داموندمگ

ترید ارز دیجیتال چیست؟ + بهترین روش ترید ارز دیجیتال

DAMOND
ترید ارز دیجیتال معاملات اسپات

ترید ارز دیجیتال به معنای باز کردن پوزیشن خرید و فروش قیمت یک ارز دیجیتال در برابر یک ارز دیجیتال دیگر یا در برابر دلار (مثلا بیت کوین/دلار) است. ترید یکی از روش‌های کسب درآمد بسیار محبوب چه برای بازار ارز دیجیتال و چه در بازارهای مالی دیگر است.

ترید در بازار ارز دیجیتال ویژگی‌هایی دارد که آن را حتی برای برخی از تریدرهای حرفه‌ای جذاب‌تر نیز کرده است. ترید ارز دیجیتال انعطاف پذیری بیشتر، امکان استفاده از اهرم و توانایی باز کردن پوزیشن‌های شورت و لانگ با نوسانات بسیار بالا را ممکن کرده است. البته استفاده از این ویژگی‌ها حتی برای تریدرهای بازارهای دیگر آسان نیست چون این بازارها با هم ویژگی‌های متفاوتی دارند. با ما در این مقاله داموندمگ همراه باشید تا بفهمیم این روش کسب درآمد در دنیای ارزهای دیجیتال چه مزیت‌هایی دارد و چگونه می‌توان ریسک‌های آن را کاهش داد.

ترید ارز دیجیتال چیست؟

ترید ارزهای دیجیتال، خرید و فروش ارزهای دیجیتال برای کسب سود از نوسانات قیمت است. برای انجام این کار، می‌توانیم یک ارز دیجیتال را با ارز دیگری مبادله کنیم یا یک ارز دیجیتال را با پول سنتی مبادله کنیم.

ارزهای دیجیتال دسته جدیدی از دارایی‌های مالی هستند که محبوبیت و پذیرش آن به طور مداوم در حال افزایش است. اما مکانیسم‌های کار با ارزهای دیجیتال مشابه مکانیسم‌هایی است که در سایر بازارهای مالی مانند سهام یا فارکس وجود دارد. اگر بخواهید برای کسب سود معامله کنید، یک قانون کلی وجود دارد که همیشه صادق است:

بین زمانی که وارد بازار می‌شویم و زمانی که از بازار خارج می‌شویم، باید در قیمت ارز دیجیتال مورد معامله تفاوتی به نفع ما وجود داشته باشد.

تریدر ارز دیجیتال

ترید ارز دیجیتال یا سرمایه‌گذاری ارز دیجیتال؟ کدام بهتر است؟

ترید و سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال دو روش متفاوت برای سودآوری از طریق این نوع دارایی‌های دیجیتال است. ترید ارزهای دیجیتال به خرید و فروش حین حرکات قیمت از طریق باز کردن و بسته شدن معاملات در بازه‌های زمانی کوتاه گفته می‌شود. روش اصلی تحلیل در ترید، تحلیل تکنیکال است و معاملات معمولاً در این روش به صورت مداوم باز و بسته می‌شوند.

از سوی دیگر، سرمایه گذاران که به عنوان هولدر نیز شناخته می‌شوند، با خرید و حفظ ارزهای خود به دنبال بازگشت سرمایه در دوره‌های زمانی طولانی تر هستند. روش اصلی کسب سود در هولد، تحلیل فاندامنتال است و آنها بسیار کمتر از یک تریدر می‌کنند. البته این دو روش را می‌توان با هم ترکیب هم کرد.

مثال: یک تریدر می‌تواند از تحلیل فاندامنتال برای کاهش ریسک در تریدهای خود استفاده کند. همچنین ترید هر چقدر بازه‌های زمانی بزرگ‌تری داشته باشد، بیشتر به تحلیل فاندامنتال نزدیک‌تر می‌شود. به طور خلاصه، ترید ارز دیجیتال یا سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال یک تصمیم شخصی است که به عواملی مانند دانش، ریسک گریزی، اهداف و زمان در دسترس هنگام ترید بستگی دارد.

بازار ارزهای دیجیتال چگونه کار می‌کند؟

در این بخش قصد داریم نحوه عملکرد بازار ارز دیجیتال و برخی از مهم ترین ویژگی‌ها و تفاوت‌های آن را با دیگر بازارهای مالی ببینیم.

قیمت در بازار ارزهای دیجیتال عمدتاً به دلیل عرضه و تقاضا بالا و پایین می‌رود. افزایش قیمت دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد: پیشرفت‌های مهم در مراحل توسعه ، قراردادهای همکاری با سایر شرکت‌ها، لیست شدن در صرافی‌های جدید، اخبار مثبت و غیره. هر کدام از این عوامل باعث می‌شود که علاقه به یک ارز دیجیتال یا توکن خاص در کوتاه مدت افزایش یابد و در نتیجه تقاضا افزایش یابد که منجر به افزایش قیمت می‌شود.

هنگام رخ دادن وقایع منفی نیز قیمت کاهش پیدا می‌کند: وقتی توسعه پروژه‌ای متوقف می‌شود، نقص امنیتی در آن کشف می‌شود و غیره. این دلایل و بسیاری دیگر باعث می‌شود که سرمایه گذاران پوزیشن خود را هنگام ترید ارز دیجیتال با قیمت کمتر ببندند.

اما بزرگترین عاملی که در بلندمدت بر تقاضا تأثیر می‌گذارد، صرفاً پذیرش آن ارز دیجیتال است. افزایش علاقه عموم مردم و موسسات به ارزهای دیجیتال به این معنی است که ارزش بازار ارزهای دیجیتال و همچنین قیمت بیت‌کوین، اتریوم و بقیه آلت‌کوین‌ها همچنان در حال افزایش است.

