داموندمگ

سوئینگ تریدینگ (Swing Trading) یا معاملات نوسانی چیست؟

DAMOND
سوئینگ تریدینگ

بی‌نهایت روش برای معامله‌گری یا تریدینگ در بازارهای مالی وجود دارد که هر کدام از آن‌ها، مزایا و معایب خودشان را دارند. هر روش تریدینگ برای دسته خاصی از معامله‌گران مناسب است و نیازمندی‌های خاص خودش را دارد. یکی از روش‌های محبوب معامله‌گیری که به ویژه، تریدرهای تازه‌کار از آن استفاده می‌کنند، سوئینگ تریدینگ یا نوسان گیری است. در این مقاله برای شما توضیح می‌دهیم که سوئینگ تریدینگ چیست و چه مزایا و معایبی دارد. با داموندمگ همراه باشید.
نوسان گیری را می‌توان نوعی روش حدواسط معامله‌گری روزانه و معامله‌گری روندگرا یا ترند تریدینگ دانست. نوسان‌گیرها تلاش می‌کنند تا در یک مومنتوم نوسانی طبیعی، نتیجه معامله را بررسی و پیشبینی کنند تا از هر معامله خود، به سود برسند. این روش معاملاتی، مزیت‌هایی در مقایسه با خیلی از روش‌های معاملاتی دیگر دارد ولی نیازمند مهارت‌هایی نسبی برای شناسایی قله‌ها و کف‌های قیمتی و البته منظم بودن در ترید کردن است. بنابراین، اگر تازه وارد بازارهای مالی شده‌اید، نباید از این نوع روش معاملاتی، انتظار معجزه داشته باشید.
در ادامه خواهیم گفت که نوسان گیری یا سوئینگ تریدینگ چیست، چه مزیت‌ها و ریسک‌هایی دارد و برای چه دسته‌ای از معامله‌گران، مناسب‌تر است.

نوسان گیری یا سوئینگ تریدینگ چیست؟

سوئینگ تریدینگ چیست

سوئینگ تریدینگ یا نوسان گیری، نوعی روش معاملاتی است که در آن، تریدرها تلاش می‌کنند تا از نوسانات قیمتی کوتاه-مدت و میان-مدت در قیمت نوعی از دارایی، مثل سهام بورسی یا ارزهای دیجیتال، سود ببرند. معمولا، سوئینگ تریدرها پوزیشن خرید یا فروش خود را به مدت یک روز تا چندین هفته باز نگه می‌دارند تا از نوسانات بازار، بهره‌مند شوند.

معمولا، دو نوع سوئینگ یا نوسان در بازارهای مالی وجود دارد که سوئینگ تریدرها به آن‌ها توجه دارند:

  • سقف نوسان (Swing High): منظور از سقف نوسان، قیمت‌هایی است که احتمال سقوط بازار از آنجا بسیار زیاد است. در واقع، سقف نوسان همان قله قیمتی است که پس از آن، انتظار پول بک یا برگشت قیمت به سطوح پایین‌تر وجود دارد.
  • کف نوسان (Swing Low): منظور از کف نوسان، قیمت‌هایی است که احتمال رشد بازار از آنجا بسیار زیاد است. در واقع، کف نوسان همان کف قیمتی است که پس از آن، انتظار برگشت قیمت به سطوح بالاتر وجود دارد.

با اینکه نوسان گیری ارزهای دیجیتال یا سهام‌های بورسی در همه وضعیت‌های بازار امکان‌پذیر است اما اگر بازار روند مشخصی (نزولی یا صعودی) داشته باشد، این استراتژی، خیلی بهتر جواب می‌دهد.

نوسان‌گیرها می‌توانند هم با استفاده از تحلیل تکنیکال و هم با استفاده از تحلیل فاندامنتال، به سادگی سیگنال‌های بازار و محتمل‌ترین نوسانات قیمتی را شناسایی و پوزیشن خرید یا فروش خود را بر آن اساس، پیشبینی کنند.

با این حال، زمانی که ارزش یک دارایی در سطح مشخصی تثبیت شده است، می توان استنباط کرد که به دلیل مشخص نبودن روند قیمت، بازار در حالتی ایستا قرار دارد و فاقد پویایی لازم برای نوسان گیری است.

سوئینگ تریدینگ چطور کار می کند؟

حالا که گفتیم سوئينگ تریدینگ چیست، وقت آن است که نحوه کارکرد این شیوه معاملاتی را برای شما توضیح دهیم.

