داموندمگ

ساندی سواپ چیست؟ صرافی SundaeSwap با توکن SUNDAE

DAMOND
ساندی سواپ

صرافی‌های غیر متمرکز (Decentralized Exchanges یا DEXها) چندین مزیت و نوآوری مهم در مقایسه با صرافی‌های متمرکز برای ترید کردن ارزهای دیجیتال دارند. همسو با موج دوم دیفای، تعداد زیادی صرافی غیر متمرکز در بلاک چین‌های مختلف توسعه یافته‌اند و ما در این مقاله می‌خواهیم در رابطه با یکی از جدیدترین‌های آن‌ها، یعنی ساندی سواپ (SundaeSwap) صحبت کنیم.
اکوسیستم کاردانو (Cardano) یکی از مهم‌ترین اکوسیستم‌های بلاک چینی توسعه یافته تاکنون و یکی از رقبای سرسخت اتریوم محسوب می‌شود. حالا با معرفی صرافی غیر متمرکز SundaeSwap، قطعا محبوبیت کاردانو بیش از پیش خواهد شد.
در مقاله پیش رو، هر آنچه را که لازم باشد در رابطه با ساندی سواپ بدانید، برای شما توضیح خواهیم داد. با مجله صرافی داموند همراه باشید.

صرافی غیر متمرکز چیست و چه اهمیتی دارد؟

صرافی غیر متمرکز چیست

پیش از اینکه در رابطه با صرافی غیر متمرکز SundaeSwap صحبت کنیم، بد نیست که توضیحاتی در رابطه با صرافی‌های غیر متمرکز و اهمیت آن‌ها در امور مالی غیر متمرکز (Decentralized Finance) یا همان دیفای ارائه دهیم.

صرافی غیر متمرکز را می‌توان نوعی بازار همتا به همتا (Peer-to-Peer) دانست که کاربران می‌توانند بر بستر آن، رمزارزهای خود را به صورت حضانتی (Custodial) و بدون نیاز به واسطه، معامله کنند. در واقع، این صرافی‌ها جایگزین صرافی‌های متمرکز، بانک‌ها، کارگزاری‌ها و دیگر مؤسسات مالی در سیستم‌های مالی غیر متمرکز هستند.

در صرافی‌های غیر متمرکز از قراردادهای هوشمند (Smart Contracts) برای انجام سواپ‌ها استفاده می‌شود و بنابراین، شفافیت و امنیت معاملات در این صرافی‌ها، بسیار بالاتر از صرافی‌های متمرکز است.

سازوکار صرافی های غیر متمرکز

صرافی های غیر متمرکز به چند شیوه کلی کار می‌کنند و هر کدام از آن‌ها مزیت‌ها و معایب خاص خودشان را از نظر کارمزد، مقیاس‌پذیری و غیر متمرکز بودن دارند. رایج‌ترین انواع DEXها، مارکت میکرهای خودکار (Automated Market Makers یا AMMها) هستند. از دیگر انواع رایج صرافی‌های غیر متمرکز می‌توان به تجمیع‌کننده‌های نقدینگی یا (DEX Aggregators) اشاره کرد.

مزیت های صرافی های غیر متمرکز در مقایسه با صرافی های متمرکز

مقایسه صرافی متمرکز و غیر متمرکز

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های صرافی‌های غیر متمرکز این است که به دلیل استفاده از فناوری بلاک چین و قراردادهای هوشمند، امنیت بسیار بالایی دارند و می‌توان به راحتی روی آن‌ها حساب کرد. در حالی که صرافی‌های متمرکز مثل کوین بیس (Coinbase) یا بایننس، انجام معاملات را با استفاده از موتور انطباق داخلی تسهیل می‌کنند، این کار در صرافی‌های غیر متمرکز به کمک قراردادهای هوشمند و تراکنش‌های درون-شبکه انجام می‌شود.

