داموندمگ

طرح معاملاتی چیست؟ ۸ گام برای نوشتن Trading Plan

DAMOND
طرح معاملاتی

بر خلاف تصور عموم که معامله‌گری یا تریدینگ را روشی منفعل برای درآمدزایی می‌پندارند، کسب سود پیوسته در بازارهای مالی و حفظ نسبت بالای سود به زیان، کار دشواری است که تنها با مدیریت ریسک، مدیریت سرمایه و البته، داشتن یک طرح معاملاتی یا تریدینگ پلن (Trading Plan) دقیق امکان‌پذیر است. داشتن برنامه و استراتژی برای معامله کردن، به ویژه در بازار ارزهای دیجیتال که از نوسانی‌ترین بازارها محسوب می‌شود و به طور ۲۴ ساعته در هفت روز هفته فعال است، اهمیت بسیار زیادی دارد. برای ایجاد یک برنامه خوب باید عوامل متعددی مثل شیوه معاملاتی، تحمل ریسک، احساسات بازار، نقاط ورود و خروج و اسپرد معاملاتی، در نظر گرفته شود.
در این مقاله می‌خواهیم برای شما کاربران گرامی داموندمگ توضیح دهیم که برنامه معاملاتی دقیقا چیست و چطور می‌توانید یک برنامه خوب برای ترید کردن در بازار ارزهای دیجیتال برای خودتان تهیه کنید. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

برنامه معاملاتی چیست؟

طرح معاملاتی چیست

منظور از برنامه یا پلن معاملاتی، روشی سیستماتیک برای شناسایی و معامله کردن دارایی‌ها است. برای ایجاد چنین برنامه‌ای، پارامترهای مختلفی مثل زمان، ریسک و اهداف معامله‌گر یا تریدر در نظر گرفته می‌شوند. در واقع، می‌توان این برنامه را نوعی طرح و نقشه برای سازماندهی تکنیک‌ها و استراتژی‌های معاملاتی در قالب یک چهارچوب منطقی دانست. این چهارچوب واحد به شما در ترید کردن موفق و متمرکز باقی ماندن روی نقاط قوت معاملاتی شما کمک می‌کند.

فعالیت در همه بازارهای مالی بدون داشتن طرح و برنامه مشخص، ریسک بالایی دارد و شانس موفقیت تریدر را به شدت پایین می‌آورد. این گفته در مورد بازار ارزهای دیجیتال، شدت بیشتری دارد زیرا این بازار، از هزاران ارز دیجیتال، شامل بیت کوین، آلت کوین‌ها، میم کوین‌ها و شت کوین‌ها تشکیل شده است که انتخاب از میان آن‌ها کار بسیار دشواری است. گذشته از این موضوع، ماهیت به شدن نوسانی و فعال بودن همیشگی این بازار، ضرورت داشتن طرح و نقشه معاملاتی را بیشتر نیز می‌کند. به همه این پیچیدگی‌ها، لیکوئیدیتی پایین بازار  رمزارزها را نیز اضافه کنید.

بی‌نهایت تکنیک، الگو و استراتژی معاملاتی وجود دارد که در گذشته، سبب موفقیت تریدرهای زیادی شده‌اند اما تنها بعضی از آن‌ها برای هر تریدر مناسب هستند. در واقع، هر معامله‌گری، روحیات، تجربه و ریسک‌پذیری خودش را دارد و نیازمند داشتن برنامه مخصوص به خودش است. حتی لایف استایل تریدرها، شغل آن‌ها و نحوه نگاه آن‌ها به شغل تریدینگ نیز باید در طرح‌ریزی چنین برنامه‌ای در نظر گرفته شوند.

ایجاد یک پلن معاملاتی برای تریدرهای بازار ارزهای دیجیتال کار پیچیده‌ای است و به تحقیق و دقت بسیار زیادی احتیاج دارد. زمانی که برنامه معاملاتی خود را تعیین کردید، تا زمانی که این برنامه برای شما سود‌آوری دارد، هرگز نباید آن را تغییر دهید و همواره باید به آن پایبند باشید. در صورتی که این برنامه سودبخش باشد، تنها زمانی باید به سراغ یک برنامه جدید بروید که برنامه معاملاتی بهتری پیدا کرده و بارها آن را تست کرده باشید.