روش کار بازار ارزهای دیجیتال

ویژگی های بازار ارزهای دیجیتال هنگام ترید

  • بازار ارزهای دیجیتال به طور مداوم کار می‌کند: 24 ساعت شبانه روز، 7 روز هفته.
  • این بازار نسبت به بازارهای سنتی دارای نوسانات بیشتری است و نقدینگی کمتری دارد.
  • بازار ارزهای دیجیتال تعداد زیادی از شرایط و ویژگی‌های خاص خود را دارد که سایر بازارها ندارند. به عنوان مثال، معیارهای مورد استفاده در هنگام انجام تحلیل فاندامنتال یا استفاده از ولت تنها در این دارایی‌ها یافت می‌شود.
  • بیت کوین ارز اصلی و غالب این بازار است و سایر ارزهای دیجیتال معمولاً در جهت کاهش یا افزایش قیمت بیت کوین حرکت می‌کنند. بسته به چرخه بازاری که در آن قرار داریم، ممکن است همبستگی‌های خاص یا افزایش کلی در قدرت نسبی آلت کوین‌ها (ارزهای دیجیتال به جز بیت کوین)‌ در مقابل بیت کوین وجود داشته باشد.
  • هنگامی که یک نفر ترید ارز دیجیتال را آغاز می‌کند با استفاده از جفت ارز باید وارد بازار شود. این جفت‌ها ممکن است از یک ارز دیجیتال در برابر یک ارز فیات (BTC/USD، ETH/EUR، ADA/USD…) یا یک ارز دیجیتال در مقابل یک ارز دیجیتال دیگر (XRP/BTC، ETH/BTC، DOGE/BTC…) تشکیل شوند.
  • در صورت بالا رفتن قیمت یا در صورت نزول قیمت امکان کسب درآمد وجود دارد.
  • امنیت در ترید ارزهای دیجیتال از اهمیت حیاتی برخوردار است. امنیت هم برای جلوگیری از کلاهبرداری یا نقص‌های احتمالی امنیتی در پروژه‌هایی که در آنها سرمایه گذاری می‌شود و هم برای محافظت از ارزهای دیجیتال و کلیدهای خصوصی مهم است.

دامیننس بیت کوین چیست؟

دامیننس بیت کوین نشان می‌دهد که چه درصدی از کل ارزش بازار ارز دیجیتال متعلق به بیت کوین و چه مقدار به بقیه آلت کوین‌ها است. دامیننس یکی از مفاهیم اصلی در ترید ارز دیجیتال است و تریدرهای حرفه‌ای همیشه دامیننس را زیر نظر دارند.

نکته کلیدی دامیننس در این است که وقتی دامیننس بیت کوین افزایش می‌یابد، آلت کوین‌ها ارزش خود را در مقابل بیت کوین از دست می‌دهند. هنگامی که دامیننس کاهش می‌یابد، آلت کوین‌ها در مقابل بیت کوین ارزش بیشتری پیدا می‌کنند. بنابراین، دامیننس به ما کمک می‌کند استراتژیک فکر کنیم: چه زمانی باید از نظر تئوری در بیت کوین سرمایه گذاری کنیم و چه زمانی در آلت کوین تا بازدهی بهتری از پول خود داشته باشیم.

حمایت و مقاومت چیست؟

حمایت و مقاومت دو مفهوم بسیار کلیدی در ترید ارز دیجیتال هستند. حمایت یک قیمت است که وقتی ارز دیجیتال به آن می‌رسد قیمت افزایش می‌یابد. مقاومت عکس این مفهوم است. وقتی یک ارز دیجیتال به یک سطح مقاومت می‌رسد، معمولا قیمتش کم می‌شود. حمایت با نام کف و مقاومت با نام سقف نیز شناخته می‌شوند.

حمایت و مقاومت معمولا به صورت نقطه‌ای نیستند و به شکل خطوطی روی نمودار قیمت نشان داده می‌شوند. قیمت ارز دیجیتال معمولا بارها به این خطوط برخورد می‌کند و تغییر جهت می‌دهد. البته امکان شکستن حمایت و مقاومت هم وجود دارد.

وقتی یک سطح مقاومت شکسته می‌شود، معمولا تبدیل به سطح حمایت می‌شود. عکس این مسئله نیز وجود دارد و وقتی سطح حمایت شکسته می‌شود تبدیل به سطح مقاومتی در آینده می‌شود.

حمایت و مقاومت

روند بازار چیست؟

روند بازار جهت کلی است که قیمت یک دارایی در آن حرکت می‌کند. این مفهوم بیشتر در تحلیل تکنیکال، مورد استفاده قرار می‌گیرد. مثلا اگر اکثر ارزهای دیجیتال بازار افزایش قیمت داشته باشند، روند بازار گاوی یا صعودی است. در بازاری که قیمت‌ها دائما کم می‌شود، روند بازار به سمت پایین است و بازار خرسی است. ترید ارز دیجیتال به صورت کلی در روند صعودی آسان‌تر است اما امکان کسب درآمد در بازار خرسی و نزولی نیز با استفاده از پوزیشن شورت وجود دارد. در ادامه به صورت کامل این روش را توضیح خواهیم داد.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  شبکه لایتنینگ بیت کوین چیست؟

چرخه بازار چیست؟

طرفداران تحلیل تکنیکال معتقد هستند که رفتار قیمت همیشه در یک بازه‌ی زمانی تکرار می‌شود. این تکرار الگوی قیمت معمولا بازه بلند مدتی دارد و هر چقدر هم بلندمدت‌تر باشد، معتبرتر است. این تکرارهای قیمتی را چرخه بازار می‌گویند. چرخه بازار معمولا یک نوع راهنما برای ترید ارز دیجیتال است و تریدر می‌توان با نگاه به چرخه‌ها تا حدی پیش‌بینی کند که در آینده بازار قرار است به چه سمتی حرکت کند.

