سرمایه گذاری و خرید ارزهای دیجیتال، گرچه یکی از بهترین روشهای کسب سود به خصوص در کوتاه مدت با حداقل سرمایه اولیه است؛ اما با چالشهای زیادی همراه است! یکی از مهمترین معایب بازار ارزهای دیجیتال، نوسانات شدید قیمتی است. بسیاری از منتقدان رمزارزها، مانند بزرگترین مؤسسات پرداخت در کشور چین، معتقدند که این نوسانات قیمت باعث کاهش ارزهای رایج واقعی و فیات میشود. زیرا قیمت این ارزها به سرعت تغییر میکند و تعیین یک قیمت مشخص و مورد قبول درصد عمدهای از افراد، دشوار است! تتر (USDT)، رویکردی است که ارزهای دیجیتال برای رفع این مشکل، پیشنهاد کردهاند. در این مقاله از صرافی داموند به سوال مهم تتر چیست و چه کاربردهایی دارد خواهیم پرداخت.
استیبل کوین تتر چیست؟
تتر با نماد (USDT) یک ارز دیجیتال مبتنی بر بلاکچین است که توکنهای در گردش آن با ارزشی معادل دلار آمریکا معامله میشوند و آن را به یک استیبل کوین با قیمتی معادل 1.00 دلار تبدیل کردهاند. (استیبل کوین به ارز دیجیتالی گفته میشود که قیمت آن مطابق با ارزش ارزهای فیات رایج مانند دلار، یورو یا ین ژاپن تعیین میشود.)
توکنهای Tether که توسط صرافی رمزارز BitFinex توسعه یافتهاند، توکنهای بومی شبکه تتر هستند و تحت نماد USDT معامله میشوند. از اکتبر 2021، USDT پنجمین ارز دیجیتال برتر از نظر ارزش بازار با ارزش بیش از 68 میلیارد دلار است.
تتر با نام RealCoin در جولای 2014 راهاندازی شد و در نوامبر توسط Tether Ltd، شرکتی که مسئول حفظ مقادیر ذخیره ارز فیات است، به عنوان Tether تغییر نام داد.
تتر Tether چگونه کار میکند؟
همانطور که گفته شد، تتر نوعی خاص از ارزهای دیجیتال یا همان استیبل کوین است که هدف آن ثابت نگهداشتن فرایند قیمتگذاری ارزهای دیجیتال است. درواقع برخلاف دیگر رمزارزها که در قیمت ارزهای محبوب مانند بیت کوین و اتریوم مشاهده میشود؛ قیمت تتر همیشه در حدود 1 دلار آمریکا باقی میماند.
این مدل قیمتگذاری، باعث شده است که Tether یکی از بهترین روشها برای تبدیل داراییهای دیجیتال به یکدیگر در نظر گرفته شود.
تتر به طور خاص به دسته استیل کوینهای دارای پشتوانه فیات تعلق دارند؛ این بدان معناست که یک ارز فیات مانند دلار آمریکا، یورو یا ین ژاپن، پشتوانه هر کریپتو کوین در گردش است.
یکی دیگر از انواع استیبل کوینها، رمزارزهایی هستند که دارای پشتوانه کریپتو هستند؛ درواقع این ارزها به واسطه میزان ذخیره دیگر ارزهای دیجیتال پشتیبانی میشوند. دسته سوم هم، استیل کوینهای بدون پشتوانه هستند؛ این ارزها عملکردی مشابه با بانکهای سنتی دارند که بسته به شرایط اقتصادی عرضه آنها کنترل و مدیریت میشود.
تتر به طور خاص برای ایجاد پل بین ارزهای فیات و ارزهای دیجیتال و ارائه ثبات، شفافیت و کاهش هزینه انجام تراکنشها برای کاربران طراحی شده است. درواقع قیمت Tether با نسبت 1 به 1 به قیمت دلار آمریکا وابسته است.
بر اساس مطالعهای که توسط CryptoCompare، ارائهدهنده دادههای بازار ارزهای دیجیتال جهانی، انجام شده است؛ 57 درصد از معاملات بیت کوین، با استفاده از USDT انجام شده است. به همین دلیل میتوان گفت که تتر منبع اصلی نقدینگی برای بازار ارزهای دیجیتال است.