چرا باید پلن معاملاتی داشته باشیم؟

داشتن طرح معاملاتی با فراهم آوردن چندین مزیت، به تریدر کمک می‌کند. به عنوان مثال، یک طرح خوب می‌تواند ریسک معامله را کاهش دهد، ترس را از بین ببرد و جلوی طمع را بگیرد. به یاد داشته باشید که داشتن طرح و نقشه، تضمینی برای موفقیت در تمامی معاملات نیست. در هر بازار مالی، اگر تنها در ۶۰ درصد معاملات سود کنید و در ۴۰ درصد مابقی، ضررده باشید، معامله‌گر موفقی محسوب می‌شود. با داشتن یک طرح خوب برای ترید کردن، رسیدن به چنین آماری، چندان کار سختی نیست.

اما چرا برای معامله کردن به طرح و برنامه نیاز دارید؟ در زیر، مهم‌ترین مزیت‌های داشتن پلن معاملاتی را برای شما کاربران گرامی مجله صرافی ارز دیجیتال داموند، توضیح می‌دهیم. همچنان با ما همراه باشید.

نظارت دقیق بر عملکرد

ژورنال معاملاتی

یکی از اصول تریدینگ، پیگیری و سنجش موفقیت استراتژی معاملاتی است. همانطور که گفتیم، هزاران استراتژی معاملاتی وجود دارند که اگر در جای مناسب استفاده شوند، می‌توانند با موفقیت همراه باشند. شما می‌توانید از میان این استراتژ‌ی‌ها، آن‌هایی را که به نظر برای شما مناسب‌تر هستند، انتخاب کنید اما برای اینکه بگویید کدام استراتژی برای شما مناسب‌تر از همه استراتژی‌های دیگر است، چاره‌ای جز آزمون و خطا ندارید.

بنابراین، یک معامله‌گر موفق، همواره میزان موفقیت خودش و میزان کارایی استراتژی معاملاتی خودش را اندازه می‌گیرد. داشتن طرح معاملاتی برای سنجش پیوسته میزان موفقیت استراتژی معاملاتی شما، ضرورت دارد و به شما اجازه می‌دهد تا میزان دستیابی به اهداف معاملاتی خودتان را بسنجید.

بنابراین، شما باید سابقه همه معاملات خود را در پلن معاملاتی خود، ثبت کنید؛ به عبارت دیگر، شما باید یک ژورنال معاملاتی (Trading Journal) داشته باشید. جزئیاتی که در ژورنال معاملاتی ثبت می‌شوند، می‌توانند شامل جزئیات زیر باشند:

۱نام دارایی مورد معامله
۲تاریخ انجام معامله
۳حجم ورود به معامله
۴قیمت مورد نظر برای ورود
۵حد ضرر
۶حد سود
۷دلیل ورود
۸دلیل فروش و سطوح هدف
۹نسبت سود به ضرر
۱۰قیمت واقعی خرید
۱۱از خودتان بپرسید که چطور می‌توانستید بهتر عمل کنید؟
۱۲اسکرین شات نمودار قیمت که در آن نقاط ورود و خروج شما مشخص شده است
۱۳قیمت واقعی فروش
۱۴حد سودها یا حد ضررهایی که به آن‌ها رسیده‌اید
۱۵تحلیل تکنیکال مورد استفاده
۱۶تحلیل فاندامنتال مورد استفاده

 

شما با داشتن یک ژورنال معاملاتی، می‌توانید از اشتباهات گذشته خود درس بگیرید و شانس سود کردن در معاملات بعدی را بیشتر کنید. ژورنال معاملاتی به شما نشان می‌دهد که آیا استراتژی معاملاتی کنونی شما، استراتژی مناسبی است یا خیر؟

بنابراین، حتما باید در پلن معاملاتی خود، یک ژورنال معاملاتی را نیز بگنجانید.

مدیریت بهتر احساسات

مدیریت احساسات

یکی از مهم‌ترین عواملی که سبب شکست معامله‌گران غیر حرفه‌ای و حتی گاهی اوقات، معامله‌گران حرفه‌ای و آموزش دیده می‌شود، ناتوانی در کنترل احساساتی مثل ترس و طمع است. با داشتن یک طرح معاملاتی شفاف، شما می‌دانید که باید چه کار انجام دهید و معاملات شما به احساسات وابسته نخواهند بود.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  کپی تریدینگ (Copy Trading) یا معاملات رونویس چیست؟

اگر پلن معاملاتی نداشته باشید، طمع کردن می‌تواند مانع از فروش به موقع و نهایتا، ضرر کردن شما شود. همچنین، اگر از فروش به موقع بترسید، ممکن است رمزارزی را که پتانسیل رشد بالایی دارد، در پایین‌ترین قیمت، بفروشید و حتی اگر ضرر نکنید، از یک سود خوب باز بمانید.

