داموندمگ

تون کوین (Toncoin) چیست؟ با ارز دیجیتال TON تلگرام آشنا شوید

DAMOND
تن کوین چیست

ما ایرانی‌ها خیلی خوب می‌دانیم که تلگرام چه مزیت‌هایی نسبت به سایر پیام‌رسان‌ها دارد و تا چه اندازه می‌تواند کاربردی باشد. پس اگر بگویند یکی از بهترین بلاکچین‌ها، به نام تون کوین، توسط کمپانی تلگرام توسعه پیدا کرده، تعجب نمی‌کنیم. TON مخفف عبارت The Open Network و به معنی شبکه باز است.

این بلاکچین تازه وارد به همراه ارز دیجیتالش شهرت خوبی کسب کرده و بخاطر سرعت بالای پردازش تراکنش‌‌ها، کارمزد مناسب و برنامه‌های کاربردی که در حوزه دیفای ارائه داده، توجه کاربران بازار ارزهای دیجیتال را به خود جلب کرده. در این مقاله شبکه The Open Network را زیر ذره بین داموندمگ قرار می‌‌دهیم و آن را بررسی می‌کنیم.

تون کوین چیست؟

توکن کوین ارز دیجیتال شبکه بلاکچینی The Open Network است. این شبکه بلاکچینی به صورت لایه یک فعالیت دارد و به هیچ شبکه دیگری وابسته نیست. تون کوین در گذشته با نام گرام (GRAM) شناخته می‌شد و بر بستر بلاکچین اتریوم توسعه پیدا کرده بود، اما با توسعه بلاکچین اختصاصی تلگرام به آن منتقل شد.

تون کوین هم مانند ارز بومی سایر شبکه‌های بلاکچینی برای پرداخت‌ کارمزد، سهام‌گذاری، پرداخت‌های درون‌زنجیر‌ه‌ای و پرداخت‌های مربوط به پلتفرم‌های دیفایی که بر بستر Open network فعالیت دارند، استفاده می‌‌شود. همچنین بعضی از افراد به شدت به آینده تون کوین امیدوارند و روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنند.

تاریخچه تون کوین و بلاکچین The Open Network

تلگرام در سال ۲۰۱۸ وایت پیپر و لایت پیپر (Lite Paper) را منتشر کرد. لایت پیپر هم مانند وایت پیپر برای معرفی پروژه و و ویژگی‌های آن تألیف می‌شود، اما جزئیات کم‌تری دارد و مطالعه آن برای کاربران مبتدی بازار ارزهای دیجیتال ساده‌تر است.

تاریخچه تون کوین

این پروژه از سال ۲۰۱۸ آغاز شد و توسعه آن تا سال ۲۰۲۰ ادامه داشت. در این بازه، توکن‌های GRAM در برنامه‌های فروش خصوصی به سرمایه‌گذاران خاص فروخته می‌شدند. جالب است بدانید که در همین برنامه‌های محدود هم تلگرام توانست ۱.۷ میلیارد سرمایه جذب کرد و نام گرام، به عنوان دومین برنامه بزرگ فروش توکن ثبت شد. بعد از آن تلگرام بیش از پیش برای فروش ارز دیجیتال خود تبلیغ کرد و توانست چند میلیارد دلار سرمایه از شرکت‌های مختلف سراسر جهان جذب کند.

چالش‌های ICO تون کوین

Gram در ابتدای راه‌اندازی توجه‌های زیادی را به خود جلب کرد، اما مشکل اساسی این بود که کاربران مدتی قبل از ICO توکن توییتر زخم خورده بودند. کلاهبرداری‌هایی که در عرضه اولیه ارز دیجیتال توییتر وجود داشت، مردم را نسبت به تلگرام هم بدبین کرده بود.

پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام، تصمیم گرفت برای جلب اعتماد مردم روشی رسمی برای خرید توکن‌های اولیه گرام ارائه بدهد. او تصمیم گرفت ICO را تحت نظارت ایالات متحده مدیریت کند و برای این کار باید الزامات مورد نیاز SEC (سازمان بورس و اوراق بهادار آمریکا) را برآورده می‌کرد.

در قرارداد خرید اولیه، قرار بود سرمایه‌گذاران در ازای هزینه‌ای که می‌پردازند، توکن دریافت کنند. پاول دوروف قصد داشت ICO‌ را به گونه‌ای مدیریت کند که SEC توکن‌های گرام را به عنوان اوراق بهادار در نظر نگیرد. اما SEC خریداران را به عنوان پذیره‌نویس و توکن‌های گرام را به عنوان اوراق بهادار ثبت نشده در نظر گرفت.

