آپشن های ارز دیجیتال (Crypto Options) چیست؟ اگر مدت زیادی است که در زمینه معاملات ارز دیجیتال فعالیت دارید، احتمالا اصطلاحاتی همچون قراردادهای آپشن یا قراردادهای اختیار معامله را شنیدهاید و این سوال در ذهن شما شکل گرفته است که قراداد آپشن یا اختیار معامله چیست و چطور میتوان با معامله آنها سود کسب کرد.
- 1) آپشن یا قرارداد اختیار معامله چیست؟
- 2) آپشن کال (Call Option) یا قرارداد اختیار خرید چیست؟
- 3) آپشن پوت (Put Option) یا قرارداد اختیار فروش چیست؟
- 4) وضعیت های ITM ، ATM و OTM در آپشن های ارز دیجیتال
- 5) نحوه خرید و فروش آپشن های ارز دیجیتال
- 6) تفاوت قراردادهای آپشن و معاملات فیوچرز
- 7) تفاوت آپشن های آمریکایی و اروپایی
- 8) تفاوت آپشن های ارز دیجیتال با آپشن سهام
- 9) اصطلاحات رایج در قرارداد آپشن های ارز دیجیتال
- 10) بهترین پلتفرم ها برای معامله آپشن های ارز دیجیتال
این دسته از قراردادها مفهومی پیچیده و پیشرفته هستند که شاید در ابتدا درک آنها برایتان سخت باشد. به همین دلیل در این مقاله توضیح آپشن های ارز دیجیتال را به زبان ساده و با مثال ارائه میدهیم. بنابراین حتی اگر یک معاملهگر حرفه ای نیز نباشید، قادر به فهم آن خواهید بود.
در این مقاله همچنین به معرفی انواع آپشن های رمزارزی نیز میپردازیم و توضیحات کاملی درباره کال آپشن (Call Option) و پوت آپشن (Put Option) ارز دیجیتال، نحوه خرید و فروش آنها و تفاوت آنها با یکدیگر بیان خواهیم کرد. در انتهای مقاله نیز بهترین پلتفرم ها برای خرید و فروش آپشن ارز دیجیتال را معرفی میکنیم. بنابراین اگر از علاقهمندان به بازارهای رمزارزی هستید، توصیه میکنیم اطلاعات این مقاله را از دست ندهید و تا انتهای آن همراه داموندمگ باشید.
آپشن یا قرارداد اختیار معامله چیست؟
با خرید قراداد آپشن (Option) یا اختیار معامله در بازارهای مالی، میتوانید تعداد مشخصی از یک دارایی (سهام، ارز دیجیتال، کامودیتی، کالا و …) را در زمان و قیمت از قبل تعیین شده خرید و فروش کنید. در زمان فرا رسیدن سر رسید یک قرارداد آپشن، شما اختیار این را دارید که به قرارداد خود عمل کنید یا از آن منصرف شوید. به همین دلیل است که به آن قراداد اختیار معامله هم میگویند. به طور کلی قراردادهای اختیاری به دو دسته تقسیم میشوند که عبارتند از:
- قرارداد آپشن کال (Call Option) یا قرارداد اختیار خرید
- قرارداد آپشن پوت (Put Option) یا قرارداد اختیار فروش
در قسمتهای بعدی با ذکر مثال بهتر توضیح میدهیم که این آپشنها چه هستند و چه کاربردهایی دارند.
آپشن کال (Call Option) یا قرارداد اختیار خرید چیست؟
فرض کنید که قیمت فعلی بیت کوین 19000 دلار است. پیش بینی شما این است که یک ماه بعد، قیمت بیت کوین افزایش خواهد یافت. در این صورت میتوانید یک قرارداد آپشن باز کنید و به طور مثال بگویید که در انتهای ماه بعد 5 بیت کوین را به قیمت 19500 دلار (یا هر قیمت دلخواه دیگر) خریداری خواهم کرد.