بازار ارزهای دیجیتال به دلیل ماهیت بسیار نوسانی، جای خوبی برای معامله‌گران احساساتی نیست اما حتی همین معامله‌گران نیز می‌توانند با داشتن یک طراح معاملاتی دقیق و پیروی از آن، در چنین بازاری موفق باشند.

نظم معاملاتی بیشتر

نظم معاملاتی

یکی از مواردی که برای موفقیت در تریدینگ باید به آن توجه داشته باشید، منظم بودن است. برخلاف تصور عموم، تریدینگ یک شغل کاملا انعطاف‌پذیر محسوب نمی‌شود که هر زمانی بخواهید، پشت کامپیوتر بنشینید و چندین معامله انجام دهید.

اگر می‌خواهید از ترید کردن در بازار ارزهای دیجیتال سود کنید، باید برنامه مشخصی داشته باشید؛ حتی برنامه خواب و بیداری شما باید کاملا مشخص و منظم باشد. با داشتن یک پلن معاملاتی دقیق، عنصر نظم وارد معاملات شما می‌شود و شانس موفقیت شما را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

تحلیل سازماندهی شده

تحلیل سازماندهی شده

ماهیت نوسانی بازار ارزهای دیجیتال، فرصت کمی را برای تحلیل کردن پیش از پیدا کردن بهترین فرصت‌های معاملاتی، در اختیار شما قرار می‌دهد. در صورتی که برنامه مشخصی برای تحلیل کردن بازار نداشته باشید، بسیاری از فرصت های معاملاتی خوب را از دست می‌دهید. با داشتن یک برنامه معاملاتی دقیق، تحلیل‌های شما نظم پیدا می‌کنند و سرعت تصمیم‌گیری شما بالا می‌رود.

مدیریت بهتر ریسک

آیا می‌دانید که تنها ۳۰ درصد از شانس موفقیت معامله به تحلیل تکنیکال و فاندامنتال بستگی دارد و مدیریت ریسک و سرمایه نقش پررنگ‌تری در موفقیت تریدرها ایفا می‌کنند؟

مدیریت ریسک تنها زمانی ممکن است که شما برای ترید کردن، برنامه مشخصی داشته باشید. یکی از مهم‌ترین استراتژی‌های مدیریت ریسک که به خوبی در پلن معاملاتی قرار می‌گیرد، تعیین حد سود و ضرر است. با این کار، شما می‌توانید جلوی ضررهای سنگین را بگیرید. البته، حد سود و ضرر تنها یکی از استراتژی‌های مدیریت ریسک است که می‌توان آن را در برنامه تریدینگ جای داد.

چطور طرح معاملاتی بچینیم؟

تا اینجا برای شما توضیح دادیم که پلن معاملاتی چیست و چرا به آن نیاز دارید. حالا به بخش جذاب‌تر مقاله، یعنی آموزش نحوه ایجاد طرح و برنامه برای معامله کردن می‌پردازیم.

۱- انگیزه های خود را تعریف کنید

انگیزه تریدر

گام اول برای ایجاد یک طرح معاملاتی خوب، تعریف انگیزه‌ها است. چرا می‌خواهید تریدر شوید؟ پر واضح است که هدف نهایی از ترید کردن، رسیدن به پول است. اما می‌خواهید با پول خود چکار کنید؟ چقدر پول برای رسیدن به آزادی مالی (Financial Freedom) نیاز دارید؟ چرا معامله‌گری را به عنوان شغل انتخاب کرده‌اید؟ پاسخ دادن به چنین سوالاتی، خیلی اهمیت دارد زیرا انگیزه‌های واقعی شما از تریدینگ را مشخص می‌کند و شما می‌توانید اهداف مالی خودتان را براساس این انگیزه‌ها تعریف کنید.

زمانی که انگیزه‌ها و اهداف مالی شما از ترید کردن مشخص شوند، تعهد شما به استراتژی و برنامه معاملاتی، بیشتر خواهد شد، رفتار منظم‌تری خواهید داشت و تلاش بیشتری برای رسیدن به اهدافتان می‌کنید. به یاد داشته باشید که معامله‌گر، برای کسی کار نمی‌کند و بنابراین، احتمال خارج شدن از مسیر و بی‌نظمی خیلی زیاد است. با تعریف انگیزه‌ها، این احتمال کاهش پیدا می‌کند.

