی و سازمانهای توسعه دهنده آن جمع آوری شد.
سازمان های توسعه دهنده کاردانو و وظایف آنها
همانطور که گفتیم پس از برگزاری ICO کاردانو بر بستر بلاک چین اتریوم، تامین مالی سازمان های این ارز دیجیتال با موفقیت صورت گرفت و این سه سازمان کار خود را برای پیش برد نقشه راه شبکه شروع کردند. در ادامه مقاله درباره نقشه راه شبکه کاردانو چیست و همچنین فازهای توسعه شبکه بیشتر توضیح خواهیم داد، اما در ابتدا بهتر است به معرفی سازمان های توسعه دهنده کاردانو و وظایف هر یک از آنها بپردازیم.
بنیاد کاردانو
بنیاد کاردانو چیست و چه وظایفی دارد؟ بنیاد کاردانو در واقع بدنه شبکه را تشکیل میدهد و وظیفه اطلاعرسانی، آموزش و نظارت بر شبکه را بر عهده دارد. در واقع این بنیاد وظیفه دارد تا اطلاع رسانی های کافی در مورد این ارز دیجیتال را انجام دهد. این بنیاد همچنین وظیفه دارد تا همکاری های کافی را به منظور تطبیق شبکه کاردانو با قوانین مالی موجود در جهان و سایر رگولاتوری ها انجام دهد.
کاردانو به خوبی میداند که جنگ و طغیانگری در برابر نهادهای قانون گذاری و رگولاتوری های مختلف جهانی سودی ندارد و از همان ابتدا به فکر این موضوع بود که یک محیط غیرمتمرکز برای انتقالات مالی تشکیل دهد که قابل کنترل و سانسور نباشد و از طرفی در مقابل قوانین مالی موجود در جهان انعطاف پذیری داشته باشد و برای کارهای غیرقانونی و پولشویی مورد استفاده قرار نگیرد.
بنیاد IOHK
در واقع بنیادی است که وظیفه ایجاد هسته اصلی تکنولوژیک و معماری شبکه را بر عهده دارد. این بنیاد وظیفه دارد تا معماری ریاضیاتی و هسته کاردانو را به شیوه ای توسعه دهد که مشکلات اتریوم در آن وجود نداشته باشد و شبکه با یک مقیاس پذیری عالی کار خود را انجام دهد.
بنیاد Emurgo
وظیفه توسعه نرم افزارها برای شبکه را بر عهده دارد. توسعه کیف پول های امن برای شبکه کاردانو، ارائه راه حل هایی برای ادغام سایر سیستم ها در شبکه و در نهایت رشد و توسعه اپلیکیشنهای غیرمتمرکز بر بستر شبکه کاردانو از جمله وظایف بنیاد Emurgo است. در واقع این بنیاد از تمام توسعه دهندگانی که به فکر توسعه نرم افزار برای شبکه کاردانو باشند، حمایت مالی و معنوی میکند.
عدم وجود یک نهاد رسمی برای حمایت از توسعهدهندگان نرم افزاری برای استفاده از بیت کوین یا اتریوم یکی از مشکلات بزرگ این دو شبکه است که باعث شده است ارزهای دیجیتال هنوز نتوانند مقبولیت شایسته خود را در میان عموم مردم به دست آورند. کاردانو از هنگام تاسیس به فکر رفع این مشکل بود و از همان ابتدا بنیادی را شکل داد که از توسعه دهندگان نرم افزار برای شبکه حمایت میکند.
کار اصلی بنیاد Emurgo در توسعه کاردانو چیست؟ بنیاد Emurgo باعث میشود که در آینده توسعه دهندگان خلاق، نرم افزارهای مختلفی برای استفاده از خدمات شبکه در همه زمینه ها (مالی، بیمه، پزشکی، حقوقی و…) ایجاد کنند و همین مساله باعث نفوذ Cardano به زندگی روزمره افراد عادی خواهد شد و مقبولیت ارزهای دیجیتالی مثل کاردانو در میان عموم افراد بسیار بالا خواهد رفت.
کاردانو چیست؟
کاردانو یک بلاک چین متن باز و غیرمتمرکز است که برای سادهسازی تراکنشهای همتا به همتا (Peer2Peer) توسعه پیدا کرده است. این بلاک چین به عنوان نسل سوم شناخته میشود؛ نسل اول بلاک چینها، بیت کوین و زنجیرههای مشابه آن است. نسل دوم، اتریوم و زنجیرههای مشابه است و سومین نسل هم کاردانو محسوب میشود.
کاردانو از قراردادهای هوشمند هم به شیوهای بهینهتر از اتریوم پشتیبانی میکند تا با استفاده از آن امنیت شبکه و مقیاسپذیری آن تقویت شود. توسعهدهندگان این شبکه به دنبال حل مشکلات کنونی بلاکچین هستند. آنها بر این باورند که با حل باگهای دنیای غیرمتمرکز، کاربران سراسر جهان از آن استقبال خواهند کرد و امکان منسوخ کردن سیستمهای مالی سنتی وجود خواهد داشت. در واقع کاردانو میخواهد هر خدماتی که کاربران در فضای متمرکز سنتی دریافت میکنند را به شیوهای مدرن و بلاک چینی به آنها ارائه بدهد.
توکن بومی شبکه کاردانو با همین نام و نماد ADA در بازار شناخته میشود و در عملیاتهای مختلف شبکه نقش دارد. در قسمتهای بعدی توضیحات بیشتری درباره این توکن ارائه میدهیم.