گذشته از این‌ها، کاربران می‌توانند در صرافی‌های غیر متمرکز، به کمک کیف پول‌های دیجیتالی این پلتفرم‌ها (Self-Hosted Wallets)، حضانت کامل دارایی‌های خود را در طور انجام معاملات داشته باشند. معمولا، کاربران صرافی‌های غیر متمرکز باید علاوه بر کارمزد معامله، کارمزد بلاک چینی را که DEX بر بستر آن کار می‌کند، پرداخت کنند.

از مهم‌ترین برتری‌های صرافی‌های غیر متمرکز در مقایسه با صرافی‌های متمرکز می‌توان به دسترسی بدون نیاز به مجوز و زیرساختی همتا به همتا، بدون هیچ نقطه نظارت متمرکز و نیز، مالکیت غیر متمرکز صرافی توسط سهام‌داران توزیع شده‌ای دانست که هیچ ارتباط خارج از شبکه‌ای با همدیگر ندارند و امکان تبانی بین آن‌ها تقریبا صفر است.

در واقع، هر صرافی غیر متمرکز دارای یک سازمان مستقل غیر متمرکز (Decentralized Autonomous Organization یا DAO) است که اعضای آن را کامیونیتی سهام‌داران صرافی تشکیل می‌دهند. این کامیونیتی می‌توانند با رأی‌های خود، در مورد تغییرات در پروتکل صرافی تصمیم بگیرند.

ریسک ها و نقطه ضعف های صرافی های غیر متمرکز در مقایسه با صرافی های متمرکز

با وجود مزیت‌های متعدد DEXها در مقایسه با صرافی‌های متمرکز، ریسک‌ها و نقطه ضعف‌هایی نیز در کار این صرافی‌های ارز دیجیتال وجود دارد که پیش از شروع صحبت در رابطه با صرافی ساندی سواپ باید به آن‌ها اشاره کنیم.

مهم‌ترین ریسک ها و نقطه ضعف‌های صرافی‌های غیر متمرکز به شرح زیر هستند:

  • ریسک قراردادهای هوشمند: با اینکه قراردادهای هوشمند امنیت صرافی‌های غیر متمرکز را بسیار بالا می‌برند اما به یاد داشته باشید که این قراردادها نیز همانند هر نرم‌افزار دیگری قابلیت هک شدن دارند. نبود مداخله انسانی در قراردادهای هوشمند به این معنی است که در صورت هک شدن این قراردادها، هر آنچه که نباید، به صورت خودکار رخ می‌دهد و هیچ کس نمی‌تواند هیچ کاری انجام دهد.
  • ریسک لیکوئیدیتی: بعضی از صرافی‌های غیر متمرکز، محبوبیت بالایی ندارند و در نتیجه، با مشکل لیکوئیدیتی مواجه هستند. در نتیجه، اسلیپاژ این صرافی‌ها بسیار بالا است و از تجربه کاربری خوبی برخوردار نیستند.
  • ریسک فرانت رانینگ (Frontrunning): به دلیل ماهیت عمومی تراکنش‌ها بر بستر بلاک چین‌ها، معاملات در صرافی‌های غیر متمرکز در معرض ریسک فرانت رانینگ آربیتاژرها یا ربات‌های ارزش قابل استخراج (Maximal Extractable Value یا MEV) قرار دارند.
  • ریسک متمرکز بودن: با اینکه بسیاری از صرافی‌های غیر متمرکز توانسته‌اند تا حد زیادی، به اصول غیر متمرکز بودن و شفافیت پایبند باشند اما هنوز هم بعضی از DEXها، جنبه‌های متمرکزی دارند که امنیت و شفافیت آن‌ها را کمتر می‌کند.
  • ریسک شبکه: همانطور که پیش از این گفتیم، صرافی‌های غیر متمرکز بر بستر بلاک چین‌ها کار می‌کنند. بنابراین، هر مشکلی که برای بلاک چین پایه بیش بیاید، صرافی را نیز با مشکل مواجه می‌کند و دارایی‌های کاربران را در معرض خطر قرار می‌دهد.
مطلب پیشنهادی داموندمگ:  ترون چیست؟ ارز دیجیتال TRON با توکن TRX

صرافی غیر متمرکز ساندی سواپ چیست؟

ساندی سواپ چیست

حالا که با مفهوم صرافی غیر متمرکز و نقاط قوت و ضعف این نوع صرافی در مقایسه با صرافی‌های متمرکز آشنا شدید، وقت آن است که به سراغ موضوع اصلی این مقاله، یعنی صرافی غیر متمرکز SundaeSwap برویم.