در این حالت 19500 دلار، قیمت تعیین شده و انتهای ماه بعد، زمان سر رسید قرارداد آپشن شما محسوب میشود. هنگام سر رسید این قرارداد آپشن، شما مختارید که به قرارداد خود عمل کنید یا از آن منصرف شوید. فرض کنید زمان سررسید قرارداد آپشن فرا رسیده است. اگر در این زمان قیمت بیت کوین زیاد شده باشد و مثلا به 22000 دلار رسیده باشد، منطقی است که قراداد آپشن خود را اجرا کنید و 5 بیت کوین را با قیمت 19500 دلار بخرید. در این صورت سود خواهید کرد. این قضیه همانند پوزیشن لانگ در معاملات فیوچرز است.
اگر ماجرا برعکس باشد و قیمت بیت کوین کاهش پیدا کند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ فرض کنید هنگام سررسید قرارداد آپشن، قیمت بیت کوین نسبت به ماه قبل کاهش یافته است و مثلا به 18000 دلار رسیده است. در این صورت اگر قرارداد را اجرا کنید، ضرر خواهید کرد (چون قیمت تعیین شده در آپشن 19500 دلار بود). به همین دلیل اختیار آن را دارید که در زمان سررسید به آپشن خود عمل نکنید و اجازه دهید که این قرارداد باطل شود. در این صورت فقط به اندازه پول خرید قرارداد آپشن ضرر خواهید کرد که چندان زیاد نیست.
تمام مطالبی که در مثال بالا خواندید، تعریف کاملی از یک قرارداد کال آپشن ارز دیجیتال یا همان اختیار خرید ارز دیجیتال بود. همانطور که متوجه شدید در کال آپشن ها شما به قصد خرید یک دارایی وارد قرارداد میشوید. اگر بخواهید به قصد فروش یک دارایی وارد قراردادهای آپشن شوید، در این صورت باید از پوت آپشن ها استفاده کنید که در بخش بعدی توضیحات آن را با ذکر یک مثال دیگر ارائه خواهیم داد.
آپشن پوت (Put Option) یا قرارداد اختیار فروش چیست؟
همانطور که در بخش قبل توضیح دادیم، آپشن ها یا اختیار معامله ها فقط برای خرید دارایی نیستند. شما میتوانید از آپشن ها برای فروش یا بیمه داراییهای خود نیز استفاده کنید. بیمه ارزهای دیجیتال یکی از ویژگیهای جذابی است که توجه بسیاری از کاربران را جلب میکند.
احتمالا تا به حال با خود فکر کردهاید که ای کاش بیمه ای برای نوسان قیمت ارزهای دیجیتال وجود داشت و میتوانست شما از ضررهای بزرگ در ارز دیجیتال حفاظت کند. استفاده از قراردادهای پوت آپشن یا اختیار فروش در ارزهای دیجیتال روشی است که با استفاده از آن میتوانید ارزهای دیجیتال خود را در برابر ضرر بیمه کنید. در ادامه روش انجام این کار را با ذکر یک مثال توضیح میدهیم.
تصور کنید که امروز 5 عدد بیت کوین در قیمت 19000 دلار خریدهاید، اما نگران هستید که در ماه بعد قیمت بیت کوین کاهش پیدا کند. بنابراین یک قراداد آپشن با سررسید ماه بعد باز میکنید و در آن قیمت فروش بیت کوین های خود را 19000 دلار تعیین میکنید. بعد از آن منتظر میمانید تا ببینید قیمت بیت کوین کاهش پیدا میکند یا بیشتر میشود.
در حالت اول، در زمان سررسید قرارداد آپشن (ماه بعد)، قیمت بیت کوین کاهش پیدا کرده و مثلا به 17000 دلار رسیده است. در این حالت منطقی است که به قرارداد خود عمل کنید و بیت کوینهایتان را با قیمت 19000 دلار بفروشید. در این صورت ارزهای دیجیتال شما به نوعی در مقابل ضرر بیمه شده است و با اینکه قیمت بیت کوین نسبت به زمان خرید شما کاهش یافته، اما شما ضرر نکردهاید و میتوانید از اختیار فروش خود در قیمت 19000 دلار استفاده کنید.