هدف از راهاندازی کاردانو چیست؟
تیم توسعه دهنده کاردانو از افرادی حرفهای با تحصیلات آکادمیک در زمینههای مختلف تشکیل شده است. آنها زیرساختهای این بلاک چین را بر اساس نتیجه تحقیقات دانشگاهی توسعه دادهاند و تمام گامهای پروژه را بر اساس محاسبات و تحقیقات دقیق پیش میبرند. توسعهدهندگان کاردانو هدف اصلی پروژه را شامل سه بخش حیاتی میدانند:
- امنیت بالا
- مقیاسپذیری
- قابلیت همکاری
منظور از مقیاسپذیری این است که وقتی تعداد کاربران شبکه افزایش پیدا میکند و حجم تراکنشها زیاد میشود، سرعت کند نشود و کارمزد تراکنشها هم در سطح نرمال باقی ماند. قابلیت همکاری نیز به مشارکت با توسعهدهندگانی که ایدهای دارند اما امکانات لازم برای راهاندازی بلاک چین اختصاصی و توسعه ایدهشان را ندارند، اشاره میکند.
احتمالا پلتفرم ویزا (Visa) را میشناسید. توسعهدهندگان کاردانو، این پلفترم را به عنوان رقیب اصلی خود میشناسند و میخواهند کاربران آن را از فضای متمرکز ویزا، به فضای غیرمتمرکز Dappها بکشانند. کاربران ویزا روزانه حجم زیادی تراکنش در سطح جهانی انجام میدهند. بعضی از بلاکچینها مثل کاردانو، از نظر تئوری میتوانند از این حجم تراکنش پشتیبانی کنند، اما واقعیت این است که هنوز تعداد مشتریان سیستمهای متمرکز سنتی بیشتر است و هنوز آن حجم کاربر وارد دنیای ارزهای دیجیتال و بلاکچین نشده. در نتیجه باید منتظر استقبال عمومی در سراسر جهان بمانیم تا متوجه شویم آیا بلاکچینها میتوانند به اندازه سیستمهای مالی سنتی کارآمد باشند یا خیر.
نقشه راه توسعه کاردانو چیست؟
همانطور که گفتیم کاردانو کار خود را با ایجاد توکن آدا بر روی شبکه اتریوم آغاز کرد و از این طریق توانست منابع مالی خوبی را برای شروع کار خود به دست آورد. توسعه دهندگان شبکه Cardano با تجربه بسیار زیادی که از فعالیت در فضای بیت کوین و اتریوم داشتند، با درس گرفتن از شکست های بیت کوین و اتریوم نقشه راه بسیار دقیق و منظمی را برای این شبکه طراحی کردهاند. نقشه راه کاردانو شامل پنج فاز اصلی زیر است:
فاز بایرون (Byron)
فاز بایرون اولین فاز از پروژه توسعه کاردانو است و هدف آن آشنایی عموم مردم با این ارز دیجیتال بود. این فاز در سپتامبر 2017 رسما شروع شد. اولین اقدام این فاز به وجود آوردن امکان معاملات رمزارز آدا و ایجاد کیف پول هایی همچون ددالوس و یورویی برای ذخیره سازی ارز دیجیتال شبکه کاردانو، یعنی آدا بود.
فاز شلی (Shelley)
فاز شلی همزمان با فاز بایرون آغاز شد، ولی با سرعت کم تری نسبت به فاز بایرون پیش رفت. هدف از اجرای این فاز گسترش هر چه بیشتر شبکه کاردانو در میان افراد سراسر جهان و تمرکز زدایی شدید از شبکه بود. یکی از اهداف Cardano این است که نسبت به بیت کوین و اتریوم غیرمتمرکز تر باشد و اشخاصی که در شبکه فعالیت میکنند، تحت نظارت سازمان های بزرگ و استخرهای استخراج نباشند.
فاز شلی امکان استیک کردن آدا را به شبکه کاردانو اضافه کرد و کاربران این شبکه میتوانند با ذخیره سازی آدا بر روی شبکه پاداش کسب کنند. در واقع استیک کردن چیزی همچون سهام داری است که منجر به دریافت سود از شبکه میشود. در ادامه بیشتر درباره الگوریتم اجماع شبکه کاردانو و چگونگی استیک کردن آدا بر روی شبکه کاردانو صحبت خواهیم کرد.
با اجرای کامل فاز شلی در جولای 2020 توزیع شدگی شبکه 50 تا 100 برابر نسبت به فاز بایرون افزایش یافت. توزیع شدگی یکی از اصلی ترین عوامل برای حفظ امنیت بلاک چین هاست. چنانچه قدرت نظارت بر شبکه در یک بلاکچین متمرکز شود و فقط بر عهده عده ای خاص از افراد و سازمان های ثروتمند با تجهیزات عالی قرار گیرد (مثل استخرهای استخراج بیت کوین) ، امکان دستکاری بلاکچین ها و حمله 51 درصد به آنها افزایش مییابد.
کاردانو با تمرکززدایی بیشتر از شبکه و توزیع بیشتر شبکه در میان مردم سراسر جهان، امنیت شبکه خود را نسبت به بیت کوین و اتریوم افزایش داده است و خطر حمله 51 درصد به این شبکه و دستکاری بلاکچین توسط نهادهای Cardano را از بین برده است. برای آشنایی بیشتر با حمله 51 درصد و آشنایی با خطرات تمرکز برای بلاک چین، میتوانید مقاله حمله 51 درصد چیست؟ را مطالعه کنید.
فاز گوگن (Gougen)
فاز گوگن یکی از اصلی ترین فازهای توسعه کاردانو است که باعث اضافه شدن قابلیت های کلیدی همچون ایجاد قراردادهای هوشمند به شبکه میشود. در فاز گوگن امکان ایجاد قراردادهای هوشمند و راه اندازی اپلیکیشن های غیرمتمرکز بر بستر بلاک چین کاردانو امکانپذیر خواهد شد. چنانچه فاز گوگن به صورت کامل اجرا شود، امکان ایجاد توکن جدید و همچنین امکان ایجاد بلاک چین شخصی بر بستر بلاک چین کاردانو نیز امکان پذیر خواهد بود.
