داموندمگ

الگوی پرچم چیست؟ الگوی پرچم صعودی و نزولی

DAMOND
الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال

الگوی پرچم صعودی و الگوی پرچم نزولی، از جمله رایج‌ترین و پرتکرارترین الگوها در تحلیل تکنیکال نمودار قیمت دارایی‌ها هستند. اگر بخواهیم الگوهای قیمت را با یک مثال قابل فهم توضیح دهیم، باید بگوییم که آن‌ها همانند یک طرح و نقشه در کف فنجان قهوه هستند که فالگیر از روی آن‌ها آینده را پیش‌بینی می‌کند.

در تحلیل تکنیکال نیز الگوها به همین شکل هستند. طرح و نقشه‌ای هستند که بر روی نمودار قیمت یک دارایی ایجاد شده‌اند و تحلیل‌گر به کمک این الگوها و سایر ابزارهای تحلیلی، سعی می‌کند که رفتار قیمت را در آینده پیش‌بینی کند.

در این مقاله قصد داریم یکی از الگوهای مهم تحلیل تکنیکال، به نام الگوی پرچم را با زبانی ساده توضیح دهیم. بنابراین این مطلب را با معرفی الگوی پرچم و نحوه تشخیص آن شروع می‌کنیم. در ادامه به توضیح الگوی پرچم صعودی و پرچم نزولی خواهیم پرداخت و نحوه معامله با آن‌ها را توضیح خواهیم داد. اگر به مسائل پایه تحلیل تکنیکال علاقه‌مند هستید، توصیه می‌کنیم که تا انتهای این مقاله همراه داموندمگ باشید.

الگوی پرچم چیست

 

الگوی پرچم چیست؟

در تحلیل تکنیکال، پرچم ها از نوع الگوهای ادامه‌دار کوتاه مدت هستند. همانطور که می‌دانید قیمت یک دارایی بر روی نمودار به صورت مستمر در حال کاهش یا افزایش نمی‌ماند و بعد از هر حرکت سریع به سمت بالا یا پایین، قیمت مدتی در سکون و استراحت می‌ماند و سپس مجددا حرکت بعدی خود را آغاز می‌کند.

هنگامی که وجود یک الگوی پرچم در یک نمودار قیمتی اثبات می‌شود، به این معناست که قیمت پس از استراحت، به روند قبلی خود ادامه خواهد داد. یعنی اگر قبل از پرچم، قیمت حالت افزایشی داشته است، بعد از شکست الگو نیز به روند افزایشی خود ادامه خواهد داد. به همین دلیل پرچم ها در دسته الگوهای ادامه دار قرار می‌گیرند.

نام این الگو به دلیل شباهت شکل آن به پرچمی سه گوش است که بر روی یک میله نصب شده است. الگوی پرچم از یک حرکت انفجاری و قوی قیمت تشکیل شده که میله پرچم را شکل می‌دهد و توسط یک عقب‌نشینی قطری متقارن و منظم دنبال شده که باعث ایجاد شکل پرچم می‌شود. برای فهم بهتر به شکل زیر نگاه کنید.

هنگامی که قیمت مقاومت روی پرچم را بشکند و از آن خارج شود، می‌توان انتظار داشت که در جهت ترند قبلی خود به حرکت ادامه دهد. همانطور که گفتیم اگر قبل از الگو حرکت صعودی داشته باشد، بعد از شکست الگو نیز به حرکت صعودی خود ادامه می‌دهد. الگوهای پرچم می‌توانند به صورت صعودی یا نزولی باشند و معمولا آن‌ها با یک پیشروی یا پسروی شارپ در قیمت به همراه حجم سنگین معامله شروع می‌شوند.

چگونه الگوی پرچم را تشخیص دهیم؟

یکی از مواردی که در تحلیل تکنیکال یک نمودار بسیار مهم است، تشخیص صحیح یک الگو است. شما نمی‌توانید صرفا با دیدن یک شکل بر روی نمودار، ادعا کنید که یک الگو را تشخیص داده‌اید. بلکه باید به کمک پارامترهای گوناگون آن را اثبات کنید. به این پارامترها که به وسیله آن می‌توان یک الگو را تشخیص داد. اجزای اصلی الگو گفته می‌شود.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  درس های ترید بیت کوین؛ مهم ترین درس هایی که یک تریدر باید بداند