ساندی سواپ یک پروتکل معاملاتی غیر متمرکز است که بر بستر بلاک چین کاردانو (ADA) کار می‌کند. این پروتکل را می‌توان اولین صرافی غیر متمرکز بر بستر کاردانو دانست.

SundaeSwap، ویژگی‌ها و معماری منحصر به فردی دارد که آن را به یکی از بهترین DEXهای ارز دیجیتال تبدیل کرده‌اند. به طور کلی، می‌توان این صرافی غیر متمرکز را نوعی مارکت میکر خودکار دانست که همانند صرافی معروف یونی سواپ(Uniswap)، ولی بر بستر بلاک چین کاردانو فعالیت می‌کند.

مقدمه ای بر بلاک چین کاردانو

کاردانو چیست

کاردانو یکی از بلاک چین‌های نسل جدید است که سازوکار متفاوتی با بلاک چین‌های سنتی مثل بیت کوین، اتریوم، لایت کوین و … دارد. البته، این بلاک چین بی‌شباهت به اتریوم نیست.

این بلاک چین در سال ۲۰۱۷ و با هدف ارائه اکوسیستمی بدون نقص‌های موجود در بلاک چین اتریوم، مثل مشکل مقیاس‌پذیری و بعضی از مشکلات دیگر، توسعه یافت. بنیانگذار این بلاک چین، چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson) معروف است که بنیانگذار بلاک چین اتریوم نیز نامیده می‌شود.

سازوکار کاردانو

بنیاد کاردانو و انستیتو تحقیقاتی IOHK، پروژه کاردانو را که به «قاتل اتریوم» معروف است، پشتیبانی می‌کنند. این پروژه برخلاف بیت کوین و اتریوم ۱.۰، بر اساس الگوریتم اجماع اثبات سهام (Proof-of-Stake) کار می‌کند و بنابراین، بسیار مقیاس‌پذیرتر از آن بلاک چین‌های اولیه است.

این بلاک چین، توکنی بومی به نام ADA دارد و از نظر ارزش بازار، در بین بلاک چین‌های برتر دنیای ارز دیجیتال قرار می‌گیرد. کاردانو، بستری مناسب برای توسعه قراردادهای هوشمند، اپلیکیشن‌های غیر متمرکز (Decentralized Applications یا dAppها)، پروژه‌های رمزارز و بازی‌های گیمیفای جدید است.

این اکوسیستم به دو لایه زیر تقسیم می‌شود:

  • لایه استقرار کاردانو (Cardano’s Settlement Layer یا CSL): این لایه شامل دفتر کل حساب‌های کاربری و ترازهای مالی آن‌ها و لایه‌ای است که تراکنش‌ها در آن به وسیله سازوکار اجماع اوروبوروس (Ouroboros) تأیید می‌شوند.
  • لایه رایانش کاردانو (Cardano’s Computing Layer یا CCL): لایه‌ای است که تمامی محاسبات و رایانش لازم برای اجرای اپلیکیشن‌ها بر بستر بلاک چین کاردانو و نیز، عملیات قراردادهای هوشمند در آن انجام می‌شود.

