داموندمگ

والت کانکت چیست؟ ۱۵ کیف پول سازگار با WalletConnect

DAMOND

امنیت، یکی از مهم‌ترین نکاتی است که در استفاده از اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (DApp) باید به آن توجه داشته باشید. برای اینکه بتوانید با dAppها کار کنید و از خدمات آن‌ها بهره‌مند شوید، ضرورت دارد که کیف پول دیجیتالی یا والت خود را به آن‌ها وصل کنید. این کار می‌تواند با خطراتی امنیتی همراه باشد و بنابراین، پلتفرمی به نام والت کانکت (WalletConnect) برای اتصال ایمن کیف پول به اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز توسعه یافته است.
البته، باید بدانید که همه کیف پول‌ها با WalletConnect سازگار نیستند. در این مقاله می‌خواهیم ضمن معرفی پلتفرم والت کانکت، بهترین کیف پول‌های دیجیتالی سازگار با این پلتفرم امنیتی را به شما کاربران گرامی داموند معرفی کنیم. ما را تا انتهای این مقاله همراهی کنید.

آیا اتصال والت به dAppها امن است؟

اتصال کیف پول به اپلیکیشن غیر متمرکز

همانطور که گفتیم، برای اینکه بتوانید از خدمات اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز استفاده کنید، ضرورت دارد که کیف پول دیجیتالی شما به این اپلیکیشن‌ها متصل شود. حالا این سوال پیش می‌آید که آیا متصل کردن والت به dAppها امن است؟ آیا این احتمال وجود دارد که با متصل شدن کیف پول شما به یک اپلیکیشن غیر متمرکز، امنیت دارایی‌هایی که در کیف پول خود نگه می‌دارید، در معرض خطر قرار گیرد؟

وقتی شما کیف پول دیجیتالی خود را به هر یک از پلتفرم‌های امور مالی غیر متمرکز (Decentralized Finance) یا دیفای (DeFi) مثل dAppها متصل می‌کنید، تنها به آن‌ها اجازه می‌دهید تا کلید عمومی کیف پول شما را ببینند.

همانطور که می‌دانید، هر کیف پول دیجیتالی دارای دو کلید عمومی و خصوصی است. کلید عمومی، همانند آدرس کیف پول شما است و می‌توانید آن را با خیال راحت در اختیار دیگران قرار دهید تا رمزارزها را برای شما ارسال کنند. چیزی که باید نگران لو رفتن آن باشید و هرگز نباید آن را در اختیار دیگران قرار دهید، کلید خصوصی است که می‌توان آن را گذرواژه کیف پول شما دانست.

همچنین، وقتی کلید عمومی کیف پول خود را در اختیار کسی قرار می‌دهید او می‌تواند میزان دارایی‌های موجود در کیف پول شما را ببیند ولی نمی‌تواند آن‌ها را خرج کند یا با کیف پول دیگری انتقال دهد.

اما مسئله اینجا است که وقتی می‌خواهید از این پلتفرم‌های دیفای استفاده کنید، باید به آن‌ها اجازه دهید تا توکن‌ها را از حساب شما برداشت کنند و تراکنش‌ها را به صورت خودکار انجام دهند. بنابراین، وقتی چنین اجازه‌ای به اپلیکیشن‌های غیر متمرکز می‌دهید، در واقع این امکان را در اختیار قرارداد هوشمند می‌گذارید تا دارایی‌های شما را به کیف پول‌های دیگر منتقل کند. البته، قرارداد هوشمند پس از دریافت اجازه شما می‌تواند دارایی‌های لازم را از کیف پول شما برداشت و تراکنش را اجرا کند.

بنابراین، اگر قرارداد هوشمندی که تراکنش را انجام می‌دهد، هک شود، امکان به سرقت رفتن دارایی‌های موجود در کیف پول شما وجود دارد.

چطور می‌توانیم بدون در خطر قرار دادن دارایی‌های موجود در والت خود، از اپلیکیشن‌های غیر متمرکز و سرویس‌های دیفای استفاده کنیم؟

اتصال امن کیف پول به اپلیکیشن‌های غیر متمرکز

اولین توصیه‌ای که برای اتصال امن کیف پول به dAppها به شما مخاطبان گرامی مجله صرافی ارز دیجیتال داموند می‌کنیم این است که کیف پول خود را فقط به پلتفرم‌های مطمئن، شناخته‌شده و محبوب دیفای متصل کنید.

البته، بعضی از سرویس‌های دیفای دارای گزینه تعیین سقف دسترسی به دارایی‌های موجود در کیف پول هستند. همانطور که مشخص است، این قابلیت به شما اجازه می‌دهد تا سقف مشخصی برای برداشت دارایی‌ها از والت خود تعیین کنید تا اگر قرارداد هوشمند هک شد، هکر نتواند همه دارایی‌های موجود روی والت شما را سرقت کند.