الگوی پرچم و اجزای آن

اجزای اصلی الگوی پرچم چیست؟

  1. حرکت شارپ قیمت : برای آنکه الگویی ادامه‌دار در نظر گرفته شود، باید شواهدی از یک ترند مقدماتی وجود داشته باشد. پرچم‌ها نیز برای شروع، نیاز به یک پیشروی یا پسروی شارپ قیمت به همراه یک حجم سنگین معاملاتی دارند. این حرکات شارپ قیمتی معمولا در حجم سنگین رخ داده و می‌توانند موجب ایجاد گپ‌ها و شکاف‌های قیمتی شوند. الگوی پرچم در میانه یک حرکت بزرگ قیمتی شکل می‌گیرد، وقتی تحلیل گران آن را مشاهده می‌کنند، متوجه می‌شوند که نیمی از حرکت باقی مانده است.
  2. میله پرچم : به فاصله میان اولین شکست مقاومت یا ساپورت تا اولین بیشینه یا کمینه پرچم، میله پرچم می‌گویند. پیشروی (یا پسروی) شارپ اولیه که میله پرچم را تشکیل می‌دهد.
  3. پرچم : پرچم یک الگوی مستطیل کوچک است که شیبی بر خلاف ترند قبلی قیمت دارد. یعنی به طور مثال اگر حرکت قبلی قیمت رو به بالا باشد، پرچم شیبی رو به پایین دارد. بالعکس اگر حرکت رو به پایین باشد، پرچم شیبی رو به بالا دارد. به دلیل اینکه پرچم‌ها معمولا مدت زمان بسیار کوتاهی برای تشکیل بیشینه‌ها و کمینه‌ها دارند، فعالیت قیمتی فقط نیاز به احاطه شدن با دو خط ترند موازی دارند.
  4. مدت زمان : پرچم‌ها الگوهایی کوتاه مدت هستند که 1 تا 12 هفته به طول می‌انجامند. بحث‌هایی در مورد چارچوب زمانی وجود دارد و برخی 8 هفته را برای از بین رفتن محدودیت‌ها و تشکیل الگوی قابل اتکا در نظر می‌گیرند. به صورت ایده‌آل این الگوها بین 1 تا 4 هفته شکل خواهند گرفت. هنگامی که یک پرچم بیش از 12 هفته عمر داشته باشد، به عنوان یک الگوی مستطیل در نظر گرفته می‌شود.
  5. حجم معاملات : حجم باید در حین پیشروی یا پسروی سنگین باشد تا میله پرچم شکل گیرد. حجم سنگین شرایطی برای وقوع حرکت‌های ناگهانی و شارپ فراهم می‌آورد که سبب ایجاد میله پرچم می‌شود. بالا رفتن حجم در هنگام شکست مقاومت (ساپورت) اطمینانی در مورد اعتبار الگو و امکان ادامه یافتن روند ایجاد می‌کند.
  6. نقطه شکست : همه الگوها یک نقطه شکست دارند. در این نقطه، قیمت از الگو خارج می‌شود و حرکت جدید خود را آغاز می‌کند. اگر بخواهیم ساده‌تر بگوییم، الگوها محل استراحتی برای قیمت هستند. قیمت ها مدتی در آن به حالت سکون و استراحت می‌مانند و سپس آن الگو را شکسته و حرکت جدید خود را آغاز می‌کنند. همانطور که گفتیم پرچم شبیه یک مستطیل است و هنگامی که قیمت کانال مستطیلی را به درستی بشکند و از آن خارج شود، می‌توان انتظار داشت که حرکت جدید خود را آغاز کند.
  7. اهداف قیمتی: هنگامی که قیمت یک الگو را می‌شکند و از آن خارج می‌شود، می‌توان انتظار داشت که تا یک هدف قیمتی مشخص به حرکت خود ادامه دهد. در الگوی پرچم نیز انتظار می‌رود که قیمت بعد از شکست الگو، حداقل به اندازه طول میله پرچم به حرکت خود ادامه دهد.

توضیح اجزای پرچم با یک مثال نموداری

نمودار عکس زیر برای سهام HPQ است و همانطور که مشاهده می‌کنید، بر روی این نمودار می‌توان یک الگوی پرچم را تشخیص داد، حال در این بخش به صورت مرحله به مرحله اجزای اصلی این پرچم را بررسی می‌کنیم و در نهایت نتیجه می‌گیریم که این الگو قابل اثبات است یا خیر.