شکست پروژه گرام

تلگرام تلاش بسیاری برای متقاعد کردن SEC انجام داد، اما در نهایت در دادگاه سال ۲۰۲۰ شکست خورد. پاول دوروف تلگرام را از پروژه بلاکچینی که در حال توسعه بود، جدا کرد و هزینه سرمایه‌گذاران را به آن‌ها برگرداند.

شکست تون کوین

البته این پایان داستان نبود. همانطور که گفتیم دوروف تبلیغات زیادی برای تلگرام انجام داده بود. بنابراین جامعه جهانی از پتانسیل گسترده پروژه اطلاع پیدا کرده بود و آن را دنبال می‌کرد. از طرفی، بلاکچینی که تلگرام روی آن کار می‌کرد، متن باز بود و کاربران می‌توانستند در GitHub به کدهای آن دسترسی داشته باشند. این یعنی توسعه‌دهندگان می‌توانستند پروژه را از جایی که تلگرام رها کرده بود، ادامه بدهند. این سرآغاز تولد تون کوین و The Open Network‌ بود.

تولد تون کوین

Toncoin به عنوان یک جایگزین برای گرام توسعه پیدا کرد و به نظر می‌رسد خرید این توکن، به معنی سرمایه‌گذاری روی ارز دیجیتال تلگرام نیست. البته بعضی از سرمایه‌گذاران این ادعا را رد کرده‌اند و اعلام می‌کنند که تون کوین همان گرام است که بروزرسانی شده و ادامه پیدا کرده.

یکی از مهم‌ترین چالش‌های کاربران ارزهای دیجیتال، سرعت پایین پردازش تراکنش‌ها و کارمزد زیاد بود. کاربران کریپتو نمی‌توانستند به اندازه پرداخت‌های فیات در مسترکارت یا ویزا (VISA) سرعت داشته باشند و این مسئله آن‌ها را با مشکل مواجه می‌کرد. شبکه The Open Network نیاز کاربران نهایی بازار ارزهای دیجیتال را درک کرد و شبکه‌ای با سرعت پردازش بسیار زیاد و کارمزد مناسب راه‌اندازی کرد. این شبکه امکان پردازش چند میلیون تراکنش در یک ثانیه را دارد و می‌تواند به اندازه سیستم‌های متمرکز سریع و کم‌هزینه باشد.

هدف تون کوین چیست؟

بیت کوین و اتریوم بزرگ‌ترین شبکه‌های بلاکچین و ارزهای دیجیتال دنیا هستند، اما هرکدام از آن‌ها مشکلاتی دارند که نیاز همه کاربران را برآورده نمی‌کنند. سرعت پایین پردازش تراکنش‌ها و کارمزد بالا مانع مهمی برای استفاده روزانه از ارزهای دیجیتال است. تصور کنید بخواهید هزینه خرید روزانه از سوپرمارکت را با ارزهای دیجیتال پرداخت کنید. اگر قرار باشد واریز هزینه چند ساعت طول بکشد و مجبور شوید چند دلار کارمزد برای انتقال وجه بپردازید، احتمالا منصرف می‌شوید و تصمیم می‌گیرید هزینه را با ارزهای فیات بپردازید.

اکوسیستم تون کوین برای رفع نیاز میلیون‌ها کاربری که نیاز دارند به صورت روزانه با ارزهای دیجیتال پرداخت داشته باشند، توسعه داده شده است. مسائل مقیاس‌پذیری بیت کوین و اتریوم باعث شد افراد فقط برای سرمایه‌گذاری از آن‌ها استفاده کنند، اما The Open Network برای پرداخت‌های روزمره توسعه داده شده است. این شبکه، علاوه بر سرعت بالا و کارمزد مناسب، رابط کاربری ساده‌ای دارد. بنابراین مشتریان می‌توانند به راحتی ارزهای دیجیتال را ارسال، دریافت یا ذخیره کنند.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  فانتوم چیست؟ ارز دیجیتال Fantom با توکن FTM

هدف تون کوین

انعطاف اوپن نتورک یکی از مهم‌ترین قابلیت‌هایی است که دستیابی به اهدافی که برای پروژه در نظر گرفته شده را ممکن می‌کند. تعامل بین شاردهای موجود در زنجیره، بلاکچین را به یک شبکه مقیاس‌پذیر و کاربردی تبدیل می‌کند که امکان انجام تراکنش‌های فوق سریع‌ را دارد. شاردینگ پویای Open Network امکان پردازش چند میلیون تراکنش در یک ثانیه را فراهم می‌کند و به شبکه اجازه می‌دهد بدون محدودیت رشد داشته باشد.

