داموندمگ

گس فی اتریوم در چه ساعتی از شبانه روز کمتر است؟

DAMOND
گس فی اتریوم در چه زمانی در کمترین مقدار خود قرار دارد؟

یکی از مشکلات اساسی اتریوم چالش‌های مربوط به مقیاس‌پذیری است، زمانی که تعداد تراکنش‌های شبکه بلاک چین زیاد می‌شود، سرعت تراکنش‌ها کاهش و کارمزد آن‌ها افزایش پیدا می‌کند. در واقع مشکل مقیاس‌پذیری به این معناست که شبکه بلاک چین اتریوم نمی‌تواند تعداد تراکنش زیادی را در زمان کم انجام دهد، بنابراین هرچه تعداد تراکنش‌ها در ساعت خاصی از روز زیادتر باشد، به دنبال ازدحام در شبکه، هزینه گس فی هم افزایش پیدا می‌کند. در این مقاله از داموندمگ به دنبال یافتن ساعت‌هایی از شبانه روز هستیم که هزینه تراکنش‌ها در کمترین مقدار خود قرار دارد. بنابراین اگر شما هم از بلاک چین اتریوم و استاندارد ERC 20 که یکی از امن‌ترین شبکه‌های انتقال در حال حاضر است، برای تبادلات مالی خود استفاده می‌کنید یا از اتریوم برای ایجاد NFT یا فعالیت‌های دیفای خود استفاده می‌کنید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

گس فی اتریوم چیست؟

گس فی اتریوم چیست؟

درست مانند نیاز خودروها به سوخت، بلاک چین اتریوم هم برای انجام تراکنش‌ها به سوخت نیاز دارد که به آن گس فی گفته می‌شود. گس فی در واقع به هزینه یا کارمزد انجام تراکنش‌ها در بلاک چین اتریوم گفته می‌شود. مشکل اصلی در مورد گس فی اتریوم این است که همیشه یک عدد ثابت نیست، ممکن است شما در یک زمانی از روز بابت یک تراکنش 4 تتر هزینه کنید، اما در یک زمان دیگر 15 تتر بپردازید. بنابراین بسیار اهمیت دارد که ساعت‌هایی که هزینه تراکنش در کمترین مقدار خود قرار دارد، تراکنش‌های خود را انجام دهید.

مقدار گس مورد نیاز برای انجام هر معامله بستگی به میزان پیچیدگی آن معامله دارد به‌عنوان مثال ممکن است برای یک انتقال ساده شما به 21000 گس نیاز داشته باشید (این مقدار حداقل گس برای انجام هر تراکنش است)، اما برای انجام یک مورد پیچیده‌تر مانند مواردی که در امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) استفاده می‌شود هزینه تراکنش شما ممکن است نیاز به 1.000.000 گس داشته باشد. هر واحد گس دارای قیمتی است که با گیگاوی (gwei) یا nanoeth نشان داده می‌شود، هر گیگاوی برابر با 1.000.000.000 وی است که کوچک‌ترین واحد اتر است. wei را می‌توان به‌عنوان نسخه ساتوشی اتریوم در نظر گرفت ( هر ساتوشی 0.00000001 بیت کوین است)

گس توسط ماشین مجازی اتریوم که به آن EVM گفته می‌شود و مکانیزم دیجیتال پشت ارز دیجیتال اتریوم را کنترل می‌کند، محاسبه می‌شود. ماشین مجازی اتریوم گس را استفاده می‌کند تا برنامه‌های غیرمتمرکز بتوانند قراردادهای هوشمند را به صورت ایمن و غیرمتمرکز اجرا کرده و به صورت خودکار اجرا شوند. در واقع گس فی دستمزد ماینرهاییست که قدرت محاسباتی خود را برای انجام پردازش و اعتبارسنجی تراکنش‌های ما استفاده می‌کنند.