مزیت‌ها و معایب بلاک چین کاردانو

در جدول زیر می‌توانید مهم‌ترین مزیت‌ها و معایب اکوسیستم کاردانو را ببینید:

مزیت‌هامعایب
تیم توسعه‌دهنده مطمئن و شناخته‌شدهجدید بودن
محیط کاربرپسندحوزه کاری بسیار رقابتی و رقابت با اتریوم
نوآوری و خلاقیت در فناوریناشناخته بودن
مقیاس‌پذیری بالارقابت با بلاک چین‌های دیگر از نظر مقیاس‌پذیری

نگاهی به مسیر توسعه ساندی سواپ

توسعه دهندگان ساندی سواپ

توسعه این صرافی غیر متمرکز از سال ۲۰۲۱ شروع شد و از آن زمان تاکنون، توجهات را به خودش جلب کرده است. با اینکه SundaeSwap در ابتدا فقط برای کامیونیتی اکوسیستم کاردانو شناخته شده بود اما به دلیل مزیت‌های زیادی که دارد، اکنون نامش در کل دنیای دیفای بر سر زبان‌ها افتاده است.

به نظر می‌رسد که تیم توسعه‌دهنده این صرافی، از فلسفه توسعه بلاک چین کاردانو پیروی می‌کند. متین موتوف (Mateen Motavaf) و آرتم رایت (Artem Wright) توسعه‌دهندگان اصلی این پروژه هستند. موتوف به عنوان مدیر عامل اجرایی (CEO) و رایت به عنوان مدیر عملیات (COO) صرافی غیر متمرکز ساندی سواپ مشغول به کار هستند. این تیم در حال حاضر از ۱۰ نفر تشکیل می‌شود که هر کدام از آن‌ها چندین سال تجربه در حوزه فینتک (Fintech) و استارت‌آپ‌های فناوری‌های پیشرفته دارند.

وایت پیپر این صرافی غیر متمرکز در تاریخ ۱ ژوئن ۲۰۲۱ منتشر شد. یکی از ایده‌های بسیار خلاقانه در این پروژه، عرضه اولیه استخر سهام (Initial Stake Pool Offering یا ISO) است که نحوه توزیع توکن‌های SUNDAE را بین مشارکت‌کنندگان در پروژه، تعیین می‌کند. ISO این پروژه در چندین مرحله در تاریخ‌های ۱۴ فوریه، ۲۴ فوریه، یکم مارس و اواخر سال ۲۰۲۲ برگزار می‌شود.

با گذشت چیزی حدود یک سال از انتشار وایت پیپر ساندی سواپ، تیم توسعه‌دهنده این پروژه، چندین بار وایت پیپر را اصلاح کرده است و پروژه هنوز در مراحل اولیه قرار دارد. در حال حاضر، تیم توسعه‌دهنده صرافی غیر متمرکز SundaeSwap روی توسعه نسخه اولیه از این DEX متمرکز است.

این پروژه، تحت پشتیبانی مالی بعضی از شناخته‌شده‌ترین شرکت‌های فعال در حوزه دیفای، شامل Alameda Research، cFund و Double Peak قرار دارد و برای ایجاد اکوسیستمی قوی و یکپارچه، با MLabs و Runtime نیز شریک است.

ویژگی‌های متمایز کننده SundaeSwap

با نگاهی به وایت پیپر ساندی سواپ به راحتی می‌توان ایده‌های یونی‌سواپ را در توسعه این صرافی غیر متمرکز دید. با این حال، برای اینکه امکان پیاده‌سازی این ایده‌ها روی پلتفرم کاردانو وجود داشته باشد، می‌بایستی ویژگی‌های منحصر به فردی به SundaeSwap اضافه می‌شد. یکی از این ویژگی‌های منحصر به فرد، «استخر محصول ثابت» (Constant Product Pool) است که کارایی سواپ کردن را بسیار بالا برده است.

با این حال، چیزی که واقعا سبب متمایز شدن این صرافی غیر متمرکز نسبت به یونی سواپ و دیگر DEXها شده است، استخر محصول ثابت نیست بلکه چگونگی سازگار شدن مدل‌های مارکت میکر خودکار با اکوسیستم کاردانو است که از ماشین مجازی متفاوتی در مقایسه با اتریوم استفاده می‌کند.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  استیبل کوین GBPT چیست؟ استیبل کوین جدید شرکت تتر

تیم توسعه‌دهنده ساندی سواپ به خوبی می‌داند که راهکارهای ارائه شده توسط آن‌ها، ایده‌های کاملا تازه‌ای هستند و جای زیادی برای بهبود آن‌ها وجود دارد. بنابراین، توسعه‌دهنگان پروژه، فعلا محصولی اولیه ارائه کرده‌اند و می‌خواهند همگام با رشد این صرافی غیر متمرکز، بهبودهای لازم را ایجاد کنند.

