داموندمگ

نیم کوین چیست؟ + قابلیت های Namecoin

DAMOND
نیم کوین چیست

در این مقاله می‌خواهیم برای شما توضیح دهیم که نیم کوین چیست و با چه هدفی راه‌اندازی شده است؟

پس از محبوبیت و مقبولیت بیت کوین به عنوان اولین رمزارز، پروژه‌های متعدد دیگری نیز با هدف ارائه رمزارزهایی دیگر، معرفی شدند که اکثر آن‌ها شباهت زیادی به بلاک چین بیت کوین داشتند. در واقع، موفقیت بیت کوین، نشان‌دهنده پتانسیل بالای فناوری بلاک چین برای فعالیت به صورت غیر متمرکز و ناشناس بود و پروژه‌های بعدی نیز می‌خواستند از این پتانسیل استفاده کنند. یکی از این پروژه‌ها، نیم کوین (Namecoin) بود.

هدف از پروژه نیم کوین، ایجاد سیستم DNS و شبکه‌ای ایمن و غیر متمرکز با فناوری بلاک چین بود. در ادامه این مقاله، به طور کامل پروژه نیم کوین و تاریخچه آن را برای شما توضیح می‌دهیم و خواهیم گفت که نیم کوین، چه قابلیت‌ها و چه مزایا و معایبی دارد. با داموندمگ همراه باشید.

نیم کوین چیست؟

نیم کوین چیست

با معرفی بیت کوین در سال ۲۰۰۹، بسیاری از مردم متوجه این موضوع شدند که که دنیا با فناوری جدید و متحول‌کننده‌ای رو به رو است. توانایی ایجاد سیستم‌های غیر متمرکز، ایمن و بی‌نقص، امکان ایجاد شبکه‌های منحصر به فردی را فرآهم آورد. تمامی این شبکه‌ها، به شیوه‌ای کاملا ایمن، غیر متمرکز و ناشناس، کاربران را با هم دیگر مرتبط می‌کنند و خدمات متنوعی را به آن‌ها ارائه می‌دهند.

با کشف پتانسیل شگفت‌انگیز فناوری بلاک چین، پروژه نیم کوین در سال ۲۰۱۱ متولد شد. این پروژه، با هدفی فرآتر از ساخت یک رمزارز جدید، از بیت کوین جدا شد. در واقع، هدف نیم کوین، ایجاد سرویس DNS بر پایه بلاک چین بود و در اجرای این هدف نیز کاملا به موفقیت رسید. بنابراین، کد منبع منتشر شد و بهبودها و تکامل متعاقب، صورت گرفت. در نتیجه، نیم کوین به جامعه‌ای فعال تبدیل شد.

موفقیت پروژه نیم کوین نشان داد که می‌توان از فناوری بلاک چین برای کارهای بسیار متنوعی استفاده کرد و این فناوری می‌تواند اینترنت کنونی را به طور کامل، متحول کند.

یکی از توسعه‌دهندگان اصلی پروژه نیم کوین، دنیل کرفت (Daniel Kraft) است. کرفت، مسئولیت حفظ نیم کوین کور (Namecoin Core) و توسعه ابزار sovereign identity را بر عهده دارد.

DNS چیست؟

DNS چیست

حالا که گفتیم نیم کوین چیست، بد نیست که توضیحاتی نیز در رابطه با مفهوم DNS ارائه دهیم. سرویس نام دامنه (Domain Name Service) یا با اختصار DNS، سیستمی برای کامپیوترها و سرویس‌های متصل به اینترنت است که نام دامنه آدرس‌های IP را تعیین می‌کند. این سیستم، نام دامنه قابل خواندن برای انسان (مثل www.google.com) را به آدرس‌های پروتکل اینترنت (مثل 173.194.39.78) تبدیل می‌کند. در واقع، تمامی زیرساخت‌هایی که امکان دسترسی به منابع اینترنتی را ممکن می‌کنند، وابسته به سرورهای DNS هستند.

کامپیوترها تنها می‌توانند از طریق سری‌های اعداد با هم دیگر ارتباط داشته باشند و بنابراین، DNS به عنوان نوعی دفترچه تلفن عمل می‌کند که دامنه وارد شده در مرورگر توسط کاربر انسانی را به یک آدرس IP قابل خواندن توسط کامپیوتر، تغییر می‌دهد.