روش ترید ارز دیجیتال

بدون شک ترید یک روش کسب درآمد خاص است چون در عین حال که امکان کسب درآمد در آن وجود دارد، در صورتی که حرفه‌ای نباشید امکان ضرر در آن نیز وجود دارد. پیش از این که وارد این بازار شوید بهتر است که اصول را بدانید.

1. اصول ترید در بازار ارز دیجیتال را بیاموزید

این مهمترین مرحله است و می‌توان آن را به سه دسته مختلف تقسیم کرد:

  • تا جایی که می‌توانید در مورد ترید و مدیریت ریسک بیاموزید: اصول و تکنیک‌های ترید ارزهای دیجیتال مشابه ترید در بازارهای دیگر مانند فارکس یا سهام است.
  • ویژگی های بازار ارزهای دیجیتال را بیاموزید: با وجود موارد فوق، باید دانست که این بازار، جدید است و چیزهای زیادی دارد که آن را منحصر به فرد می‌کند، بنابراین ترید در آن به درجه خاصی از تخصص نیاز دارد.
  • تسلط بر اکوسیستم ارز دیجیتال: باید بدانید کجا تجزیه و تحلیل کنید، کجا بخرید، چگونه ارزها را انتقال بدهید و چگونه ارزهای دیجیتال یا توکن‌ها را ذخیره کنید.

2. استراتژی های معاملاتی را انتخاب کنید

ترید ارز دیجیتال اساساً نوعی برآورد از احتمالات و مدیریت ریسک معاملات شما است. شما باید یک استراتژی ترید داشته باشید که در بلندمدت سود مثبتی کسب کنید. برای انجام این کار، باید احتمال حرکت قیمت به یک سمت خاص (بالا یا پایین) را پیدا کنید. از سوی دیگر، باید ریسک ترید ارز دیجیتال را مدیریت کنید. به عنوان مثال باید مشخص کنید که تا چه مقدار کاهش قیمت قابل قبول است و به چه مقدار سود راضی هستید.

استراتژی های معاملاتی

3. ارز دیجیتال مورد نظر را انتخاب کنید

قبل از حرکت قیمت و زمانی که یک استراتژی معاملاتی داریم، باید به سوال دیگری پاسخ دهیم: کدام ارز دیجیتال را باید بخرم؟

برای انجام این کار از دو روش تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال استفاده خواهیم کرد. هم تحلیل تکنیکال و هم تحلیل فاندامنتال روش‌های معتبری برای ترید ارزهای دیجیتال هستند و البته نقص‌هایی دارند.

4. انتخاب صرافی برای ترید ارز دیجیتال

برای ترید ارزهای دیجیتال، از پلتفرم‌ها یا سایت‌های معاملاتی استفاده می‌شود که در دنیای ارزهای دیجیتال به عنوان صرافی شناخته می‌شوند. صرافی‌های بایننس، کوین بیس، کوکوین، کراکن و هیوبی برخی از مهم‌ترین صرافی‌ها هستند. در صرافی‌ها می‌توانید ابزارهای ترید ارز دیجیتال مختلفی را پیدا کرد. موارد زیر برخی از مهم‌ترین و پرکاربردترین این ابزارها هستند.

بازار اسپات: به شما امکان می‌دهد مستقیماً یک دارایی را به قیمت فعلی آن (قیمت اسپات) خریداری یا بفروشید. مثلا می‌توانیم بیت کوین، اتریوم یا XRP را در ازای دلار خریداری کنیم.

قراردادهای آتی (فیوچرز): قراردادهای آتی مشتقات مالی هستند که امکان داد و ستد دارایی خاصی را فراهم می‌کنند بدون اینکه لزوماً دارایی را که آنها نمایندگی می‌کنند در اختیار داشته باشید. به عنوان مثال، قراردادهای آتی بیت کوین یکی از پرکاربردترین قراردادهای آتی در دنیای ترید ارز دیجیتال است.

معاملات مارجین: معاملات مارجین به شما امکان می‌دهد برای باز کردن پوزیشن‌های بزرگتر پول قرض کنید. به عبارت دیگر، تریدر از سرمایه‌ای که در اختیار ندارد از طریق اهرم استفاده می‌کند تا بتواند سود بیشتر (و همچنین زیان بیشتر) به دست آورد.

محبوب‌ترین و پرکاربردترین از این سه گزینه، بازار اسپات است و این همان چیزی است که هنگام شروع کار در دنیای ترید ارز دیجیتال به همه توصیه می‌شود.

انواع تحلیل برای ترید ارز دیجیتال

قبل از شروع ترید، باید یاد بگیرید که چگونه ارزهای دیجیتال را تجزیه و تحلیل کنید. در ادامه روش های تحلیل اصلی و چند ابزار ضروری در این زمینه توضیح داده شده است.

تحلیل تکنیکال چیست؟

هدف اصلی تحلیل تکنیکال تلاش برای حدس زدن روند قیمت به سمت بالا یا پایین نیست، بلکه شناسایی الگوها و تعیین احتمالات در مورد حرکات آتی قیمت با استفاده از ابزارهای تحلیل تکنیکال مانند نمودارهای کندل یا اندیکاتورها است.

این تحلیل به یک تریدر اجازه می‌دهد تا تصمیمی آگاهانه بگیرد، زیرا او از قبل می‌داند که قیمت در کدام پوزیشن‌ها و مناطق نمودار به احتمال زیاد به روش خاصی عمل می‌کند. برای انجام تحلیل تکنیکال از پلتفرم‌های تحلیل نمودار استفاده می‌شود. در این پلتفرم‌ها است که می‌توانید با استفاده از ابزارهای مختلف، ارز دیجیتال را از نظر تکنیکال تحلیل کنید.

وبسایت Tradingview، یکی از پرکاربردترین و شناخته شده ترین پلتفرم های جهان است که در زمینه تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای انجام یک تحلیل فنی، باید در استفاده از ابزارهای فنی مانند اندیکاتورها و همچنین شناخت و شناسایی الگوهای شمعدان ژاپنی، خطوط حمایت/مقاومت یا الگوها اطلاعات داشته باشید تا در مورد برخی از مهمترین آنها اظهار نظر کنید.