قیمت تتر چطور 1 دلار باقی میماند؟
در چند سال اخیر، شاهد کاهش قیمت USDT به کمتر از 1 دلار بودهایم؛ با این حال این استیبل کوین میتواند به ارزش اصلی خود برگردد، زیرا به صندوق ارز فیات متصل است و 100٪ توسط ذخایر تتر پشتیبانی میشود.
تاریخچه تتر چیست؟
- جولای 2014 – Realcoin، یک توکن با پشتیبانی دلار آمریکا، معرفی کرد
- نوامبر 2014 – Realcoin به Tether تغییر نام داد و وارد بتای خصوصی شد.
- ژانویه 2015 – Bitfinex تتر را فهرست کرد.
- فوریه 2015 – Tether برای انجام معاملات مورد استفاده قرار گرفت.
- دسامبر 2017 – عرضه Tether از یک میلیارد توکن فراتر رفت.
- ژوئن 2018 – یک مطالعه دانشگاهی نشان داد که میتوان Tether را بدون توجه به تقاضای سرمایهگذاران ایجاد کرد.
- آوریل 2019 – دفتر دادستان کل نیویورک از iFinex، شرکت مادر تتر، به دلیل استفاده از USDT برای پوشش 850 میلیون دلار از وجوه از دست رفته شکایت کرد.
- جولای 2020 – ارزش بازار تتر به 10 میلیارد دلار رسید.
- دسامبر 2020 – ارزش بازار تتر به 20 میلیارد دلار رسید.
- فوریه 2021 – Tether و Bitfinex با دفتر دادستان کل نیویورک برای 18.5 میلیون دلار توافق کردند.
- فوریه 2021 – ارزش بازار تتر به 30 میلیارد دلار رسید.
- می 2021 – تتر برای اولین بار از سال 2014، از ذخایر خود اطلاعاتی منتشر کرد.
- می 2021 – ارزش بازار تتر به 60 میلیارد دلار رسید.
کاربرد تتر چیست؟
هدف اصلی Tether راحتتر کردن فرایند معامله ارزهای دیجیتال و کاهش هزینههای مربوط به آن است. از سال 2021، بیش از 75 درصد از معاملات بیت کوین با استفاده از Tether انجام میشود. گرچه برخی از افراد به خصوص در ایران، خرید تتر با به عنوان یک روش سرمایه گذاری در نظر میگیرند، اما از این رمزارز بیشتر برای نقدینگی و محافظت در برابر نوسانات هنگام معامله با سایر ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین استفاده میشود.
دلایل متعددی برای استفاده از یک استیبل کوین مانند تتر وجود دارد که بیشتر آنها به کاستیهای معامله ارزهای دیجیتال با استفاده از دیگر ارزهای پرنوسان یا یک ارز معمولی مانند دلار، یورو یا فرانک سوئیس مربوط میشود. استفاده از ارزهای فیات برای معامله ارزهای دیجیتال، علاوه بر محدودیتهایی که برای کاربران در ایران دارد؛ باعث افزایش هزینههای مربوط به کارمزد و کندی انجام تراکنشها میشود.
از طرف دیگر، استفاده از دیگر ارزهای دیجیتال برای خرید یک رمزارز دیگر، به دلیل نوسانات زیاد قیمت، میتواند منجر به ضرر شما در حین انجام معامله باشد. به طور کلی میتوان گفت که فرایند تبدیل رمزارزها به یکدیگر، تا حدی شبیه به فرایند تبدیل دارایی ها در بازار فارکس است.
خرید تتر
در حال حاضر امکان خرید Tether در تمامی صرافی ها، چه ایرانی و چه خارجی فارهم شده است. شما میتوانید با مراجعه به صرافیهای ایرانی، Tether را با ریال خریداری کنید بعد از آن هم میتوانید دارایی خود را به یک صرافی ایرانی یا خارجی دیگر، جهت تبدیل به رمزارز مد نظرتان، انتقال دهید.