بعضی از فعالان بازارهای مالی، نوسان گیری را نوعی استراتژی معاملاتی می‌دانند اما سوئینگ تریدینگ، بیشتر شبیه به نوعی شیوه معاملاتی است تا استراتژی معاملاتی زیرا استراتژی‌های معاملاتی زیادی بر پایه روش سوئینگ تریدینگ شکل گرفته‌اند.

معمولا، تریدرها در تایم‌فریم‌های روزانه سوئینگ تریدینگ می‌کنند. در اکثر استراتژی‌های سوئینگ تریدینگ، تلاش تریدرها بر پیدا کردن روند و سود کردن از این روندها پیش از شکسته شدن آن‌ها متمرکز است. با این حال، تعداد معدودی استراتژی نوسان گیری نیز وجود دارند که به دنبال تحرکات جانبی (Lateral Movements) درون کانال‌های افقی هستند.

قاعده کلی سوئینگ تریدینگ چیست؟

اکثر شیوه‌های معاملاتی، نوعی قاعده کلی دارند که در مورد تمامی استراتژی‌های برگرفته از آن‌ها، صدق می‌کند. دانستن این قواعد کلی، جلوی خیلی از اشتباهات ساده در معامله کردن را می‌گیرد. در اینجا می‌خواهیم برای شما توضیح دهیم که قاعده کلی سوئینگ تریدینگ چیست و چطور می‌توانید از آن استفاده کنید.

معمولا، سوئینگ تریدرها پوزیشن‌های خود را در ساعات بسته بودن بازارها، باز نگه می‌دارند و پس از چند رو یا چند هفته و زمانی که سیگنال‌های تغییر روند بازار را مشاهده کنند، آن‌ها را می‌بندند. در استراتژی سوئینگ تریدینگ روزانه، سوئینگ تریدرها پوزیشن‌های خود را برای مدت‌های طولانی‌تری در مقایسه با تریدرهای روزانه، باز نگه می‌دارند اما طول باز ماندن پوزیشن‌ها در مقایسه با هولدرها کوتاه‌تر است.

در تصویر زیر می‌توانید نوعی پوزیشن مورد استفاده سوئینگ تریدرها را ببینید:

پوزیشن سوئینگ تریدینگ

همانطور که در شکل بالا مشخص است، یک پوزیشن ایده‌آل در سوئینگ تریدینگ، چندین روز یا چندین هفته باز می‌ماند و دارای روندی مشخص با چندین نوسان قیمتی است. کف‌های نوسان با دایره‌های قرمز و سقف‌های نوسان با دایره‌های سبز، مشخص شده‌اند.

می‌توان اینطور نتیجه گرفت که تا زمانی که روند کلی قیمت، ادامه‌دار باشد، سوئینگ تریدرها از نوسانات قیمتی کوتاه-مدت ترسی ندارند. اگر روند، گاوی باشد، قیمت، حمایت را نمی‌شکند و اگر روند، خرسی باشد، قیمت از مقاومت خودش عبور نمی‌کند.

در مقابل، در همین روندی که در نمودار می‌بینید، تریدرهای روزانه، پوزیشن‌های متعددی را باز می‌کنند تا از روندهای کوچک‌تر که بین کف‌های نوسان و سقف‌های نوسان مشخص شده در تصویر، وجود دارند، استفاده کنند.

اما نقطه ضعف معامله‌گری روزانه در مقایسه با سوئینگ تریدینگ چیست؟ با توجه به اینکه تریدرهای روزانه باید تصمیمات بیشتر و لحظه‌ای‌تری در همان روند بگیرند و موفقیت آن‌ها، تضمین شده نیست، استرس بیشتری در مقایسه با سوئینگ تریدرها دارند.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  کپی تریدینگ (Copy Trading) یا معاملات رونویس چیست؟

چطور نوسان گیری کنیم؟

چطور سوئینگ تریدینگ کنیم

در بالا برای شما توضیح دادیم که سوئینگ تریدینگ چطور کار می‌کند و قاعده کلی سوئینگ تریدینگ چیست. حالا می‌خواهیم در رابطه با موضوعی صحبت کنیم که قطعا خیلی از شما انتظار آن را می‌کشیده‌اید. چطور می‌توانیم سوئینگ تریدینگ کنیم؟

معمولا، سوئینگ تریدرها، به طور روزانه، نمودارهای قیمتی را بررسی می‌کنند تا روندها را شناسایی و پوزیشن‌های خود را باز کنند یا ببندند. با این حال، در نوع دیگری از استراتژی سوئینگ تریدینگ، معامله‌گر به تایم‌فریم‌های کوتاه‌تر توجه دارد تا نقاط دقیق ورود و خروج را با پیدا کردن شکست خط روندها و مقاومت‌ها و حمایت‌ها، شناسایی کند.