سیستم‌های DNS، کار کردن با اینترنت را برای کاربران، بسیار ساده‌تر کرده‌اند. با این حال، این سرورها به صورت متمرکز کار می‌کنند و بنابراین، امکان سانسور اطلاعات، جاسوسی یا دیگر سوء استفاده‌ها توسط سازمان‌های ارائه کننده این سرورها، وجود دارد. در واقع، سرورهای DNS، راحت‌ترین روش دولت‌ها برای سانسور اطلاعات یا جاسوسی از شهروندان هستند.

تاریخچه نیم کوین

تاریخچه نیم کوین چیست

در ابتدای مقاله به شما گفتیم که هدف نیم کوین چیست. در این بخش، می‌خواهیم به طور کامل در رابطه جزئیات چگونگی راه‌اندازی این پروژه، صحبت کنیم.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  ارزشمندی NFTها چرا و چگونه؟ 6 دلیل مهم ارزشمندی NFTها

بعد از راه‌اندازی اولیه پروژه بیت کوین در سال ۲۰۰۸ توسط ساتوشی ناکاموتو و گاوین اندرسون در سال ۲۰۰۸، آن‌ها پیشنهاد دادند که بیت کوین را به یک سرویس DNS تبدیل کنند. نام اولیه این طرح پیشنهادی، BitDNS بود. هدف آن‌ها از این پیشنهاد، ساخت سیستم DNS ایمن و غیر متمرکز بود.

اما چرا آن‌ها به دنبال راه‌اندازی DNS غیر متمرکز بودند؟ همانطور که در بخش توضیحات DNS گفته شد، سرورهای DNS کنونی متمرکز هستند و دست سازمان‌های عرضه کننده این سرورها برای انواع سوء استفاده‌ها، باز است.

ساختار غیر متمرکز پیشنهاد شده در BitDNS، می‌توانست این وضعیت را به طور کامل دگرگون کند. در واقع، BitDNS می‌توانست تضمین کند که هیچ دولت یا شخصی نتواند به سانسور اطلاعات یا جاسوسی در اینترنت از طریق سرورهای DNS بپردازد. با این کار، امنیت و حریم خصوصی در سرورهای DNS به بالاترین حد خودش می‌رسید.

پیشنهاد اولیه

پیشنهاد اولیه ساخت این سیستم توسط کاربری به نام appamatto در انجمن بیت کوین تاک (Bitcointalk) ارائه شد. او اولین سخنرانی خودش در رابطه با سیستم DNS غیر متمرکز را در تاریخ ۱۵ نوامبر ۲۰۱۰ انجام داد و اولین پایه‌های نظری این سیستم جدید را بنیان نهاد. در آن زمان، هدف اصلی از معرفی این سیستم، غیر متمرکز کردن DNS بود. از دیگر ایده‌های appamatto می‌توان به موارد زیر، اشاره کرد:

  • هر بلاک، یک پیلود (payload) مرتبط با نام دامنه داشته باشد. بدین صورت، در هنگام ایجاد دامنه، آن دامنه در بلاک محافظت می‌شود و نمی‌توان آن را تغییر داد.
  • نباید امکان دو تا شدن نام‌ها در استرینگ وجود داشته باشد. با این روش، می‌توان جلوی حملات اسپم و نیز، تغییر سیستم روتینگ را گرفت و امکان حملات فیشینگ را از بین برد.
  • تمایزی مشخص بین داده‌های دامنه و عملیات اپیلیکیشن‌ها وجود داشته باشد. بدین صورت، یک سیستم شفاف در زیرساخت DNS کنونی ایجاد می‌شود.
  • ماینرها نه تنها با ماینینگ، بلکه با ایجاد دامنه‌هایی که با قیمت مناسب به فروش می‌رسانند، کسب سود می‌کنند.

رونمایی از نیم کوین

حالا که به طور کامل توضیح دادیم که هدف نیم کوین چیست، وقت آن است که در رابطه با راه‌اندازی آن صحبت کنیم.

بعد از ارائه نظریات appamatto، کاربری به نام kira، برنامه‌ای برای توسعه BitDNS راه‌اندازی کرد. این برنامه توانست ۳۵۰۰ بیت کوین (چیزی حدود هفت هزار دلار آمریکا در آن زمان) را برای محقق‌سازی این سیستم، جمع‌آوری کند.

Kira و سرمایه‌گذاران روی پروژه BitDNS نمی‌دانستند که پروژه مشابهی در حال انجام است. در تاریخ ۱۸ آوریل ۲۰۱۱، کاربری به نام vinced، از راه‌اندازی نیم کوین خبر داد.