شبکه TON برای هم‌گام شدن با تون کوین اصلی تلاش می‌کند. مزیت‌هایی مثل پایگاه کاربران فعال تلگرام، رابط کاربری ساده، سرعت بالا و مقیاس‌پذیری TON به همگام‌سازی سریع‌تر کمک می‌کند.

تون کوین چطور کار می‌کند؟

Toncoin توکن اصلی TON است و کاربردهای مختلفی در این شبکه دارد. بلاکچین Ton برای پشتیبانی از میلیاردها کاربر به صورت همزمان توسعه پیدا کرده است و این کار را با استفاده از شاردینگ بلاکچین انجام می‌دهد. برای شاردینگ، زنجیره اصلی به چند زیرشاخه کوچک‌تر به نام «شارد» تقسیم می‌‌شود. مدیریت بلاک‌ها و داده‌های ذخیره شده در هر شارد، ساده‌تر از مدیریت تمام داده‌هایی است که در زنجیره وجود دارد. با شاردینگ، هر بخش وظیفه‌ای مستقل از سایرین برعهده دارد و نیازی نیست بلاک‌ها برای مدت طولانی در صف تأیید بمانند.

TON با مکانیزم اجماع اثبات سهام (PoS) کار می‌کند. کاربران برای شرکت در فرایند اعتبارسنجی باید ارز دیجیتال تون کوین را بخرند و در شبکه قفل کنند. توکن‌های جدید هم به عنوان پاداش به نودهای اعتبارسنج ارائه می‌شود تا وارد چرخه بازار شود. کاربران همچنین می‌توانند با پیوستن به استخرها، تون کوین‌هایشان را به اشتراک بگذارند تا یک نماینده از استخر به عنوان اعتبارسنج انتخاب شود و در فرایند تایید بلاک‌ها مشارکت کند. در این روش، پاداشی که اعتبارسنج‌ها به دست می‌آورند، بین تمام اعضای استخر با توجه به سهمشان تقسیم می‌شود. مدیریت این فرایند با استفاده از قراردادهای هوشمند انجام می‌شود و این مسئله یک لایه امنیتی دیگر هم به بلاکچین TON می‌افزاید.

بلاکچین The Open Network به عنوان یک سازمان خودگردان غیرمتمرکز (DAO) عمل می‌کند. در نتیجه کاربرانی که ارز دیجیتال بومی شبکه را در اختیار دارند، می‌توانند به تغییرات ایجاد شده در شبکه رأی بدهند و در بروزرسانی‌های شبکه نقش داشته باشند. تعامل کاربران با شبکه، پویایی آن را افزایش می‌دهد و کاربران احساس خواهند کرد که نقشی در مدیریت شبکه دارند. این مسئله به پذیرش بیشتر TON کمک می‌کند.

کاربردهای منحصر به فرد تون کوین

کاربران با استفاده از ربات @Wallet می‌توانند تون کوین بخرند یا آن را برای سایر کاربران ارسال کنند. برای این کار ابتدا باید یک کیف پول ارز دیجیتال ایجاد کنید و سپس از طریق گزینه attachments آن را به ربات وصل کنید. بعد از آن، تون کوین‌های خریداری شده در ولت شما ذخیره می‌شود و می‌توانید در چت‌های مختلف تلگرام به آن دسترسی داشته باشید.

اگر از تلگرام برای پرداخت‌ با TonCoin یا ارسال این ارز دیجیتال برای سایر کاربران استفاده کنید، هیچ کارمزدی از شما دریافت نخواهد شد. در نتیجه شما می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن، هرمقدار تون کوین که می‌خواهید را به هرکدام از مخاطبان تلگرامتان ارسال کنید، بدون اینکه نیاز باشد کارمزدی بابت این کار بپردازید.

کاربردهای منحصر به فرد تون کوین

استراتژی دیگر تون کوین این است که از خریداران هیچ کارمزدی برای خرید توکن دریافت نمی‌کند، اما برای فروش، ۰.۰۹ درصد از حجم توکن‌های مبادله شده را به عنوان کارمزد برمی‌دارد. رایگان بودن خرید و پرداخت با تون کوین کاربران را تشویق می‌کند تا از ولت‌هایشان برای پرداخت‌های روزمره استفاده کنند.

در حال حاضر چند سرویس مختلف روی زنجیره TON فعالیت دارند؛ این شبکه از پذیرش Dappهای جدید استقبال می‌کند تا بتواند نیازهای کاربران در زمینه‌های مختلف را برآورده سازد.