۲- مشخص کنید که چقدر زمان می‌توانید به ترید کردن اختصاص دهید

زمان مورد نیاز برای ترید کردن

در گام بعدی برای ساخت تریدینگ پلن باید زمانی را که می‌خواهید به معامله کردن اختصاص دهید، مشخص کنید؛ آیا می‌خواهید یک تریدر فول تایم باشید یا تردینگ را به عنوان شغل دوم خود انتخاب کرده‌اید؟ تعیین میزان زمانی که می‌توانید به معامله کردن اختصاص دهید، اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا در انتخاب استراتژی معاملاتی شما تعیین کننده است.

برای مثال، اگر بخواهید یک تریدر روزانه باشید و در طول روز، ده‌ها ترید انجام دهید، باید وقت آزاد زیادی داشته باشید اما اگر سوئینگ تریدینگ انجام دهید، نیازی به زمان زیادی ندارید و می‌توانید فقط هر چند روز یا چند هفته یکبار معامله کنید.

دقت داشته باشید که باید برای تحلیل کردن، آموزش دیدن و مطالعه اخبار و مقالات مرتبط با ارز دیجیتال نیز وقت اختصاص دهید.

۳- اهداف خودتان را مشخص کنید

اهداف معاملاتی

هر تریدر باید اهداف مشخص (Specific)، قابل اندازه‌گیری (Measureable)، قابل حصول (Attainable)، مرتبط (Relevant) و با محدوده زمانی مشخص (Time-bound) برای خودش تعریف کند. به این نوع اهداف، اصطلاحا SMART گفته می‌شود.

به عنوان مثال، هدف شما می‌تواند این باشد که میزان توکن‌های بیت کوین موجود در پورفولیو خود را ظرف مدت ۱۲ ماه به میزان ۱۵ درصد افزایش دهید. چنین هدفی را می‌توان SMART دانست.

۴- استراتژی معاملاتی خود را مشخص کنید

مرحله بعدی برای ایجاد طرح معاملاتی، تعیین استراتژی معاملاتی است. شما باید مشخص کنید که می‌خواهید چه نوع معامله‌گری باشید. برای این کار، باید زمان در دسترس برای معامله کردن و نیز، اهداف خودتان را در نظر بگیرید. همچنین، نوع لایف استایل، شخصیت، میزان سرمایه‌ اولیه و ریسک‌پذیری نیز عواملی هستند که باید در تعیین استراتژی معاملاتی، به آن‌ها توجه داشته باشید. به طور کلی، چهار نوع استراتژی اصلی معامله‌گری وجود دارد:

  • هولدینگ: هولدینگ (Holding) یا هولدینگ (HODLING) بیش از اینکه معامله‌گری محسوب شود، نوعی سرمایه‌گذاری است. در این استراتژی، یک رمزارز را می‌خرید و پس مدت‌ها آن را در کیف پول دیجیتالی یا همان والت (Walet) خود نگه می‌دارید تا در دراز مدت، ارزش آن افزایش پیدا کند و آن را با سود خوبی بفروشید. این روش برای کسانی که وقت زیادی برای ترید کردن ندارند، بسیار مناسب است. البته، برای اینکه از هولدینگ به سود خوبی برسید، باید حجم زیادی خرید کنید.
  • سوئینگ تردینگ (Swing Trading): این استراتژی، مخصوص معامله‌گرانی است که وقت خیلی زیادی برای ترید کردن ندارند اما سرمایه آن‌ها برای هولدینگ نیز کافی نیست. این تریدرها، هر چند روز یا حتی چند هفته، معامله می‌کنند و هدف آن‌ها این است که از نوسانات روندهای میان-مدت بازار، سود کنند.
  • تریدینگ روزانه (Day Trading): اگر می‌خواهید یک معامله‌گر پاره‌-وقت یا تمام وقت باشید، تریدینگ روزانه برای شما مناسب است. در این استراتژی، معامله‌گر، هر روز چند معامله انجام می‌دهد و هیچ معامله‌ای را در طول شب باز نگه نمی‌دارد. معامله‌گر روزانه کسی است در طول روز (یا شب! هر زمانی که او بیدار است و فعالیت می‌کند)، چندین معامله انجام می‌دهد و می‌خواهد از نوسانات بازار در طول روز، سود کند.
  • اسکالپینگ (Scalping): اگر می‌خواهید یک معامله‌گر تمام-وقت باشید و هیجان زیادی را تجربه کنید، اسکالپینگ را به شما پیشنهاد می‌کنیم. در این روش، هر چند دقیقه یا حتی چند ثانیه معامله می‌کنید تا از کوچک‌ترین نوسانات بازار ارزهای دیجیتال، سود ببرید. روش اسکالپینگ به معامله‌گران تازه‌کار توصیه نمی‌شود و مخصوص معامله‌گران حرفه‌ای است.
مطلب پیشنهادی داموندمگ:  معاملات اسپات چیست؟ معنی اسپات در ارز دیجیتال چیست؟