با اجرای موفقیت آمیز فاز گوگن، کاردانو بیش از پیش همانند اتریوم خواهد شد و تمام ویژگیهای شگفت انگیز اتریوم را میتوان بر روی بلاکچین این ارز دیجیتال مشاهده کرد. از آنجا که شبکه Cardano بهینهتر و قوی تر از اتریوم طراحی شده است، امکان جایگزین شدن شبکه اتریوم به وسیله کاردانو وجود خواهد داشت و همین موضوع آینده درخشانی را برای این ارز دیجیتال ایجاد میکند. در بخشهای بعدی بیشتر درباره آینده کاردانو و دلیل برتری کاردانو بر اتریوم صحبت خواهیم کرد.
فاز باشو (Basho)
همانطور که گفتیم در فاز گوگن قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن های غیرمتمرکز به شبکه کاردانو اضافه خواهند شد. تجربه اتریوم نشان داده است که ورود این ویژگیها به شبکه باعث کند شدن سرعت شبکه و کاهش مقیاس پذیری شبکه کاردانو خواهد شد، بنابراین کارهایی در فاز باشو کاردانو برنامهریزی شدهاند که باعث افزایش مقیاس پذیری و سرعت شبکه خواهند شد.
در فاز باشو زنجیره های جانبی یا ساید چین ها به شبکه کاردانو اضافه خواهند شد. این زنجیرههای جانبی به موازات بلاک چین اصلی کار خواهند کرد و باعث کاهش بار بلاک چین اصلی کاردانو خواهند شد. چنین راهکارهایی باعث چند برابر شدن مقیاس پذیری و سرعت شبکه خواهد شد، که یکی از مزیت های بسیار بزرگ کاردانو در مقابل شبکه های اتریوم و بیت کوین است.
فاز ولتر (Voltaire)
یکی از موضوعاتی که کاربران کاردانو به آن اعتراض میکنند، این است که شبکه تحت مدیریت سه بنیاد کاردانو، IOHK و Emurgo است. وجود این بنیادها برای پیشرفت و انجام تمام فازهای نقشه راه این ارز دیجیتال ضروری است و تقریبا دلیل پیشرفت سریع کاردانو در بازارهای ارزهای دیجیتال را نیز میتوان همین موضوع دانست. با این حال ماهیت ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز بودن آن و تعیین سیاست شبکه به نحوی غیرمتمرکز و دموکراتیک است.
به همین دلایل تعداد بسیار زیادی از کاربران این ارز دیجیتال معتقد هستند که بلاک چین ها ارزهای دیجیتال نباید تحت مدیریت و کنترل سازمان های مرکزدار باشند و تمام امور بلاک چین ها باید غیرمتمرکز باشد. این یکی از خواسته های به حق کاربران بلاک چین های عمومی و غیرمتمرکز است.
فاز ولتر که آخرین فاز در نقشه راه کاردانو است، دقیقا به همین دلیل پیش بینی شده است. هنگامی که فازهای قبل از ولتر تحت نظارت بنیادهای Cardano انجام شوند و شبکه به بلوغ کافی برسد، ساز و کاری طراحی شده است که بلاکچین این ارز دیجیتال از مدیرت و نظارت شبکه IOHK خارج شود و این قضیه موجب استقلال کامل کاربران میشود و تمام تصمیمات شبکه کاردانو به کاربران شبکه واگذار خواهد شد.
پس از اجرا شدن فاز آخر، کاربرانی که در شبکه استیکینگ کردهاند (سرمایه گذاری کردهاند) مالک اصلی شبکه هستند و میتوانند در مورد آینده آن تصمیم گیری نمایند. در واقع هر کاربر میتواند پیشنهادها و پورپوزال هایی برای بهبود شبکه ارائه کند و سپس این نظرات به رای گذاشته خواهد شد و در صورتی که اکثرا کاربران با این پیشنهاد موافق باشند، آن پیشنهادها بر روی شبکه اعمال خواهد شد.
با اجرا شدن فاز نهایی ولتر، کاردانو کاملا غیرمتمرکز و دموکراتیک خواهد شد و همچون بلاک چینهای بیت کوین و اتریوم، بدون مدیر و صاحب خواهد بود. سازمانهای توسعه دهنده کاردانو با هوشمندی هر چه تمام، ابتدا بلاکچین این رمزارز را به بلوغ میرسانند و سپس یک شبکه دقیق و بدون مشکل را در اختیار کاربران خواهند گذاشت و خود از مدیریت شبکه کنار خواهند رفت.
کاردانو چطور کار میکند؟
همانطور که گفتیم، این بلاک چین برای حل مشکلات بلاک چینهای نسلهای قبلی توسعه پیدا کرده است. توسعهدهندگان بر این باورند که باگهای نسلهای قبلی باعث شده کاربران و برنامهنویسها نتوانند از تمام پتانسیل بلاک چین بهره ببرند و به همین دلیل است که این تکنولوژی تاکنون به صورت گسترده در سراسر جهان مورد استفاده قرار نگرفته است. بیایید بررسی کنیم کاردانو چطور کار میکند و راهکار آن برای حل مشکلات بلاک چینهای کنونی چیست.
کاردانو برای ارزیابی پیشرفت خود، آمار و ارقام را با ویزا مقایسه میکند. ویزا در حال حاضر به صورت متوسط ۱۷۰۰ تراکنش را در یک ثانیه پردازش میکند و پتانسیل پردازش ۲۴ هزار تراکنش را هم دارد. به نظر میرسد کاردانو در حال حاضر امکان پردازش ۲۵۷ تراکنش را در یک ثانیه داشته باشد، اما تیم توسعه دهنده، از راهکارهای لایه دومی صحبت میکنند که توان پردازش این شبکه را به بیش از ۲ میلیون تراکنش بر ثانیه میرساند!