موارد استفاده ارز دیجیتال تون کوین

احتمالا تا این بخش از مقاله، اطلاعات زیادی درباره این شبکه به دست آورده‌اید و تا حدی هم می‌دانید که چه کاربردهایی دارد. شبکه TON روز به روز پیشرفت می‌کند و بیش از پیش برای نیازهای روزمره کاربران کاربردی می‌شود.

در ادامه به کاربردهای تون کوین به عنوان ارز دیجیتال بومی بلاکچین تون اشاره می‌‌کنیم:

  • انجام تراکنش‌های بین زنجیره‌ای (شبکه تون بخاطر پشتیبانی از قابلیت شاردینگ امکان پرداخت کارمزد تراکنش‌های بین زنجیره‌ای را هم دارد)
  • خرید فضای ذخیره‌سازی برای ذخیره داده‌ها به صورت غیرمتمرکز
  • پرداخت هزینه پروکسی‌ها
  • پرداخت هزینه DNSها
  • پرداخت‌ هزینه‌های داخلی Dappهایی که بر بستر تون توسعه پیدا کرده‌اند
  • پاداش اعتبارسنجی به نودها و استخرهای اعتبارسنج
  • فراهم کردن امکان مشارکت در تصمیم‌گیری‌های شبکه برای دارندگان تون کوین

ویژگی‌های تون کوین

مهم‌ترین ویژگی‌ توکن کوین، کاربردی بودن آن است. هدف پروژه این است که استفاده از توکن‌ها تا حد امکان برای کاربران ساده باشد. توسعه‌دهندگان شبکه TON روی ویژگی‌های پیشرفته‌ای که باعث بهتر بودن تون کوین نسبت به سایر ارزهای دیجیتال می‌شود، کار می‌کنند. در ادامه توضیحات بیشتری درباره این ویژگی‌ها ارائه می‌دهیم.

۱. استفاده از مکانیزم اجماع اثبات سهام

تون کوین با PoW استخراج نمی‌شود و نیازی به ماینر ندارد. در ژوئن ۲۰۲۲، آخرین توکن TON استخراج شد. از آن زمان به بعد، به صورت سالانه تعداد محدودی توکن به شبکه اضافه می‌شود.

ویژگی‌های تون کوین

تون کوین برای اعتبارسنجی و تأیید تراکنش‌ها از مکانیزم اثبات سهام (PoS) استفاده می‌کند. یعنی افراد می‌توانند با خرید TON و قفل کردن آن در شبکه، در فرایند تایید تراکنش‌‌ها مشارکت داشته باشند و بخشی از کارمزد را به عنوان پاداش دریافت کنند.

۲. فضای ذخیره‌سازی TON

ذخیره کردن داده‌های مختلف در بلاکچین، کار جدیدی نیست؛ زنجیره‌های بلاکچینی ایجاد شده‌اند تا داده‌های مختلف را به صورت ایمن ذخیره کنند و امکان انتقال سریع آن را داشته باشند. اما توسعه‌دهندگان The Open Network، این قابلیت را یک گام به جلو هدایت کرده‌اند.

فضای ذخیره‌سازی TON، شبیه به دراپ‌باکس (DropBox) عمل می‌کند، اما غیرمتمرکز است و مزایایی چون ذخیره اطلاعات به صورت رمزنگاری شده را دارد. یعنی کاربران فقط با کلید خصوصی می‌توانند به اطلاعاتشان دسترسی داشته باشند. این مسئله، امنیت ذخیره‌ اطلاعات در فضاهای عمومی و خصوصی را بیشتر می‌کند و احتمال سوء استفاده از داده‌ها کم‌تر می‌شود.

۳. پروکسی‌های TON

اگر در ایران زندگی می‌کنید و با تلگرام کار کرده‌اید، احتمالا با این قابلیت آشنا هستید. پروکسی‌ها در واقع برای ارتقای حریم خصوصی کاربران ایجاد شده‌اند. آن‌ها VPNهای غیرمتمرکزی هستند که امکان دسترسی ناشناس به شبکه TON را فراهم می‌کنند. کاربرانی که از پروکسی استفاده می‌کنند، به راحتی می‌توانند سانسورها را دور بزنند و به Dappهایی که بر بستر بلاکچین تون توسعه پیدا کرده، دسترسی داشته باشند.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  استیبل کوین USDD چیست؟ استیبل کوین جدید ترون

۴. قراردادهای هوشمند

TON هم مانند سایر شبکه‌های بلاکچینی، برای پردازش فرایندهای درون شبکه‌ای از قراردادهای هوشمند استفاده می‌کند. این شبکه ماشین مجازی مختص به خود، به نام TVM، را توسعه داده که امکان پشتیبانی از کدهای قراردادهای هوشمند پیچیده را هم دارد.