چرا گس فی اتریوم در نوسان است؟

نوسان در قیمت گس فی اتریوم

معمولا هزینه گس و کارمزدهای اتریوم بر اساس عرضه و تقاضا ماینرهای شبکه تعیین می‌شود، این موضوع به آن معناست که اگر قیمت گس با استانداردهای ماینرها مطابقت نداشته باشد می‌توانند تراکنش مورد نظر کاربران را انجام ندهند. همچنین هزینه گس با میزان عرضه و تقاضا برای قدرت پردازش تراکنش‌ها در نوسان است، به همین دلیل شما می‌توانید برای هزینه تراکنش خود از Gass fee limit استفاده کنید، یعنی شما تعیین می‌کنید که تا چه میزان حاضرید برای یک تراکنش هزینه کنید.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  اینفیورا (Infura) چیست؟ ابزار اتصال سریع و آسان به بلاکچین اتریوم

با تنظیم محدودیت هزینه گس شما این امکان را دارید که برای ماینرها مشخص کنید اگر هزینه گس بالاتر از محدوده مدنظر شماست، تراکنش انجام نشود. در عین حال ماینرها هم در صورتی که شما میزان گس فی را خیلی کم در نظر گرفته باشید، تراکنش شما را انجام نمی‌دهند. همین موضوع عرضه و تقاضا باعث شده که هزینه‌های گس در طول شبانه روز نوسان کند و در ساعاتی از روز که تقاضا زیاد است، هزینه‌های گس خیلی زیاد باشد. در واقع ماینرهای اتریوم بسته به اینکه انجام تراکنش شما ممکن است برای آن‌ها چه مقدار هزینه داشته باشد، هزینه گس را تعیین می‌کنند.

هزینه گس اتریوم چه ساعتی از شبانه روز در کمترین مقدار خود قرار دارد؟

هزینه های گس فی اتریوم

اگر شما هم برای انجام تراکنش‌ها یا ایجاد NFT از اتریوم استفاده می‌کنید احتمالا به دنبال کاهش هزینه‌های خود هستید. خبر خوب این است که شما می‌توانید هزینه‌هایتان را با دانستن چند نکته ساده کاهش دهید. با بررسی نمودارهای هزینه گس اتریوم که توسط سایت‌های معتبر محاسبه و اعلام شده می‌توان بهترین زمان‌ها برای تراکنش را پیدا کرد. بیشتر تراکنش‌ها بر روی بلاک چین اتریوم در ایالات‌متحده امریکا و اروپا انجام می‌شود بنابراین شلوغ‌ترین زمان تراکنش‌ها ساعاتی خواهد بود که کاربران این ایالت‌ها مشغول به فعالیت در شبکه هستند.

شلوغ‌ترین و پرهزینه‌ترین تراکنش‌ها از ساعت 8صبح تا 1 بعد از ظهر EST انجام می‌شود. در مقابل کمترین زمان شلوغی بین نیمه شب یعنی از ساعت 4 صبح EST است. این بازه زمانی، دقیقا زمانی است که آمریکایی‌ها در خواب به سر می‌برند، اروپایی‌ها تازه از خواب بیدار می‌شوند و آسیایی‌ها تازه روز کاری خود را به پایان رسانده‌اند. دقیقا در این زمان قیمت گس اتریوم در پایین‌ترین میزان خود قرار دارد. از طرفی طبق بررسی‌ها بدترین زمآن‌ها روزهای سه‌شنبه و پنجشنبه اعلام شده که شبکه در شلوغ‌ترین و گران‌ترین حالت خود قرار دارد.

طبق گزارش‌ها و تحلیل داده‌های موجود جدول زیر زمان‌هایی را مشخص می‌کند که به وقت ایران هزینه تراکنش اتریوم کمترین مقدار خود را دارد، با این حال شما برای انجام تراکنش باید بررسی‌های دقیق‌تری انجام دهید تا بتوانید بهترین زمان ممکن را پیدا کنید.

روزهای هفتهساعت‌هایی که اتریوم کمترین میزان گس فی را دارد
شنبه10 تا 11 صبح
یکشنبه10 تا 11 صبح
دوشنبه9 تا 10 صبح
سه‌شنبه14 تا 16
چهارشنبه19 عصر تا 5 صبح
پنج‌شنبه9 تا 11 صبح
جمعه6 صبح تا 16 عصر

این داده‌ها به این معنا هستند که شما با کمی صبر و دانستن این اطلاعات می‌توانید هزینه‌های تراکنش خود را بر روی شبکه بلاک چین اتریوم کاهش دهید. همچنین اتریوم به شما اجازه می‌دهد که تراکنش‌های با سرعت کمتر و مدت‌زمان بیشتر را انتخاب کنید تا هزینه کارمزد کمتری را پرداخت کنید. بنابراین طبق جدول ارائه شده می‌توانید بهترین زمآن‌ها را برای تراکنش انتخاب کنید و گس فی کمتری را به شبکه پرداخت کنید.