اما مشکل اینجاست که گاهی اوقات، ممکن است که خود پلتفرم دیفای با هدف سرقت دارایی‌های کاربران طراحی شده باشد یا حتی هکر‌ها بتوانند خود پلتفرم را و نه فقط یک قرارداد هوشمند را هک کنند. در این صورت، این امکان وجود دارد که وقتی یک اپلیکیشن هوشمند از شما اجازه دسترسی به کیف پول را می‌خواهد، حتی اگر گزینه تعیین سقف تراکنش را نیز داشته باشد، در عمل درخواستی جعلی به شما بدهد و شما فریب بخورید و اجازه دسترسی نامحدود را به پلتفرم بدهید.

اینجا است که می‌توان از پلتفرم والت کانکت برای اتصال امن کیف پول دیجیتالی به پلتفرم‌های دیفیای کمک گرفت. WalletConnect چیست و چطور کار می‌کند؟ در زیر پس از معرفی این پلتفرم، بهترین کیف پول‌های سازگار با آن را به شما معرفی می‌کنیم. همچنان با داموندمگ همراه باشید.

والت کانکت چیست؟

والت کانکت چیست

WalletConnect یک پروتکل متن-باز (Open-Source) است که در سال ۲۰۱۸ راه‌اندازی شد. این پروتکل از دیپ لینک‌ها (Deep Links) یا QR کدها برای متصل کردن کیف پول‌های دیجیتالی به اپلیکیشن‌های غیر متمرکز استفاده می‌کند. همچنین، از این پروتکل برای اتصال کیف پول به صرافی نیز استفاده می‌شود.

با اینکه معمولا والت کانکت را نوعی اپلیکیشن می‌شناسند اما این پروتکل، برخلاف تصور عموم، اپلیکیشن نیست، بلکه پروتکلی است که از یک کلید مشترک بین دو همتا برای ایجاد ارتباطی رمزنگاری شده بین دستگاه‌ها، اپلیکیشن‌های غیر متمرکز و والت‌ها استفاده می‌کند.

تا زمان نوشته شدن این مقاله در اواخر تیر ۱۴۰۱ بیش از ۱۰۰ کیف پول مختلف با این پروتکل سازگار شده‌اند و تعداد اپلیکیشن‌های غیر متمرکز سازگار با WalletConnect از این هم بیشتر است. از مهم‌ترین والت‌های سازگار با WalletConnect می‌توان به تراست والت (Trust Wallet)، متامسک (MetaMask) و رینبووالت (Rainbow Wallet) اشاره کرد.

هدف اصلی کاربران برای استفاده از این پروتکل، برقراری اتصالی امن‌تر بین کیف پول دیجیتالی و پلتفرم‌های دیفای است. این پروتکل به حل کردن مشکلات بعد از دسترسی کمک می‌کند که در صورت استفاده نکردن از WalletConnect، تنها با نصب چندین افزونه مرورگر یا ایجاد کیف پول‌های جدید و انتقال دارایی‌ها برای دسترسی به اپلیکیشن‌های غیر متمرکز خاصی قابل حل شدن هستند.

سه سال پس از راه‌اندازی این پروتکل، نسخه دوم آن در سال ۲۰۲۱ منتشر شد. WalletConnect v2.0 مجهز به یک رابط کاربری Chain-Agnostic و پشتیبانی چند-زنجیره‌ای است. گذشته از این، در نسخه دوم والت کانکت قابلیت‌هایی مثل جفت کردن (Pairing) و جداسازی نشست (Session Separation)، مدیریت نشست بهبود یافته، انتشار پیام غیر متمرکز (Decentralized Message Relay) و مجوزهای JSON-RPC وجود دارد.

چطور از والت کانکت استفاده کنم؟

چطور از والت کانکت استفاده کنیم

در بالا برای شما توضیح دادیم که WalletConnect چیست. در اینجا، نحوه استفاده از این پروتکل را برای شما توضیح می‌دهیم. والت کانکت بدون قراردادن اطلاعات شخصی دو طرف تراکنش در اختیار همدیگر، امنیت تراکنش‌ها را افزایش می‌دهد. این پروتکل در مقایسه با افزونه‌های نصب شونده روی مرورگرها، امنیت بسیار بالاتری دارد.

WalletConnect برای متصل کردن اپلیکیشن‌های غیر متمرکز و کیف پول‌ها به همدیگر، از فناوری موبایل لینکینگ (Mobile Linking) استفاده می‌کند. این قابلیت، امکان تعامل بین اپلیکیشن‌های غیر متمرکز و والت‌ها را با همدیگر فراهم می‌آورد. این کار در طی چندین مرحله انجام می‌شود و فرایند واقعی مورد استفاده پروتکل برای متصل ساختن والت‌ها و dAppها به مرورگرهای وب و موبایل بستگی دارد و از مرورگری به مرورگر دیگر اندکی متفاوت است.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  کیف پول آوالانچ چیست؟ بهترین کیف پول AVAX

برای اینکه دیدی کلی نسبت به سازوکار این پروتکل داشته باشید، اتصال بین dApp در یک مرورگر وب با یک والت در یک گوشی هوشمند را برای شما توضیح می‌دهیم.