تحلیل تکنیکال

تحلیل فاندامنتال چیست؟

تحلیل فاندامنتال، تعیین ارزش ذاتی یک ارز دیجیتال یا توکن به منظور مقایسه آن با ارزش واقعی‌اش در بازار است. به این ترتیب در صورت کم ارزش شدن می‌توانیم با هدف کسب سود در پروژه سرمایه گذاری کنیم.

برخلاف تحلیل تکنیکال که فقط بر مطالعه تاریخچه قیمت از طریق نمودارها تمرکز دارد، تحلیل فاندامنتال بر تجزیه و تحلیل اطلاعات عوامل داخلی و خارجی که ارزش یک ارز دیجیتال را تعیین می‌کنند، تمرکز دارد.

این ایده شبیه به تحلیل فاندامنتال شرکت‌ها در بازار سهام است. البته تفاوت‌های اساسی نیز بین این دو وجود دارد.

برخی از مزایای انجام تحلیل فاندامنتال عبارت هستند از:

  • پتانسیل آینده یک پروژه را بشناسید یا متوجه شوید که ارزش آن کم شده است. در هر دو مورد می‌توانید با سرمایه گذاری سود ببرید.
  • از کلاهبرداری اجتناب کنید: تحلیل فاندامنتال به ما سرنخ‌هایی می‌دهد که آیا با یک پروژه با پتانسیل بالا یا یک ارز دیجیتال قلابی سر و کار داریم.
  • همراه با تحلیل تکنیکال، احتمال موفقیت بیشتری در معاملات یا سرمایه گذاری‌ها را به ما می‌دهد.
  • هنگامی که در حال ترید هستید، دیدن تحولات اساسی یک ارز دیجیتال به ما سرنخ‌هایی می‌دهد که مثلاً آیا زمان خوبی برای خروج از بازار است یا خیر.

انجام تحلیل فاندامنتال یک ارز دیجیتال یک هنر است و متغیرهای زیادی وجود دارد که روی نتیجه اثرگذار هستند. این تحلیل را می‌توان در سه گروه دسته‌بندی کنیم: تجزیه و تحلیل پروژه، تحلیل متریک و تحلیل روی زنجیره (On-chain). وبسایت Coinmarketcap یکی از وبسایت‌هایی است که برای اجرای این تحلیل‌ پروژه‌ها به شما کمک زیادی می‌کند.

نمودارها در ترید ارز دیجیتال

نمودارها یک ابزار اساسی برای ترید هستند. در ادامه مروری بر دو نوع از مهم‌ترین نمودارهای قیمیتی ارز دیجیتال خواهیم داشت.

از کجا نمودارهای قیمت ارز دیجیتال را ببینیم؟

پلتفرم‌های مختلفی وجود دارند که نمودارهایی را برای انجام تحلیل تکنیکال و ترید ارز دیجیتال به ما ارائه می‌‎دهند. حتی صرافی هایی مانند بایننس و کوین بیس نمودارهایی را به ما ارائه می‌دهند، اما اغلب استفاده از آنها چندان راحت نیست.

سه مورد از بهترین پلتفرم‌ها برای مشاهده نمودارهای ارزهای دیجیتال عبارتند از:

  • TRADINGVIEW – به طور کلی بهترین و دقیق‌ترین نمودارها را دارد
  • CRYPTRADER – بهترین وبسایت برای مشاهده نمودارهای متعدد
  • COINMARKETCAP – کامل‌ترین وبسایت برای تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال

نمودارها و الگوهای شمعدان ژاپنی

الگوهای شمعدان یا کندل ژاپنی نشان دهنده تاریخچه قیمت یک دارایی مالی (در این مقاله، ارز دیجیتال) در یک دوره زمانی معین است. مثلا در نمودار ETH (اتریوم) در بازه زمانی یک روزه، هر کندل با یک روز مطابقت دارد. با این حال، می‌توانید تایم فریم‌ها یا بازه‌های زمانی دیگری مانند 1 ساعت، 4 ساعت، 1 روز و غیره را انتخاب کنید.

الگوهای شمعدان ژاپنی

انتخاب بازه در ترید ارز دیجیتال بستگی به این دارد که آیا بخواهیم آنچه را که روی نمودار در بازه‌های زمانی گسترده (ماه‌ها، هفته‌ها، روزها) اتفاق افتاده است یا در بازه‌های زمانی بسیار محدود (ساعت‌ها، دقیقه‌ها) بررسی کنیم.

با این حال، برای خواندن یک شمع ژاپنی باید آناتومی آن را بدانیم:

  • بدنه: وسیع‌ترین قسمت است و محدوده قیمتی را که از باز شدن تا بسته شدن می‌رود را نشان می‌دهد.
  • سایه یا فتیله: خطوط کوچکی هستند که بالا و پایین بدنه هستند. آنها حداکثر و حداقل قیمت به دست آمده در بازه زمانی را نشان می‌دهند.
  • رنگ: جهت قیمت را نشان می‌دهد. اگر سبز باشد، قیمت پایانی بالاتر از قیمت آغازین است. بنابراین، ارزش ارز دیجیتال افزایش یافته است (شمع صعودی). اگر قرمز باشد، قیمت بسته شدن کمتر از قیمت پایانی است، بنابراین قیمت ارز دیجیتال کاهش یافته است (شمع نزولی).
مطلب پیشنهادی داموندمگ:  چیلیز چیست؟ ارز دیجیتال Chiliz با توکن CHZ

با دانستن این بخش‌ها، می‌توانیم با یک نگاه ساده، نمودار شمعی را برای ترید ارز دیجیتال به سرعت بفهمیم:

  • با مشاهده رنگ می‌دانیم که قیمت بالا یا پایین رفته است.
  • با نگاه کردن به بدنه شمع متوجه می‌شویم که با چه قیمتی باز شده و با چه قیمتی بسته شده است.
  • به لطف سایه‌ها، می‌دانیم که قیمت‌ها به حداکثر یا حداقل رسیده است.