معرفی این پروژه، جامعه ارزهای دیجیتال را غافلگیر کرد زیرا هیچ کس، پاسخ مثبتی به برنامه جمع‌آوری بودجه برای این پروژه نداده بود. خود vinced از جامعه کریپتو خواست تا این پروژه را تست کنند.

پس از آن، تکامل نیم کوین به عنوان پروژه‌ای برای راه‌اندازی سیستم DNS کاملا متمرکز، شروع شد.

ویژگی های فنی پروژه نیم کوین چیست؟

بلاک چین نیم کوین

از نظر فنی می‌توان نیم کوین را کپی بیت کوین دانست. برای مثال، نیم کوین هم همانند بیت کوین از پروتکل اثبات کار (Proof-of-Work) یا PoW و الگوریتم SHA-256 برای ماینینگ استفاده می‌کند. ماینرهای بیت کوین می‌توانند با استفاده از قابلیتی به نام جوینت ماینینگ (Joint Mining)، نیم کوین هم استخراج کنند.

نیم کوین نیز همانند بیت کوین دارای ذخیره ثابت ۲۱ میلیون کوین است. به علاوه، این پروژه از سیستم ارسال پیام و همگام‌سازی مشابهی با بیت کوین، استفاده می‌کند.

برای اطلاعات بیشتر در رابطه با دلیل ذخیره ۲۱ میلیون کوینی بیت کوین، کلیک کنید.

نیم کوین، بلاک چین و توکن مخصوص به خودش را دارد. بنابراین، امکان یکپارچگی این پروژه با بیت کوین وجود نداشت. در واقع، از بلاک چین نیم کوین برای ذخیره‌سازی دامنه‌های حفاظت شده در این پروژه، استفاده می‌شود. اساس بلاک چین پروژه نیم کوین، امکان غیر متمرکز بودن زیرساخت DNS را فرآهم می‌آورد.

نیم کوین چه قابلیت هایی دارد؟

در اینجا می‌خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که قابلیت‌های نیم کوین چیست؟

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  مارکت کپ چیست؟ کاربرد های شاخص ارزش بازار

همانطور که پیش از این اشاره کردیم، پروژه نیم کوین، سیستم DNS غیر متمرکزی را فرآهم می‌آورد و هویت‌های رمزنگاری شده را مدیریت می‌کند. برای درک بهتر این قابلیت‌ها، هر کدام از آن‌ها را با بیان یک مثال ساده، توضیح می‌دهیم.

DNS نیم کوین چیست؟

DNS نیم کوین چیست

عملکرد اصلی و دلیل ایجاد پروژه بیت کوین، ایجاد DNS غیر متمرکز است. دلایل ایجاد DNS غیر متمرکز به شرح زیر هستند:

۱- جلوگیری از سانسور اطلاعات توسط دولت‌ها یا شرکت‌های تأمین کننده اینترنت

۲- جلوگیری از تهدیداتی مثل فیشینگ، سواپ کردن DNS یا مسموم‌سازی DNS

۳- ایجاد ساختاری غیر متمرکز برای ثبت کردن دامنه‌های جدید که توسط کاربران جدید کنترل می‌شود و سریع و بهینه است. هدف از این کار، ایجاد ساختاری غیر متمرکز و ایمن است که با سرویس‌هایی مثل TOR و I2P سازگار باشد.

برای رسیدن به همه این اهداف، عملکرد DNS نیم کوین بسیار ساده و ایمن طراحی شده است. کاربران می‌توانند نام دامنه‌های ثبت نشده‌ای را که می‌خواهند، ثبت کنند. نام تمامی این دامنه‌ها به .bit ختم می‌شود. این داده‌های ثبت شده تمامی ساختار داده‌ای دامنه‌های DNS معمولی را دارند ولی با این تفاوت که هر دامنه، یک هویت رمزنگاری شده دارد. این ویژگی منحصر به فرد، سبب تمایز بین دامنه‌های ثبت شده و مانع از دو تا شدن دامنه‌ها می‌شود.

هر دامنه، پس از ساخته شدن به کل شبکه منتقل می‌شود و بنابراین، موقعیت آن، کاملا غیر متمرکز است. بدین ترتیب، می‌توان مطمئن بود که آن دامنه، همیشه در شبکه، در دسترس قرار دارد و نمی‌توان آن را مسدود یا سانسور کرد.

برای اینکه کاربران بتوانند از این DNS استفاده کنند، فقط کافی است که به سرویس‌های پروکسی یا یک گره مشتری کلاینت نیم کوین دسترسی داشته باشند تا به بدون هیچ مشکلی، دامنه‌های ثبت شده را پیدا کنند.