در حالت دوم، هنگام سررسید قرارداد آپشن (ماه بعد)، بازار مطابق با انتظارات شما عمل نمیکند و قیمت بیت کوین بیشتر میشود و مثلا به 21000 دلار میرسد. در این صورت اگر قرارداد خود را اجرا کنید، ضرر خواهید کرد (چون قیمت تعیین شده برای فروش بیت کوین ها در آپشن 19000 دلار بود). به همین دلیل اختیار آن را دارید که در زمان سررسید، به آپشن عمل نکنید و اجازه دهید که باطل شود. در این صورت هم تنها ضرر شما هزینهای است که برای تنظیم قرارداد پرداخت کردهاید.
تمام مطالبی که در مثال بالا خواندید، تعریف کاملی از یک قرارداد پوت آپشن ارز دیجیتال یا همان اختیار فروش ارز دیجیتال بود که میتوان به عنوان بیمه داراییها در برابر ضرر در نظر گرفت. همانطور که متوجه شدید در پوت آپشن ها شما به قصد فروش یک دارایی یا ارز دیجیتال وارد قرارداد میشوید. پوت آپشن ها را میتوان یک راه عالی برای کم کردن ریسک نگهداری و معامله ارزهای دیجیتال دانست.
البته توجه کنید که استفاده به عنوان بیمه یکی از ویژگیهای پوت آپشنهاست، اما شما میتوانید با استفاده از روشهای متفاوت، سود بیشتری از پوت آپشنها کسب کنید. توضیح بیشتر این مورد در ادامه مقاله و قسمت مربوط به خرید پوت آپشن داده شده است.
وضعیت های ITM ، ATM و OTM در آپشن های ارز دیجیتال
تمام انواع قراردادهای آپشن (کال آپشن یا پوت آپشن) که در بالا آنها را به صورت کامل توضیح دادیم، در نهایت به یکی از سه وضعیت زیر خواهند رسید:
- وضعیت In the money یا ITM
- وضعیت At the money یا ATM
- وضعیت Out of the money یا OTM
اگر قصد استفاده یا معامله آپشن ها را دارید، آگاهی از شرایط هر کدام از حالت های قرارداد آپشن و اصطلاح مربوط به هر وضعیت بسیار مهم است و شما را در استفاده از پلفترم های خرید و فروش آپشن یا خواندن توضیحات مربوط به آپشن ها کمک خواهد کرد. بنابراین توصیه میکنیم در ادامه توضیح مربوط به هر حالت آپشن را بخوانید.
حالت In the money یا ITM در آپشن چیست؟
اگر عمل به یک قرارداد آپشن در زمان سررسید آن، منطقی و سودآور باشد. میگوییم که آپشن ما در حالت ITM قرار دارد. مثلا یک کال آپشن با قیمت 19500 دلار به ازای هر بیت کوین داریم، در زمان سررسید، قیمت بیت کوین 23000 دلار است. بنابراین منطقی است از اختیار خرید استفاده کنیم و با عمل به آپشن، بیت کوین ها را به قیمت 19500 دلار خریداری کرده و در بازار 23000 دلار بفروشیم.
حالت At the money یا ATM در آپشن چیست؟
اگر عمل کردن یا نکردن به یک قرارداد آپشن در زمان سررسید آن، تفاوتی با یکدیگر نداشته باشد. میگوییم که آپشن ما در حالت ATM قرار دارد. مثلا یک کال آپشن با قیمت 19500 دلار به ازای هر بیت کوین داریم، در زمان سررسید، قیمت بیت کوین 19500 دلار و برابر با قیمت تعیین شده در آپشن است. بنابراین چه به آپشن عمل کنید و چه بدون اقدام آن را باطل کنیم، تفاوت چندانی برای ما نخواهد داشت. به این حالت ATM میگویند.