بهترین کیف پول تتر چیست؟
بهترین کیف پول مناسب برای تتر چیست؟ تقریباً میتوان گفت که تمام کیف پولهای ارز دیجیتال، از تتر پشتیبانی میکنند. اینکه کدام والت برای شما بهتر است، به مدل سرمایه گذاری شما بستگی دارد. در صورتی که قصد خرید مقدار زیادی Tether و سرمایه گذاری بلندمدت را دارید، میتوانید از کیف پولهای سخت افزاری Ledger و Trezor استفاده کنید. از میان کیف پولهای نرم افزاری، کیف پولهای Exodus و Mycelium امنیت نسبتاً خوبی دارند.
جایگزین مناسب تتر چیست؟
گرچه تتر محبوبترین استیبل کوین برای خرید و ترید دیگر ارزهای دیجیتال است، اما تنها گزینه و انتخاب شما نیست. در ادامه به 3 مورد از بهترین جایگزینهای تتر اشاره خواهیم کرد:
USD (USDC)
کوین دلار آمریکا یا USDC یک جایگزین اصلی برای USDT است. این استیبل کوین در سپتامبر 2018 راهاندازی شد و بر روی شبکههای بلاکچین اتریوم، استلار، الگوراند، سولانا و Hedera Hashgraph اجرا میشود. USDC توسط شرکتی به نام Centre مدیریت میشود که متعلق به Circle، یک شرکت پرداخت همتا به همتا، است. مانند USDT، USDC به دلار آمریکا وابسته است.
به لطف سوابق مالی نسبتاً روشن و واضح، توسط گلدمن ساکس حمایت میشود، و با توجه به چالشهای اخیر تتر، محبوبیت USDC به سرعت در حال افزایش است. در زمان نگارش این مقاله، بیش از 24 میلیارد USDC در گردش و بیش از 840 میلیارد دلار تراکنش در شبکه USDC انجام شده است. Circle اخیراً اعلام کرده است که به ده شبکه بلاکچین دیگر برای پاسخگویی به تقاضای فزاینده، گسترش خواهد یافت.
Binance USD (BUSD)
بایننس یکی از بزرگترین صرافیهای ارزهای دیجیتال در جهان است و بایننس یو اس دی (BUSD) پروژه استیبل کوین این شرکت است که با مشارکت Paxos، یک شرکت بلاکچین که استیبل کوین خود را نیز دارد، ایجاد شده است. BUSD یا دلار بایننس روی سه شبکه بلاکچین اجرا میشود: اتریوم، زنجیره هوشمند بایننس (Binance Smart Chain) و زنجیره بایننس (Binance Chain). BUSD همچنین به دلار آمریکا متصل است و توسط وزارت خدمات مالی ایالت نیویورک ممیزی میشود.
طبق وبسایت بایننس، BUSD سه مزیت عمده دارد: دسترسی، انعطافپذیری و سرعت. دارندگان BUSD میتوانند به سرعت BUSD را با کارمزد تراکنشهای اسمی به سراسر جهان ارسال کنند و همچنین میتوانند بسته به نیاز خود بین سه شبکه بلاکچین مبادله کنند.
True USD (TUSD)
TUSD اولین استیبل کوین ممیزی شده صنعت است که توسط دلار آمریکا پشتیبانی میشود. این استیبل کوین که در سال 2018 توسط TrustToken مستقر در سانفرانسیسکو ایجاد شد، بر اساس پروتکل ERC-20 اتریوم ساخته شده است و از حسابهای امانی برای اطمینان از حفظ حریم خصوصی مشتری استفاده میکند.
TUSD را میتوان روی پلتفرمهای DeFi ساخته شده بر روی اتریوم، ترون و زنجیره هوشمند Binance استیک کرد. در حال حاضر، TUSD دارای ارزش بازار 1.2 میلیارد دلار است و 1.4 میلیارد تومان در گردش است.
سخن نهایی
در این مطلب از داموندمگ سعی کردیم اطلاعات کاملی حول سؤال «تتر چیست» در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. به طور کلی میتوان گفت که از Tether برای معامله ارزهای دیجیتال استفاده میشود؛ اما در ایران با توجه به اختلاف قیمت دلار و ریال، خرید و نگهداری آن یک روش متمایز برای سرمایه گذاری در نظر گرفته میشود. دلار آمریکا پشتوانه این استیبل کوین است و قیمت آن با نسبت 1 به 1، به قیمت دلار آمریکا وابسته است.