با مشاهده اندازه و بسته شدن شمع می‌توان به قدرت بازار پی برد. برای مثال بدنه‌ای با دامنه وسیع و بسته شدن در اوج نشان دهنده فشار خرید زیاد است.

اندیکاتورها

اندیکاتورها اساساً فرمول‌ها یا محاسبات ریاضی هستند که برای به دست آوردن اطلاعات عمیق‌تر و دقیق‌تر در نمودار قیمت یک ارز دیجیتال اعمال می‌شوند.

زمانی که تریدر از اندیکاتورها به درستی استفاده کند، قابلیت اطمینان تحلیل خود را افزایش می‌دهد، بنابراین تصمیم گیری او برای استراتژی راحت‌تر خواهد بود.

بهترین اندیکاتور وجود ندارد و بهترین بودن را فقط شرایط استراتژی معاملاتی و بازار تعیین می‌کند. هنگام استفاده از اندیکاتورها باید به شاخص‌های زیر دقت کنیم:

  • اینکه اندیکاتور چه اطلاعاتی را ارائه می‌دهد؟
  • اندیکاتور چگونه ساخته شده است؟
  • اندیکاتور چگونه می‌تواند به من در استراتژی معاملاتی ترید ارز دیجیتال من کمک کند؟

میانگین متحرک (MM)

میانگین متحرک یک اندیکاتور تحلیل تکنیکال است که میانگین قیمت را در یک بازه زمانی مشخص قابل تنظیم محاسبه می‌کند و نشان می‌دهد. به این ترتیب می‌توانید در نمودارها ببینید که عملکرد قیمت در یک بازه زمانی مشخص چگونه است. این اندیکاتور یکی از پرکاربردترین اندیکاتورهای مورد استفاده در ترید ارز دیجیتال است.

اندیکاتور MACD

اندیکاتور MACD نیز یکی دیگر از پرکاربردترین اندیکاتورها در انواع ترید ارز دیجیتال است. مکدی پیگیری روندها و اندازه گیری مومنتوم را بر عهده دارد، یعنی نشان می‌دهد که قیمت با شتاب در حال کاهش یا افزایش است. مکدی با استفاده از میانگین‌های متحرک نمایی و رابطه بین آنها، رفتار قیمت در گذشته را با رفتار فعلی مقایسه می‌کند. قسمت‌هایی که این اندیکاتور را تشکیل می‌دهند شامل خط MACD، خط سیگنال و هیستوگرام می‌شوند.

فیبوناچی

نام این اندیکاتور از دنباله فیبوناچی است که توسط ریاضیدان ایتالیایی لئوناردو فیبوناچی در قرن سیزدهم ایجاد شد.اندیکاتور فیبوناچی ابزاری است که برای پیش بینی مناطق حمایت و مقاومت بالقوه استفاده می‌شود. هنگامی که قیمت در یک روند است و معکوس می‌شود، این اندیکاتور سطوح مختلفی را نشان می‌دهد که قیمت می‌تواند به آن واکنش نشان دهد. این سطوح از دنباله فیبوناچی اصلی مشتق شده‌اند که رایج‌ترین آنها عبارتند از: 23.6٪، 38.2٪، 50٪، 61.8٪ و 78.6٪..

فیبوناچی

اندیکاتور Volume

این اندیکاتور به ما می‌گوید که چه مقدار از دارایی در بازار خرید یا فروخته می‌شود و یکی از مهمترین اندیکاتورها است. اندیکاتورهای حجم زیادی مانند OBV (On Balance Volume) یا ADL (Accumulation/Distribution Line) وجود دارد که با تغییرات کمی نسبت به این اندیکاتور محاسبه می‌شوند.

شاخص ترس و طمع

شاخصی که به عنوان شاخص ترس و طمع ارز دیجیتال شناخته می‌شود، شاخصی است که احساسات بازار ارزهای دیجیتال را اندازه گیری می‌کند. این شاخص در ترید ارز دیجیتال کاربرد دارد و تریدرها با نگاه به آن می‌فهمند که نظر خریداران و فروشندگان نسبت به قیمت‌ها چطور است و آیا از ترس کاهش قیمت قصد فروش دارند یا قصد دارند که ارز دیجیتال خود را به دلیل ارزش زیاد آن نگه دارند.

دفتر سفارش چیست؟

دفتر سفارش (Order Book) یک لیست الکترونیکی از کلیه سفارشات خرید و فروش برای یک ابزار مالی خاص است که بر اساس قیمت سفارش تنظیم شده است. دفتر سفارش یک ابزار پویا است بنابراین به صورت بلادرنگ به روز می‌شود و نشان دهنده منافع خریداران و فروشندگان در یک زمان معین است.

دفترهای سفارش ابزارهایی هستند که در اکثر صرافی‌های ارز دیجیتال موجود هستند و یکی از مهم‌ترین ابزارهای ترید ارز دیجیتال است. پیکربندی و نحوه نمایش داده‌های هر دفتر سفارش ممکن است بسته به صرافی کمی متفاوت باشد زیرا دفتر سفارش بایننس با کوین بیس یا کوکوین توسط شرکت‌های مختلفی درست شده‌اند. با این حال، معمولاً اطلاعات مشابهی را ارائه می‌دهند و تفاوت‌ها کم است.

دفتر سفارش به تریدرها کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری بگیرند و به آنها امکان می‌دهد احساسات بازار را بسنجند زیرا می‌توانند با آن تخمین‌هایی در مورد عرضه و تقاضای یک ارز دیجیتال انجام دهند.