۵. TON DNS

DNS مخفف عبارت domain name service به معنای «سرویس نام دامنه» است. اگر در بازار ارزهای دیجیتال کار کرده باشید، می‌دانید که آدرس‌های کیف پول، حساب‌ها و قراردادهای هوشمندی که استفاده می‌کنید،‌ شامل اعداد و حروفی بی‌معنی هستند که تقریبا محال است توانایی حفظ کردن آن‌ها را داشته باشید.

TON DNS

تون کوین با استفاده از سرویس‌های DNS‌ امکان انتخاب کلمات معنادار به عنوان آدرس ابزارهای مختلف شبکه را فراهم می‌کند. مثل تلگرام که شما می‌‌توانید برای خودتان نام کاربردی (Username) انتخاب کنید و دیگران با وارد کردن این نام کاربری در قسمت جستجو می‌توانند به شما پیام بدهند، در بلاکچین TON هم افراد می‌توانند با وارد کردن آدرسی که برای کیف پولتان انتخاب کرده‌اید، برای شما ارز دیجیتال واریز کنند.

TON DNS اکنون برای تعداد محدودی از Dappها مانند ولت‌های ارز دیجیتال ارائه شده است، اما به مرور زمان برای سایر قسمت‌ها نیز فعال خواهد شد. این قابلیت، رابط کاربری شبکه تون را ساده‌تر کرده است.

چه برنامه‌ها و سرویس‌هایی بر بستر شبکه TON توسعه پیدا کرده؟

این شبکه، میزبان چند پلتفرم غیرمتمرکز است که هرکدام از آن‌ها خدمات منحصر به فردی را به کاربران ارائه می‌دهند. توسعه‌دهندگان می‌توانند ایده‌هایشان را به برنامه‌های غیرمتمرکزی بر بستر TON تبدیل کنند و آن را در اختیار کاربران قرار دهند. شبکه TON همچنین امکان جستجو برای کاربران را فراهم کرده تا بتوانند Dappهای مورد نیازشان را پیدا کنند و از آن‌ها بهره ببرند.

StickerFace یکی از محبوب‌‌ترین برنامه‌هایی است که بر بستر The Open Network توسعه پیدا کرده. این برنامه به شما کمک می‌کند آواتاری مجازی برای خودتان بسازید. این آواتار نوعی NFT است و امکان استفاده از آن در قسمت‌های مختلف و برنامه‌های گوناگون TON‌را خواهید داشت. StickerFace قابلیت‌های مختلفی دارد و می‌تواند جلوه‌های ویژه دو یا سه بعدی و انیمیشن‌ها را به آواتار شما اضافه کند.

TON Diamonds اپلیکیشن محبوب دیگری است که به عنوان یک بازار خرید و فروش NFT در شبکه تون کوین فعالیت دارد. شما در این بازار می‌توانید توکن‌های غیرمثلی را از هنرمندان بخرید و آن‌ها را در کلکسیون خود نگه دارید. حوزه NFT یکی از حوزه‌هایی است که بلاکچین تون روی آن تمرکز کرده و خدمات متنوعی را ارائه می‌دهد.

کیف پول ارز دیجیتال تون

راه‌های مختلفی برای ذخیره تون کوین و سایر دارایی‌های دیجیتالی که بر بستر این بلاکچین توسعه پیدا کرده‌اند، وجود دارد. در حال حاضر بیشتر از ۷۴۳ هزار ولت منحصر به فرد در این شبکه فعالیت می‌کنند و در طول روز هزاران تراکنش بر بستر این شبکه انجام می‌شود.

در این شبکه، ولت‌های حضانتی و غیرحضانتی وجود دارد. استفاده از ولت‌های حضانتی برای کاربران تازه وارد ساده‌تر است. کیف پول‌های غیرحضانتی برای کاربرانی مناسب است که می‌خواهند کنترل بیشتری روی دارایی‌هایشان داشته باشند و خودشان همه چیز را مدیریت کنند.

دو بات تلگرامی @wallet و @cryptobot، ولت‌هایی هستند که می‌توانید از آن‌ها برای ذخیره و حتی خرید و فروش ارزهای دیجیتال مبتنی بر TON استفاده کنید.