ویژگی‌های مهم پرداخت گس فی در اتریوم

راهکارهای کاهش هزینه تراکنش در اتریوم

 

تغییر میزان گس فی اتریوم مزیت‌ها و ویژگی‌هایی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد که در ادامه بررسی می‌کنیم:

  • همان‌طور که قبلاً گفته شد، هزینه گس فی ثابت نیست و به عوامل مختلفی بستگی دارد، یکی از این عوامل میزان ازدحام در شبکه است. هرچه حجم تراکنش‌ها در اتریوم زیادتر باشد، کارمزد گس فی هم افزایش پیدا می‌کند. تمام موارد مربوط به بازی عرضه و تقاضاست، هرچه تقاضا بیشتر باشد، هزینه گس فی افزایش پیدا می‌کند و ماینرها دستمزد بیشتری دریافت می‌کنند. می‌توان به این ویژگی در نگاه اول به‌عنوان یک نکته منفی نگاه کرد، اما اگر به‌عنوان یک ماینر در شبکه فعالیت داشته باشید، از افزایش گس فی خوشحال می‌شوید. بنابراین هرچند این ویژگی برای کل اکوسیستم اتریوم اتفاق خوبی نیست اما می‌توان با ماینر بودن در این شبکه سود کسب کرد.
  • از جمله مزایای دیگری که شبکه بلاک چین اتریوم دارد، شفافیت و انعطاف‌پذیری موجود در این بلاک چین است. بنابراین، هر زمان که از شما خواسته می‌شود گس فی را پرداخت کنید، همیشه یک انتخاب استثنایی به شما پیشنهاد می‌شود که با کارمزد اعلام شده ادامه دهید یا خیر. زمانی که می‌خواهید تراکنشی را انجام دهید، کیف پول شما سه گزینه به شما پیشنهاد می‌کند که می‌توانید سرعت و هزینه تراکنش خود را انتخاب کنید. در صورتی که پایین‌ترین پیشنهاد قیمت را انتخاب کنید، تراکنش شما در بازه زمانی طولانی‌تری انجام خواهد شد و احتمال کاهش هزینه هم وجود دارد.
  • یکی دیگر از مزایای موجود در بلاک چین اتریوم این است که در صورتی که در ابتدا کارمزد کمتری را انتخاب کرده‌اید و بعداً می‌خواهید تراکنش شما سریع پردازش شود، می‌توانید هر زمان که بخواهید با پرداخت هزینه اضافی سرعت آن را افزایش دهید. هنگامی که تراکنش شما در حال انجام است، کیف پول شما گزینه‌ای به اسم Speed UP دارد که این امکان را برای شما فراهم می‌کند.
مطلب پیشنهادی داموندمگ:  شبکه لایتنینگ بیت کوین چیست؟

دلیل وجود سیستم گس اتریوم

هزینه گس اتریوم برای این به وجود آمد تا شبکه اتریوم بتواند هزینه‌های محاسباتی را از سایر هزینه‌ها متمایز کند.  با تعریف واحد مجزا برای محاسبه هزینه‌های تراکنش به اسم گس فی، یک تمایز عملی بین هزینه‌های محاسباتی ماشین مجازی اتریوم و ارزش‌گذاری توکن بومی ETH ایجاد شده است. یک دلیل اصلی وجود سیستم گس فی برای ایجاد انگیزه در ماینرهاست. همان‌طور که می‌دانید اتریوم همچنان از سیستم اجماع اثبات کار استفاده می‌کند، بنابراین اکوسیستم اتریوم به شدت به نرخ هش ماینرهای خود وابسته است. هر چه تعداد ماینرها بیشتر باشند، نرخ هش بیشتر می‌شود، هر چه نرخ هش شبکه بیش‌تر باشد، اکوسیستم بلاک چین اتریوم کارآمدتر و امن‌تر خواهد بود.