استراتژی های معاملات ارزهای دیجیتال

استراتژی معاملات ارزهای دیجیتال، طرحی برای خرید و فروش دارایی‌های ارز دیجیتال است که ریسک را به حداقل می‌رساند و در عین حال شانس کسب سود را افزایش می‌دهد.

استراتژی معاملاتی مبتنی بر قوانین و معیارهای از پیش تعریف شده‌ای است که برای تصمیم گیری استفاده می‌شود. استراتژی شامل موارد زیر می‌شود:

  • روش انتخاب ارز دیجیتال دارای پتانسیل
  • بازه زمانی ترید ارز دیجیتال
  • نقطه قیمتی ورود و خرج
  • حد ضرر (Stop-loss)
  • حد سود (Take Profit)

استراتژی های معاملات ارزهای دیجیتال

از سوی دیگر، یک استراتژی باید مزیت آماری نسبت به بازار داشته باشد و همچنین باید قابل تکرار باشد. استراتژی باید تعریف شود و باید در طول زمان قابل تکرار باشد. در زیر چند مورد از بهترین استراتژی‌های شناخته شده در ترید ارز دیجیتال را معرفی خواهیم کرد.

میانگین هزینه دلار (DCA)

DCA یا میانگین هزینه دلار، یک استراتژی بلند مدت است و ساده‌ترین استراتژی محسوب می‌شود. بسیاری از تریدرها معتقد هستند که میانگین هزینه بیشتر از این که یک استراتژی ترید ارز دیجیتال باشد، یک استراتژی سرمایه گذاری بلندمدت است.

این استراتژی تقسیم سرمایه موجود به مقادیر کمتر و متعاقباً باز کردن پوزیشن‌ها در فواصل زمانی منظم است. به این ترتیب، با گذشت زمان، میانگین قیمت‌های خرید را به دست می‌آوریم و تأثیر نوسانات را در قیمت‌هایی که ارزهای دیجیتال به دست آورده‌ایم را کاهش می‌دهیم.

پوزیشن تریدینگ

پوزیشن تریدینگ یک استراتژی میان مدت است که در آن تریدرها پوزیشن‌های خود را برای هفته‌ها یا ماه‌ها باز نگه می‌دارند. بازه‌های زمانی مورد استفاده معمولاً روزانه و هفتگی خواهد بود.

زمانی که به دنبال یک ارز دیجیتال با پتانسیل برای پوزیشن‌های باز می‌گردیدبهتر است که تحلیل فاندامنتال آن را انتخاب کنید و این تحلیل را با تحلیل تکنیکال ترکیب کنید تا بهینه‌ترین زمان برای ورود به بازار را مشخص کنید. این استراتژی شبیه هولد کردن ارز دیجیتال است اما مدت زمان آن محدودتر است.

سوئینگ تریدینگ

سوئینگ تریدینگ یک استراتژی میان مدت است که در آن پوزیشین‌ها را برای روزها یا هفته‌ها باز نگه می‌دارند. بازه‌های زمانی مورد استفاده عموما روزانه و 4 ساعت خواهد بود. هدف یک تریدر سوئینگ این است که با توجه به وضعیت کلی بازار اقدام به کسب سود کند.

چند راه برای اجرای این استراتژی به شرح زیر است:

  • خرید هنگام رسیدن قیمت به سطح حمایت
  • فروش هنگام رسیدن قیمت به سطح مقاومت
  • خرید یا فروش در پولبک‌ها (نقاطی که قیمت به جای قبلی‌اش برمی‌گردد)
  • خرید و فروش با کشف الگوهایی مانند مثلث، پرچم یا گوه

اسکالپینگ

از بین همه استراتژی‌های ترید ارز دیجیتال مورد بحث، اسکالپینگ در کوچکترین بازه‌های زمانی انجام می‌شود. اسکالپرها سعی می‌کنند نوسانات کوچک قیمت را زیر نظر داشته باشند و اغلب در عرض چند دقیقه (یا حتی چند ثانیه) وارد معامله شده و از آن خارج می‌شوند. آن‌ها در بیشتر موارد، از تحلیل تکنیکال برای پیش‌بینی حرکات قیمت برای کسب سود استفاده می‌کنند.

ترید با استراتژی معاملاتی اسکالپینگ به دلیل بازه‌های زمانی کوتاه، اغلب درصد کمی از سود را به همراه دارد که معمولاً کمتر از 1٪ است اما اسکالپینگ نوعی بازی اعداد است، بنابراین سودهای کوچک مکرر می‌تواند در طول زمان اضافه شوند و به رقم قابل توجهی در روز برسند.

اسکالپینگ

اسکالپینگ به هیچ وجه یک استراتژی برای تریدرهای مبتدی نیست. درک عمیق از بازارها، پلتفرم‌هایی که روی آن‌ها معامله می‌کنید و تحلیل تکنیکال برای موفقیت در این استراتژی حیاتی هستند. گفته می‌شود اسکالپینگ برای معامله گرانی که در شناسایی الگوهای حرفه‌ای هستند و استفاده از نوسانات کوتاه مدت را بلدند می‌تواند بسیار سودآور باشد.

ثبت اردر در ترید ارز دیجیتال

اردر یا سفارش درخواست‌هایی برای خرید یا فروش ارزهای دیجیتال هستند که به یک صرافی ارسال می‌شوند. شش نوع سفارش اصلی در صرافی‌های بزرگ مثل بایننس وجود دارد:

  • سفارش بازار (Market Order)
  • سفارش محدود (Limited Order)
  • حد مجاز (Stop Limit)
  • توقف ضرر (Stop-Loss)
  • سفارش OCO
  • ‌حدضرر متحرک (Trailing Stop)
مطلب پیشنهادی داموندمگ:  دامنه NFT چیست: آیا NFT Domain ها ایندکس می شوند؟

هر سفارش دارای نام ارز دیجیتال، قیمت و مقداری است که می‌خواهید بخرید یا بفروشید.