روش‌های کسب درآمد غیرفعال از تون کوین

راه‌های مختلفی برای این کار وجود دارد. اما مشارکت در فرایند سهام‌گذاری یکی از متداول‌ترین متدهایی است که برای این کار وجود دارد. کاربرانی که قصد دارند از طریق مشارکت در PoS درآمد غیرفعال داشته باشند، از دو روش استفاده می‌کنند که در ادامه هرکدام را توضیح می‌دهیم.

 ۱. کسب درآمد از طریق تبدیل شدن به نود اعتبارسنج

نودهای اعتبارسنج در فرایند PoS مشارکت می‌کنند تا امنیت شبکه و درستی تراکنش‌‌ها تضمین شود. شبکه در ازای خدماتی که از اعتبارسنج‌ها دریافت می‌کند،‌ به آن‌ها تون کوین پاداش می‌دهد.

اعتبارسنجی در تون کوین

برای تبدیل شدن به اعتبارسنج در TON به سرمایه اولیه زیادی نیاز دارید. پیش از هرچیز باید حدود ۶ هزار تون کوین بخرید و‌ آن‌ها را سهام‌گذاری کنید. علاوه بر آن، باید اینترنت پر سرعتی داشته باشید که بتواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن با شبکه ارتباط برقرار کند. آخرین پیش نیاز اعتبارسنجی هم سخت‌افزار قدرتمندی است که امکان اجرای ابزار متن باز MyTonCtrl که این شبکه برای اعتبارسنجی از آن استفاده می‌کند را داشته باشد. بسیاری از کاربران سرمایه کافی برای تأمین این پیش‌نیازها را ندارند، به همین دلیل از طریق مشارکت در یک استخر استیکینگ به کسب درآمد غیرفعال از تون کوین می‌پردازند.

۲. کسب درآمد از طریق استخرهای Nominator در TON

کاربرانی که امکانات مورد نیاز برای تبدیل شدن به نود اعتبارسنج را ندارند، در استخرها عضو می‌شوند. برای عضویت در استخرها، می‌توانید هر مقدار تون کوین که می‌‌خواهید را در اختیار یک نود اعتبارسنج قرار دهید. این نود به عنوان نماینده شما در فرایند اعتبارسنجی و تأیید تراکنش‌ها مشارکت می‌کند و پاداشی که می‌گیرد، بین اعضای استخر به صورت عادلانه تقسیم می‌شود.

TON از یک سیستم متن باز غیرمتمرکز برای استخرها استفاده می‌کند. این سیستم، به اشتراک‌گذاری توکن برای کاربرهای معمولی را ساده‌تر می‌کند و امکان استفاده از قراردادهای هوشمند برای تضمین را هم دارد. قراردادهای هوشمند تضمین می‌دهند که توکن‌های پرداختی از طرف اعضای استخر، صرفا برای اعتبارسنجی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در حال حاضر بیش از ۲۳ میلیون توکن TON در شبکه سهام‌گذاری شده و برای اعتبارسنجی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بلاکچین تون، لیستی از استخرهای سهام‌گذاری فعال را در سایت TonValidators.org ارائه می‌دهد تا کاربرانی که قصد کسب درآمد با سهام‌گذاری دارند، به راحتی بتوانند استخر معتبری برای این کار پیدا کنند.

نقشه راه تون کوین

نقشه راهی که در حال حاضر توسط توسعه دهندگان TON ارائه شده، جزئیات پروژه‌هایی که در سال ۲۰۲۲ اجرا شد یا در سال ۲۰۲۳ اجرا می‌شود را مشخص کرده است. در نقشه راه مشخص شده که توسعه‌دهندگان قصد دارند روی معماری انعطاف‌پذیرتر، ویژگی‌های کاربردی‌تر، افزایش امنیت و ارتقای عملکرد بلاکچین تمرکز کنند.

در سال ۲۰۲۲ مواردی که در ادامه نام می‌بریم از نقشه راه تون کوین مشخص شد:

  • چند پروژه مربوط به دیفای
  • سیستم پرداختی
  • پروکسی
  • DNS
  • سایت‌های مربوط به پروژه

توسعه‌دهندگان همچنین برنامه دارند که تا پایان سال ۲۰۲۲، قابلیت فضای ذخیره‌سازی تون را هم در اختیار کاربران قرار بدهند. در سال ۲۰۲۳ هم قرار است Workchainهایی برای فراهم کردن امکان تبادل توکن با بیت‌کوین و ماشین مجازی اتریوم فراهم شود.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  مقایسه خرید دوج کوین و شیبا اینو: کدام آینده دار است؟

همانطور که قبلا هم گفتیم، شبکه تون به صورت مداوم بروزرسانی می‌شود و توسعه‌دهندگان قابلیت‌های جدیدی به آن اضافه می‌‌کنند. بهتر است برای اطلاع از جدیدترین اخبار درباره این شبکه و ارز دیجیتال بومی آن، در کانال رسمی TONblockchain عضو شوید. تیم توسعه‌دهنده همچنین درباره آخرین پروژه‌هایشان، اطلاعاتی در گیت‌هاب (GitHub) منتشر می‌کنند.