برای جذب ماینرهای بیشتر به سیستم، باید ایجاد بلاک‌های جدید و اعتبارسنجی تراکنش‌ها توسط ماینرها برایشان صرفه اقتصادی داشته باشد. در شبکه بلاک چین اتریوم دو راه کسب درآمد برای ماینرها وجود دارد، یکی ایجاد بلاک‌های جدید و دریافت پاداش در ازای آن. راه دوم کنترل بلاک‌های بلاک چین و اطمینان از انجام تراکنش‌هاست. برای قرار دادن تراکنش‌ها در بلوک، ماینرها باید از قدرت محاسباتی خود برای اعتبارسنجی قراردادهای هوشمند استفاده کنند. در اصل، هزینه گس فی به ماینرها تعلق می‌گیرد و آن‌ها را تشویق می‌کند تا  فعالانه در اکوسیستم اتریوم شرکت کنند.

چرا کارمزد تراکنش‌ها در اتریوم زیاد است؟

دلایل مختلفی وجود دارد که باعث افزایش گس فی اتریوم می‌شود، اصلی‌ترین علت آن شلوغ شدن شبکه است. یک دلیل دیگر که باعث افزایش هزینه گس فی اتریوم می‌شود فعالیت نهنگ‌ها در شبکه بلاک چین اتریوم است، به طور متوسط کیف پول‌هایی که بیش از 20 اتریوم دارند نهنگ محسوب می‌شوند.

تاثیر ماینرها به گس فی اتریوم

 

عوامل موثر بر هزینه تراکنش اتریوم

با توجه به نمودارهای فوق، می‌توان ارتباط هزینه گس با فعالیت بیت کوین‌ها را بررسی کرد، همان‌طور که مشاهده می‌کنید زمانی که نهنگ‌ها به انجام معاملات می‌پردازند، گس فی هم افزایش پیدا می‌کند. زمان‌هایی که شبکه کمترین شلوغی را دارد هزینه گس اتریوم کمتر می‌شود. هر چند نمی‌توان با اطمینان درباره تاثیر اقدامات نهنگ‌ها در رابطه با افزایش گس فی صحبت کرد، اما می‌توان متوجه شد که تراکنش‌های انجام شده توسط نهنگ‌ها تاثیر زیادی بر روی افزایش هزینه تراکنش‌ها در اتریوم دارد.

چرا بیت کوین این سیستم را ندارد؟

بیت کوین به‌عنوان اولین ارز دیجیتال که در سال 2009 توسط ساتوشی ناکاموتو به‌عنوان وسیله‌ای برای ذخیره ارزش و تبادلات مالی غیرمتمرکز ایجاد شد فاقد سیستم قرارداد هوشمند است. معمولا اولین‌ها در هر فناوری با نقص‌هایی مواجه هستند که به‌مرورزمان این نقص‌ها شناسایی و برطرف می‌شوند. بیت کوین هم از این قاعده مثتثنی نیست، بیت کوین صرفا به شما اجازه تراکنش‌های بدون واسطه را می‌دهد.

مطلب پیشنهادی داموندمگ:  تفاوت شبکه های BEP2 ،BEP20 ،ERC20 ،TRC20 و OMNI

زمان استفاده از بیت کوین شما نمی‌توانید هیچ شرطی برای انجام تراکنش‌ها تعریف کنید شما صرفا می‌توانید بیت کوین‌هایتان را به کاربران دیگر انتقال دهید. ابزاری که برای تعریف شرایط برای تراکنش‌های مالی غیرمتمرکز مورد نیاز است قراردادهای هوشمند هستند که اولین بار توسط اتریوم راه‌اندازی شد. قراردادهای هوشمند قراردادهایی هستند که به صورت خودکار اجرا می‌شوند و به شما کمک کنند تا دارایی، پول یا هر چیز با ارزشی را به روشی شفاف و بدون نیاز به واسطه مبادله کنید. همین‌طور امکان تعریف شرایط تراکنش بر روی قراردادهای هوشمند وجود دارد.

پتانسیل‌های موجود برای برطرف کردن مشکل گس فی اتریوم

پتانسیل های موجود برای کاهش هزینه تراکنش در اتریوم

هزینه‌های گس نگرانی‌های زیادی را برای کاربرانی که از شبکه بلاک چین اتریوم برای انجام تراکنش‌ها و ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز استفاده می‌کنند، ایجاد کرده است. بر خلاف هزینه‌های زیاد ویژگی تغییر هزینه گس فی یک استاندارد در شبکه بلاک چین اتریوم است. احتمالا راهکارهای بیشتری برای کاهش هزینه‌های تراکنش وجود دارد اما نیازمند آموزش و صبر است.