طبقه بندی انواع سفارشات در ترید ارز دیجیتال

ما می‌توانیم سفارشات را به دو نوع طبقه بندی کنیم: سفارشات بازار و سفارشات در حال انتظار.

سفارشات بازار: سفارشات خرید و فروش هستند که بلافاصله در زمان ایجاد آنها اجرا می‌شوند.

سفارشات در انتظار: اینها سفارشاتی هستند که زمانی اجرا می‌شوند که ارز دیجیتالی که می‌خواهیم بخریم یا بفروشیم به قیمتی که ما تعیین می‌کنیم برسد.

سفارش بازار (Market Order)

سفارش بازار به صورت خودکار اجرا می‌شود. به بیان بهتر هنگام ثبت این گزینه، سفارش شما در دفتر سفارش قرار نمی‌گیرد، اما با بهترین قیمتی که بازار در زمان ارسال آن دارد، خرید یا فروخته می‌شود.

  • مزایا: نسبت به بقیه سفارش‌ها اولویت دارد و به صورت آنی اجرا می‌شود.
  • معایب: ما هیچ کنترلی روی قیمتی که در آن اجرا می‌شود نداریم.

بیایید مثالی بزنیم. ما می‌خواهیم 0.01 بیت کوین را با استفاده از سفارش بازار بخریم. پس از ارسال، سفارش بلافاصله اجرا می‌شود و قیمت خرید ارزان ترین قیمت موجود در دفترچه سفارش خواهد بود.

سفارش محدود (Limited Order)

در سفارش محدود، حداکثر قیمتی که می‌خواهیم یک ارز دیجیتال را در آن بخریم یا بفروشیم را تعیین می‌کنیم. به محض رسیدن قیمت به مقدار مشخص شده، سفارش خرید یا فروش اجرا می‌شود.

فرض کنید می‌خواهیم ارز دیجیتالی بخریم که قیمت فعلی آن 4 دلار است. ما قصد داریم از یک سفارش محدود استفاده کنیم و قیمت پیشنهادی را که کمتر از قیمت فعلی است، مثلا 3 دلار، تعیین کنیم. اگر ارز دیجیتال 5 دلار قیمت داشته باشد، قیمت 6 دلار را تعیین می‌کنیم. بنابراین، سفارش‌های محدود فوراً اجرا نمی‌شوند و به ما امکان می‌دهند حداکثر یا حداقل قیمتی را که مایل به پرداخت آن هستیم تعیین کنیم. این نوع از سفارش در ترید ارز دیجیتال کاربرد فراوان دارد.

سفارش محدود

حد مجاز

حد مجاز یا Stop-Limit برای خرید با قیمتی بالاتر از قیمت فعلی یا فروش کمتر از قیمت فعلی استفاده می‌شود.

در این نوع سفارش ما دو اطلاعات را وارد می‌کنیم:

  • Stop: قیمتی که در آن سفارش خرید یا فروش ما آغاز می‌شود
  • Limit: حداکثر قیمتی که سفارش با آن اجرا می‌شود.

فرض کنید یک ارز دیجیتال 1.05 دلار قیمت دارد. بر اساس تحلیل ما، اگر قیمت از 1.15 دلار فراتر رفت، باید وارد بازار شویم زیرا شکست مقاومتی رخ می‌دهد که باعث شروع حرکت صعودی می‌شود. در این حالت، ما یک سفارش Stop-Limit را با قیمت 1.15 دلار ثبت می‌کنیم که با رسیدن قیمت به آن مقدار و مقدار محدود 1.20 دلار، که حداکثر قیمتی است که مایل به پرداخت آن هستیم، فعال می‌شود. اگر از  Stop-Limitاستفاده کنیم، همین توضیح اعمال می‌شود.

توقف ضرر

توقف ضرر سفارشی است که برای بستن موقعیت ما در بازار هنگام ضرر در ترید ارز دیجیتال استفاده می‌شود. این سفارش بسیار پرکاربرد است. به این ترتیب اگر قیمت بر خلاف پیش‌بینی ما حرکت کند، ضرر خود را محدود می‌کنیم.

به عنوان مثال، اگر ما پوزیشنی را در یک ارز دیجیتال باز کنیم و نمی‌خواهیم سرمایه زیادی را در صورت شروع کاهش قیمت از دست بدهیم، Stop Loss را با قیمتی کمتر از قیمت ورودی خود تعیین می‌کنیم. به این ترتیب، اگر قیمت شروع به کاهش کند، این سفارش پوزیشن ما را می‌بندد تا بتوانیم حداکثر مقدار ضرر را تعیین کنیم.

مثلا تصور کنید ما 0.2 بیت کوین داریم و قیمت فعلی 39000 دلار است. ما Stop Loss را 38000 دلار تعیین کردیم. اگر ارزش بیت کوین به 38000 دلار کاهش یابد، پوزیشن ما به طور خودکار بسته می‌شود. در بازار ارزهای دیجیتال که نوسانات بسیار بالا و ناگهانی هستند استفاده از Stop Loss بسیار مهم و کاربردی است.

بسیاری از افراد تازه وارد به دنیای ترید بدون استفاده از این سفارش ترید می‌کنند یا عدد آن را خیلی بزرگ و خیلی کوچک می‌گیرند. همه این کارها خطرناک است. برای انتخاب Stop Loss مناسب باید تجربه فراوانی در ترید داشته باشید.

سفارش OCO

OCO مخفف عبارت One Cancels the Other است، به این معنی که یک سفارش، دیگری را لغو می‌کند. هنگام ایجاد یک سفارش OCO، ما همزمان دو سفارش تولید می‌کنیم، یک سفارش محدود و یک سفارش با حد مجاز ضرر. به محض اینکه یکی از این دو اجرا شود، دیگری لغو می‌شود. کاربرد اصلی این نوع سفارش در ترید ارز دیجیتال زمانی است که ما یک ارز دیجیتال خریداری کرده‌ایم و می‌خواهیم در صورت حرکت قیمت به نفع ما سود ببریم و در صورت حرکت مخالف، پوزیشن را ببندیم.