تایم‌فریم‌های بزرگ‌تر نیز در بین سوئینگ تریدرها از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. هر چه تایم‌فریم بلندتر باشد، روند صعودی یا نزولی، از اعتبار بیشتری برخوردار است. با این حال، تایم‌فریم‌های روزانه مهم‌ترین تایم‌فریم‌ها در سوئینگ تریدینگ هستند.

با توجه به شرایط، تریدرهایی که از این روش معاملاتی استفاده می‌کنند، ترجیح می‌دهند تا از تحلیل تکنیکال برای پیدا کردن نقاط ورود و خروج درست، استفاده کنند اما وابستگی تریدرهای روزانه به این نوع تحلیل، بسیار بیشتر از سوئینگ تریدرها است.

نوسان‌گیرها می‌توانند از ترکیب تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال استفاده کنند تا اثر رویدادهای مختلف روی روند قیمت را پیشبینی کنند.

اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال مثل میانگین متحرک، شاخص قدرت نسبی یا RSI ، اصلاحی فیبوناچی و باندهای بولینگر، ابزارهای مناسبی برای شناسایی نقاط ورود و خروج هستند. گزینه آخر، یعنی باندهای بولینگر، کاربرد بیشتری در نوسان گیری دارد زیرا روندها را بهتر نشان می‌دهد و به تریدرها کمک می‌کند تا تغییر روندها را به موقع، پیشبینی کنند.

به طور کلی، پرایس اکشن، الگو‌های کندل استیک، اندیکاتورهای سوئینگ تریدینگ و سطوح حمایت و مقاومت، در سوئینگ تریدینگ اهمیت بسیار زیادی دارند.

مناسب ترین استراتژی های سوئینگ تریدینگ برای معامله رمزارزها کدامند؟

نمی‌توان با قطعیت گفت که مناسب‌ترین استراتژی سوئینگ تریدینگ چیست اما تجربه نشان داده است که بعضی از استراتژی‌های نوسان گیری در بازار ارزهای دیجیتال، بهتر جواب می‌دهند. در ادامه، می‌خواهیم بعضی از بهترین استراتژی‌های سوئینگ تریدینگ که بیشتر توسط فعالان بازار ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرند را به شما معرفی کنیم.

در هر کدام از این استراتژی‌ها از ابزارهای خاصی برای تحلیل تکنیکال استفاده می‌شود و شرایط ورود و خروج در هر کدام از این استراتژی‌ها با دیگر استراتژی‌ها تفاوت دارد. در ادامه، سه استراتژی محبوب سوئینگ تریدینگ برای معامله ارزهای دیجیتال را توضیح خواهیم داد.

استراتژی تریدینگ برگشتی در روش معاملاتی سوئینگ تریدینگ چیست؟

تریدینگ برگشتی

این استراتژی به تغییرات مومنتوم قیمت، وابسته است. هدف استراتژی تریدینگ برگشتی (Reversal Trading)، کسب سود از تغییر روندها است. برای مثال، اگر قیمت بیت کوین برای مدتی در روند صعودی قرار داشته باشد و این روند، سیگنال‌هایی از ضعیف شدن را نشان دهد، تریدرهایی که از استراتژی تریدینگ برگشتی استفاده می‌کنند، می‌توانند در هنگام شکست سطوح حمایت توسط قیمت، پوزیشن شورت (Short Position) باز کنند.

معکوس شدن روند قیمت، می‌تواند بسته به روند کنونی، گاوی یا خرسی باشد. تریدرها از ترکیب چندین اندیکاتور تحلیل تکنیکال برای تشخیص نقاط تغییر روند استفاده می‌کنند اما آن‌ها برای تشخیص مومنتوم‌ها یا نقاط عطف در روندها، وابسته به نوسان‌گرهایی مثل استوکاستیک (Stochastic) یا RSI هستند.