هزینه گس فی زیاد در اتریوم بر بسیاری از اقدامات بر روی شبکه بلاک چین اتریوم تاثیر می‌گذارد، خرید توکن بر روی بستر ERC 20 ، پرداخت‌ها، ایجاد NFT و ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز از جمله مواردی هستند که از تغییرات گس فی تاثیر می‌پذیرند. به‌عنوان مثال  شما ممکن است قصد داشته باشید یک NFT به ارزش 100 دلار خرید کنید، اگر گس فی برای این خرید 100 دلار باشد، آیا خرید شما توجیه اقتصادی دارد؟

فعالان تکنولوژی در تلاش هستند تا مشکلات این‌چنینی شبکه بلاک چین اتریوم را برطرف کنند، چرا که هر چه تعداد افرادی که از شبکه بلاک چین اتریوم استفاده می‌کنند افزایش پیدا می‌کند، سرعت تراکنش کاهش پیدا می‌کند و این موضوع برای اکوسیستم اتفاق خوبی نیست. یک راهکار برای اتریوم راهکارهای لایه دو است که پروژه‌هایی مانند پالیگان ارائه داده‌اند تا هم‌زمان که از امنیت شبکه اتریوم استفاده می‌کنند، مقیاس‌پذیری را افزایش دهند و هزینه‌های تراکنش را کاهش دهند. اتریوم به همین دلیل در حال تلاش برای تغییر الگوریتم اجماع خود از اثبات کار به اثبات سهام است، البته تا عملی شدن این اتفاق ممکن است زمان زیادی نیاز باشد.

جمع‌بندی

در این مقاله از داموندمگ سعی کردیم درباره کمترین میزان گس فی در اتریوم به بحث بپردازیم. همان‌طور که گفته شد گس فی اتریوم متاثر از عوامل مختلف درونی و بیرونی در این اکوسیستم است. عوامل درونی شامل عدم مقیاس‌پذیری است که باعث کاهش سرعت و در نتیجه افزایش گس فی می‌شود. از عوامل بیرونی می‌توان عملکرد نهنگ‌ها در ساعت‌های ازدحام شبکه را نام برد که باعث کاهش سرعت تراکنش‌ها می‌شوند. راهکارهایی نیز برای کاهش گس فی تراکنش‌ها به شما پیشنهاد کردیم، طبق جدول موجود در این مقاله شما می‌توانید تراکنش‌هایتان را در ساعت‌هایی از روز انجام دهید که شبکه ازدحام زیادی ندارد.

سوال های متدوال درباره کارمزد تراکنش ها در اتریوم

چرا گس فی تراکنش‌ها در اتریوم متغیر است؟

گس فی تراکنش‌ها در اتریوم بسته به عوامل مختلفی در ساعت‌های مختلف متفاوت است. به دلیل وجود مشکل مقیاس‌پذیری در شبکه بلاک چین اتریوم، در زمان‌هایی که ازدحام شبکه زیاد است، گس فی تراکنش‌ها افزایش پیدا می‌کند.

چه ساعت‌هایی از روز گس فی اتریوم در کمترین مقدار خود قرار دارد؟

معمولا در زمان‌هایی که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها خواب هستند، هزینه تراکنش‌ها در کمترین مقدار خود قرار دارند. جدول زمان‌بندی در متن این مقاله از داموندمگ درج شده است.

آیا می‌توان کارمزد کمتری در تراکنش‌های بلاک چین اتریوم پرداخت کرد؟

شما می‌توانید با توجه به جدول زمان‌بندی ارائه شده، تراکنش‌هایتان را در بازه‌های زمانی که شبکه شلوغ نیست انجام دهید و کارمزد کمتری پرداخت کنید.

دسته بندی مطالب
مطالب مرتبط
مطالب مرجع

ارز دیجیتال چیست؟

بلاک چین چیست؟

متاورس چیست؟

NFT چیست؟

دیفای (DeFi) چیست؟

صرافی غیرمتمرکز چیست؟

کیف پول چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

ایردراپ چیست؟

استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟

بیت کوین چیست؟

اتریوم چیست؟

تتر چیست؟

خرید و فروش ارز های دیجیتال
ما را دنبال کنید
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.