در گام اول باید به وبسایت اپلیکیشن غیر متمرکز مراجعه کنید و گزینه اتصال به کیف پول را بیابید. سپس، می‌توانید در گزینه اتصال به کیف پول، WalletConnect را به عنوان تسهیل‌کننده (Facilitator) انتخاب کنید. با این کار، یک کد QR در اختیار شما قرار می‌گیرد. سپس، باید اپلیکیشن کیف پول دیجیتالی روی گوشی خود را باز کنید و به بخش تنظیمات بروید. در منوی تنظیمات، گزینه WalletConnect را برای ایجاد اتصال انتخاب کنید.

در مرحله بعدی باید کد QR نمایش داده شده روی مرورگر را اسکن کنید. با این کار، پروتکل والت کانکت شما را به صفحه اپلیکیشن غیر متمرکز هدایت می‌کند و گزینه‌ای برای متصل کردن یا لینک کردن به والت به شما نمایش می‌دهد. حالا می‌توانید تراکنش مورد نظر خود را انجام دهید.

برای انجام تراکنش کافی است روی گزینه مورد معامله کلیک و تعداد توکن‌های مورد نظر را تعیین کنید. برای مثال، اگر می‌خواهید ETH را با BNB سواپ کنید، خیلی راحت تعداد توکن‌های ETH مورد نظرتان را وارد می‌کنید.

مرحله آخر، تأیید تراکنش است. در صورتی که نرخ برابری دو رمزارز پیش از تأیید تراکنش تغییر کنید، هشداری به شما نمایش داده می‌شود که باید آن را تأیید کنید. به یاد داشته باشید که ممکن است انجام تراکنش، چندین ثانیه طول بکشد.

پس از تکمیل موفق تراکنش، بهتر است که ارتباط والت کانکت را با کیف پول خود، قطع کنید. گزینه Disconnect درست زیر آیکون کیف پول شما در وبسایت اپلیکیشن غیر متمرکز قرار دارد. در صورتی که برای سواپ کردن از گوشی خود به جای مرورگر وب استفاده می‌کنید، شاید روند کار کوتاه‌تر از این‌ها باشد و نیازی به اسکن کردن کد QR نداشته باشید.

والت کانکت چطور کار می کند؟

پروتکل متن-باز WalletConnect دارای چندین قابلیت پیشرفته است. کاری که برنامه‌نویسان انجام می‌دهند این است که کتابخانه‌ها را جستجو می‌کنند تا تا بتوانند از این پروتکل متن-باز در اندروید، iOS و حتی جاوا اسکریپت استفاده کنند. این مرحله نیاز به جستجو و تحقیق زیادی دارد.

ارتباط بین سمت کاربر یا فرانت اند (Front End) اپلیکیشن غیر متمرکز و کیف پول کاربر به کمک یک سرور پل (Bridge Server) برقرار می‌شود. هدف از به کارگیری سرور پل، انتخاب پیام‌ها است اما این سرور پل به صورتی برنامه‌نویسی می‌شود که امکان خواندن پیام‌ها وجود نداشته باشد. هر ذره‌ای از اطلاعات و داده‌ها با استفاده از کد QR یا دیپ لینک بین والت و dApp رمزنگاری می‌شود.

جالب است بدانید که والت کانکت، توکن بومی ندارد زیرا این پروتکل، بر بستر بلاک چین کار نمی‌کند و بنابراین، دلیلی برای داشتن توکن بومی ندارد.

آیا والت کانکت واقعا امن است؟

آیا والت کانکت امن است

زمانی که از این پروتکل استفاده می‌کنید، باید امضایی را که بعد از تراکنش نیاز است، از طریق اپلیکیشن WalletConnect روی گوشی خود وارد کنید. چیزی که باید مراقب آن باشید، اطمینان از انجام تراکنش با آدرس درست است. گذشته از این، باید بررسی کنید که تراکنش تغییر نکرده باشد و پرداخت اشتباهی انجام ندهید.

والت کانکت از گذرواژه کاربر محافظت می‌کند و آن را در اختیار اپلیکیشن غیر متمرکز قرار نمی‌دهد. با این حال، اپلیکیشن‌های موبایل به اندازه والت‌های سخت‌افزاری امنیت ندارند زیرا والت‌های سخت‌افزاری دارای مدل‌های دارای امنیت بسیار بالا و معمولا، مجهز به سخت‌افزارهای امنیتی هستند که امکان ذخیره‌سازی امن‌تر و تعامل امن‌تر با کلیدهای خصوصی شما را فراهم می‌آورند.

بهترین کیف پول های سازگار با والت کانکت

تا زمان نوشته شدن این مقاله در اواخر تیر ۱۴۰۱، WalletConnect از بیش از ۱۰۰ کیف پول دیجیتالی پشتیبانی می‌کند. با افزایش تراکنش‌ها در دنیای ارزهای دیجیتال، احتمالا تعداد این والت‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند.