حالت Out of the money یا OTM در آپشن چیست؟
اگر عمل به یک قرارداد آپشن در زمان سررسید آن، غیرمنطقی و ضررده باشد. میگوییم که آپشن ما در حالت OTM قرار دارد. در این حالت منطقی است که به قرارداد آپشن خود عمل نکنیم و آن را باطل کنیم. مثلا یک کال آپشن با قیمت 19500 دلار به ازای هر بیت کوین داریم، در زمان سررسید، قیمت بیت کوین 17000 دلار است. بنابراین اصلا منطقی نیست که از اختیار خرید خود استفاده کنیم، چرا که با عمل به آپشن، بیت کوین ها را به قیمت 19500 دلار خریداری میکنیم و این یعنی به ازای هر بیت کوین 2500 دلار ضرر خواهیم کرد. بنابراین به قرارداد عمل نکرده و اجازه میدهیم بدون اقدام خاصی باطل شود.
نحوه خرید و فروش آپشن های ارز دیجیتال
یک نکته جالب و مهم درباره آپشن ها، امکان معامله آنهاست. یعنی اینکه برای استفاده از یک قرارداد آپشن، حتما لازم نیست که تا انتهای سررسید و زمان منقضی شدن آن صبر کنید. بلکه امکان فروش آپشن به دیگری و یا خرید آن از یک شخص دیگر را دارید. بنابراین بازاری به نام بازار آپشن وجود دارد که شاید قبلا نام آن را شنیدهاید. در این بازار قراردادهای آپشن گوناگون به فروش میرسند.
حتی جالب است بدانید که بازار آپشن نیز معاملهگران حرفهای مخصوص به خود را دارد که با خرید و فروش آپشن های گوناگون سود کسب میکنند. البته مسلما حضور در این بازار به یک درک عمیق از نحوه اجرای قراردادهای آپشن و سابقه طولانی در معامله گری نیاز دارد.
آنچه که در این قسمت قصد بیان آن را داریم، ارائه توضیحات ابتدایی درباره نحوه خرید و فروش انواع قرارداد آپشن است و چگونگی کسب سود از معاملات آپشن است. بدیهی است که این توضیحات صرفا جنبه آموزش و افزایش آگاهی دارد، بنابراین صرف دانستن این اطلاعات نباید وارد بازار آپشن ها شوید و حتما توصیه میکنیم که قبل از ورود به این بازارها حتما مهارت و تجربه کافی در این زمینه را کسب کنید.
خرید کال آپشن
تصور کنید که پیش بینی شما این است که قیمت اتریوم در طی دو هفته روندی افزایشی خواهد داشت. بنابراین تصمیم میگیرید که از بین کال آپشن های موجود برای اتریوم، اقدام به خرید کال آپشنی کنید که قیمت سررسید آن 1000 دلار به ازای هر اتریوم است و تاریخ سررسید آن نیز دو هفته بعد است.
برای خرید این کال آپشن باید هزینهای بپردازید که اصطلاحا قیمت خرید هر واحد اختیار معامله یا Premium نام دارد. به طور مثال در این معامله به ازای هر اتریومی که در کال آپشن قصد خرید آن را دارید، باید 25 دلار (تتر) بپردازید. فرض کنید کال آپشن شما فقط دارای یک اتریوم است، بنابراین برای خرید آن 25 دلار پرداخت خواهید کرد.
بعد از دو هفته زمان سررسید کال آپشن شما فرا میرسد و مطابق پیش بینی شما، قیمت اتریوم افزایش یافته و به 1500 دلار رسیده است. در این صورت به قرارداد کال آپشنی که خریداری کردهاید، عمل خواهید کرد و سود شما به شکل زیر محاسبه خواهد شد.