کاردانو قصد دارد برای افزایش توان پردازشی خود از راهکار لایه دوم هایدرا (Hydra) بهره ببرد. این راهکار لایه دوم از استخرهای نقدینگی برای پردازش تراکنشها کمک میگیرد و هرچقدر تعداد این استخرها بیشتر شود، توان پردازشی کاردانو هم بیشتر خواهد شد. در این راهکار لایه دوم، هر استخر نقدینگی به عنوان یک رأس هایدرا در نظر گرفته میشود که توان پردازش هزار تراکنش در یک ثانیه را دارد. بنابراین با ده استخر نقدینگی، امکان پردازش یک میلیون تراکنش و با بیست استخر، امکان پردازش دو میلیون تراکنش وجود خواهد داشت.
کاردانو همچنین قصد دارد از گواهی اثبات سهام (PoS) برای پردازش تراکنشها استفاده کند. گواهی اثبات سهام سرعت بیشتری نسبت به PoW دارد و میتواند تراکنشهای بیشتری را در یک ثانیه پردازش کند. علاوه بر آن، به مصرف برق کمتری نیاز دارد و مستقل از سخت افزار است. در نتیجه کاربران با هر بودجهای میتوانند در فرایند تایید تراکنشها شرکت داشته باشند و دیگر به سرمایه اولیه زیاد برای استیکینگ کاردانو نیاز نخواهند داشت. البته نباید فراموش کنید که هرچقدر توکنهای ADA بیشتر سهامگذاری کنید، پاداش بیشتری دریافت خواهید کرد.
ویژگی های شبکه کاردانو و دلیل برتری آن بر اتریوم
کاردانو فرزند اتریوم است، ولی بسیاری از کارشناسان پیشبینی میکنند که این بلاک چین به زودی به قدری پیشرفت خواهد کرد که به قاتل مادر خود یعنی اتریوم تبدیل خواهد شد و میتواند جایگزین شبکه اتریوم شود. ویژگی های این شبکه چیست که قدرت برتری بر اتریوم را به آن میدهد. در این بخش قصد داریم خصوصیات کلیدی شبکه Cardano و دلیل برتری آن بر اتریوم را عنوان کنیم.
انعطاف پذیری کاردانو در برابر قوانین مالی و رگلاتوری
آنچه خلق بیت کوین با خود به دنیا آورد، نوعی طغیان در برابر سیستم بانکداری متمرکز بود. هدف بیت کوین ایجاد یک پول غیرمتمرکز بود که غیر قابل سانسور باشد و نهادهای متمرکز نتوانند در انتقال پول دخالت کنند. همین هدف در اتریوم و ارزهای دیجیتال بعد از بیت کوین نیز دنبال شد.
این نوع نگرش باعث شد تا قانون گذاران ارزهای دیجیتال را یاغی و طغیان گر بدانند و آن را برای امنیت مالی جهان مضر بدانند، بسیاری از قانون گذاران و رگلاتوری ها ارزهای دیجیتال را نپذیرفتهاند، چرا که از نظر آنها ارزهای دیجیتال غیرقابل قانون گذاری هستند و میتوانند برای پولشویی، تامین مالی تروریست ها ، کلاهبرداری ها و… مورد استفاده قرار گیرند.
درست است که هدف بیت کوین برای ایجاد یک پول جهانی غیرمتمرکز که هیچکس نتواند انتقال آن را مسدود کند، بسیار تحسین برانگیز است و احتمالا آینده جهان به سمت چنین سیستم پولی یکپارچه و غیرمتمرکز پیش خواهد رفت، اما این موضوع که شبکه بیت کوین و اتریوم اجازه قابلیت قانون گذاری را به رگلاتوری ها نمیدهند، مانع بسیار بزرگی در پذیرش ارزهای دیجیتال ایجاد خواهد کرد.
دولت ها و قانون گذاران اهمیت بسیار زیادی به قوانین مالی ضد پولشویی و عدم حمایت مالی از تروریست ها میدهند و مسلما مقابل سیستمهایی که اجازه قانون گذاری را به آنها ندهند، موانع زیادی ایجاد خواهند کرد. این موانع بزرگ باعث میشود که شرکت های بزرگ خدمات خود را به وسیله بیت کوین یا ارزهای دیجیتال نفروشند و همین باعث به تاخیر افتادن پذیرش عمومی ارزهای دیجیتال خواهد شد.
مردم عادی به دنبال دردسر نیستند و همه مردم قصد مبارزه با دولت ها و نهادهای قوی مالی و سازمان های بررگ را ندارند. بنابراین باید ساز و کاری طراحی شود، که امکان قانونگذاری ارزهای دیجیتال بدون ضربه به ماهیت غیرمتمرکز و غیرقابل کنترل بودن آنها وجود داشته باشد. اینجاست که مزیت طلایی شبکه کاردانو خود را نشان میدهد.
بلاکچین این رمزارز، به شکل متعادل طراحی شده است و برای نهادهای قانونگذاری و رگلاتوری امکاناتی را فراهم میآورد که بتوانند به فعالیتهای انجام شده در شبکه نظارت داشته باشند و امکان قانونگذاری داشته باشند. سیستم کاردانو به قدری هوشمندانه طراحی شده است که ضمن حفظ ذات غیرمتمرکز بودن شبکه ، خیال قانونگذاران از انجام پولشویی و حمایت مالی تروریست در شبکه کاردانو را راحت میکند.
این موضوع باعث میشود که دولت ها و قانون گذاران نتوانند در راه بلاکچین این رمزارز مانع و مشکل ایجاد کنند و شبکه کاردانو میتواند به عنوان یک راه حل پرداخت غیرمتمرکز قانونی مورد قبول واقع شود. مقبولیت قانونی باعث میشود تعداد بسیار زیادی از مردم جهان از خدمات پول جهانی Cardano استفاده کنند و این مقبولیت عمومی باعث افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال خواهد شد.