با اینکه بسیاری از اپلیکیشن‌های کیف پول، رایگان هستند اما بعضی دیگر به ازای هر تراکنش از کاربر، کارمزد می‌گیرند. بنابراین، کاربران این اپلیکیشن‌ها باید کارمزدهای مختلفی مثل کارمزد خود کیف پول، کارمزد پلتفرم و کارمزد گس بلاک چین را پرداخت کنند.

این کارمزدها، به غیر از کارمزد خود کیف پول، به جیب توسعه‌دهندگان کیف پول‌ها نمی‌روند و آن‌ها، هیچ کنترلی روی تغییرات این کارمزدها ندارند. با این حال، معمولا والت‌ها به کاربران امکان تعیین محدوده کارمزد تراکنش را می‌دهند که سرعت انجام تراکنش‌ها بر اساس این محدوده، مشخص می‌شود.

برای مثال، هر چه محدوده کارمزد بالاتری برای کیف پول دیجیتالی خود تعیین کنید، تراکنش‌های شما با سرعت بالاتری انجام می‌شوند. در مقابل، اگر محدوده کارمزد شما پایین باشد، نباید انتظار داشته باشید که تراکنش‌های شما با سرعت بالایی انجام شوند.

همانطور که گفتیم، برای اینکه بتوانید کیف پول خود را با استفاده از پروتکل رمزنگاری والت کانکت به یک اپلیکیشن غیر متمرکز وصل کنید، باید کیف پول شما با WalletConnect سازگار باشد. اما از میان بیش از ۱۰۰ کیف پول سازگار با این پروتکل، کدامیک بهتر است؟

هر چند که انتخاب کیف پول به ترجیح شخصی شما بستگی دارد و باید از کیف پولی که جوابگوی نیازهای شما باشد استفاده کنید اما به طور کلی می‌توان چندین کیف پول را به عنوان بهترین کیف پول‌های سازگار با WalletConnect معرفی کرد که در زیر، ۱۰ مورد از آن‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

۱- تراست والت

تراست والت

تراست والت یکی از برترین کیف پول‌ها در دنیای ارزهای دیجیتال است که با والت کانکت نیز سازگاری دارد. این کیف پول برای کسانی مناسب‌تر است که وقت زیادی ندارند و می‌خواهند از یک کیف پول برای همه کارهای خود استفاده کنند. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های تراست والت، پشتیبانی آن از تعداد زیادی از رمزارزها است.

تراست والت از بیش از یک میلیون ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند و حداقل، با ۵۰ بلاک چین سازگاری دارد. گذشته از این، شما می‌توانید NFTهای بلاک چین اتریوم را در این والت نگه دارید. اپلیکیشن تراست والت دارای طراحی کاربر-پسندی است و برخلاف بسیاری از کیف پول‌های دیجیتالی دیگر که فقط می‌توان از آن‌ها برای نگهداری و انتقال ارزهای دیجیتال استفاده کرد، دارای قابلیت‌های بسیار متنوع دیگری مثل امکان استیکینگ رمزارزها برای دریافت پاداش است. همچنین، کاربران می‌توانند رمزرارزها را درون خود اکوسیستم تراست والت، خرید و فروش کنند.

به گفته خود وبسایت تراست والت، استفاده از این اپلیکیشن روی دستگاه‌های اندرویدی و iOS، رایگان است. با این حال، Trust Wallet با وجود همه مزیت‌های گفته شده، دو نقطه ضعف مهم دارد:

۱- این کیف پول همه چیز را به صورت آنلاین ذخیره می‌کند و امنیت پایین‌تری در مقایسه با کیف پول‌های سخت‌افزاری دارد.

۲- این کیف پول افزونه مرورگر یا نسخه تحت وب ندارد.

۲- متامسک

متامسک

با اینکه متامسک یکی از بهترین کیف پول‌های سازگار با WalletConnect است آن را به مبتدیان توصیه نمی‌کنیم. البته، این والت برای کسانی که نیازمند بالاترین سطح ناشناس بودن هستند و فقط با رمزارزهای بر پایه اتریوم کار می‌کنند، بسیار عالی است.

والت نرم‌افزاری متامسک، بیش از ۴۵۰ هزار رمزارز بر بستر بلاک چین‌های اتریوم، آوالانچ و پلیگان را پوشش می‌دهند. کاربران این والت می‌توانند گذشته از دریافت یا پرداخت ارزهای دیجیتال، توکن‌های ERC-20 و NFTها را نیز نگهداری یا معامله کنند.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  بهترین کیف پول ارز دیجیتال برای ایران و تازه واردان

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های MetaMask این است که کاربران برای استفاده از آن نیازی به وارد کردن اطلاعات شخصی خود ندارند و می‌توانند برای افزایش سطح ناشناس بودن خود، چندین آدرس در بلاک چین‌های یاد شده را در این کیف پول سازگار با والت کانکت ثبت کنند.