توکنومیک تون کوین

تون کوین دیگر با الگوریتم PoW استخراج نمی‌شود، اما هنوز امکان اضافه کردن توکن‌های جدید در تعداد محدود به شبکه وجود دارد. در حال حاضر بیش از ۵ میلیارد و ۷۰ میلیون توکن در گردش شبکه است. تعداد این توکن‌ها با نرخ تورم سالانه ۰.۶ درصد رشد می‌کند.

توکنومیک تون کوین

تعداد حساب‌های کاربری TON‌روز به روز بیشتر می‌شود. آمار نشان می‌دهد که در اکتبر ۲۰۲۲، بیش از یک میلیون و ۳۵۰ هزار حساب در این شبکه فعال بوده است و البته که روز به روز بر این تعداد افزوده می‌شود. وب سایت رسمی تون اعلام کرده که تعداد حساب‌های کاربری طی شش ماه از سال ۲۰۲۲، حدود ۳۲۱ درصد بیشتر شده.

تون کوین در نوامبر ۲۰۲۱، اوج قیمت تاریخی خود را تجربه کرد و طی مدت کوتاهی از زیر یک دلار به ۵.۸۴ دلار رسید. نرخ این توکن در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ بین یک تا ۲ دلار در نوسان بود. قیمت تون کوین در زمان نگارش این مقاله (اول دی ماه ۱۴۰۱) ۲.۵ دلار است.

پیش‌بینی قیمت تون کوین

پیش از اینکه درباره پیش‌بینی‌ها صحبت کنیم باید بدانید که آنچه در این باره می‌گوییم صرفا بر اساس حدس و گمان کارشناسان هستند و قطعیت ندارند. بنابراین معیار مناسبی برای تصمیم‌گیری درباره خرید یا فروش توکن‌ها محسوب نمی‌شود و صرفا برای کسب اطلاعات مناسب است.

پیش‌بینی‌های خوش‌بینانه‌ای درباره آینده تون کوین وجود دارد. از آنجایی که این شبکه روی پروژه‌های NFT و Dappها کار می‌کند، انتظار می‌رود در آینده رشد قیمت داشته باشد.

Coin Statistics، قیمت محافظه‌کارانه‌ای برای تون کوین در سال ۲۰۳۰ در نظر گرفته و اعلام کرده که قیمت توکن تا آن زمان به ۳.۶۱ دلار خواهد رسید. اما سایر منابع، انتظار رشد سریع‌تری دارند. به عنوان مثال Swap Space پیش بینی کرده بود که قیمت این ارز دیجیتال تا پایان ۲۰۲۲ به ۲.۳۱ دلار می‌رسد و احتمالا تا آخر ۲۰۲۳ هم با قیمت ۳.۱۵ دلار خرید و فروش خواهد شد. WalletInvestor هم دید خوبی نسبت به این پروژه ندارد و پیشبینی کرده است که قیمت توکن تا پایان ۲۰۲۳ تا ۰.۳۷۱ دلار سقوط می‌‌کند.

 آیا تون کوین امن است؟

چالش‌هایی که در عرضه اولیه توکن رخ داد،‌ اعتماد بسیاری از کاربران را از این پروژه سلب کرد. بعضی از سرمایه‌گذاران معتقدند که خرید توکن‌های این پروژه ریسک بالایی دارد؛ منظور آن‌ها چیزی فراتر از ریسک معمول برای خرید و فروش در بازار ارزهای دیجیتال است.

امنیت تون کوین

اگر عملکرد تون کوین و بلاکچین آن را بررسی کنیم، متوجه می‌شویم که توسعه‌دهندگان این پروژه تاکنون به تمام وعده‌هایشان عمل کرده‌اند و برای توسعه بیشتر شبکه هم سخت تلاش می‌کنند. توسعه‌دهندگان حساسیت زیادی روی امنیت پروژه دارند و قابلیت‌های مختلفی مثل پروکسی‌ها را برای حفظ امنیت و حریم خصوصی کاربران ارائه داده‌اند. آن‌ها همچنین برای پیدا کردن باگ امنیتی در شبکه، پاداش تعیین کرده‌اند و وعده‌ داده‌اند که در صورت وجود چنین باگ‌هایی، آن‌ها را به صورت عمومی اعلام خواهند کرد.