قابلیت Sovereign Identity نیم کوین چیست؟

Sovereign identity یکی از قابلیت‌های جدید پروژه نیم کوین و هنوز تحت توسعه است. در این قابلیت، از توانایی نیم کوین برای مدیریت نام‌های دامنه (که هویت‌هایی دیجیتالی و رمزنگاری شده هستند) برای ایجاد سیستم قابلیت هویت sovereign استفاده می‌شود.

هویت sovereign نوعی هویت دیجیتالی است که در آن، کاربر کنترل کاملی روی داده‌ها و چگونگی به اشتراک‌گذاری آن‌ها با دیگران دارد.

توسعه‌دهندگان نیم کوین برای ایجاد این قابلیت، روش جدیدی برای  ذخیره هویت‌ها ایجاد کرده‌اند. در این روش جدید، داده‌هایی مثل نام کاربری، لقب (nickname)، کلیدهای عمومی GPG و PGP، جهت bitmessage یا دیگر سرویس‌های ORT به صورت کاملا ایمنی ذخیره می‌شوند. با این روش، کاربری که آن هویت را ایجاد کرده است، فقط می‌تواند لقب خودش را با دیگران به اشتراک بگذارد تا آن‌ها بتوانند به صورتی ایمن، به داده‌های گفته شده، دسترسی داشته باشند.

با این حال، این ساده‌ترین سیستم هویتی است که نیم کوین از آن استفاده می‌کند. توسعه‌دهندگان این پروژه برای آزمایش کردن انعطاف‌پذیری این قابلیت، چیزی به نام NameID ایجاد کردند. پروژه NameID، هویت‌های نیم کوین را به هویت‌های OpenID یکپارچه می‌کند. OpenID یک سرویس شناسایی فدرالی است که در اینترنت سنتی، استفاده می‌شود.

هدف توسعه‌دهندگان در پروژه NameID، ایجاد اولین سیستم شناسایی sovereign برای دسترسی به سرویس‌های وب، بدون نیاز به ورد با استفاده از نام کاربری و گذرواژه بود. NameID به کاربران امکان می‌دهد تا فقط با استفاده از هویت رمزنگاری شده نیم کوین به سرویس دسترسی داشته باشند. این الگو، سطح دیگری از امنیت را به نیم کوین اضافه می‌کند که در اینترنت سنتی، توسط نام کاربری و گذرواژه، تأمین می‌شود.

چگونه می‌توان دامنه های DNS را در نیم کوین ثبت کرد؟

ثبت DNS در نیم کوین

تا اینجا به شما گفتیم که بلاک چین نیم کوین، چه قابلیت‌هایی دارد. همانطور که دیدید، هدف اصلی از معرفی این پروژه، ایجاد دامنه‌های DNS غیر متمرکز است. اما روش ثبت این دامنه‌ها در نیم کوین چیست؟

۱- ایجاد یک گره کامل نیم کوین و ماینینگ برای پرداخت کارمزدهای ثبت دامنه DNS. این گزینه، هزینه‌برترین گزینه برای استفاده از نیم کوین است زیرا ماینینگ در بلاک چین نیم کوین به دلیل نیاز به تجهیزات ASIC کار سخت و هزینه‌بری است.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  چرا مردم ارز دیجیتال را درک نمی کنند؟

۲- استفاده از سرویس‌های وب ثبت دامنه نیم کوین. این سرویس‌ها، دامنه DNS شما را به صورت تضمینی ثبت و نام‌های دامنه‌ها را مدیریت می‌کنند. این گزینه، ارزان‌ترین گزینه برای ثبت دامنه DNS در نیم کوین است. از مهم‌ترین این سرویس‌ها می‌توان به Pername و Blockchain-DNS اشاره کرد.

مزایا و معایب استفاده از نیم کوین چیست؟

مزایا

۱- دامنه و سیستم هویت در نیم کوین، کاملا غیر متمرکز است. هیچ شرکت یا گروهی پشت این پروژه قرار ندارد و آن را تبلیغ یا کنترل نمی‌کند.

۲- امنیت این سیستم بسیار بالا است. نیم کوین، امنیت بالای خودش را مدیون قابلیت جوینت ماینینگ با بیت کوین است. در واقع، این قابلیت، امکان حملات ۵۱٪ درصد را بسیار پایین می‌آورد.

۳- بلاک چین نیم کوین، مانع از سانسور اطلاعات و مسدود شدن دامنه می‌شود.