تریدینگ اصلاحی در نوسان گیری چیست؟

تریدینگ اصلاحی

اصلاح قیمت‌ها که معمولا پول بک (Pullback) نامیده می‌شوند، تحرکات قیمتی کوتاه-مدت علیه یک روند اشباع شده هستند. این پول بک‌ها یا اصلاح قیمت‌ها را می‌تواند «معکوس شدن‌های کوچک» (mini-reversals) دانست که درون کانال صعودی یا نزولی قرار می‌گیرند و خطوط روند حمایت یا مقاومت را نمی‌شکنند.

تریدرهای اصلاحی، در جستجوی این اصلاحات موقتی قیمت در روندهای کلی هستند و روی این تحرکات قیمتی کوتاه-مدت، سرمایه‌گذاری می‌کنند.

تغییر روندها همیشه با پول بک‌های بالقوه، شروع می‌شود و بنابراین، تریدرها باید بتوانند تفاوت بین اصلاح قیمت و تغییر روند قیمت را شناسایی کنند.

استراژی شکست حمایت و شکست مقاومت در نوسان گیری چیست؟

در اینجا می‌خواهیم برای شما توضیح دهیم که تفاوت شکست مقاومت (Breakout) و شکست حمایت (Breakdown) در تحلیل تکنیکال و سوئینگ تریدینگ چیست و سوئینگ تریدرها، چگونه از این شکست‌ها استفاده می‌کنند.

رویکردهای روندگرا (Trend-Following) در مقایسه با رویکردهای معاملاتی برگشتی و اصلاحی، محبوبیت بیشتری دارند.

در استراتژی شکست مقاومت، تریدرها سعی می‌کنند نقطه شروع روند صعودی را شناسایی و در آن نقطه، پوزیشن لانگ (Long Position) باز کنند. این تریدرها، همواره در جستجوی نقاطی هستند که مقاومت‌ها در آن نقاط، شکسته می‌شوند.

در مقابل، در استراتژی معاملاتی شکست حمایت، تریدرها سعی می‌کنند نقطه شروع روند نزولی را شناسایی و در آن نقطه، پوزیشن شورت باز کنند. این تریدرها، همواره در جستجوی نقاطی هستند که حمایت‌ها در آن نقاط، شکسته می‌شوند.

هم در تریدینگ شکست حمایت و هم در تریدینگ شکست مقاومت از میانگین متحرک و نوسان‌گرها استفاده می‌شود.

این تریدرها، به غیر از خطوط حمایت و مقاومت می‌توانند از میانگین‌های متحرک مثلا میانگین‌های متحرک نمایی (EMA) استفاده کنند. برای مثال، اگر قیمت، یک EMA را از پایین به سمت بالا قطع کند، می‌تواند سیگنالی برای شروع روند صعودی باشد.

برای اینکه سیگنال‌های معتبرتر را شناسایی کنید، می‌توانید از یک EMA کوتاه ۹ دوره‌ای با یک EMA بلند ۱۳ تا ۵۰ دوره‌ای استفاده کنید. اگر EMA کوتاه، EMA بلند را از پایین به بالا قطع کند، سیگنالی بسیار قوی برای شروع روند صعودی محسوب می‌شود. همچنین، اگر EMA بلند، EMA کوتاه را از بالا به پایین قطع کند، مجددا، سیگنالی صعودی محسوب می‌شود. عکس این دو حالت، به معنی شروع روند نزولی است.

در زیر می‌توانید مثالی از سیگنال‌های گاوی و خرسی بر اساس EMAهای بلند و کوتاه ببینید:

 

مزیت ها و معایب سوئینگ تریدینگ چیست؟

سوئینگ تریدینگ، همانند هر روش معاملاتی دیگری، مزایا و معایب خاص خودش را دارد. در این بخش، می‌خواهیم برای شما بگوییم که مزایا و معایب سوئینگ تریدینگ چیست.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  استراتژی ترید لاک پشتی (Turtle Trading) چیست؟