1500 (قیمت اتریوم در بازار) – 1000 (قیمتی پرداختی برای اتریوم در کال آپشن) – 25 (هزینه پرداخت شده بابت خرید کال آپشن) = 475 (سود نهایی)
فروش کال آپشن
توجه کنید که در یک قرارداد آپشن، حتما نیازی نیست که تا زمان سررسید قرارداد صبر کنید. میتوانید قبل از سررسید، آپشن خود را بفروشید. مثال قسمت قبل را در نظر بگیرید. شما یک کال آپشن خریده بودید که قیمت اختیار معامله آن (Strike price) ، 1000 دلار به ازای هر اتریوم بود و تاریخ سر رسید آن نیز دو هفته بود. برای خرید این کال آپشن نیز 25 دلار پرداخت کرده بودید.
یک هفته از زمان خرید گذشته است، اما متوجه میشوید که پیش بینی شما درست نبوده است و در زمان سر رسید، قیمت اتریوم کمتر از 1000 دلار خواهد شد. در این حالت نیازی نیست که تا زمان سر رسید صبر کنید، میتوانید اقدام به فروش کال آپشن خود کنید. در این حالت کال آپشن را به شخص دیگری میفروشید و 25 دلار پرداخت شده بابت آپشن را پس میگیرید. (البته شاید امکان فروش کال آپشن خود به قیمت بالاتر را هم داشته باشید.)
خرید پوت آپشن
همانطور که در قسمت های قبلی مقاله توضیح دادیم، خرید پوت آپشن میتواند کارکرد یک بیمه برای دارایی های شما داشته باشد. برخی اوقات نیز شما دارایی خاصی ندارید و برای کسب سود اقدام به خرید پوت آپشن میکنید. در این حالت خرید پوت آپشن کارکرد بیمه ای ندارد.
به طور مثال، فرض کنید پیش بینی شما این است که قیمت بیت کوین در طی دو هفته آینده کاهش خواهد یافت. شما با همین پیش بینی، پوت آپشنی با سررسید دو هفته و در قیمت اختیار معامله 45000 دلار خریداری میکنید. سررسید آپشن شما فرا میرسد و طبق پیش بینی قیمت بیت کوین کاهش یافته و به 40000 دلار رسیده است. در این حالت شما اختیار فروش خود را اجرا میکنید و به این ترتیب 5000 دلار سود خواهید کرد.
این قضیه همانند پوزیشن شورت در معاملات فیوچرز است که به وسیله آن میتوانستید از کاهش قیمت نیز سود کسب کنید. در خرید پوت آپشن هم میتواند چنین اتفاقی رخ دهد. علاوه بر اینکه پوت آپشن میتواند کاربرد بیمه ای هم داشته باشد.
فروش پوت آپشن
در یک قرارداد پوت آپشن نیز حتما نیازی نیست که تا زمان سررسید قرارداد صبر کنید. در صورتی که انتظارات شما برآورده نشود. میتوانید قرارداد پوت آپشن را قبل از رسیدن سر رسید آن به فروش برسانید.
تفاوت قراردادهای آپشن و معاملات فیوچرز
اگر کمی در توضیحات قراردادهای آپشن دقیق تر شوید، متوجه خواهید شد که کارکرد کلی آنها مشابه معاملات فیوچرز ارز دیجیتال است. معاملات فیوچرز هم در ابتدا با پیش بینی قیمت یک دارایی شروع میشود، بعد از آن معاملهکننده یک قیمت برای دارایی پیش بینی میکند. اگر قیمت دارایی به سمت بالا پیش بینی شود، در آن صورت معاملهگر وارد موقعیت معاملاتی لانگ میشود و اگر قیمت به سمت پایین پیش بینی شود، معاملهگر وارد موقعیت معاملاتی شورت شده و با آن میتواند از ریزش قیمت نیز سود کسب کند.
اما باید بدانید که آپشن ها و معاملات فیوچرز در کارکرد دقیقا مانند هم نیستند و با هم تفاوت دارند. اولین تفاوت این است که در آپشن ها شما اختیار معامله دارید، یعنی هنگامی که سررسید قرارداد فرا رسید، شما میتوانید معامله را انجام ندهید. ولی در معاملات فیوچرز هیچ اختیار معاملهای وجود ندارد، به محض آنکه طبق قرار شرایط قیمتی فرا برسد، شما باید آن معامله را انجام دهید و نمیتوانید از مسئولیت آن شانه خالی کنید.