استفاده از این کیف پول برای نگهداری رمزارزها رایگان است. البته، متامسک برای انجام تراکنش‌های ارزهای دیجیتال، کارمزدی ۰.۸۷۵ درصدی از کاربران می‌گیرد.

از مهم‌ترین معایب متامسک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- از آن‌جایی که اطلاعات شما را کاملا به صورت نرم‌افزاری ذخیره می‌کند، امنیت پایین‌تری در مقایسه با کیف پول‌های سخت‌افزاری دارد.

۲- متامسک هیچ گزینه‌ای برای بازیابی گذرواژه ندارد و اگر به هر دلیلی گذرواژه خود را گم کنید، هرگز نمی‌توانید به کیف پول خود دسترسی داشته باشید و باید دارایی‌های موجود در آن را بر بادرفته بدانید.

۳- این کیف پول دیجیتالی از توکن‌های بر بستر بلاک چین بیت کوین پشتیبانی نمی‌کند.

۳- لجر لایو

لجر لایو

سومین کیف پول سازگار با WalletConnect که در این مقاله می‌خواهیم به شما معرفی کنیم، لجر لایو (Ledger Live) نام دارد. این کیف پول دارای قابلیت‌های متنوعی برای کاربران کم‌تجربه و باتجربه است و یکی از بهترین کیف پول‌های سخت‌افزاری موجود در بازار محسوب می‌شود. البته، کاربران تنها می‌توانند ۵۵۰۰ رمزارز را در اپلیکشن لجر لایو نگهداری کنند و انتقال دهند.

لجر لایو یک نرم‌افزار مالکیتی (proprietary) است که از آن برای والت‌های سخت‌افزاری لجر استفاده می‌شود. سه نوع کیف پول سخت‌افزاری لجر وجود دارند:

  • نانو اس (Nano S)
  • نانو ایکس (Nano X)
  • نانو اس پلاس (Nano S Plus)

هر کدام از این والت‌ها، مشخصات و قابلیت‌های مخصوص خودشان را دارند و شما می‌توانید بر حسب نیازهای خود، یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

این کیف پول‌های سازگار با والت کانکت دارای قابلیت‌هایی با سطح امنیتی پیشرفته در تراشه‌های خود هستند. یکی از مزیت‌های این کیف پول‌ها در مقایسه با دیگر والت‌های سخت‌افزاری موجود در بازار، قیمت پایین‌تر آن‌ها است. گذشته از این، کلیدهای عمومی و خصوصی شما هرگز از طریق وب در دسترس قرار نمی‌گیرند و بنابراین، امکان هک شدن آن‌ها وجود ندارد.

با اینکه استفاده از اپلیکیشن لجر لایو رایگان است اما این اپلیکیشن، چندین نقطه ضعف دارد که به شرح زیر هستند:

۱- والت‌های نانو برخلاف بسیاری از کیف پول‌های سخت‌افزاری دیگر، با موبایل سازگار نیستند.

۲- مدل اس والت‌های نانو، صفحه نمایش لمسی ندارد و حافظه آن برای ذخیره اپلیکیشن‌ها، بسیار محدود است.

۴- اسپات والت

اسپات والت

اسپات والت (Spot Wallet) یکی از بهترین والت‌های سازگار با WalletConnect برای کاربران بلاک چین‌های سولانا و تزوس است. استفاده از این کیف پول دیجیتالی را به کسانی که می‌خواهند کنترل کاملی روی رمزارزهای خودشان داشته باشند، توصیه می‌کنیم.

اسپات والت با اتریوم، بیت کوین، سولانا، تزوس و توکن‌های غیر مثلی سازگاری دارد. کاربران این کیف پول می‌توانند ارزهای دیجیتال را در آن نگه داشته یا آن‌ها را سواپ کنند. این والت به عنوان یکی از بهترین کیف پول‌های سازگار با والت کانکت، به نسخه WalletConnect v2.0 نیز متصل می‌شود.

گذشته از این‌ها، کاربران اسپات والت می‌توانند با استفاده از ویجت‌ها، توکن‌های موجود در کیف پول خود را در سولانا و تزوس سپرده‌گذاری کنند بهره آن را بگیرند، قیمت‌های کف NFTها را پیدا کنند، از قیمت ارزهای دیجیتال خبردار شوند و در جریان اخبار بازار رمزارزها قرار گیرند. همچنین، امکان فعال‌سازی هشدارهای شخصی نیز وجود دارد. اپلیکیشن اسپات والت برای تمامی دستگاه‌های اندرویدی در دسترس است.

شما می‌توانید از این کیف پول نرم‌افزاری به صورت رایگان استفاده کنید اما بد نیست که چندین ضعف آن را بدانید:

۱- بعضی از کاربران، مشکلاتی را در اپلیکیشن اسپات والت گزارش کرده‌اند.

۲- کارمزد بعضی تراکنش‌هایی که با این والت انجام می‌دهید، خیلی زیاد می‌شود.