۵- نسبت ریسک به ریوارد خود را تعیین کنید

نسبت ریسک به ریوارد

پیش از شروع ترید کردن، باید مشخص کنید که ظرفیت ریسک شما چقدر است و برای رسیدن به اهداف خود، چه میزان سود از هر معامله برای شما مطلوب به نظر می‌رسد. این کار، تعیین نسبت ریسک به ریوارد (Risk/Reward Ratio) نامیده می‌شود و باید آن را هم برای کل استراتژی معاملاتی خود و هم برای هر معامله به صورت مجزا مشخص کنید.

نسبت ریسک به ریوارد یعنی نسبت سرمایه‌ای که وارد معامله می‌کنید به نسبت سود احتمالی. یعنی اگر به مقدار ۱۰۰ دلار بیت کوین بخرید و سود احتمالی، ۴۰۰ دلار باشد، نسبت ریسک به ریوارد برابر با یک به چهار است.

با داشتن نسبت ریسک به ریوارد در برنامه معاملاتی خود، می‌توانید حد سود و ضرر برای خودتان مشخص کنید تا ریسک مدیریت شده داشته باشید.

اگر نسبت ریسک به ریوارد شما پایین باشد، ممکن است حتی اگر تعداد معاملات ضررده شما بیشتر از معاملات سودده باشد، در مجموع از معاملات خود، سود کنید. همچنین، دقت داشته باشید که هر چه ریسک کمتری کنید، سودهای شما نیز اندک خواهند بود؛ این قانون در تمامی بازارهای مالی حاکم است. به یاد داشته باشید که با تعیین حد سو و ضرر می توانید ریسک را مدیریت کنید.

۶- میزان سرمایه در دسترس خود برای معامله کردن را مشخص کنید

یکی از مهم‌ترین عواملی که در کنار مدیریت ریسک و تحلیل کردن، روی موفقیت تریدرها اثرگذار است، مدیریت سرمایه (Capital Management) نام دارد. باید مشخص باشد که چه مقدار پول را می‌توانید وارد بازار ارزهای دیجیتال کنید. در تعیین سرمایه اولیه برای ورود به بازار، باید این نکته را مد نظر قرار دهید که ممکن است همه این سرمایه از دست برود. بنابراین، توصیه می‌شود که فقط ۱ درصد از سرمایه و دارایی‌های خود را وارد بازارهای مالی کنید.

دقت داشته باشید که معامله کردن با سرمایه خیلی پایین، سود قابل توجهی ندارد و فقط زمان شما را می‌گیرد. بنابراین، به شما توصیه می‌کنیم که اگر سرمایه کافی برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال ندارید، فعلا با حساب دمو (آزمایشی) معامله کنید تا تجربه شما افزایش پیدا کند و طرح معاملاتی خود را بسنجید. پس از اینکه سرمایه شما بزرگ‌تر شد، می‌توانید معامله کردن با حساب واقعی را شروع کنید.