ریسک معاملات فیوچرز بسیار بیشتر از آپشن هاست و دقیقا به همین علت سود و ضرر در آنها نیز بسیار بیشتر از آپشن هاست. نهایت ضرر در آپشن ها، همان پولی است که در ابتدا برای خرید آپشن پرداخت کردهاید، اما در معاملات فیوچرز حدی برای ضرر شما وجود ندارد و به اندازه جابجایی قیمت امکان ضرر وجود دارد. در واقع در یک معامله فیوچرز میتوانید آنقدر ضرر کنید که کل دارایی شما صفر شود.
تفاوت آپشن های آمریکایی و اروپایی
در حالت آمریکایی، قبل از رسیدن سررسید، امکان اجرای قرارداد آپشن وجود دارد. ولی در حالت اروپایی، به منظور اجرای یک آپشن حتما باید تا زمان رسیدن سررسید صبر کنید و بعد از آن امکان اجرای قرارداد را خواهید داشت.
تفاوت آپشن های ارز دیجیتال با آپشن سهام
آپشن ها در بیشتر بازارهای مالی وجود دارند، اما نحوه عرضه آنها در هر بازار متفاوت است. در بازارهای سهام معمولا هر واحد آپشن، 100 سهام را پوشش میدهد. به این ترتیب اگر در یک آپشن، قیمت سهام یک دلار افزایش یابد، دارنده آن از سود صد دلاری بهرهمند خواهد شد. اما در بازار ارزهای دیجیتال معمولا هر واحد آپشن، یک واحد از رمزارزها را پوشش میدهد. به طور مثال به ازای هر واحد بیت کوین، باید یک واحد آپشن خریداری کنید.
اصطلاحات رایج در قرارداد آپشن های ارز دیجیتال
اگر قصد فعالیت و معامله با استفاده از آپشنها را دارید، بهتر است که قبل از هر چیز با اصطلاحات رایج در آنها آشنا باشید. چرا که در پلتفرمهای رایج برای معاملات آپشن با واژههای انگلیسی خاصی روبرو خواهید شد و احتمالا معادل آنها در فارسی نمیتواند منظور کافی را برساند. به جهت آگاهی و جلوگیری از سردرگمی شما، در این بخش معنی و مفهوم تعدادی از واژه های رایج در بازار آپشن گردآوری شده است.
- Premium : قیمتی که بابت خرید هر واحد آپشن باید بپردازید.
- Exercise : هنگامی که یک قرارداد آپشن را اجرا کرده و به مفاد آن عمل میکنید، اصطلاحا گفته میشود که آن را Exercise کردهاید.
- Strike price : قیمتی که برای خرید و فروش دارایی در یک آپشن با آن موافقت کردهاید. همان قیمتی که در زمان سر رسید قرارداد اختیار دارید تا با آن معامله کنید.
- Expiration date (expiry) : تاریخ سر رسید یک قرارداد آپشن است، در این تاریخ اختیار دارید که معامله را طبق توافق قبلی انجام دهید یا آنکه بدون انجام معامله از آپشن خارج شوید.
- Writer : شخصی است که فروشنده یک آپشن است.
- Holder : شخصی است که خریدار یک آپشن است.
بهترین پلتفرم ها برای معامله آپشن های ارز دیجیتال
در این قسمت قصد داریم چند پلفترم بسیار بزرگ و محبوب برای خرید و فروش آپشن های ارز دیجیتال را معرفی کنیم. البته لازم به ذکر است که انجام معامله در برخی از این پلتفرم ها نیاز به احراز هویت دارد و شاید معامله در آنها برای ایرانیان امکان پذیر نباشد.