۵- رینبو

رینبو والت

رینبو (Rainbow) یکی از بهترین والت‌های سازگار با والت کانکت برای کاربرانی است که از رمرازرهای بر بستر اتریوم استفاده می‌کنند و نیازمند کیف پولی یکجا برای مدیریت این دارایی‌ها هستند.

این کیف پول نرم‌افزاری هم برای دستگاه‌های اندرویدی و هم برای دستگاه‌‌های iOS موجود است. کاربران می‌توانند به سرعت، ارزهای دیجیتال را به جای آدرس کیف پول‌های دیگر کاربران، برای نام‌های ENS آن‌ها ارسال کنند، سابقه تراکنش‌ها را ببینند، عبارت‌های بازیابی (Seed Phrases) را از دیگر والت‌ها ایمپورت کنند و مدیریت کاراهای خودشان را با استفاده از اپلیکیشن Rainbow به راحتی انجام دهند.

نکته: ENS خلاصه شده عبارت Ethereum Name Service و به معنی سرویس نام اتریوم، یک سیستم نامگذاری توزیع شده بر بستر بلاک چین اتریوم است. این سیستم، کلیدهای عمومی یا همان آدرس‌های کاربران در بلاک چین اتریوم را به نام‌های قابل خواندن تبدیل می‌کند که به اشتراک‌گذاری و به خاطرسپاری آن‌ها راحت‌تر است.

یکی دیگر از مزیت‌های استفاده از این کیف پول سازگار با والت کانکت این است که شما می‌توانید از کلید‌های خصوصی و عبارت‌های بازایابی خود در سرویس ابرای iCloud پشتیبان‌گیری کنید تا نگران از دست رفتن آن‌ها نباشید.

کیف پول رینبو از کاربران برای ذخیره کردن ارزهای دیجیتال یا انجام تراکنش‌ها، کارمزد نمی‌گیرد ولی این والت دو نقطه ضعف دارد:

۱- به عنوان یک کیف پول نرم‌افزاری که امکان ذخیره‌سازی کلید خصوصی یا عبارت بازیابی در iCloud را دارد، از امنیت بالایی برخوردار نیست.

۲- تنها از رمزارزهای بر بستر بلاک چین اتریوم پشتیبانی می‌کند.

۶- مای اتر والت

مای اتر والت

یکی از بهترین کیف پول‌های دیجیتالی سازگار با والت کانکت برای حساب‌های تجاری و اشخاصی که مقدار زیادی رمزارز دارند و ترجیح می‌دهند تا آن را در کیف‌پول‌های سخت‌افزاری دارای امنیت بالا نگهداری کنند، مای اتر والت (MyEtherWallet) نام دارد.

این والت ارز دیجیتال از یک نرم‌افزار متن-باز (Open-Source) استفاده می‌کند و هم برای کاربران اندروید و هم برای کاربران iOS موجود است. از آن‌جایی که این نرم‌افزار برای کیف پول‌‌های ارز دیجیتال اتریوم طراحی شده است، کاربران کنترل کاملی روی دارایی‌های خود دارند و می‌توانند اطلاعات را روی کامیپوترها یا حافظه‌های خارجی خود نصب کنند.

طراحی این کف پول به گونه‌ای است که سواپ کردن رمزارزها را خیلی راحت می‌کند و کاربران آن، نیازی به استفاده از پلتفرم‌ها یا صرافی‌های ارز دیجیتال برای سواپ کردن توکن‌های خود ندارند.

این کیف پول رایگان به شما امکان برقراری ارتباط با اپلیکیشن‌های غیر متمرکز و قراردادهای هوشمند و مدیریت  NFTها را می‌دهد. مهم‌ترین نقطه ضعف‌های مای اتر والت به شرح زیر هستند:

۱- تنها از رمزارزها و NFTهای سازگار با اتریوم پشتیبانی می‌کند.

۲- کار کردن با آن به سادگی دیگر والت‌های سخت‌افزاری نیست.

۷- سیف پال

سیف پال

یکی از بهترین و ارزان‌ترین کیف پول‌های سازگار با WalletConnect برای کاربران اتریوم و بیت کوین، سیف پال (SafePal) نام دارد. این کیف پول دیجیتالی دارای دو والت سخت‌افزاری زیر است:

  • سایفر (Cypher)
  • اس وان (S1)

قیمت هر دو والت در بازارهای جهانی در زمان نوشته شدن این مقاله در اواخر تیر ۱۴۰۱، حدود ۴۰ دلار است و بنابراین، از ارزان‌ترین کیف پول‌های سخت‌افزاری محسوب می‌شوند.

اپلیکیشن SafePal برای اندروید و iOS موجود است. شما می‌توانید انواع مختلفی از ارزهای دیجیتال را در این کیف پول سازگار با والت کانکت نگهداری و معامله کنید. یکی از جالب‌ترین ویژگی‌های این کیف پول، قابلیت خودتخریبی (Self-destruct) است که از کلید خصوصی شما در مقابل در مقابل حملات بدافزاری دفاع می کند.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  کیف پول کوینومی چیست؟ نصب + دانلود Coinomi

با توجه به سادگی استفاده از سیف پال، آن را به کاربران تازه‌کار که به دنبال یک کیف پول سازگار با WalletConnect هستند، توصیه می‌کنیم. جالب است بدانید که نرم‌افزار SafePal رایگان است و برای سواپ کردن توکن‌ها از شما کارمزد نمی‌گیرد.