۷- استراتژی تحلیلی خود را انتخاب کنید

استراتژی معاملاتی

ضلع چهارم مربع طلایی موفقیت در معامله‌گری ارزهای دیجیتال که در کنار مدیریت ریسک، مدیریت احساسات و مدیریت سرمایه قرار می‌گیرد، تحلیل‌گری است. به طور کلی، دو نوع تحلیل در بازارهای مالی انجام می‌شود:

  • تحلیل تکنیکال: استفاده از پرایس اکشن و اندیکاتورهای آماری مثل RSI و استوکاستیک برای پیشبینی تغییرات قیمت
  • تحلیل فاندامنتال یا بنیادی: استفاده از اخبار مربوط به پروژه‌ها، مطالعه وایت پیپرها، بررسی اخبار رویدادهای جهانی و اقتصاد کلان، شناسایی ترندها در بازار ارزهای دیجیتال و دیگر متغیرهای بنیادی برای پیشبینی روند قیمت

انتخاب نوع استراتژی تحلیلی، وابستگی زیادی به نوع شخصیت شما، دانش شما و علاقه‌مندی‌های شما دارد. برای مثال، اگر دانش استفاده از پرایس اکشن و اندیکاتورهای تکنیکال را نداشته باشید، می‌توانید بر اساس اخبار و تحلیل‌های اقتصادی پیش بروید. البته، تحلیل فاندامنتال هم در سطح پیشرفته، نیازمند آموزش است. برای مثال، تریدری که از این روش استفاده می‌کند، باید با روابط بین دارایی‌های مختلف مثل رابطه طلا و دلار، رابطه نفت و گندم، رابطه دلار با ارزهای دیجیتال و نیز با منابع خبری و تحلیلی مختلف، آشنایی داشته باشد.

۸- ژورنال معاملاتی برای خودتان بنویسید

یکی از مهم‌ترین عناصر هر طرح معاملاتی، یک ژورنال معاملاتی است. پیش از این برای شما توضیح دادیم که ژورنال معاملاتی چیست و چطور می‌توانید آن را بنویسید. پس از شرع معاملات، چه با حساب دمو، چه با حساب واقعی، نوشتن ژورنال معاملاتی خود را شروع کنید.

مثالی از یک طرح معاملاتی خوب

تا اینجا، توضیح دادیم که پلن معاملاتی چیست و چطور می‌توانید یک پلن معاملاتی خوب بنویسید. در آخرین بخش از این مقاله می‌خواهیم برای شما مخاطبان گرامی مجله صرافی ارز دیجیتال داموند، مثالی از یک طرح معاملاتی خوب بیاوریم:

انگیزه من برای ترید کردن ارزهای دیجیتال چیست؟

انگیزه من برای معامله کردن

من برای مهاجرت به کشور ایده‌آل خودم به پول نیاز دارم و بنابراین، باید بخشی از درآمدی که از شغل ثابت خودم به دست می‌آورم را وارد بازار ارزهای دیجیتال کنم تا با استفاده از نوسانات این بازار، سود ببرم و سرمایه خودم را افزایش دهم. همچنین، با معامله کردن در بازار ارزهای دیجیتال، جلوی ساکن ماندن سرمایه‌ام و کاهش ارزش آن به دلیل تورم را می‌گیرم و با سرمایه‌ام کار می‌کنم.

چقدر زمان می توانم برای ترید کردن اختصاص دهم؟

از آن‌جایی که من دارای یک شغل ثابت هستم، نمی‌توانم هر روز معامله کنم ولی امکان ترید کردن و یادگیری تریدینگ در آخر هفته‌ها برای من وجود دارد. بنابراین، می‌توانم هفته‌ای چند ساعت را به این موضوع اختصاص دهم.

اهداف کوتاه-مدت، میان-مدت و بلند-مدت من چیست؟

من می‌خواهم که مقدار بیت کوین موجود در پورتفولیو خودم را تا یک سال آینده، به میزان ۱۰ درصد افزایش دهم. برای رسیدن به این هدف، می‌خوام در سه ماه آینده، سرمایه اندکی وارد بازار کنم و معامله انجام دهم تا با شرایط حاکم بر بازار و نحوه معامله کردن در پلتفرم‌های معاملاتی، آشنا شوم.

پس از پایان این دوره سه ماه، در صورت گرفتن جواب مثبت از استراتژی معاملاتی خود، سرمایه بیشتری وارد بازار می‌کنم تا سود بیشتری از معاملات به دست آورم.

در صورتی که استراتژی من در سه ماهه بعدی نیز جواب داد، محاسبه می‌کنم که برای افزایش میزان بیت کوین‌های موجود در پورتفولیو خود به میزان ۱۵ درصد از شروع این روند، باید چه مقدار دیگر سرمایه وارد بازار کنم و در صورتی که مدیریت سرمایه من اجازه دهد، این کار را انجام می‌دهم.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  اندیکاتور تحلیل بازار کریپتو : معرفی 5 اندیکاتور برتر

استراتژی معاملاتی چیست؟

من می‌خواهم سوئینگ تریدینگ انجام دهم. هر پنجشنبه صبح، در رابطه با رمزارزهایی که می‌خواهم خرید و فروش کنم و نیز، نقاط ورود و خروج آن‌ها، مطالعه و روندهای آن‌ها را پیشبینی می‌کنم و در ظهر پنجشنبه، معاملات خود را انجام می‌دهم.