۴- می‌توان از دامنه‌های DNS نیم کوین همراه با پروتکل‌های امنیتی مثل TOR و I2P استفاده کرد. پشتیبانی نیم کوین از این پروتکل‌ها، ایمن بودن و ناشناس بودن دامنه‌های DNS و هویت‌های رمزنگاری شده در این شبکه را تضمین می‌کند.

۵- نیم کوین دارای قابلیت‌های قدرتمندی برای ایجاد سیستم‌های هویت sovereign کاربرپسند است.

معایب

۱- این پروژه توسعه‌دهندگان معدودی دارد و بنابراین، قابلیت‌های آن با سرعت آهسته‌ای توسعه پیدا می‌کنند.

۲- جامعه علاقه‌مند به مشارکت در این بلاک چین، بسیار محدود است. در نتیجه، تعداد کسانی که دامنه‌های DNS را در این بلاک چین ثبت می‌کنند، خیلی زیاد نیست. با این حال، نباید اینطور برداشت شود که نیم کوین، پروژه‌ای مرده است. این بلاک چین، از شروع کار، با اهداف اقتصادی راه‌اندازی نشده و هدف اصلی آن، حل مشکل ساختار DNS اینترنت بوده است و در این کار نیز کاملا موفق محسوب می‌شود.

سوالات پرتکرار مرتبط با پروژه نیم کوین

۱- نیم کوین چیست؟

نیم کوین یک پروژه ارز دیجیتال با کوین نیم کوین است که هدف آن ارائه دامنه‌های DNS غیر متمرکز و ایمن است.

۲- آیا می توان با استفاده از نیم کوین، دامنه DNS ثبت کرد؟

بله. برای این کار یا باید به صورت یک گره در نیم کوین فعالیت داشته باشید یا دامنه را از سرویس‌های تحت وب نیم کوین بخرید.

۳- آیا نیم کوین زیرمجموعه ای از بیت کوین است؟

خیر. نیم کوین یک پروژه جدا با بلاک چین جدا و کوین مخصوص به خودش است ولی قابلیت جوینت ماینینگ با بیت کوین دارد.

جمع بندی

هر کدام از پروژه‌های ارزهای دیجیتال، برا حل مسئله‌ای خاص راه‌اندازی شده‌اند. پروژه‌هایی که روی مسائل بی اهمیت یا تمرکز دارند یا چیز جدیدی عرضه نمی‌کنند، عمر زیادی نخواهند داشت. در مقابل، پروژه‌هایی که با هدف حل یک مشکل واقعی ایجاد شده‌اند، می‌توانند بسیار موفق باشند. یکی از این پروژه‌ها، نیم کوین است.

هدف از راه‌اندازی پروژه نیم کوین، امکان ثبت دامنه‌های DNS غیر متمرکز با هدف ارائه اینترنتی بدون سانسور و ایمن بود و این پروژه، در رسیدن به این هدف، کاملا موفق بوده است. اگر می‌خواهید یک وبسایت راه بیاندازید که امکان مسدودسازی و سانسور اطلاعات آن وجود نداشته باشد، می‌توانید دامنه DNS خود را با پسوند .bit در بلاک چین نیم کوین، ثبت کنید.

اخیرا، قابلیت جدیدی به نام سیستم هویت sovereign نیز به این پروژه اضافه شده که کار کردن با نیم کوین را بسیار راحت‌تر می‌کند.

در این مقاله، به شما گفتیم که نیم کوین چیست و چه قابلیت‌هایی دارد. با وجود تمام مزیت‌های این پروژه ارز دیجیتال، به دلیل ماهیت غیر اقتصادی آن، جذابیت زیادی برای کاربران و توسعه دهندگان نداشته و مشارکت کنندگان در بلاک چین نیم کوین، خیلی زیاد نیستند. با این حال، نیم کوین در رسیدن به هدف خودش که ارائه دامنه‌های DNS غیر متمرکز و ایمن بود، کاملا موفق بوده است.

دسته بندی مطالب
مطالب مرتبط
مطالب مرجع

ارز دیجیتال چیست؟

بلاک چین چیست؟

متاورس چیست؟

NFT چیست؟

دیفای (DeFi) چیست؟

صرافی غیرمتمرکز چیست؟

کیف پول چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

ایردراپ چیست؟

استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

بیت کوین چیست؟

اتریوم چیست؟

تتر چیست؟

خرید و فروش ارز های دیجیتال
ما را دنبال کنید
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.