الگوریتم اجماع اثبات سهام کاردانو چیست؟
یکی از بزرگترین مشکلاتی که بیت کوین و اتریوم ایجاد کردهاند و بسیاری به آن معترض هستند، هدر رفتن بسیار زیاد انرژی برای استخراج بیت کوین و اتریوم است. این مشکل در تابستان امسال بیش از پیش در کشورمان مورد بحث قرار گرفت، چرا که مسئولان علت قطعی برق را استخراج بیت کوین در کشور میدانستند که بیش از پیش بر روی مصرف برق تاثیر گذاشته است. در سایر کشورهای جهان نیز مصرف انرژی بسیار زیاد شبکه بیت کوین و اتریوم مورد انتقاد است و بسیاری معتقد هستند که این مصرف زیاد برق، اثرات زیست محیطی زیادی بر روی جهان خواهد داشت.
یکی از راه های حل این مشکل استفاده از الگوریتم اجماع اثبات سهام به جای الگوریتم اجماع اثبات کار (الگوریتم فعلی بیت کوین و اتریوم) است. گفتنی است اتریوم در حال برنامه ریزی برای تعویض الگوریتم خود از اثبات کار به اثبات سهام است که منجر به ایجاد اتریوم 2 میشود، ولی راه طولانی، پیچیده و نامشخصی را برای این کار در پیش دارد، ولی الگوریتم اثبات سهام از همان ابتدا در شبکه کاردانو پیش بینی شده است.
کاردانو برای اعتبارسنجی تراکنش های شبکه خود نیازی به الگوریتم پر مصرف اثبات سهام ندارد و از الگوریتم اجماع اثبات سهام اوروبروس برای حفظ امنیت شبکه خود استفاده میکند. الگوریتم اثبات سهام اوروبروس کاردانو به گونه ای طراحی شده است که هم سرعت تراکنش های شبکه را تا حد بسیار زیادی بالا میبرد و هم برای حفظ امنیت شبکه نیازی به هدر رفتن انرژی وجود ندارد.
احتمالا سوالات زیادی در مورد نحوه استخراج کاردانو و نحوه کار الگوریتم اثبات سهام اوروبروس Cardano دارید. نگران نباشید، در ادامه این مقاله و در قسمت استخراج کاردانو به تمامی سوالات شما در مورد الگوریتم اثبات سهام کاردانو و روش استخراج Cardano پاسخ خواهیم داد.
توسعه نظام مند و سریع کاردانو و کسب مقبولیت بیشتر
یکی از دلایل برتری کاردانو بر اتریوم این است که این ارز دیجیتال از همان ابتدا سه بنیاد برای توسعه نظاممند و سریع شبکه خود در نظر گرفته است. همانطور که گفتیم این بنیادهای سه گانه به توسعه کاردانو طبق نقشه راه کمک میکنند و پیشرفت شبکه را تضمین میکنند.
اگر از دنبال کنندگان پروژههای کریپتوکارنسی باشید، احتمالا با پروژه های بلندپروازانه بسیار زیادی مواجه شدهاید که اهداف بسیار خوبی را دنبال میکردهاند، اما به دلیل اینکه سازماندهی خوبی نداشتهاند در اهداف خود عقب افتاده و پس از مدتی کاملا حذف شده و از ذهن مردم فراموش شدهاند. در این مورد باید بگوییم که کاردانو از این دست پروژهها نیست.
Cardano یک پروژه قدیمی در دنیای ارزهای دیجیتال است که به لطف بنیادهای سه گانه خود، راه پیشرفت و توسعه را به سرعت و طبق برنامه پیش میبرد. همین توسعه نظام مند باعث درخشش این رمزارز شد و سبب شد افراد زیادی به آینده این رمزارز امیدوار شده و روی آن سرمایهگذاری کنند.
بنیاد Emurgo کاردانو نیز، از تمام توسعه دهندگانی که برای پیشرفت کاردانو اقدام به توسعه نرم افزار میکنند، حمایت مالی و معنوی میکند. همین عامل باعث میشود تا به زودی نرم افزارهای زیادی با کاربردهای گوناگون و زبانهای مختلف برای کاردانو توسعه پیدا کند و استفاده از این شبکه برای مردم عادی بیش از پیش ساده و کاربردی شود. کاربردی شدن Cardano برای مردم عادی، باعث افزایش سریعتر مقبولیت کاردانو نسبت به اتریوم خواهد شد.
تمرکززدایی بیشتر و امنیت بیشتر شبکه کاردانو
همانطور که در قسمت های بعدی بیشتر توضیح خواهیم داد، الگوریتم اثبات سهام باعث میشود که برای استخراج کاردانو نیازی به استفاده از دستگاه های گران ماینر بیت کوین یا کارت گرافیک استخراج نباشد. استفاده از دستگاههای استخراج گران ماینر یا کارت های گرافیکی برای استخراج بیت کوین و اتریوم، باعث میشود که افراد ثروتمند و قدرتمند امکان استخراج بیشتری داشته باشند و تسلط این افراد بر شبکه بیشتر باشد.
تسلط قدرت محاسباتی شرکت های بزرگ و ثروتمند بر استخراج بیت کوین و اتریوم باعث کاهش تمرکز زدایی شبکه میشود و قدرت اعتبارسنجی شبکه اتریوم و بیت کوین اکثرا در دست کسانی است که صاحب فارم ها و استخرهای استخراج بزرگ هستند. این قضیه برای ماهیت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال اصلا خوب نیست. کاردانو با الگوریتم اثبات سهام خود تمرکززدایی بیشتری نسبت به اتریوم و بیت کوین دارد و به همین دلیل میتواند امنیت بیشتری را در شبکه ایجاد کند.
معماری لایه لایه و پرقدرت شبکه Cardano
معماری دقیق بلاک چین این ارز دیجیتال، یکی از دلایل دیگر برتری کاردانو بر اتریوم است. معماری شبکه Cardano برای مقیاسپذیری بیشتر به شیوه لایه لایه و با ریاضیاتی پیچیده و قدرتمند انجام شده است. همین عامل باعث میشود عملیات در شبکه کاردانو نسبت به ماشین مجازی اتریوم به صورت بهینه تر و با سرعت بیشتری پردازش شوند.