توضیح الگوی پرچم با یک مثال

  • حرکت شارپ قیمت : بعد از سه ماه تثبیت، نمودار قیمت HPQ در 28 ژانویه خط مقاومت الگو پرچم را به سمت بالا شکسته است و یک پیشروی قیمتی شارپ را آغاز کرده است. اگر به نمودار حجم در آن تاریخ هم نگاه کنید، متوجه شکست مقاومت با افزایش حجم معامله هم خواهید شد. قیمت سهام در طی فقط 4 هفته از 28 تا 38 دلار پیشروی کرده است.
  • میله پرچم: فاصله میان شکست مقاومت در 28 دلار تا بیشینه پرچم در قیمت 38 دلار، میله پرچم را شکل می‌دهد.
  • پرچم : فعالیت قیمتی در میان دو خط ترند موازی بود که شیبی رو به پایین داشت. این دو خط موازی روی شکل مشخص است.
  • مدت زمان شکل گیری پرچم : از یک بیشینه قیمتی در 38 دلار تا شکست الگو در 36 دلار، پرچم در طی بازه‌ای 23 روزه شکل گرفته است.
  • شکست الگو : اولین شکست بالای خط ترند پرچم در 21-June و بدون افزایش حجم رخ داد. با این حال سهام یک هفته بعد گپی رو به بالا زد و با یک پیشروی قیمت قوی به همراه حجمی بالاتر از حد میانگین بسته شد. (فلش‌های قرمز)
  • حجم: در هنگام پیشروی شارپ قیمت که منجر به تشکیل میله پرچم شد، با افزایش حجم معاملات روبرو بودیم، اما در طی تشکیل بدنه پرچم، حجم معاملات کاهشی بود و افت داشت. همانطور که مشاهده می‌کنید دقیقا پس از شکست الگوی پرچم، مجددا شاهد افزایش حجم معاملات بودیم.
  • اهداف قیمتی الگو : همانطور که مشاهده می‌کنید، طول میله پرچم 10 نقطه است، اگر این 10 نقطه را به نقطه شکست مقاومت در 36 دلار اضافه کنیم، پیش‌بینی می‌شود که قیمت در حرکت بعدی خود تا هدف 46 دلار نیز بالا برود. همانطور که در نمودار می‌بینید، این اتفاق هم رخ داده است و قیمت تا 46 دلار پیشروی داشته است. بنابراین با تشخیص درست این الگو پرچم، می‌توانستیم اهداف قیمتی را شناسایی کرده و سود کنیم.
مطلب پیشنهادی داموندمگ:  مروری بر استراتژی معاملاتی در ارز دیجیتال

الگوی پرچم صعودی (Bull Flag)

پرچم گاوی چیست

این الگو با یک جهش تقریبا عمودی قیمت رو به بالا آغاز می‌شود. با افزایش قیمت خریداران بیشتری پیدا می‌شوند و معامله گران کوتاه مدت که سود کرده‌اند، با فروش دارایی خود، از بازار خارج می‌شوند. در نهایت این کارها باعث می‌شود که قیمت پس از یک جهش سریع رو به بالا، کمی استراحت کند و با یک شیب کم شروع به پسروی و کاهش کند. این پسروی قیمت در یک کانال رخ می‌دهد و در آن بیشینه‌ها و کمینه‌های قیمتی  به معنای واقعی کلمه با هم موازی هستند و یک مستطیل شیب دار را تشکیل می‌دهند.

خطوط ترند بالایی و پایینی برای نشان دادن ماهیت مورب و موازی بودن، رسم می‌شوند. شکست الگوی پرچم صعودی هنگامی رخ می‌دهد که مقاومت خط ترند بالایی دوباره شکسته شود و این اتفاق هنگامی رخ می‌دهد که قیمت‌ها به سمت بیشینه خود برمی‌گردند و به همین ترتیب ادامه می‌دهند تا یک شکست دیگر و یک حرکت ترند رو به بالا رخ دهد. هر چه جهش قیمت در میله پرچم تندتر باشد، پرچم صعودی یا گاوی قوی‌تری شکل خواهد گرفت.

الگوی پرچم نزولی (Bear Flag)

پرچم خرسی

پرچم نزولی یک نسخه برعکس از پرچم صعودی است. همان ساختار پرچم صعودی را دارد، اما همه چیز در آن معکوس است. میله پرچم از یک سقوط شارپ و بحرانی قیمت شکل می‌گیرد. بعد از این سقوط قیمت، خریداران وارد بازار می‌شوند و باعث می‌شوند که ریزش قیمت کمی متوقف شود و قیمت به یک سکون نسبی برسد. در این حالت نیز یک کانال قیمتی شکل می‌گیرد و قیمت با شیب بسیار کمی رو به بالا حرکت می‌کند. این کانال خطوط ترند بالا و پایین موازی دارد و تشکیل پرچم می‌دهد.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  اسلیپیج چیست؟ تله صرافی‌ ها

هنگامی که خط ترند پایینی پرچم نزولی می‌شکند، فروشندگان به ترس می‌افتند و ترند رو به پایین ادامه پیدا می‌کند. درست مانند آنچه که در پرچم صعودی گفتیم، شدت افت میله پرچم، میزان قدرت پرچم نزولی یا خرسی را نیز مشخص می‌کند.