نوسان گیری چه مزیت ‌هایی دارد؟

  • استرس کمتر در مقایسه با تریدینگ روزانه: سوئینگ تریدرها، برخلاف تریدرهای روزانه، نیازی ندارند که همیشه چشمانشان را به صفحه نمایش کامپیوتر بدوزند و بازار را لحظه به لحظه دنبال کنند.
  • سود عالی: در صورتی که مدیریت ریسک به درستی انجام شود، سوئینگ تریدینگ می‌تواند سودهای بسیار خوبی داشته باشد. تریدرهای موفقی که از این روش استفاده می‌کنند، چیزی بین ۱۰ الی ۵۰ درصد سود در هر سال، به دست می‌آورند.
  • داشتن زمان بیشتر برای تقویت دانش و مهارت‌های معامله‌گری: سوئینگ تریدرها نیازی ندارند که لحظه به لحظه به دنبال شناسایی نقاط ورود و خروج باشند زیرا می‌توانند پوزیشن‌های خود را برای روزها یا هفته‌ها، باز نگه دارند تا در موقعیت مناسب، پوزیشن خود را ببندند. بنابراین، زمان کافی برای تقویت دانش و مهارت‌های معاملاتی خودشان، ساخت واچ لیست‌های بهتر یا لذت بردن از زندگی دارند.

معایب سوئینگ تریدینگ چیست؟

  • هر ضرر می‌تواند به تعادل ضربه بزند: برای تریدرهای نوسان‌گیر، هر پوزیشن از اهمیت بالایی برخوردار است و یک معکوس شدن ناگهانی می‌تواند سبب ضررهای سنگینی شود که تعادل کلی سود و زیان را به هم بریزد.
  • ریسک نوسانات شبانه: سوئینگ تریدرها، برخلاف تریدرهای روزانه، پوزیشن‌های خود را در پایان روز کاری و حتی در تعطیلات و آخر هفته‌ها، باز نگه می‌دارند. بنابراین، این احتمال وجود دارد که در هنگام خواب بودن سوئینگ تریدرها در طول شب، نوسانات بازار سبب ضرر کردن آن‌ها شوند. این موضوع، به ویژه در مورد بازار ارزهای دیجیتال که ۲۴ ساعت شبانه روز و هفت روز هفته فعال است و تعطیلی ندارد، صدق می‌کند.
  • کارمزدهای شبانه: بسیاری از صرافی‌ها و کارگزاری‌ها، برای باز نگه داشتن پوزیشن‌ها در طول شب، از تریدرها کارمزد می‌گیرند. میزان این کارمزدها، به میزان دارایی تریدر بستگی دارد.

در جدول زیر می‌تواند مزایا و معایب سوئینگ تریدینگ را به صورت خلاصه، مشاهده کنید:

مزایامعایب
استرس کمتر در مقایسه با تریدینگ روزانههر ضرر می‌تواند تعادل را بر هم بزند
سود عالیریسک نوسانات شبانه
زمان آزاد بیشترکارمزدهای شبانه

 

سوئینگ تریدینگ چه تفاوتی با تریدینگ روزانه دارد؟

تفاوت معاملات نوسانی با تریدینگ روزانه

تا اینجا در رابطه با سوئینگ تریدینگ و مزایا و معایب آن صحبت کردیم. در خلال این صبحت‌ها، به معامله‌گری روزانه نیز اشاره داشتیم اما توضیح ندادیم که تفاوت‌های تریدینگ روزانه با سوئینگ تریدینگ چیست.

با اینکه سوئینگ تریدینگ و تریدینگ روزانه، از نظر ابزارهای تکنیکال مورد استفاده تریدرها، شباهت‌های زیادی به هم دارند اما رویکرد آن‌ها در استفاده از این ابزارها با هم دیگر بسیار متفاوت است. در واقع، این تفاوت‌ها بسیار واضح و مشخص هستند.

تریدرهای روزانه روی تایم-فریم‌های کوتاه تر متمرکز هستند

اگر دقیق‌تر تریدرهای روزانه را تحت نظر داشته باشیم، خواهیم دید که این تریدرها به تحرکات قیمتی کوچک‌تر و تایم-فریم‌های کوتاه‌تر توجه دارند و معمولا، از تحلیل فاندامنتال استفاده زیادی نمی‌کنند. تریدرهای روزانه می‌توانند چندین پوزیشن در طول روز باز کنند و امید آن‌ها به جمع شدن سودهای کوچک حاصل از این پوزیشن‌های کوتاه-مدت است. معاملات ضررده، جزء ثابتی از تریدینگ روزانه هستند زیرا در این روش معاملاتی، قرار است که تعداد معاملات سودآور، بیشتر از تعداد معاملات ضررده باشد تا در نهایت، سود خالص مثبتی به دست آید.