کاربردهای کاردانو چیست؟
کاردانو فرزند اتریوم است، بنابراین در کاربردها تفاوت چندانی با شبکه اتریوم ندارد و فقط سعی دارد تا این کاربردها را با سرعت بیشتر و بهینه تر عرضه کند. بنابراین توصیه میکنیم که قبل از خواندن کاربردهای کاردانو، حتما مقاله اتریوم چیست؟ را مطالعه کنید و با کاربردهای اتریوم آشنا شوید. در این مقاله کاربردهای Cardano به صورت خلاصه توضیح داده شدهاند و چنانچه کاربردهای اتریوم را بخوانید، اطلاعات مفصلتری درباره هر کاربرد به دست خواهید آورد.
امکان ایجاد بلاک چین و توکن اختصاصی بر روی شبکه کاردانو
شبکه کاردانو تمام محدودیت ها در مسیر ایجاد بلاک چین های جدید و ارزهای دیجیتال جدید را از میان برداشته است. با استفاده از شبکه این رمزارز، همه افراد میتوانند به سادگی و با کمترین هزینه بلاک چین اختصاصی و رمزارز مخصوص خود را بر بستر شبکه کاردانو ایجاد کنند.
البته این ویژگی هنوز بر روی بلاکچین کاردانو ایجاد نشده است و در فازهای بعدی به آن اضافه خواهد شد. با اضافه شدن این ویژگی امکان راهاندازی ICO یا عرضه اولیه کوین بر بستر کاردانو نیز محقق خواهد شد. پیشنهاد میکنیم برای آشنایی بیشتر با ICO و چگونگی راه اندازی یک ICO ، مقاله ICO چیست؟ را مطالعه کنید. همچنین برای خواندن اطلاعات بیشتر در مورد فایده ایجاد توکنها و اهمیت آن در آینده جهان نیز میتوانید مقاله اقتصاد توکنی چیست؟ را بخوانید.
قراردادهای هوشمند در کاردانو
قراردادهای هوشمند یک قدم بسیار مهم برای انجام تعاملات بدون نیاز به اعتماد هستند. اگر این تعریف سخت است، نگران نباشید، آن را راحت تر توضیح میدهیم. اگر به روابط خود و معاملاتی که هر روز با انسان های دیگر انجام میدهید، توجه کنید، متوجه میشوید که برای انجام یک معامله با یک فرد دیگر نیاز به یک نهاد مرکزی ناظر و مورد اعتماد دارید.
قراردادهای هوشمند کدهای کامپیوتری هستند که در صورت فراهم آمدن شرایط معامله، به صورت خودکار معامله را میان دو شخص انجام میدهند و در معاملات با قراردادهای هوشمند هیچ نیازی به وجود شخص سوم و اعتماد میان طرفین قرارداد نیست. قرارداد هوشمند یک کد کامپیوتری است، رشوه نمیگیرد و به فکر سود هیچکس نیست، فقط در صورتی که شرایط معامله کاملا رعایت شود، معامله را انجام خواهد داد.
کاردانو نیز همانند اتریوم قصد دارد به زودی ویژگی قراردادهای هوشمند را به شبکه خود اضافه کند. بلاکچین این رمزارز، برای کدنویسی قراردادهای هوشمند از یک زبان برنامهنویسی جدید و منحصر بفرد به نام پلوتوس (Plutus) بهره میگیرد. پلوتوس توسط تیم Cardano و بر پایه زبان هاسکل توسعه یافته است. این زبان مزایای زبانهای برنامهنویسی تابعگرا را به قراردادهای هوشمند اضافه میکند و باعث بهینهتر شدن و سریع شدن عملیات قراردادهای هوشمند میشود. برای مطالعه مطالب بیشتر در زمینه چگونگی عملکرد قراردادهای هوشمند و کاربردهای آن، میتوانید مقاله قرارداد هوشمند چیست؟ را بخوانید.
برنامه های غیرمتمرکز (Dapp)
ایجاد برنامه های غیرمتمرکز (Dapp) بر بستر شبکه کاردانو، یکی از کاربردهای بسیار جالب آن است. برنامه هایی که هم اکنون شما بر روی گوشی یا کامپیوتر خود استفاده میکنید، معمولا یک پایگاه داده مرکزی دارند که اطلاعات شما بر روی آن پایگاه داده ذخیره میشود.
اطلاعات ثبت شده در Dapp ها به صورت توزیع شده و غیرمتمرکز ذخیره میشود، در برنامه های غیرمتمرکز شما صاحب اصلی اطلاعات خود هستید و هیچ نهادی کنترل اطلاعات شما بر روی Dapp ها را بر عهده ندارد. بنابراین توسط صاحب برنامه ها از اطلاعات شما سو استفاده نخواهد شد و نگرانی بابت هک و سانسور برنامه وجود نخواهد داشت.
گفتنی است که در حال حاضر امکان ایجاد اپلیکیشن غیرمتمرکز بر بستر کاردانو وجود ندارد و در آینده نزدیک این امکان به بلاکچین آن اضافه خواهد شد. برای مطالعه مطالب بیشتر در مورد Dapp ها، میتوانید مقاله برنامه غیرمتمرکز (Dapp) چیست؟ را بخوانید.
تفاوت کاردانو و اتریوم
تا اینجا بیشتر تفاوت های شبکه های اتریوم و کاردانو توضیح داده شد و همچنین دلیل برتری کاردانو بر اتریوم نیز بیان شد. در تصویر زیر خلاصه ای از تفاوتهای شبکه اتریوم و کاردانو را که تا اینجا به آن پرداخته شده است، مشاهده میکنید.