بلاک چین کاردانو نیز با همین فلسفه توسعه پیدا کرد و همانطور که می‌بینید، به طور آهسته ولی پیوسته در حال رشد و تبدیل شدن به رقیبی قدرتمند برای بلاک چین اتریوم است.

سازوکار ساندی سواپ

سازوکار ساندی سواپ

همانطور که پیش این گفتیم، SundaeSwap را می‌توانیم همانند یونی سواپ، ولی بر بستر بلاک چین کاردانو به جای اتریوم بدانیم. بنابراین، ساندی سواپ به عنوان یک مارکت میکر خودکار، دارای استخرهای لیکوئیدیتی است که تأمین‌کنندگان لیکوئیدیتی، توکن‌های خود را در آن‌ها سپرده‌گذاری می‌کنند و در مقابل، توکن‌های LP به آن‌ها پرداخت می‌شود.

وجه تفاوت اصلی این DEX با یونی سواپ در استفاده از مدل استخر محصول ثابت است که کارایی سواپ کردن ارزهای دیجیتال را بسیار بالا می‌برد. بد نیست اشاره کنیم که از آن‌جایی که بلاک چین کاردانو بر اساس مدل خروجی‌های تراکنش خرج نشده گسترش یافته (Extended Unspent Transaction Outputs یا eUTXOs)، به جای مدل خروجی‌های تراکنش توسعه یافته (Unspent Transaction Outputs یا UTXOs) کار می‌کند، مشکلاتی در کار کردن به عنوان مارکت میکر خودکار دارد.

این صرافی غیر متمرکز برای تسهیل انجام معاملات ارزهای دیجیتال از توکنی به نام «کارخانه استخر ساندی سواپ» (SundaeSwap Pool Factory) استفاده می‌کند که همراه با یک سیاست مینت کردن (Minting)، تضمین می‌کند که تمامی جفت ارزها، منحصر به فرد باشند. با این کار، تمرکز لیکوئیدیتی افزایش پیدا می‌کند و اسلیپاژ ضعیف، کمتر می‌شود.

البته، تیم توسعه‌دهنده این صرافی، سه راه حل بالقوه برای مقابله با مشکل همزمانی (Concurrency) در رابطه با مدل eUTXOs ارائه کرده است که به شرح زیر هستند:

  • ایجاد یک صرافی غیر متمرکز بدون حتی یک استخر لیکوئیدیتی
  • استفاده از مدل دفتر سفارش
  • استفاده از مدلی ترکیبی برای ایجاد صرافی

تیم توسعه‌دهنده SundaeSwap می‌گوید که راه حل‌های مختلفی برای مقابله با این مشکل مقیاس‌پذیری دارد که در آینده‌ای نزدیک از آن‌ها رونمایی می‌کند ولی هنوز جزئیاتی در رابطه با این راه حل‌ها اعلام نکرده است.

به غیر از این نوع سیستم حسابداری سازگار با بلاک چین کاردانو، ساندی سواپ از دیگر جهات بسیار شبیه به صرافی غیر متمرکز یونی سواپ کار می‌کند. البته در نظر داشته باشید که هنوز نسخه اولیه از این صرافی منتشر شده است و قطعا با بروزرسانی‌های بعدی، تفاوت‌های آن با یونی سواپ، بیشتر و بیشتر خواهد شد.