در مقابل، سوئینگ تریدرها به تحرکات قیمتی بزرگ‌تر، توجه دارند و هر پوزیشن برای آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین، این تریدرها، علاوه بر تحلیل تکنیکال، از تحلیل فاندامنتال نیز به میزان قابل توجهی، استفاده می‌کنند. در واقع، بعضی از سوئینگ تریدرها فقط با تحلیل فاندامنتال کار می‌کنند و ابزارهای تکنیکال برای آن‌ها فقط نقش نظارت بر پوزیشن‌ها را دارند.

سوئینگ تریدرها در مقایسه با تریدرهای روزانه، نظارت کمتری روی پوزیشن های خود دارند

تریدرهای نوسان‌گیر، برخلاف تریدرهای روزانه نظارت پیوسته و لحظه به لحظه‌ای روی پوزیشن‌های خودشان ندارند و این شیوه معاملاتی، در مقایسه با تریدینگ روزانه، منفعلانه‌تر است.

تریدرهای روزانه، روی سودهای کوچک تر ولی فراوان تر حساب می‌ کنند

اما از نظر نوع کسب سود، تفاوت تریدینگ روزانه با سوئینگ تریدینگ چیست؟

برای اینکه سوئینگ تریدرها از این شیوه معاملاتی به سودهای قابل توجهی برسند، تنها نیاز به چندین معامله سودآور دارند. البته، حجم معاملات نیز باید بالا باشد تا سود خوبی از معامله کسب شود. در مقابل، تریدرهای روزانه، معاملات متعدد و کم حجمی را اندازه می‌دهند تا از جمع سودهای خرد به سودهای خوبی برسند. به همین دلیل، معامله‌گرانی که نمی‌خواهند معاملات حجیمی انجام دهند و سرمایه زیادی را در معرض ریسک قرار دهند، تریدینگ روزانه را ترجیح می‌دهند.

در جدول زیر می‌توانید مهم‌ترین تفاوت‌های سوئینگ تریدینگ و تریدینگ روزانه را ببینید:

وجه تفاوتسوئینگ تریدینگتریدینگ روزانه
تایم-فریم‌هابلندترکوتاه‌تر‍
زمان تحت نظر داشتن پوزیشن‌هاکمتربیشتر
اندازه و فراوانی سودهاسودهای بزرگ‌تر-فراوانی کمترسودهای کوچک‌تر-فراوانی بیشتر

 

ریسک های سوئینگ تریدینگ چیست؟

ریسک Swing Trading

برای اینکه نوسان‌گیر موفقی باشید، باید طرح و استراتژی مشخصی داشته و در همه شرایط به آن پایبند باشید. پر واضح است که باید از تکنیک‌های مدیریت ریسک استفاده کنید و هرگز بخش زیادی از دارایی‌های خود را وارد معاملات نکنید. داشتن حد ضرر، مانع از ضررهای شبانه سنگین می‌شود. در ادامه، برای شما خواهیم گفت که مهم‌ترین ریسک‌های سوئینگ تریدینگ چیست. همچنان با ما همراه باشید.

نوسانات شدید

با اینکه سوئینگ تریدرها نسبت به تریدرهای روزانه، زمان بیشتری برای واکنش نشان دادن به نوسانات و شرایط بازار دارند اما نوسان‌پذیری در این شیوه معاملاتی، بسیار بالا است. البته اگر بازار روند مشخصی داشته باشد، نوسان‌پذیری به نفع سوئینگ تریدرها است اما در شرایطی که قیمت، روند مشخصی ندارد، نوسانات شدید می‌تواند با زیان‌های سنگینی همراه باشد.

شدت نوسان‌پذیری به نوع دارایی مورد معامله بستگی دارد. برای مثال، ارزهای دیجیتال در مقایسه با نمادهای بورسی، نوسانات بسیار شدیدتری را تجربه می‌کنند.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  ابر ایچیموکو چیست؟ آموزش تنظیمات Ichimoku Cloud

نوسانات و تغییر روندهای ناگهانی شبانه

از آن‌جایی که سوئینگ تریدرها، پوزیشن‌های خود را به مدت چند روز یا چند هفته به صورت پیوسته باز نگه می‌دارند، همواره در معرض خطر نوسانات یا تغییر روندهای ناگهانی در طول شب، هستند که می‌توانند آن‌ها را غافلگیر کنند.