روانشناسی رفتاری پشت الگوی پرچم

الگوهای پرچم با یک حرکت شارپ و شدید قیمت شروع می‌شوند و معامله‌گران بازار را کاملا درگیر حرکت می‌کنند، حال این معامله‌گران می‌توانند خرس‌ها یا گاوها باشند. در پرچم‌های صعودی، خرس‌ها به دلیل نارضایتی از روند بازار کورکورانه رفتار می‌کنند، زیرا گاوها با یک شکست قوی جلو می روند و باعث می شوند خرس‌ها وحشت کنند یا به فکر سرمایه‌گذاری کوتاه مدت بیافتند.

هنگامی که قیمت سهام دوباره پسروی می‌کند، خرس‌ها اعتماد به نفس مجدد می‌گیرند، هنگامی که مجددا سرمایه‌گذاری کوتاه مدت می‌کنند، شکستی رخ می‌دهد و آن‌ها را در دام می‌اندازد.

هنگامی که فروشندگان کوتاه مدت اولیه که در میله پرچم بودند، فرار می‌کنند، ممکن است هنوز هم در تله باشند، پس دومین شکست در طی پرچم شکل می‌گیرد و این شکست می‌تواند از لحاظ پارامترهای زاویه و شدت و حرکت قیمت شدیدتر باشد. همه این چیزها در مورد پرچم نزولی به صورت وارونه اتفاق می‌افتد.

چگونه با الگوهای پرچم معامله انجام دهیم

توجه کنید که برای اثبات الگوی پرچم، احتیاج به صبر و زمان دادن به پرچم برای تشکیل میله و خطوط ترند بالایی و پایینی دارید. این خطوط شامل سطوحی برای ورود و توقف شما خواهند بود. بهتر است که از یک شاخص اندازه حرکت برای ورودهای خود استفاده کنید. به طور مثال می‌توانید از اندیکاتور  Stochastic روی نمودار استفاده کنید و از کراس‌ها در باند 80 یا 20 برای پیدا کردن زمان‌های ورود و خروج استفاده کنید.

تعیین اهدف قیمتی برای الگو

اهداف قیمتی الگو پرچم

هنگامی که شما وارد یک الگوی پرچم می‌شوید، اهداف قیمتی شما می‌توانند از طریق شاخص‌های زیادی به دست بیایند. اولین اهداف در تمام الگوهای پرچم، بیشینه یا کمینه میله پرچم هستند. اگر پیشروی قیمت بیشتر از طول میله پرچم بود، شما می‌توانید از باندهای بولینگر یا سطوح قیمتی فیبوناچی استفاده کنید.

برای به دست آوردن اهداف سطح قیمتی با فیبوناچی، ابتدا یک فیبوناچی بر روی بیشینه تا کمینه و برگشت از کمینه تا بیشینه سطوح قیمتی را در میله پرچم رسم کنید. این کار نه تنها سطوح اصلاحی فیبوناچی را به شما می‌دهد، بلکه سطوح بالاتر فیبوناچی را نیز در اختیار شما قرار می‌دهد که سطوح  1.27، 1.414 و 1.618  را می‌توانید به عنوان اهداف قیمتی در نظر بگیرید.

سخن پایانی

الگوها یکی از ابزارهای رایج در تحلیل تکنیکال هستند که به کمک آن‌ها می‌توان رفتار قیمت را در آینده پیش‌بینی کرد. الگوهای تکنیکال زیادی وجود دارد که در این مقاله به صورت اختصاصی به بررسی الگوی پرچم و انواع آن یعنی الگوی پرچم صعودی و الگوی پرچم نزولی پرداختیم.

در این مقاله همه چیز را درباره پرچم بررسی کردیم و نحوه تشخیص و استفاده از آن در معاملات را توضیح دادیم. البته توجه کنید که در معاملات خود هرگز نباید فقط به یک ابزار تکیه کنید و باید برای رسیدن به پیش‌بینی صحیح ترکیبی از ابزارهای مختلف تحلیل تکنیکال را در استراتژی خود به کار ببرید. امیدواریم این مقاله توانسته باشد، شما را در فهم بهتر این الگو یاری کند. به نظر شما الگوی پرچم تا چه حد در پیش‌بینی صحیح قیمت یک دارایی کاربردی است؟

دسته بندی مطالب
مطالب مرتبط
مطالب مرجع

ارز دیجیتال چیست؟

بلاک چین چیست؟

متاورس چیست؟

NFT چیست؟

دیفای (DeFi) چیست؟

صرافی غیرمتمرکز چیست؟

کیف پول چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

ایردراپ چیست؟

استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

بیت کوین چیست؟

اتریوم چیست؟

تتر چیست؟

خرید و فروش ارز های دیجیتال
ما را دنبال کنید
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.