بررسی عملکرد TON نشان می‌دهد امنیت این شبکه در سطح قابل قبولی است. حتی در چالش‌های ICO هم هیچ سرمایه‌گذاری متحمل ضرر نشد و پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام، خسارت‌های وارد شده بر سرمایه‌گذاران را جبران کرد. پس تا امروز هیچ تردیدی درباره امنیت پروژه وجود نداشته.

آینده TON به کدام سمت می‌رود؟

یکی از مزیت‌های The Open Network، حمایت و رضایت جامعه کاربران آن است و همین مسئله تضمین‌کننده رشد پروژه در چند سال آینده خواهد بود. تکنولوژی بلاکچین هرروز پیشرفت می‌کند و شبکه تون در تلاش است که این پیشرفت‌ها را به قابلیت‌هایی کاربردی برای مردم تبدیل کند. افزایش تعداد حساب‌های کاربری و کیف پول‌های تون کوین نشان می‌دهد که مردم کم‌کم به این پروژه اعتماد می‌کنند و احتمال اینکه به صورت جمعی در کشورهای مختلف دنیا پذیرفته شود، وجود دارد.

بلاکچین TON از نظر مقیاس‌پذیری و سرعت پردازش تراکنش‌ها، بهتر از سایر بلاکچین‌های لایه یک عمل می‌کند. نکته مهمی که باید در نظر بگیریم این است که عمر تون کوین زیاد نیست و هنوز به اندازه سایر بلاکچین‌های لایخ یک پیشرفت نداشته. بنابراین باید انتظار قابلیت‌های بسیار بیشتری در چند سال آینده داشته باشیم.

کلام آخر؛ تون کوین و تلگرام می‌توانند یک ترکیب برنده باشند

تون کوین یک ارز دیجیتال کاربردی برای پرداخت‌های روزمره است و تلگرام هم یک پیام‌رسان برای تعامل‌های روزمره. البته تلگرام در حال تبدیل شدن به چیزی بیشتر از یک پیامرسان است و احتمال اینکه در آینده‌ای نه چندان دور به یک موتور جستجو تبدیل شود و از برنامه‌های مختلف پشتیبانی کند، وجود دارد.

TON و تلگرام دو مورد از مهم‌ترین پروژه‌های فضای دیجیتال کنونی هستند که نگاه‌های بسیاری به سمت آن‌هاست. کاربران و برنامه نویس‌ها منتظر تا ببینند توسعه‌دهندگان این دو پروژه عظیم چه برنامه‌هایی دارند و آیا می‌توانند برای برآورده کردن نیازهای مختلف در دنیای دیجیتال و حتی کسب درآمد مفید باشند یا خیر. در میان دیدگاه‌های مختلفی که در این زمینه وجود دارد، اکثر افراد به آینده تون کوین و بلاکچین پر قدرت آن امیدوار هستند.

سؤالات متداول

  • تون کوین چیست؟

تون کوین توکن بومی شبکه TON است. TON یک شبکه بلاک چینی غیرمتمرکز و لایه یک است. لایه 1 به سطح توسعه بلاک چین اشاره داشته و چارچوب یا معماری کلیدی یک شبکه بلاک چین خاص را نشان می‌دهد.

  • آیا ارزش تون کویت افزایش پیدا می‌کند؟

آیا سکه TON افزایش می‌یابد؟

بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده توسط کارشناسان، قیمت TON بین 1.318912 دلار و 2.29 دلار تخمین زده شده است. به این ترتیب  انتظار می‌رود در بهترین سناریو قیمت Toncoin تا سال 2024 تا 66.45 درصد افزایش داشته باشد.

  • بهترین روش خرید تون کوین چیست؟

بهترین روش خرید تون کوین نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال مراجعه به صرافی‌های معتبر است. در حال حاضر ارز دیجیتال تون کوین در صرافی‌هایی همچون OKX، FTX، HOTBIT، Gate.io، Pancakeswap و… لیست شده است.

دسته بندی مطالب
مطالب مرتبط
مطالب مرجع

ارز دیجیتال چیست؟

بلاک چین چیست؟

متاورس چیست؟

NFT چیست؟

دیفای (DeFi) چیست؟

صرافی غیرمتمرکز چیست؟

کیف پول چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

ایردراپ چیست؟

استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

بیت کوین چیست؟

اتریوم چیست؟

تتر چیست؟

خرید و فروش ارز های دیجیتال
ما را دنبال کنید
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.