اقتصاد توکنی SundaeSwap

توکنومیک ساندی سواپ

همانطور که پیش از این گفتیم، این صرافی غیر متمرکز دارای یک توکن بومی به نام SUNDAE است. تا زمان راه‌اندازی ساندی سواپ، تعداد ۲ میلیارد توکن SUNDAE صادر و به مرور زمان، بین مشارکت‌کنندگان در پروژه، منتشر می‌شود.

۵۵ درصد از این توکن‌ها به عموم مشارکت‌کنندگان تعلق دارد، ۲۵ درصد از آن‌ها به تیم توسعه‌دهنده اختصاص یافته است، ۱۳ درصد از توکن‌های SUNDAE به سرمایه‌گذاران روی پروژه می‌رسد، ۵ درصد سهم استخدام نیروهای جدید برای توسعه پروژه می‌شود و ۲ درصد نیز سهم مشاوران پروژه SundaeSwap است. گذشته از این‌ها، ۵ درصد از توکن‌های SUNDAE از طریق فرایند ISO بین کاربران و به صورت ۱ درصد در هر مرحله، توزیع می‌شود.

آیا ساندی سواپ بهترین صرافی غیر متمرکز کاردانو است؟

دلایل بسیار زیادی وجود دارد که SundaeSwap را بهترین DEX توسعه‌یافته بر بستر پلتفرم کاردانو بدانیم. این صرافی غیر متمرکز با اختصاص دادن بیش از ۹۵ درصد سواپ‌ها در میان تمامی صرافی‌های دیگر بر بستر کاردانو، فعلا به عنوان بزرگ‌ترین DEX بر بستر این بلاک چین شناخته می‌شود.

کامیونیتی بسیار قدرتمندی از این پروژه حمایت می‌کند و توکن SUNDAE نیز انگیزه بسیار خوبی برای ترغیب مشارکت در پروژه به نظر می‌آید که حتی می‌تواند سرمایه‌گذاری خوبی برای آینده محسوب شود. گذشته از این‌ها، نباید از حمایت مالی مؤسسات بزرگ فینتک از پروژه ساندی سواپ، صرف نظر کنیم.

اگر از ما می‌پرسید که آیا سرمایه‌گذاری روی این پروژه ایده خوبی است یا خیر، باید به شما بگوییم که برای یافتن پاسخ این پرسش، نگاهی به نحوه حاکمیت در کامیونیتی این پروژه داشته باشید. با نگاهی به این کامیونیتی خواهید دید که چقدر شور و شوق برای پیوستن به دیسکورد این صرافی غیر متمرکز وجود دارد و چه تعداد طرح پیشنهادی در سازمان مستقل غیر متمرکز حاکمیتی ساندی سواپ، بررسی می‌شوند.

پروژه SundaeSwap نقشه راه بسیار خوبی دارد که شامل بروزرسانی‌ها و بهبودهای متعددی است و با اینکه اولین صرافی غیر متمرکز بر بستر کاردانو محسوب می‌شود، اما همواره در حال ارتقاء بوده است. اضافه شدن قراردادهای هوشمند به این صرافی در سال ۲۰۲۲، آن را به پلتفرمی کامل و عملکردی تبدیل می‌کند که می‌تواند به زودی با یونی سواپ رقابت داشته باشد.

البته، این صرافی غیر متمرکز حتی در کاردانو نیز رقبایی دارد که بد نیست نگاهی به آن‌ها نیز داشته باشیم. همچنان با مجله صرافی داموند همراه باشید.

مقایسه ساندی سواپ با ErgoDEX

صرافی ergodex کاردانو

ErgoDEX نوعی صرافی میان-زنجیره‌ای است که امکان مبادله لیکوئیدیتی بین دو اکوسیستم کاردانو و Ergo را فراهم می‌آورد. کاربران می‌توانند با استفاده از این صرافی غیر متمرکز، به راحتی توکن‌های خود را در هر دو بلاک چین گفته شده، سواپ کنند.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  کازماس چیست؟ Cosmos با توکن ATOM

ErgoDEX برای حفظ سرعت تراکنش‌ها، از یک دفتر سفارش و تاحدی نیز از رایانش متمرکز و برون-شبکه استفاده می‌کند. بد نیست بدانید که از آن‌جایی که بلاک چین Ergo از الگوریتم اجماع اثبات کار (Proof-of-Stake) استفاده می‌کند، نیاز به انرژی و منابع رایانشی بالایی دارد.