شاخصه های مقایسه | کاردانو | اتریوم |
تاریخ ایجاد | 29 سپتامبر 2017 | 30 جولای 2015 |
سازمان های حامی | بنیاد اتریوم | بنیاد Cardano ، بنیاد IOHK و بنیاد Emurgo |
نماد دیجیتالی یا نام کوین | آدا | اتر |
الگوریتم اجماع | اثبات سهام (POS) | اثبات کار (POW) |
زبان برنامه نویسی بلاک چین اصلی | هاسکل | Go, C++, Rust, Solidity |
زبان برنامه نویسی قرارداد هوشمند | پلوتوس | سالیدیتی |
سرعت پردازش تراکنش ها در هر ثانیه | 257 | 15 |
شیوه اعتبارسنجی تراکنشها و حفظ امنیت شبکه | مکانیزم استیکینگ بدون نیاز به دستگاه برای استخراج | مکانیزم استخراج و انجام محاسبات سنگین کامپیوتری با کارت گرافیک |
قابلیت ایجاد قرارداد هوشمند | دارد | دارد |
قابلیت رهگیری تراکنش ها | دارد | دارد |
انعطاف پذیری در برابر قانون گذاری | دارد | ندارد |
قابلیت ایجاد توکن اختصاصی بر روی شبکه | دارد | دارد |
استخراج کاردانو
سوال بسیاری از مخاطبان که برای اولین بار با کاردانو آشنا میشوند این است که شیوه استخراج کاردانو چگونه است و یا اینکه چگونه میتوان کاردانو به دست آورد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این ارز دیجیتال از الگوریتم اثبات سهام برای اعتبارسنجی تراکنشها استفاده میکند و بنابراین همانند بیت کوین و اتریوم نمیتوان آن را به وسیله ماینر یا کارت گرافیکی استخراج کرد.
همانطور که در مقاله استخراج ارزهای دیجیتال چیست؟ توضیح دادیم، استخراج روشی بسیار امن برای بلاک چین هایی همانند بیت کوین و اتریوم است که از الگوریتم اجماع اثبات کار استفاده میکنند، اما در بلاک چینهایی همانند کاردانو که از الگوریتم اجماع اثبات سهام استفاده میکنند از شیوه دیگری به نام استیکینگ (Stacking) برای اعتبارسنجی تراکنش های شبکه و حفظ امنیت بلاک چین استفاده میشود. بنابراین استخراج در چنین بلاک چین هایی معنی ندارد و به منظور گرفتن پاداش و سود از شبکه باید استیکینگ کرد.
استیکینگ کاردانو چیست؟
همانطور که گفتیم در بلاک چین های مبتنی بر اثبات سهام، به منظور اعتبارسنجی تراکنش های شبکه و حفظ امنیت آن، از روش استخراج با ماینر و کارت گرافیک استفاده نمیشود و از شیوه دیگری به نام استیکینگ استفاده میشود.
حال سوال اصلی این است که استیکینگ چیست؟ الگوریتم اجماع اثبات سهام به گونه ای طراحی شده است که کاربران شبکه میتوانند رمزارز کاردانو یعنی آدا را در استخرهای کاردانو استیک کنند. استیک کردن به این معنا است که کاربران پول خود را در نزد شبکه به عنوان وثیقه میگذارند و در ازای مقدار پولی که استیک کردهاند، اجازه خواهند داشت که تراکنشهای شبکه را اعتبارسنجی نمایند.
هر کار به نسبت میزان آدا استیک شده خود، اجازه دارد تا تعدادی از تراکنشهای شبکه را اعتبارسنجی کند و پس از اعتبارسنجی صحیح و درستکارانه به او پاداش (از جنس آدا) تعلق خواهد گرفت. چنانچه کاربران در فرآیند اعتبارسنجی تقلب کنند و امنیت شبکه را بر هم زنند، پولی که در شبکه استیک کرده و به عنوان وثیقه گذاشتهاند به آنها بازگردانده نخواهد شد و به عنوان جریمه کاربر متخلف ضبط خواهد شد.
با استفاده از الگوریتم اثبات سهام، مشکل هدر رفتن انرژی در اثر استخراج از بین خواهد رفت. دیگر نیازی به دستگاه های ماینر پر مصرف برای استخراج ارزهای دیجیتال نخواهد بود، بنابراین شرکت های تولید ماینر و استخرهای استخراج بزرگ نمیتوانند بر شبکه های ارزهای دیجیتال تسلط داشته باشند و در نتیجه امنیت و تمرکززدایی شبکه نیز افزایش خواهد یافت.
با توجه به الگوریتم اثبات سهام یا Proof of Stack ، افرادی که پول بیشتری را استیک کردهاند، میتوانند تراکنش های بیشتری را اعتبارسنجی کنند و بنابراین پاداش دریافتی آنها یا سود استیکینگ کاردانو آنها بیشتر خواهد شد. بنابراین شبکه کاردانو فضایی را برای سهام داری و سودسازی به وجود آورده است. افرادی که به دنبال ریسک کمتر و سود ثابت از ارزهای دیجیتال هستند، میتوانند از استیکینگ کاردانو استفاده کنند و به این ترتیب پاداش دریافت کنند.
امکان استیکینگ Cardano در کیف پول Yoroi وجود دارد. پیشنهاد میکنیم برای خواندن مطالب بیشتر در مورد نحوه استیکینگ کاردانو در Yoroi و میزان سود استیکینگ کاردانو مقاله روش های استیکینگ کاردانو و میزان سود آن را بخوانید. به کسانی که به آینده این رمزارز و پیشرفت آن اعتقاد دارند، توصیه میکنیم که استیکینگ و کسب سود از آن را حتما امتحان کنند.