آنچه در این بخش معرفی میشود، صرفا معرفی پلتفرم های بزرگ است و به این معنا نیست که ایرانیان بدون هیچ مشکلی میتوانند در این سایت ها به معامله بپردازند. لطفا قبل از هرگونه معاملهای درباره این پلتفرم ها و قوانین آن تحقیق کنید و با ریسکهای معاملات آپشن آشنا شوید. بدیهی است که مسئولیت دارایی و معاملات شما بر عهده خود شماست و وظیفه ما تنها ایجاد آگاهی و بالا بردن اطلاعات شما در این زمینه است.
- Deribit (بهترین پلتفرم برای معامله آپشن های بیت کوین و اتریوم) : یک شرکت آمستردامی است که در سال 2016 تاسیس شده است. این سایت آپشن هایی در حالت اروپایی ارائه میکند و معاملات آپشن بیت کوین و اتریوم در آن کارمزد 0.0004 بیت کوینی، به دنبال دارد.
- Bybit (دارای آپشن های USDC) : یک صرافی ارز دیجیتال با رشد بسیار سریع است که بیش از 6 میلیون کاربر در سراسر جهان دارد. در این صرافی انواع ابزارهای مالی همچون معاملات فیوچرز، اسپات، NFT، کپی تریدینگ و … برای کاربران وجود دارد. علاوه بر اینها در Bybit امکان انجام آپشن ها با استیبل کوین USDC نیز وجود دارد.
- صرافی دلتا ( دارای قرارداد آپشن برای تعداد زیادی از توکن های رمزارزی ) : یک شرکت سنگاپوری است که در سال 2018 تاسیس شده است. در این صرافی میتوانید بر روی بیت کوین، اتریوم، ریپل، لایت کوین، بیت کوین کش، بایننس کوین و لینک قرادادهای کال آپشن یا پوت آپشن باز کنید.
- صرافی FTX (دارای بهترین ابزارهای تحلیل نمودار) : یک صرافی هنگ کنگی که در سال 2019 تاسیس شده است و در لیست 5 صرافی بزرگ جهان از لحاظ حجم معاملات است. در این صرافی آپشن های بیت کوین به حالت اروپایی ارائه میشود.
- بایننس : احتمالا تمام فعالان بازار ارزهای دیجیتال، صرافی بایننس را میشناسند. یک صرافی بسیار بزرگ که در تمام زمینههای معاملات ارز دیجیتال فعال است. بنابراین کاملا مشخص است که بخشی کامل و بزرگ برای معاملات آپشن های ارز دیجیتال داشته باشد.
- com : یک پلتفرم بسیار حرفهای برای معاملات آپشن ارزهای دیجیتال است. معامله در این پلتفرم به دلیل وجود ابزارهای بسیار حرفهای، به افراد مبتدی و عادی توصیه نمیشود. با داشتن یک حساب در این سایت میتوانید انواع مختلفی از معاملات رمزارزی همچون فیوچر، مارجین، اسپات و آپشن را انجام دهید.
سخن پایانی
آپشن ها یا قراردادهای اختیار معامله از جمله روش های معاملاتی ارز دیجیتال هستند که در آنها میتوانید با پیش بینی روند قیمت، سود کسب کنید یا به وسیله آنها ریسک معاملات خود را کاهش دهید.
هنگام رسیدن زمان سر رسید یک آپشن، شما اختیار این را خواهید داشت که به قرارداد عمل کنید یا آن را بدون استفاده رها کنید. همین باعث میشود که ریسک این روش نسبت به روش های مشابهی همچون فیوچر یا مارجین تریدینگ پایینتر باشد.
در این مقاله سعی شد تا توضیحات کاملی درباره این روش معاملاتی کمتر شناخته شده، ارائه شود. امیدواریم که با این اطلاعات، آگاهی شما در این زمینه افزایش یافته باشد و بتوانید از آپشن های ارز دیجیتال برای کسب سود یا مدیریت ریسک معاملات خود استفاده کنید.