سوئینگ تریدینگ را از کجا شروع کنیم؟

تا اینجا برای شما گفتیم که سوئینگ تریدینگ چیست و چگونه می‌توانید سوئینگ تریدینگ کنید. اما به عنوان یک معامله‌گر تازه‌کار، از کجا می‌توانید سوئینگ تریدینگ را شروع کنید؟

شما می‌توانید سوئینگ تریدینگ را از کارگزاری‌ها و صرافی‌هایی شروع کنید که دارای پلتفرم‌های معاملاتی آنلاین مجهز به ابزارهای تحلیل تکنیکال، پشتیبانی از مشتریان و محتواهای آموزشی هستند.

در هنگام انتخاب صرافی ارز دیجیتال، نسبت به معتبر بودن آن مطمئن شوید. بعضی از صرافی‌ها، مثل بایننس و کوین بیس به قدری خوشنام هستند که نیازی به تحقیق کردن ندارند اما اگر می‌خواهید با یک صرافی جدید و ناشناخته کار کنید، حتما باید در مورد آن تحقیق داشته باشید.

بعضی از صرافی‌ها دارای رمزارزهای بدون اعتبار یا اصطلاحا، پول کاغذی (Paper Money) هستند. شما می توانید بدون پرداخت هیچ پولی، این رمزارزهای بدون اعتبار را دریافت کرده و با آن‌ها معامله کنید تا معامله کردن را یاد بگیرید و روش‌ها و استراتژی‌های مختلف معاملاتی را بدون در خطر قرار دادن دارایی‌های خود آزمایش کنید.

سوئینگ تریدینگ برای چه کسانی مناسب است؟

Swing Trading برای چه کسی مناسب است

گفتیم که مزیت‌ها و معایب سوئینگ تریدینگ چیست و از کجا می‌توانید سوئینگ تریدینگ را شروع کند. اما این شیوه معاملاتی برای چه دسته‌ای از تریدرها مناسب‌تر است؟

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، سوئینگ تریدینگ می‌تواند شیوه معاملاتی خوبی برای تریدرهای تازه‌کار باشد زیرا یکی از رایج‌ترین شیوه‌های معاملاتی است.

اگر همه یا بعضی از شرایط زیر را دارید، سوئینگ تریدینگ برای شما مناسب است:

  • علاقه به باز نگه داشتن پوزیشن‌های معاملاتی به مدت چند روز یا چندین هفته بدون استرس زیاد
  • صبور بودن. وارن بافت (Warren Buffet) تریدر افسانه‌ای بازار بورس می‌گوید: «بازار بورس، ابزاری برای تبدیل پول از غیر صبور به صبور است». همین گفته، در مورد بازار ارزهای دیجیتال نیز صادق است.
  • خونسرد بودن حتی زمانی که بازار به نفع شما نیست ولی هنوز هیچ مقاومت یا حمایت مهمی را نشکسته است.
  • پذیرا بودن حد ضررهای بزرگ.
  • پذیرا بودن ایده کمتر ترید کردن ولی نهایت دقت در هر ترید.
  • علاقه و مهارت استفاده از تحلیل فاندامنتال.

در مقابل، اگر همه یا بعضی از شرایط زیر را دارید، سوئینگ تریدینگ را به شما توصیه نمی‌کنیم:

  • صبور نبودن و کنجکاوی همیشگی برای اینکه ببینید آیا قیمت به نفع شما حرکت می‌کند یا خیر.
  • علاقه داشتن به تریدینگ با سرعت بالا.
  • عصبی شدن و استرس گرفتن در زمانی که قیمت به ضرر شما است.
  • نداشتن زمان کافی برای مطالعه و یادگیری منظم استراتژی‌های جدید معاملات ارز دیجیتال و بررسی کردن پوزیشن‌های معاملاتی.

سوالات پر تکرار در رابطه با سوئینگ تریدینگ

۱- آیا سوئینگ تریدینگ بهتر از تریدینگ روزانه است؟

پاسخ به این سوال، به سطح حرفه‌ای بودن معامله‌گر، منظم بودن او و علایق شخصی‌اش بستگی دارد. با این حال، ممکن است سوئینگ تریدینگ برای معامله‌گران تازه‌کار، بهتر باشد زیرا معاملات روزانه، نیازمند نظم و مهارت تکنیکال بالا است.