این صرافی غیر متمرکز، بازاری باز و رایگان برای سواپ کردن ارزهای دیجیتال فراهم می‌آورد و برای معامله کردن در این صرافی، نیازی به احراز هویت و کمک گرفتن از هیچ واسطه‌ای ندارید. گذشته از این، ErgoDEX دارای رابط کاربری بسیار کاربرپسندی است که کار کردن با ویژگی‌های نوآورانه آن را بسیار راحت می‌کند.

ساندی سواپ در مقایسه با ErgoDEX، نقاط قوت متعددی دارد که مهم‌ترین آن‌ها، حمایت مالی از طرف شرکت‌های خوشنام و کار کردن بر اساس الگوریتم اجماع اثبات سهام است که انرژی بالایی مصرف نمی‌کند و به منابع رایانشی زیادی نیاز ندارد.

در مقایسه سازوکار این دو صرافی غیر متمرکز باید بگوییم که SundaeSwap بر بستر تنها یک بلاک چین کار می‌کند و پیچیدگی پایین‌تری در مقایسه با ErgoDEX دارد. ساندی سواپ با وجود پیچیدگی کمتر، از مزیت‌هایی مثل پشتیبانی از قراردادهای هوشمند، دفتر سفارش و سطح بالاتری از غیر متمرکز بودن برخوردار است که آن را به گزینه بهتری در مقایسه با ErgoDEX تبدیل می‌کنند.

مقایسه ساندی سواپ با ADAX

صرافی adax کاردانو

ADAX نیز به عنوان یک صرافی غیر متمرکز به کاربران اجازه می‌دهد تا حضانت دارایی‌های خود را در طول انجام معاملات ارزهای دیجیتال، داشته باشند. این صرافی، با کارمزد بسیار پایین و تراتکنش‌های سریع و با حذف کردن ابزارهای رایجی مثل دفاتر سفارش، از دیگر مارکت میکرهای خودکار متمایز شده است و کاربرانش می‌توانند به راحتی، سواپ کنند. مشتریان ADAX می‌توانند با یک ابزار معاملاتی احساسات بازار، استراتژی‌های خود را به سرعت تغییر دهند.

با این که رویکرد همتا به همتای مورد استفاده در ADAX، ارزش بالایی دارد اما نیازمند پیچیدگی‌هایی برای انتقال توکن‌ها به بیرون شبکه و از خارج به درون شبکه است. بنابراین، اگر بخواهیم ADAX را با ساندی سواپ مقایسه کنیم، می‌توانیم بگوییم که کار کردن با ADAX پیچیده‌تر است. SundaeSwap با رابط کاربری بسیار ساده‌تری که دارد، سواپ کردن ارزهای دیجیتال را برای کاربران تازه‌کار بسیار ساده‌تر کرده است اما ADAX، برای کاربران حرفه‌ای‌تر، مناسب‌تر به نظر می‌رسد.

سوالات پر تکرار در رابطه با صرافی غیر متمرکز ساندی سواپ

۱- ساندی سواپ چیست؟

SundaeSwap یک صرافی غیر متمرکز بر بستر بلاک چین کاردانو است که شباهت زیادی به صرافی غیر متمرکز یونی سواپ دارد.

۲- توکن بومی ساندی سواپ چیست؟

ساندی سواپ دارای توکنی بومی به نام SUNDAE است. برای خرید این توکن می‌توانید در عرضه اولیه استخر سهام یا ISO شرکت کنید. همچنین، با تأمین لیکوئیدیتی در این صرافی می‌توانید توکن‌های SUNDAE را به عنوان پاداش دریافت کنید.