بهترین کیف پول های کاردانو چیست؟
رمزارز آدا چندین سال به عنوان یک توکن ERC20 شبکه اتریوم معامله و ذخیره سازی میشد. پس از اجرای موفقیت آمیز شبکه اصلی کاردانو در سال های اخیر، نمیتوان از کیف پول های اتریوم به منظور ذخیرهسازی Cardano استفاده کرد. به دلیل رشد سریع کاردانو و جدید بودن شبکه آن، تعداد کیف پولهای خوب برای کاردانو کم است و فقط میتوان به دو کیف پول اصلی کاردانو اشاره کرد، که بنیادهای اصلی Cardano آنها را توسعه دادهاند. بنابراین بهترین کیف پول های کاردانو شامل موارد زیر هستند :
کیف پول ددالوس (Deadalus)
قدیمی ترین و اولین کیف پول کاردانو است که توسط بنیاد IOHK برای ذخیره سازی امن آدا به وجود آمده است. این کیف پول تنها نسخه دسکتاپ دارد و برای استفاده از آن حتما باید کل بلاکچین (حجمی بیشتر از 5 گیگ ) بر روی سیستم شما دانلود شود و برای استفاده از آن همواره باید سیستم شما با آخرین نسخه از بلاک چین Cardano همگام سازی شود. این موضوع امنیت کیف پول ددالوس را بسیار بالا میبرد و شما میتوانید از امنیت آداهای خود مطمئن شوید.
کیف پول یورویی (Yoroi)
کیف پول Yoroi نام کیف پول دیگر کاردانو است که توسط بنیاد Emurgo توسعه داده شده است. برای استفاده از این کیف پول نیازی به دانلود بلاکچین و همگام سازی آن ندارید. بنابراین Yoroi نسخه سبکی از کیف پول کاردانو است. نسخه کیف پول Yoroi برای گوشی های هوشمند و نسخه کیف پول Yoroi به شکل افزونه گوگل کروم وجود دارد. امنیت کیف پول Yoroi به اندازه ددالوس نیست، اما قابلیت استیکینگ کاردانو در Yoroi نیز وجود دارد.
برای آشنایی بیشتر با کیف پولهای کاردانو پیشنهاد میکنیم که مقاله بررسی کامل کیف پول های کاردانو را مطالعه کنید.
آینده کاردانو چیست؟
همانطور که بیان کردیم، کاردانو شبکهای نظام مند است و نقشه راهی بسیار دقیق برای آینده آن طراحی شده است. بلاکچین این ارز دیجیتال، در کاربرد همانند اتریوم است اما به دلیل ویژگیهایی همچون ساختار چندلایه بهینه، سرعت تراکنشهای بالا ، مقیاس پذیری بیشتر، استفاده از الگوریتم اثبات سهام و همچنین انعطاف پذیری بیشتر در مقابل قانون گذاری نسبت به اتریوم و بیت کوین برتری دارد.
پیشرفت سریع کاردانو در سال های اخیر و تصاحب جایگاه سوم در ارزش بازار ارزهای دیجیتال نشاندهنده این است که آینده درخشانتری در انتظار این رمزارز است و امید است که با انجام شدن تمام فازهای نقشه راه کاردانو، این شبکه بتواند جایگزینی برای شبکه اتریوم باشد. فقط باید منتظر ماند و مشاهده کرد که آیا اتریوم 2 میتواند رقیبی جدی برای کاردانو باشد یا خیر.
چنانچه کاردانو بتواند با انجام دقیق فازهای نقشه راه، جایگزین اتریوم در معادلات ارزهای دیجیتال شود، امکان این وجود دارد که رشد قیمتی بسیاز زیادی را تجربه کند و حتی بتواند به کاربردیترین و ارز دیجیتال جهان با مقبولیت بسیار زیاد تبدیل شود. این ارز دیجیتال در مسیر آینده خود با رقبای سر سختی همچون اتریوم 2، نئو و EOS مواجه خواهد بود و همه چیز با گذر زمان و تحولات آینده ارزهای دیجیتال مشخص خواهد شد.
سخن پایانی
در این مقاله تمام مطالب مورد نیاز برای آشنایی با شبکه Cardano بیان شد. در این مطلب ابتدا درباره اینکه کلا کاردانو چیست و دلیل ایجاد آن توضیحاتی ارائه دادیم، در ادامه به ویژگی های مهم کاردانو و دلایل برتری آن بر اتریوم پرداختیم و بیان کردیم که چرا کاردانو میتواند قاتل اتریوم باشد.
مقایسه بین اتریوم و کاردانو، نحوه استیکینگ کاردانو و معرفی بهترین کیف پولهای کاردانو نیز از جمله مواردی بود که به آنها پرداخته شد. در انتهای متن نیز درباره آینده درخشان کاردانو و چشم انداز آن صحبت کردیم. امیدواریم با این مقاله توانسته باشیم، سهم کوچکی در افزایش آگاهی شما داشته باشیم.
پاسخ به سوالات متداول در زمینه کاردانو
آدا چیست ؟
آدا نماد دیجیتالی شبکه کاردانو و رمزارز این شبکه است. در کاردانو برخلاف بیت کوین، نماد دیجیتالی پول شبکه با نماد خود شبکه متفاوت است. کاردانو یک ساختار بلاک چینی است (مشابه یک کشور) و آدا پول این ساختار است (همچون واحد پول آن کشور).
آیا شبکه کاردانو امن است و امکان هک آن وجود دارد؟
بلاک چین کاردانو یک شبکه غیرمتمرکز است که تعداد بسیار زیادی از افراد در سراسر جهان بر روی این شبکه کار میکنند و با استیکینگ در شبکه، موجب تایید تراکنشهای شبکه میشوند. اگر شخصی بخواهد تراکنشی در شبکه Cardano را عوض کند یا آن را هک کند، باید 51 درصد از سرمایه در گردش کل شبکه را داشته باشد که این موضوع انگیزه خرابکاری را برای هک شبکه از بین میبرد، چرا که در صورت خرابکاری در شبکه کل ثروت استیک شده مهاجم به عنوان وثیقه ضبط خواهد شد. بنابراین میتوان گفت که شبکه کاردانو کاملا امن است.
3 پاسخ
خبرهای خوب هاسکینسون در نوامبر چی میتونه باشه؟
احتمالا از به روزرسانیهای بیشتر در شبکه کاردانو رونمایی میکنه. البته این یه حدسه
سلام
کاردانو دقیقا کف قیمتیه الان بنظرم ی پله خرید بزنید تا دوماه آینده یک دلار رو میبینه ،موفق باشین