۲- آیا سوئینگ تریدینگ می تواند منبع درآمد خوبی باشد؟

قطعا همین طور است. بسیاری از تریدرها فقط با سوئینگ تریدینگ، درآمدهای بسیار خوبی دارند. با این حال، این تریدرها سال‌ها تجربه دارند و خیلی منظم و متعهدانه، سوئینگ تریدینگ می‌کنند. هرگز نباید انتظار داشته باشید که با سوئینگ تریدینگ، یکشبه پولدار شوید. ترک کردن کار کنونی برای شروع سوئینگ تریدینگ، اصلا ایده خوبی نیست. سوئینگ تریدینگ برای تازه‌کارها باید فقط نوعی کار پاره وقت باشد. بسیاری از تریدرهای حرفه‌ای از چندین شیوه تریدینگ استفاده می‌کنند و فقط وابسته به سوئینگ تریدینگ نیستند.

۳- بهترین تایم فریم برای سوئینگ تریدینگ چیست؟

بهترین تایم فریم برای سوئینگ تریدینگ، بین ۶ ماه تا یک سال است.

جمع بندی

سوئینگ تریدینگ یا نوسان گیری، یکی از محبوب‌ترین شیوه‌های معاملاتی است که به ویژه، معامله‌گران تازه‌کار از آن استفاده می‌کنند. سوئینگ تریدرها، پوزیشن‌های خود را در بازه‌های زمانی چند روزه تا چند هفته باز نگه می‌دارند و سعی می‌کنند با خرید در کف‌ها و فروش در قله‌ها، سود کنند. این تریدرها برای شناسایی کف‌ها و قله‌های قیمتی، وابسته به تحلیل تکنیکال و نیز، تحلیل فاندامنتال هستند.

سوئینگ تریدینگ دارای استراتژی‌های مختلفی است که در هر کدام از آن‌ها از ابزارهای تکنیکال مختلفی استفاده می‌شود. سه استراتژی برتر سوئینگ تریدینگ در بازار ارزهای دیجیتال عبارتند از: تریدینگ برگشتی، تریدینگ اصلاحی و تریدینگ شکست مقاومت و حمایت.

سوئینگ تریدینگ مزیت‌های زیادی مثل کم استرس بودن، سود خوب و زمان آزاد بیشتر دارد اما هر معامله بد در سوئینگ تریدینگ می‌تواند تعادل سود و ضرر را بر هم بزند. به علاوه، سوئینگ تریدینگ با ریسک ضررهای شبانه و کارمزدهای باز نگه داشتن پوزیشن در طول شب، همراه است.

اگر بخواهیم سوئینگ تریدینگ را با تریدینگ روزانه مقایسه کنیم، می‌توانیم بگوییم که تایم-فریم‌های زمانی در سوئینگ تریدینگ، بلندتر از معاملات روزانه هستند، نیاز به تحت نظر داشتن پوزیشن‌ها در سوئینگ تریدینگ کمتر از تریدینگ روزانه است و در سوئینگ تریدینگ، معاملات کمتر ولی با سود بیشتر در هر معامله، انجام می‌شود. به علاوه، سوئینگ تریدینگ با ریسک نوسانی بودن شدید و نوسانات و تغییر روندهای شدید شبانه در صورت تعیین نکردن حد ضرر همراه است.

در این مقاله از داموند برای شما گفتیم که سوئینگ تریدینگ چیست و چگونه انجام می‌شود. همچنین، مزایا و معایب این شیوه معاملاتی را شرح دادیم و آن را با معاملات روزانه، مقایسه کردیم. در صورتی که صبور هستید و از نوسانات قیمتی کوچک در محدوده کانال روند قیمت ترسی ندارید، به تحلیل فاندامنتال علاقه‌مند هستید، از ضررهای سنگین نمی‌ترسید و مشکلی با ترید کردن کمتر ولی با دقت‌تر ندارید، این شیوه معاملاتی را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

دسته بندی مطالب
مطالب مرتبط
مطالب مرجع

ارز دیجیتال چیست؟

بلاک چین چیست؟

متاورس چیست؟

NFT چیست؟

دیفای (DeFi) چیست؟

صرافی غیرمتمرکز چیست؟

کیف پول چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

ایردراپ چیست؟

استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

بیت کوین چیست؟

اتریوم چیست؟

تتر چیست؟

خرید و فروش ارز های دیجیتال
ما را دنبال کنید
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.