مهم‌ترین نقاط ضعف SafePal به شرح زیر هستند:

۱- پشتیبانی نکردن از لایت کوین، ترون، مونرو و EOS

۲- کیفیت پایین سخت‌افزار و مستحکم نبودن آن

۸- آرجنت والت

آرجنت والت

کیف پول آرجنت (Argent Wallet) یکی از مجهزترین کیف پول‌های دیجیتالی سازگار با WalletConnect است که آن را کاربران تازه‌کار و کسانی که از توکن‌های ERC-20 یا دیگر رمزارزها بر بستر بلاک چین اتریوم کار می‌کنند، توصیه می‌کنیم.

شما می‌توانید با استفاده از این کیف پول نرم‌افزاری، رمزارزهای خود را تحت حفاظت چندین لایه امنیتی نگهداری کنید. فرقی ندارد که گوشی اندرویدی دارید یا آیفون، زیرا در هر صورت می‌توانید آرجنت والت را روی گوشی خود نصب کنید.

یکی از ویژگی‌ها جالب این کیف پول سازگار با والت کانکت، امکان دریافت بهره در ازای استفاده از سرویس‌ها است. کاربران خارج از ایران می‌توانند با استفاده از کارت اعتباری خود، مستقیما رمرزارزها را در اپلیکیشن آرجنت والت خریداری کنند. کاربران ایرانی برای استفاده از این قابلیت باید از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات ارزی و صرافی‌های داخلی کمک بگیرند.

از مهم‌ترین مزیت‌های این والت می‌توان به رایگان بودن و امکان انتخاب رمزارز مورد نظر برای پرداخت کارمزد گس اشاره کرد. البته، آرجنت والت معایبی نیز دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- آرجنت والت از رمزارزهای غیر اتریومی پشتیبانی نمی‌کند.

۲- کارمزد خرید ارزهای دیجیتال با کارت اعتباری از این کیف پول می‌توانید بسیار بالا باشد.

۳- آرجنت والت، نسخه تحت وب ندارد. البته این ویژگی، امنیت را افزایش می‌دهد.

۹- مث والت

مث والت

مث والت (Math Wallet) یکی از بهترین کیف پول‌های دیجیتالی سازگار با WalletConnect با قابلیت پشتیبانی از چندین بلاک چین و امنیت بسیار بالا است.

این والت نرم‌افزاری، بسیار انعطاف‌پذیری است و از بیش از ۱۰۰ رمزارز بر  بستر بلاک چین‌های بیت کوین، اتریوم، فایل کوین، پولکادات و کازموس پشتیبانی می‌کند. مث والت دارای نسخه‌های اندرویدی و iOS است و کاملا به صورت غیر متمرکز اداره می‌شود.

یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های استفاده از این والت، امکان استیکینگ ارزهای دیجیتال است. از دیگر قابلیت‌های مث والت می توان به عبارت‌های بازیابی، کلیدهای خصوصی، احراز هویت ۲ عاملی و دیگر لایه‌های امنیتی اشاره کرد. شما می‌توان از این کیف پول دیجیتالی، هم به عنوان والت نرم‌افزاری استفاده کنید و هم آن را به کیف پول سخت‌افزاری لجر وصل کنید.

با اینکه مث والت برای انجام تراکنش‌ها از شما کارمزد می‌گیرد اما نگهداری رمزارزها درون این کیف پول نرم‌افزاری و سخت‌افزاری، کاملا رایگان است. از مهم‌ترین نقطه ضعف‌های این والت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- بعضی از کاربران مشکلاتی مثل کند بودن و هنگ کردن در اپلیکیشن مثل والت را گزارش کرده‌اند.

۲- پشتیبانی از مشتریان خیلی خوب انجام نمی‌شود.

۱۰- ایمتوکن

ایمتوکن

آخرین کیف پول سازگار با والت کانکت که در این مقاله به شما کاربران گرامی مجله صرافی داموند معرفی می‌کنیم، ایمتوکن (ImToken) نام دارد.

نسخه‌های اندروید و iOS برای ایمتوکن موجود هستند و به شما امکان کنترل کامل روی دارایی‌هایتان را می‌دهند. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های ایمتوکن، امکان استیکینگ رمزارزها برای دریافت پاداش است. این اپلیکیشن، نوعی کیف پول نرم‌افزاری است که از هزاران نوع دارایی دیجیتالی پشتیبانی می‌کند و شما می‌توانید توکن‌های ATOM، XTZ، DOT، CKB، BCH، FIL، TRX، LTC، EOS، ETH و BTC را در آن سپرده‌گذاری کنید و پاداش بگیرید.