چقدر سرمایه برای معامله کردن دارم و نسبت ریسک به ریوارد من چقدر است؟

من می‌خواهم ۰.۰۱۰ بیت کوین وارد بازار ارزهای دیجیتال کنم و تا یک سال دیگر، ۰.۰۱۱۵ بیت کوین در پورتفولیو خودم داشته باشم. بنابراین، نسبت ریسک به ریوارد من برابر است با ۰.۰۱۰ تقسیم بر ۰.۰۱۱۵ که تقریبا برابر با ۰.۸۷ یا ۱:۱.۱۵ است. در سه ماهه اول از این دوره یک ساله، با نسبت ریسک به ریوارد کمتر از این مقدار وارد هر معامله می‌شوم. در سه ماهه دوم، از همین نسبت ریسک به ریوارد استفاده می‌کنم و در شش ماه بعدی، نسبت ریسک به ریوارد را افزایش می‌دهم. همچنین، در هر معامله خرید، فقط ۲ درصد از سرمایه کنار گذاشته شده برای معامله ارزهای دیجیتال (۲ درصد از ۰.۰۱۰ بیت کوین) را وارد می‌کنم.

از کدام استراتژی برای تحلیل استفاده می‌کنم؟

من با پیگیری اخبار و جدیدترین مقالات ارز دیجیتال، پروژه‌هایی مثل پروژه آپتوس (Aptos) را که به نظر آینده روشنی دارند، روی حل مشکل مقیاس‌پذیری کار کرده‌اند و سازگاری خوبی با محیط زیست دارند، شناسایی می‌کنم.

سپس، از استراتژی تحلیل تکنیکال به کمک پرایس اکشن و چرخه‌ها، روندهای قیمتی صعودی را پیدا می‌کنم و با سوئینگ تریدینگ، موجودی بیت کوین در پورتفولیو خودم را افزایش می‌دهم.

چطور استراتژی خودم را ارزیابی و آن را اصلاح می کنم؟

هر معامله‌ای را که انجام می‌دهم، آن را در ژورنال معاملاتی خودم ثبت می‌کنم. در پایان هر ماه، یک روز برای مطالعه ژورنال معاملاتی و بررسی سود و زیان خالص، وقت اختصاص می‌دهم. در صورتی که نسبت معاملات سودده به نسبت کل معاملات، بالای ۶۰ درصد باشد، استراتژی خودم را با ادامه می‌دهم. اگر این نسبت در پایان سه ماهه اول حفظ شد، نسبت ریسک به ریوارد را افزایش می‌دهم. پس از سه ماه دیگر، اگر باز هم این نسبت حفظ شد، نسبت ریسک به ریوارد را باز هم افزایش می‌دهم تا به سمت هدف رشد ۱۵ درصدی سرمایه بیت کوین خودم در طول یکسال حرکت کنم.

در هر مرحله بررسی نسبت معاملات سودده به کل معاملات، اگر این نسبت زیر ۶۰ درصد بود، معاملات گذشته را بررسی و استراتژی خودم را بازنگری می‌کنم تا ایرادات آن مشخص شود و آن‌ها را برطرف کنم.

سوالات پر تکرار در رابطه با طرح معاملاتی

۱- طرح معاملاتی چیست؟

منظور از طرح یا پلن معاملاتی، طرح و برنامه‌ای است که هر تریدر باید برای خودش بنویسد و بر اساس آن معامله کند تا به اهداف معاملاتی خودش برسد.

۲- چرا باید طرح معاملاتی داشته باشیم؟

هر تریدر برای ترید کردن منظم، مدیریت ریسک، مدیریت احساسات، مدیریت سرمایه، تحلیل منظم و نظارت بر عملکرد خودش و بازدهی استراتژی معاملاتی، باید طرح معاملاتی برای خودش بنویسد.