‌حدضرر متحرک  (Trailing Stop)

حدضرر متحرک یک نوع سفارش است که فقط در معاملات آتی در دسترس است. می‌توانیم بگوییم که یک سفارش حد ضرر متحرک یک Stop-Loss پویا است که به دنبال حرکت قیمت تنظیم می‌شود. مزیت این سفارش برای محدود کردن ضرر و محافظت از سود در زمانی است که قیمت بر خلاف پیش‌بینی ما حرکت می‌کند.

پس از فعال شدن این نوع سفارش در ترید ارز دیجیتال دو اتفاق ممکن است رخ دهد:

قیمت همچنان در حال افزایش است: برای محافظت از سود ما، Stop-loss به طور خودکار بالا می‌رود.

قیمت به عقب برمی‌گردد: حدضرر متحرک در فاصله‌ای از حداکثر قیمتی که رخ داده است ثابت می‌ماند و با درصدی که ما تعیین می‌کنیم مطابقت دارد. اگر قیمت در نهایت به حدضرر متحرک برسد، سفارش اجرا می‌شود و معامله ما بسته می‌شود.

قراردادهای آتی (فیوچرز)

قراردادهای آتی نوعی مشتقات مالی هستند که به شما امکان می‌دهند در مورد حرکت قیمت دارایی‌هایی مانند مواد خام، شاخص‌های سهام یا ارز دیجیتال حدس‌هایی بزنید.

اساساً فیوچرز به شما این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به مالکیت یک ارز دیجیتال از آن کسب سود کنید. به عنوان مثال، با خرید یک قرارداد آتی بیت کوین، می‌توانیم بدون نیاز به خرید و ذخیره بیت کوین در کیف پول خود از افزایش قیمت آن سود ببریم. این روش ترید ارز دیجیتال بسیار سودده و البته بسیار ریسکی است.

قراردادهای آتی

خریدار یک قرارداد آتی تعهد خرید و دریافت دارایی پایه را زمانی که قرارداد آتی منقضی می‌شود، می‌پذیرد. فروشنده قرارداد آتی متعهد به تهیه و تحویل دارایی پایه در تاریخ انقضا است. در این مثال، دارایی اساسی بیت کوین است. اگر قرارداد آتی بخریم و تاریخ انقضا فرا برسد، قرارداد منحل می‌شود و به همان قیمتی که قرارداد را خریده‌ایم، مقدار بیت کوین مربوطه به ما داده می‌شود.

با یک مثال ساده می‌توانیم این مفهوم را بهتر بفهمیم: فرض کنید در مارس 2022 یک قرارداد آتی بیت کوین با تاریخ انقضای ژوئن 2022 به قیمت 36000 دلار خریدیم. پس از رسیدن به ژوئن 2022، قرارداد تسویه شده است، بنابراین آنها بیت کوین توافق شده را به ما می‌دهند. اگر قیمت بیت کوین در ژوئن 38000 دلار باشد، همانطور که ما 36000 دلار برای قرارداد پرداخت می‌کنیم، 2000 دلار سود کرده‌ایم.

اگر پیش‌بینی قیمت شما این باشد که قیمت پایین می‌‎رود، پوزیشن مورد نظر شورت است و اگر در حال بالاتر رفتن باشد، به آن لانگ می‌گویین.

اهرم در ترید ارز دیجیتال چیست؟

اهرم (Leverage) در ترید ارز دیجیتال به معنای استفاده از سرمایه استقراضی از یک کارگزار هنگام باز کردن یک پوزیشن است. یکی از اهداف اصلی اهرم مالی دستیابی به سودهای چند برابری است. اهرم با یک عدد تعریف می‌شود که در مقدار پول سرمایه گذاری شده توسط تریدر ضرب می‌شود، به عنوان مثال، اهرم 2 باعث می‌شود که سود یا ضرر شما دو برابر شود. معاملات اهرمی را می‌توان برای هر دو پوزیشن خرید (لانگ) و فروش (شورت) استفاده کرد.

نتیجه گیری

ترید ارز دیجیتال یکی از روش‌های کسب درآمد در این دنیای نوپا است که برای بسیاری از تریدرها جذاب‌ترین نوع کسب درآمد از طریق ترید محسوب می‌شود. با این حال باید بدانید که پیش از ورود به آن باید به اندازه کافی تجربه از بازار ارز دیجیتال و تکنیک‌ها، ابزارها و استراتژی‌های ترید داشته باشید تا بتوانید شیرینی کسب درآمد را حتی در بازارهای ریزشی تجربه کنید!

سوالات متداول

ترید ارز دیجیتال چیست؟

به خرید و فروش ارز دیجیتال و سود کردن از نوسانات قیمت بین این دو نقطه گفته می‌شود.

آیا ترید ارز دیجیتال سودآور است؟

بستگی به شرایط بازار و تجربه تریدر دارد.

برای شروع ترید ارز دیجیتال باید چه کار کرد؟

داشتن دانش عمومی در مورد بازار ارز دیجیتال، یک اکانت صرافی، تحلیل تکنیکال و مقداری ارز دیجیتال برای شروع ترید کافی است.

دسته بندی مطالب
مطالب مرتبط
مطالب مرجع

ارز دیجیتال چیست؟

بلاک چین چیست؟

متاورس چیست؟

NFT چیست؟

دیفای (DeFi) چیست؟

صرافی غیرمتمرکز چیست؟

کیف پول چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

ایردراپ چیست؟

استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

بیت کوین چیست؟

اتریوم چیست؟

تتر چیست؟

خرید و فروش ارز های دیجیتال
ما را دنبال کنید
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.