۳- یونی سواپ بهتر است یا ساندی سواپ؟

یونی سواپ، سابقه بسیار بیشتری در مقایسه با ساندی سواپ دارد و بر بستر بلاک چین اتریوم کار می‌کند. با این حال، ساندی سواپ نیز ویژگی‌هایی دارد که آن را به رقیبی قدرتمند برای یونی سواپ تبدیل کرده‌اند. به نظر می‌رسد که ساندی سواپ گزینه پر ریسک‌تر ولی با پاداش بالقوه بیشتر برای سرمایه‌گذاری باشد اما اگر به دنبال یک صرافی غیر متمرکز مطمئن برای سواپ کردن هستید، یونی سواپ را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

جمع بندی

صرافی‌های غیر متمرکز یا DEXها، نسل نسبتا جدیدی از صرافی‌های ارز دیجیتال هستند که بیشتر آن‌ها، کاملا به صورت غیر متمرکز اداره می‌شوند و دارای سازمان مستقل غیر متمرکز و توکن بومی هستند.

برای سواپ کردن ارزهای دیجیتال در بسیاری از این صرافی‌ها، نیازی به احراز هویت ندارید و حضانت رمزارز شما در طول فرایند معامله، به طور کامل در اختیار خودتان خواهد بود. از دیگر مزیت‌های صرافی‌های غیر متمرکز در مقایسه با صرافی‌های متمرکز می‌توان به شفافیت و امنیت بالای آن‌ها به دلیل حذف کامل واسطه‌ها اشاره کرد.

البته، صرافی‌های غیر متمرکز نقاط ضعفی مثل لیکوئیدیتی پایین، ریسک قراردادهای هوشمند، ریسک فرانت رانینگ و ریسک شبکه نیز دارند و بعضی از آن‌ها، آنچنان که باید، متمرکز نیستند.

شاید بتوان بهترین صرافی غیر متمرکز کنونی را یونی سواپ دانست که بر بستر بلاک چین اتریوم کار می‌کند اما اخیرا رقیب جدیدی ساندی سواپ برای این صرافی پیدا شده که در حال توسعه بر بستر بلاک چین کاردانو است.

بلاک چین کاردانو توسط همان تیم توسعه‌دهنده اتریوم با هدف برطرف کردن بعضی از مهم‌ترین مشکلات اتریوم، مثل مشکل مقیاس‌پذیری و سرعت پایین و کارمزد بالای انجام تراکنش‌ها توسعه یافته است.

صرافی غیر متمرکز SundaeSwap از بسیاری جهات شبیه به صرافی یونی سواپ است اما این صرافی برخلاف یونی سواپ از مدل استخر ثابت استفاده می‌کند و تفاوت‌های اندکی در سازوکارش دارد. توکنومیک این صرافی با توکن بومی SUNDAE می‌چرخد و به نظر می‌رسد که سرمایه‌گذاری روی این رمزارز می‌تواند بازده خوبی در آینده نزدیک داشته باشد.

ساندی سواپ هنوز محصولی اولیه ارائه کرده که قرار است در آینده، بروزرسانی‌های زیادی روی آن انجام شود. این صرافی غیر متمرکز را می‌توان اولین DEX توسعه یافته بر بستر پلتفرم کاردانو دانست که بیشترین حجم معاملات را به خودش اختصاص داده است. در این مقاله، SundaeSwap را به دو صرافی غیر متمرکز دیگر بر بستر کاردانو مقایسه کردیم و همانطور که دیدید، ساندی سواپ، به ویژه از نظر سادگی و کارایی، نسبت به ErgoDEX و ADAX، برتری دارد.

دسته بندی مطالب
مطالب مرتبط
مطالب مرجع

ارز دیجیتال چیست؟

بلاک چین چیست؟

متاورس چیست؟

NFT چیست؟

دیفای (DeFi) چیست؟

صرافی غیرمتمرکز چیست؟

کیف پول چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

ایردراپ چیست؟

استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

بیت کوین چیست؟

اتریوم چیست؟

تتر چیست؟

خرید و فروش ارز های دیجیتال
ما را دنبال کنید
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.