۳- در طرح معاملاتی باید چه چیزهایی بنویسیم؟

طرح معاملاتی شما باید شامل انگیزه شما از ترید کردن، مدت زمانی که می‌توانید به معامله کردن و یادگیری معامله‌گری اختصاص دهید، اهداف معاملاتی، استراتژی معاملاتی، نسبت ریسک به ریوارد، میزان سرمایه در دسترس برای معامله و استراتژی تحلیلی باشد. هچنین، شما باید در کنار طرح معاملاتی، یک ژورنال معاملاتی نیز داشته باشید.

۴- ژورنال معاملاتی چیست؟

ژورنال معاملاتی، دفتری است که تمامی تریدهای خود را با جزئیات در آن ثبت می‌کنید تا اشتباهات خود را پیدا و آن‌ها را اصلاح کنید.

جمع بندی

معامله کردن در بازار ارزهای دیجیتال به دلیل نوسانات زیاد، تنوع رمزارزها و لیکوئیدیتی پایین در مقایسه با سایر بازارهای مالی مثل فارکس، دشوارتر است و نیاز به طرح و برنامه مشخصی دارد.

بنابراین، داشتن طرح معاملاتی برای سود کردن در بازار ارزهای دیجیتال، کاملا ضروری است. منظور از طرح یا پلن معاملاتی، طرح و برنامه‌ای است که هر تریدر باید برای خودش بنویسد و بر اساس آن معامله کند تا به اهداف معاملاتی خودش برسد.

نوشتن چنین طرحی، مزایای زیادی دارد. شما با داشتن طرح مشخصی برای ترید کردن، می‌توانید ریسک و سرمایه خود را مدیریت کنید، معاملات خود را کاملا جداگانه از احساساتتان انجام دهید، عنصر نظم را به معامله کردن اضافه کنید، براساس یک استراتژی معاملاتی و استراتژی تحلیلی مشخص و از پیش تعیین شده پیش بروید و بر عملکرد خود و بازدهی استراتژی معاملاتی، نظارت داشته باشید و در صورت نیاز، آن را اصلاح کنید.

برای نوشتن یک پلن معاملاتی باید ابتدا انگیزه‌های خود از ترید کردن را مشخص کنید. سپس، باید تعیین کنید که چه مقدار زمان برای معامله کردن و آموزش دیدن دارید. در مرحله بعدی، باید اهداف معاملاتی شما مشخص شود. پس از تعیین اهداف، باید استراتژی معاملاتی خود را مشخص کنید؛ آیا می‌خواهید هولدر، سوئینگ تریدر، تریدر روزانه یا اسکالپر باشید؟

در گام بعدی، باید مشخص کنید که نسبت ریسک به ریوارد و میزان سرمایه در دسترس شما برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال چقدر است؟ توصیه می‌شود که هرگز، بیش از ۱ درصد از سرمایه خود را وارد بازارهای مالی نکنید. همچنین، در هر معامله باید فقط ۲ درصد از کل این ۱ درصد را ریسک کنید.

پس از تعیین نسبت ریسک به ریوارد و میزان سرمایه در دسترس، باید استراتژی تحلیلی خود را مشخص کنید. آیا می‌خواهید تحلیل فاندامنتال انجام دهید؟ آیا می‌خواهید تحلیل تکنیکال انجام دهید؟ یا اینکه ترکیبی از هر دو تحلیل را استفاده می‌کنید؟ اگر می‌خواهید تحلیل فاندامنتال انجام دهید، تمرکز شما روی چه ترندهایی در بازار ارزهای دیجیتال است؟ متاورس؟ مقیاس‌پذیری؟ بازی‌های M2E؟ اگر می‌خواهید تحلیل تکنیکال انجام دهید از پرایس اکشن استفاده می‌کنید یا از اندیکاتورها؟

پس از تکمیل طرح معاملاتی، می‌توانید معامله کردن را شروع کنید اما باید هر معامله خود را در یک ژورنال معاملاتی ثبت کنید تا امکان سنجش موفقیت استراتژی معاملاتی و یادگیری در طول مسیر برای شما وجود داشته باشد.

دسته بندی مطالب
مطالب مرتبط
مطالب مرجع

ارز دیجیتال چیست؟

بلاک چین چیست؟

متاورس چیست؟

NFT چیست؟

دیفای (DeFi) چیست؟

صرافی غیرمتمرکز چیست؟

کیف پول چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

ایردراپ چیست؟

استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

بیت کوین چیست؟

اتریوم چیست؟

تتر چیست؟

خرید و فروش ارز های دیجیتال
ما را دنبال کنید
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.