تغییر شبکه بلاک چین در این کیف پول، به سادگی و تنها با انتخاب آن شبکه در منوی اپلیکیشن انجام می‌شود. ایمتوکن دارای قابلیت امنیت امضاء آفلاین با کیف پول سخت‌افزاری در والت سخت‌افزاری لایه ۲ است که البته ۱۰۹ دلار قیمت دارد.

کارمزد تراکنش‌ها در این کیف پول سازگار با WalletConnect تنها ۰.۱ درصد یا در بعضی موارد، ۳ دلار است. با اینکه برای استفاده از ایمتوکن باید کارمزد گس را پردازید اما این کیف پول دارای یک صرافی داخلی است که می‌توانید ارزهای دیجیتال را در آن به صورت رایگان سواپ کنید.

از مهم‌ترین نقطه ضعف‌های ایمتوکن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- این کیف پول، نسخه تحت وب ندارد.

۲- ایمتوکن نسبت به بسیاری از کیف پول‌های سازگار با WalletConnect از ویژگی‌های امنیتی کمتری برخوردار است.

۳- بعضی از بخش‌های وبسایت ایمتوکن به خوبی نوشته نشده‌اند و کاربران در کار کردن با آن‌ها مشکل دارند.

سوالات پرتکرار در رابطه با والت کانکت

۱- WalletConnect چیست؟

والت کانکت پروتکلی برای افزایش امنیت ارتباط بین پلتفرم‌های دیفای و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز با کیف پول دیجیتالی شما است. همچنین از این پروتکل برای اتصال کیف پول به صرافی نیز استفاده می‌شود.

۲- چرا باید از والت کانکت استفاده کنم؟

برای اینکه بتوانید از سرویس‌های دیفای و اپلیکیشن‌های غیر متمرکز استفاده کنید، باید کیف پول دیجیتالی یا والت خود را به آن‌ها متصل کنید که این کار با خطراتی امنیتی همراه است. والت کانکت با رمزنگاری اطلاعاتی که بین کیف پول شما و پلتفرم‌های دیفای و dAppها جا به جا می‌شوند، امنیت دارایی‌های موجود در کیف پول شما را تضمین می‌کند.

۳- بهترین کیف پول سازگار با والت کانکت کدام است؟

از متامسک و تراست والت می‌توان به عنوان بهترین کیف پول‌های سازگار با WalletConnect اشاره کرد اما والت‌های دیگری مثل اسپات والت، لجر لایو، رینبو، مای اتر والت، سیف پال، آرجنت والت، مث والت و ایمتوکن نیز بسته به نیاز و سطح تجربه شما در دنیای ارزهای دیجیتال، گزینه‌های خوبی محسوب می‌شوند.

جمع بندی

برای اینکه بتوانید از خدمات پلتفرم‌های امور مالی غیر متمرکز و dAppها استفاده کنید، چاره‌ای جز متصل کردن کیف پول دیجیتالی خود به این پلتفرم‌ها ندارید. با این کار، امنیت دارایی‌های موجود درون والت شما در خطر قرار می‌گیرد اما راه‌‌هایی برای کاهش ریسک اتصال کیف پول به dAppها وجود دارد.

همانطور که گفتیم، هرگز کیف پول دیجیتالی خود را به اپلیکیشن‌های غیر متمرکزی که اعتبار زیادی ندارند و شناخته شده نیستند، متصل نکنید و تا حد ممکن، به سراغ پلتفرم‌های شناخته شده در دنیای دیفای بروید. همچنین، بعضی از اپلیکیشن‌های غیر متمرکز، گزینه سقف برداشت را پیش روی شما قرار می‌دهند تا خودتان، سقف برداشت اپلیکیشن یا قرارداد هوشمند از درون کیف پول خود را تعیین کنید.

بهترین راه برای افزایش امنیت اتصال والت به dAppها، استفاده از پروتکل والت کانکت است. این پروتکل با رمزنگاری اطلاعاتی که بین کیف پول شما و پلتفرم‌های دیفای و dAppها جا به جا می‌شوند، امنیت دارایی‌های موجود در کیف پول شما را تضمین می‌کند. از بهترین کیف پول‌های سازگار با WalletConnect می‌توان به تراست والت، متامسک، اسپات والت، لجر لایو، رینبو، مای اتر والت، سیف پال، آرجنت والت، مث والت و ایمتوکن اشاره کرد که براساس نیاز و سطح تجربه خود می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

دسته بندی مطالب
مطالب مرتبط
مطالب مرجع

ارز دیجیتال چیست؟

بلاک چین چیست؟

متاورس چیست؟

NFT چیست؟

دیفای (DeFi) چیست؟

صرافی غیرمتمرکز چیست؟

کیف پول چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

ایردراپ چیست؟

استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

بیت کوین چیست؟

اتریوم چیست؟

تتر چیست؟

خرید و فروش ارز های دیجیتال
ما را دنبال کنید
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.